GypsyRose

Taking the long way around

hipp hipp hurra AL och tomas!

Publicerad 2012-06-26 02:15:54 i

Ar det inte sa underbart att fa vakna till fantastiska nyheter hemifran? AL och Tomas har forlovat sig! Dessa tva som jag inte kan vanta pa att fa se igen pa hemmaplan. I ungefar 100 ar har de hallt ihop i vatt och torrt, och det kanns som igar en 18-arig (var vi 18?) yngling trillade fram till mig pa dansgolvet pa Dagnys (vilket stalle! 2 for 1 i baren fore klockan 22, och da fick man LAMNA all sin dricka I KYLEN OCH BARA SAGA TILL NAR MAN VILLE HA MER!!)
for att fraga var min vaninna som han traffat kvallen innan, fanns tro?

Jag fnos i vanlig tonarsanda och upplyste grabben om att en andra hookup kunde han troligtvis se sig i stjarnorna efter. Det ar manga ar sedan nu, och jag brukar inte direkt se det har som en glory story, men sa var det. AL var en av mina tightaste brudpolare, hon jag stod pa Maris syrras balkong och vralade med i Liptones med, hon jag akte till storstan GBG i nya Converse for att se Hardcore Superstar med, och hon jag akte till de forsta festivalerna i komplett Suntrip-utstyrsel med. Inte tankte jag se henne forsvinna in i forhallandedimman med den dar grabben. Icke!
Nu kan jag med oerhord gladje i hjartat se tillbaka pa de tider jag fatt dela med dessa tva fantastiska manniskor. Nar jag blivit en extra familjemedlem med egen nyckel de ganger jag haft nat pa gang i Gotet, och jag suttit uppe och kollat pa film med Tomas medan AL krupit till kojs. De ganger vi motts upp i Falkoping, pratat minnen och forlorat oss i framtidsplaner, eller de julklappar och julkort som trillar in fran dem och som blivit en tradition och annu en anledning for mig att bryta ihop och lipa over hur fina vanner jag faktiskt har, och vars klappar hittar mig var an i varlden jag befinner mig.
Nu ar de tva forlovade, och jag kan inte tanka mig ett starkare och mer stabilt par an dem. Om jag nagon gang down the road hittar nagon jag kan bygga ett sa stabilt och fint forhallande med som dessa tva har med varandra, da kan jag skatta mig lyckligt.
Well done Tomas, du charmade oronen av min Partner In Crime, du drog vinstlotten. Se till att fortsatta gora henne lycklig i alla era dagar, precis som du gjort sa lange redan. Och tack for att du inte lat dig slas ned av den dar svarthariga punkrockarn pa Dagnys som trodde hon visste nat om saker och ting.
Grattis till er bada!

XXX

det ar fint, det

Publicerad 2012-06-26 01:07:04 i

Det ar fint att lamnas halvt sovandes i en varm sang med en puss i pannan och ett "The best thing with this day is that I get to come home to you".
Bara det, liksom. Det som gor de sma stunderna finare men i det stora hela sa mycket svarare.
Tur att det har inte ar nagot jag inte gjort forut. Jag vet ju inte hur man stannar, det har jag ju sagt sa manga ganger. Och aven om jag alskar mig sjalv och tycker att jag ar den viktigaste personen i mitt liv, forstar jag inte riktigt varfor nan vill odsla sa mycket tid pa mig. Det var sa langesen nagon gjorde sa mycket plats for mig i sitt liv, bara utan direkt anledning.

Bra sa.

theres a universe in the crack in the wall

Publicerad 2012-06-26 01:00:05 i

Tisdag morgon, solen har gatt upp bakom molnen och jag har lamnats ensam i Chris hus. Har ska jag nu spendera hela dagen, ensam, och jag ska mest jobba pa pa min forkylning och vila. Har far jag ro att blogga. Och fundera, planera. Mest kanske for att jag blir sa sorgsen har, for jag vet att jag inte kommer fa spendera sa vardsligt mycket mer tid i hans sang, i hans hus. Det ar en bitterljuv smak pa tungan, runt hornet vantar det okanda i att snart vara arbetslos och rotlos igen, det helt fantastiska med att snart vara pa resande fot pa nytt.

I sondags natt kom jag och Lillan hem fran ett par fantastiska dagar i NZ, jag fick visa henne mitt Auckland, City Groove och hela grejen, vi catchade upp med Kiwa, Cat och korde ner till Hamilton for en kaffe med Brett innan vi begav oss mot Hahei och Glen. 4 dagar gick at till att hanga runt i ett folktomt Hahei, vi har sovit ut, firat midsommar, pratat minnen med skona Glen, lagat langsam mat, kollat rugby och vandrat runt i en tyst natur.
Sjalvklart blev jag dodsforkyld pa vagen hem, eftersom min kropp alltid sparkar rakt ut nar jag drar ner pa tempot och tillater mig att kanna efter. Darfor gjorde jag nagot jag inte gjort pa flera ar. Jag sjukskrev mig. I 2 dagar. Helt spatt galet for att vara mig. Men nu ar det kropp och halsa fore pengar. Vem bryr sig egentligen om en fet lonecheck nar jag kan vila, kanna efter, och ligga i sangen hela dagen och kolla pa Sex n The City II och vanta pa att Chris och Lillan ska trilla in fran sina jobb for att krama och skota om mig?

Jag har lagt ned helt pa jobbet. Jag ar klar dar. De har nytt blod som borjat, allt ligger inte langre pa mina axlar. Det ar en oerhort skon kansla, och om ett par veckor ar jag som sagt var arbetslos igen. Gott! I samma veva trillar forhoppningsvis skatteaterbaringen in, och den gor att jag kommer kunna leva som jag lar ett bra tag.

Nu siktar jag och Lillan pa att avrunda pa ett snyggt satt har, sedan tacka for oss och roada upp ostkusten, chilla i Byron Bay, catcha up med diverse skona manniskor och sedan hitta nat hostel som vill ge oss boende mot ett par timmars jobb om dan. Ett break, med andra ord. Vi tanker kora en Dry July och rensa oss sjalva.

Det blir bra.

planera midsommar med glen

Publicerad 2012-06-16 06:07:10 i

Glen: So when u wanna do Hot water beach? Night time?
Mika: Yep, fri nite? After Sma grodorna and Snaps?
Glen: We ll bring torches n wine!
Mika: Guess who is off 2 IKEA to bunker up w midsummer stuff?
Glen: Brollop and Lille Syster?
Mika: Damn rite. U need anything?
Glen: Ingenting just du.
Mika: Meatballs?
Glen: JA!!!Kottbuller och potmos ar mina favorit absolut basta! So you think Strumpan will make her move on me in Kanada?Ya think?
MIKA IS NOT REPLYING FOR A WHILE.
Glen: Stay silent if you think so.
Mika: Sorry, just going through my mans stuff. He left me here alone while playing footy. Now that he should never have done.

nar snon kom till whistler

Publicerad 2012-06-16 04:23:05 i

Jag minns den natten den forsta snon foll i tunga flingor over vart tillfalliga hem, Whistler, Kanada. Jag och Strumpan var de enda som var vakna, och vi kladde pa oss och sprang ut i morket. Enstaka gatulampor lyste upp den kanadensiska natten, ett nytt stalle vi just valt att lagga vara hattar for en stund och kalla Hem.
Vi famgade stora snoflingor i munnen, rullade runt i snon och kiknade av skratt pa odsligt tomma gator. Fran stugorna steg roken tjock ur skorstenarna, och darinne bakom fordragna gardiner sov manniskorna och dromde om annu en vintersasong i en av varldens framsta skidrestorter.

Jag har alskat Strumpan vid sa manga tillfallen, och den natten var en av dem. Min fina kloka Strumpa.

kjempegrejt!

Publicerad 2012-06-10 09:51:07 i

Såhär ser vi ut när vi varit på utflykt till Sovereign Hill i Ballarat, en guldgrävarstad ungefär som High Chaparall. Hotell, jaccuzi n all that jazz däremellan. Finlir!
Chris vaskish guldish. Jää bro!
På besök långt nere in the guldgruva.
Golddiggah!

sagt upp mig

Publicerad 2012-06-08 04:42:02 i

Då var det gjort! Och en enormt stor sten har lyfts från mitt hjärta. Jag har haft dödsångest över att säga upp mig från Scent Of A Flower, men i förrgår tog jag tag i saken, och chefen Athena var cool med det hela. Det är dags. Nu packar vi snart ihop oss och våra pinaler och säger hejdå till Melbourne. snart har 8 månader redan gått, och vi vill vidga vyerna.
Först åker vi till NZ om 2 veckor för att fira midsommar med Glempa och jag ska få visa Gabby Auckland, vilket är helt STÖRT bara det, sen åker vi förhoppningsvis till Alice springs innan vi kommer tillbaka till Mellan för en sista natt och hämta upp våra prylar vi ska slänga in hos Chris, och sen roadar vi upp till Brisbane där vi ska spendera våra sista månader.

Vi planerar i september att flyga över till Perth för att hälsa på våra fina vänner Dave n Row som vi bott med här på Blyth street men som snart också flyttar från Mellan, och med oss får vi nog Chris som ändå ska över och hälsa på sin vän där.

Bra skit, tror ni inte?Igår hade jag tråkigt på jobbet så jag målade en karta över Auckland till Gabbe, så hon har att förbereda sig på:)

weekendadventures

Publicerad 2012-06-08 04:25:49 i

Det här blir snabbt och kvickt, som allting annat i mitt liv. Det har rent ut sagt varit en överjävlig vecka med Under Isen-Ingvarsdotter, alldeles för många alldeles för tidiga morgnar, tolvtimmarspass på jobbet, krångel med banker som tappar bort mina sparade slantar mellan haven och sedan inte svarar på mail, krångel med csn som vill ha pengar från mig, pengar som, som sagt, tappats bort nånstans mellan världshaven.

Resultatet blir en Ingvarsdotter som har lätt att ta till gråten, det suckas och stönas och jag vill bara krypa under täcket. Jag fattar överhuvudtaget inte hur Gabriella står ut med mig.
Att hon sedan överraskade mig med cupcakes och en liten pressy igår för att fira våra liv som faktiskt fortfarande är helt fantastiska, kan jag inte greppa riktigt. Min syrra är den finaste som vandrat på denna jord, hon bär på så mycket kärlek och delar så osjälviskt med sig av allt som är hennes. Utan henne hade jag inte ens kunnat äta denna vecka eftersom jag är snorpank.

Så nu tar jag helg. Fy fan, säger jag och lägger denna vecka till handlingarna. Och som jag längtat till helgen! Snart ska jag iväg och skälla på min bank, sen ska jag möta upp Chris i St Kilda, och vi åker iväg på hemliga äventyr, allt ordnat av Chris. Vi ska köra ut från staden och han har bokat boende nånstans, och gud vet allt. Jag hjärtar att bli bortskämd av en man igen. Imorrn är det förlovingsfest för hans kusin och jag ska presenteras för föräldrarna. Gulp I say! :)

Bilder på detta kommer!

midsommar i Nz?

Publicerad 2012-06-02 08:01:33 i

Jodå, det ser ut som om Ingvarsdotter får som hon vill igen. Det verkar onekligen som om Chiiifen ger mig lite ledigt så jag kan dra med The Lill över till NZ. Hänga lite i Auckland, visa henne City Groove, var jag bodde, var jag hängde och var jag jobbade, och sen hyra en bil och dra till Glenny och hans hostel för att fira midsommar.
Finlir!

fina jolene

Publicerad 2012-06-02 03:59:11 i

De här superfina mössorna som världens finaste Jolene gjort damp ned i brevlådan igår, så vackert passade på vinterns första officiella dag. Det är så konstigt, 1 juni känns ju inte direkt som ett vintrigt datum, men here we go och kallt är det och mössorna kommer troligtvis sitta som fastlimmade på våra skallar tills vi flyttar upp till Brisbane om drygt en månad.
Jo, det är dags. Resedjävulen har börjat krafsa under sängen på nytt, Melbourne känns lika delar underbart bekant och samtidigt trött och kallt. Det hjälps inte att det har träffats pojk och vi älskar vårt rum och all that jazz.  Vi måste se mer. Snart.
Men först ska jag ta mig i kragen och säga upp mig, och sen åker vi till NZ och firar midsommar med Glen.

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela