GypsyRose

Taking the long way around

Hon, den där...Underbara människa!

Publicerad 2008-08-29 15:18:45 i

Det trillade in ett mail imorses, som jag läste nu på lunchen. Åh. En av mina närmaste vänner hade plitat ner en rad långa, viktiga meningar. Den här kvinnan är helt otrolig. Jag kan sitta i ett helt annat land, och hon kan ÄNDÅ på nåt vänster riktigt lukta sig till precis hur det står till med mig inombords. Jag fattar inte hur hon gör. Ärligt. Måste vara mammainstinkterna.
Det där mailet värmde så, och gjorde att jag blev alldeles tårögd här på kontoret, mitt på blanka dagen, under lunchrusningen (alla!mot den enda micron!SPRING!!).

Det känns så bra att höra att någon älskar mig. (Fast till min mammas försvar måste jag nämna att hon säger det till mig också. Ofta.)
Åh. Det är vid sådana här tillfällen man inser hur viktiga ens vänner är för en. De där själarna man möter, som smälter samman på ett så finurligt sätt med ens egen själ, ens tankar och funderingar. Det måste ju bara vara uppgjort sen innan, va?

Jag ska svara på hennes mail. Men det gör jag senare, när jag sitter ensam på mitt rum, och får lite svängrum. Åh, vad jag ska svara henne.

Tack!

Middagsplaner

Publicerad 2008-08-29 11:44:14 i

Hör upp, familjen!(Skabby då, eftersom hon förmodligen är den enda ur min familj som läser bloggen). När jag kommer hem vill jag inte ha nåt svårlagat kulinariskt tjafs att äta. Gör er inte till för att jag kommer hem. Jag vill ha ugnsbakad falukorv, potatismos med smör på, mjölk från Falköpings mejeri och knäckebröd. Sen vill jag ha chokladpudding med grädde till efteråt. Kan detta ordnas? I´ve got huuuge cravings for this...;)


Sen tänkte jag däcka av paltkoma i Skabbys säng, och där vill jag sedan inte bli störd resten av kvällen. Tala kan vi göra en annan dag. :)

Fuckad.

Publicerad 2008-08-29 11:36:38 i

Idag är det fredag och jag känner mig helt fuckad i huvet, rent ut sagt. Det engelska livet tär på mig, och det känns ibland som om jag åldrats en livstid under bara en sommar. Så har jag också levt för ett par år framåt, men...
Fick gå ut och ställa mig på trappen och dra några djupa andetag förut. Glodde på några hästar gjorde jag också.

Den här dagen kommer aldrig ta slut. Jag känner det på mig. Och mer kaffe vill jag inte dricka. Jag har åtminstone god tacolunch med mig, det gör livet lite lättare.

Idag är Jasmines sista dag, det blir tårta och tacktal, som alltid när någon slutar hos oss. Ikväll blir det europeisk buffé och sen utgång. Jag vill till The Registry och lyssna på rock och kolla på långhåriga pojkar med Kristina, jag ska nog hitta en lämplig kandidat åt henne.


Igår gick vi ut på Walkabout, musiken var så sjukt dålig så det fanns inga ord. Bara en massa remixade trancelåtar som aldrig tog slut. Sjukt kasst med andra ord. Nä, ge mig ett rockriff, en Guiness och sköna soffor jag kan sjunka ner i.
Då är jag nöjd.

Om det så blir det sista jag gör..

Publicerad 2008-08-28 17:01:44 i

...Så ska jag vandra Inkaleden till den Gömda staden. Det måste ju bara vara värt det, eller hur? Här skulle jag kunna lägga mig och självdö lite efter alla strapatser, men jag skulle bannemig dö lycklig.

En mormor

Publicerad 2008-08-28 16:01:28 i

Jag glömde ju! Igår kom ett till vykort till mig, haha!Det vara bara VÄRLDENS STÖRSTA vykort som låg och skräpade på mattan, det var så stort att jag inte ens såg det. ;)
Och det var från min mormor, som ville välkomna mig hem. Hon skrev, med sin vackra mormorshandstil, att hon saknar mig och längtar efter mig. Jag längtar efter henne också. Min mormor. Den bästa i världen.

Lev varje dag som den vore den sista...

Publicerad 2008-08-28 15:49:22 i

Just another day @ the office...
Sitter med min Starbuckskopp i storlek extra mega jättestor, och sörplar Gevaliakaffe som M var så vänlig att köpa med sig från Sverige efter sista besöket. Mums!
Har en lugn eftermiddag, och trivs bra med det. Ikväll ska vi ut. Igen. Det blir bra skit. Jag drar på mig hatten, på med dödskalleringen, häver en Guinness och sen kör vi brudar!


Igår traskade jag, Annikki och Jasmine iväg till White House, en av de många pubar vi bor granne med. Knäckte en cider och bara satt och pratade. Jag mådde så bra av det. Nu när det börjar närma sig slutet vill jag umgås, umgås, umgås med mina favorittjejer (J är ej att glömma här, såklart). Ikväll kommer Jasmines 2 av 3 fyrlingsbrorsor (jag har ju nämnt det förut, den här tjejen är en fjärdel av en fyrlingsskara, jag är så imponerad. Hennes mamma är tvilling, hon är fyrling...Hur hennes egen barnaskara kommer att se ut, kan man ju räkna ut...Vilket jag brukar påminna henne om, då blir hon lite svettig i pannan;) kommer till oss ikväll, och på söndag plockar de med sig sin syster hem till Tyskland. Jag kommer att sakna henne så. Hon, jag, Annikki och Johanna har blivit ett sammansvetsat gäng. Fy.
Lets keep the contact, I need u, ladies!


Det kom en kylig vind dragandes genom P-mouth igår kväll när jag o A tog en tagg utanför puben. Blev med ens vemodig, snart är sommaren slut, och med den vår tid på GM. För den här gången iallafall. A har ångest för att vi lämnar henne själv med alla tokiga människor. Kan man stanna tiden bara leva i nuet lite till?Snälla?


Jag tänker på en av vännerna som jag håller närmast mitt hjärta, och på hur komplicerat och övermäktigt hennes situation ser ut för tillfället. Och jag tänker, som jag gjort så många gånger denna sommar, att jag tänker leva fullt ut varje dag, jag tänker älska som jag aldrig blivit sårad, jag vill dansa nätterna igenom och jag vill sitta till långt in på morgontimmarna och lösa världsproblem över en vinare tillsammans med Hester Family i de levande ljusens sken.


Jag kommer att vara sliten när jag kommer hem till Sverige om 2 veckor. Förmodligen kommer jag behöva sova igen en livstid. Men det får det vara värt. Jag lever här och nu. Vem vet vad som händer imorgon?Framtiden är ett blankt blad...

Fridens!

Cheeeferna

Publicerad 2008-08-27 20:29:36 iSlänger in en bild på våra chefer, som här badar i presentförpackningar från Golden Moments. Nämnde jag att de är otäckt lika varandra?;)

Det kom ett vykort...

Publicerad 2008-08-27 20:12:17 i

Idag när kollektivet trillade in genom dörren efter jobbet, låg ett vykort på mattan. Till mig såklart. Vi har lärt oss här nu, att kommer det post är det till 80 % till mig. Lovely!;) Den här gången var det finaste Määäry som tänkt på sin Michelle när hon och kärleken glidit runt på kärlekssemester i Kreeeeklandet. I sann Mari-anda, innehöll vykortet mycket naken hud och ett och annat skämt...;) TAck sötnos, jag blev jätteklaaad!

Dagen har varit bra, vår nya svensk har kommit nu, och Patrik som svensken heter, ska nog göra susen för den svenska marknaden. Han funkar fint med oss och ville inte alls vända i dörren när han kom till Hester första gången i söndags, där folk låg bakis i högar och trallade runt.

Ikväll blir det  kanske en cocktail på nåt ställe, och sen jobb torsdag fredag.

Åh. Ge mig.

Publicerad 2008-08-27 01:40:46 iDet finns helt ärligt ingen man på denna jord som är hetare än Slash. Han är tveklöst nummer ett på min lista. Och blir det sämre av att mina knäskålar börjar skallra i takt när han drar av ett solo?
In på youtube med er och kolla in solot på GodFather, eller tribute to Hey Joe, Jimi Hendrix. Bums!

Och läs för sjutton boken!!Bästa hittills, I´m telling you. Jag ska också bli rockstjärna och trasha hotellrum. ;)

Har precis kommit hem efter en spontanutgång med italienare, vi åkte till The Registry och tog en öl eller två. Miche bra musik på detta ställe, passande nog en massa Guns n Roses kvällen till ära. Me like. Vill inte hen till Svedala.

Cheers!

Dagens tyska ord

Publicerad 2008-08-25 17:07:40 i

Übersprungshandlung - displacement actvity

Mycket nödvändigt ord att kunna, med andra ord. ;)

When a man is tired of London - He is tired of life!

Publicerad 2008-08-21 14:09:16 i

Ja, mina vänner. London och UK i allmänhet är stället där det svänger - Indeed!
Men Portsmouth är inte så illa det heller ska jag be att få tala om!
I UK-mått mätt är det kanske inte stort, men 200 000 pers är ett par människor fler än vad jag är van vid...;)
Så ikväll hoppas jag på ännu en utgång, eftersom jag är ledig imorrn.

Men jag vet inte vet jag kan få med mig..Kristina troligtvis, men hon köper som bekant bara en massa whiskey till mig och sen vet vi hur det slutar. Inte alls, med andra ord. Då vill jag vara uppe HELA natten och flumma runt till bra musik.
Fast det kan jag ju också...

Vår finaste Malle

Publicerad 2008-08-20 23:59:33 i

Åh, vår finaste Klanmedlem. Jag blir så ledsen när jag läser ditt senaste blogginlägg. Helst skulle jag vilja vara hemma och krama om er båda nu, både dig och Fredrik. Blir helt utan ord, jag vet inte alls vad jag ska säga för att få er att må bättre...

Därför sänder jag tusen och åter tusen varma kramar till er, vet att jag tänker på er varje dag. Och Fredrik kommer klara detta. Han måste liksom. Det finns inga andra alternativ, eller hur? Människokroppen är starkare än man tror, den är kapabel till så mycket.

Det är alltid som mörkast före gryningen, glöm inte det vår HjärteMalle!

Lustig maträtt!

Publicerad 2008-08-19 13:42:31 i

Haha Haha Haha! Det kommer bli mycket lustigt när Annikki ska fråga Johanna om inte hon kan laga den där speciella svenska maträtten Fia med Knuff till henne. ;)
Ibland är det roligt att lära tyskar lite nödvändig svenska. Bra gjort, Mattias!

Knäckebröd my ass...;)

Publicerad 2008-08-19 11:26:56 i

Är det särdeles roligt att bli kallad knäckebröd av sin manager? Jag bara undrar..;)
De pratade godis häromsistens, och vem som skulle vara vad om man vore godis. A och J blev exotiska Snickers och marsmallows, medan jag visst blev..knäckebröd. Square and boring, enligt M.

Men det ska jag bara tala om för dig M, att det är helt fel! Den här Michellen är allt annat än fyrkantig och tråkig! Jag är rund och extremt rolig!;)

Vardagslyx...

Publicerad 2008-08-19 00:13:23 i

...Är att sitta med ett gott glas rött medan Annikki läser dialoger för mig ur The Importance Of Being Earnest av Oscar Wilde, medan Bob Dylan sjunger i bakgrunden. Tack för måndagskvällar på Hester Road.

Experiment á la Hester

Publicerad 2008-08-18 23:38:53 i

I söndags genomförde jag ett mycket viktigt experiment. Experimentet hade 2 viktiga mål, vilka uppfylldes. Den första etappen av experimentet var att se hur länge jag kunde klara mig utan att klä på mig. Jag traskade helt sonika runt i mina sängkläder virade runt min arma kropp fram till kl. 18.00, då jag hasade ut på en promenad med J och A i släptåg. Alla 3 mer eller mindre skabbiga. Den andra etappen av experimentet gick ut på att se hur länge jag kunde klara mig på Hester Road utan att behöva lyfta ett finger själv. Detta är jag mest nöjd med, det gick STRÅLANDE.

J väckte mig med frukost på sängen, kan en (bakis) flicka begära mer än cola och Pringles? Oh, nej...


Hasade efter frukost ut till vardagsrummet (japp, i mina sängkläder), då kom Simon och undrade om jag ville ha lunch. Jag tackar jag. Hasade efter lunch tillbaka till vardagsrummet, och strax därpå kom Melanie och frågade om jag ville ha choklad. Visst, serru!

En timme senare trillar Annikki och Jasmine hem, jag får en jättefin kaffekopp från Starbucks i present (största storleken) samt en kopp kaffe i min hand. Gud, vilken bekväm dag! Fattades bara att nån ville borsta mina tänder också, men allt ska man visst behöva göra själv...;)


Und wenn du denkst es geht nicht mehr,kommt irgendwo ein Lichtlein her!

Smart, Mikaela

Publicerad 2008-08-18 23:08:00 i

Kan det vara särdeles smart att vakna kl. 0500 Sharp, vara törstig, trilla ut i köket och klunka ur en flaska som står där? För att sedan, när man ligger i sängen och ABSOLUT inte kan sova, komma ihåg att det visst var extra stark energidryck i den där flaskan? =P Jaja, nu vet jag i alla fall hur strukturen i mitt tak ser ut, efter ett par timmars begranskande. ;)

Ett livstecken...

Publicerad 2008-08-18 15:40:55 i

Min ledighet har varit lång och härlig. I torsdags begav vi oss till en salsaklubb där jag med min Guiness i handen försökte svänga de lurviga. Hester Family gav dock upp planerna på en dansant kväll i salsans tecken, och hoppade i taxin bort till Gunwharf, där det ryktades om ett FoamParty på en av klubbarna.


Och vilket foamparty! Jag var inte den enda som var täckt från tå till topp i skum sedan, och roligt hade vi. Tillbaka till Managernas hus, där festen fortsatte till morgonkvisten och vissa var tvungna att åka till jobbet. Inte jag, dock.

I lördags hade vi celebert besök från gamla "hesterianer", som visade hur man festar bäst. Vodkan slank ner med hjälp av citron preparerad med socker och kaffepulver. Mums!;)

Vidare till Babylon där jag fick panikspringa i regnet med high heelsen i handen, bort till ATM:en, innan det blev tokdans á la 90-tal och Jägershots med sötaste J, innan vi åkte hem.

Söndagen blev lugnare än lugnast. Jag har för tillfället för mycket energi i kroppen, som jag inte riktigt vet var jag ska göra av.


Om drygt 3 veckor flyttar vi hem. Men vi kommer nog tillbaka. Det känns som det. Och vi har redan kollat att vi är välkomna åter.
Det händer mycket i mitt liv nu, men jag får försöka ha roligt och flyta med...

Underbara barn...

Publicerad 2008-08-14 19:26:45 i

När jag läste Mamma Mias inlägg här på min blogg, tänkte jag att det här måste resten av världen få ta del av, för det är så underbart, och jag kan riktigt se OlleBus sitta där i trädet och klura. Finaste Lillemannen, han och brorsan Egon är mina favoritbarn. Jag har inte träffat dem på alldeles för länge nu, och jag saknar dem och deras mamma så mycket.
Barn är underbara, och när det kommer små betänkligheter som dessa, smälter mitt gamla rövarhjärta direkt...
Mia, dina barn är guldklimpar!! Tilläggas till denna historia, ska att Olle inte är många centimeter över havet och inte än på lääänge uppnått den aktningsvärda åldern fem,. Men minnen, det är han bra att samla på sig

"Olle satt förresten i våras, uppe på klätterställningen på baksidan av Tassbo, med benen i kors och huvudet tungt vilande i ena handen... sådär coolt som bara Olle kan... och utbrast: - Mamma. Jag är tankemannen.
- Jaså, sa jag, är du tankemannen?
- Jaa, jag tänker så himla mycket. Sa han.
- Ja, jag vet nog inget barn som tänker så mycket som du gör, sa jag och log lite åt honom.
Då slog han ut med båda händerna i en stor gest och sa
- Neej, och jag HAAAR så många minnen."

Bloggstart för svenska marknaden!

Publicerad 2008-08-13 17:01:43 i

Nu går det undan! Från och med idag går det även att besöka den svenska marknaden av Golden Moments-Experience Hunters. Kika in här och se vad vi sysslar med, jag Johanna och Mattias. Vi är snälla, vänliga och hjälper gärna till när ni vill boka eller köpa en upplevelse av oss!

Vänsterhäntas dag!

Publicerad 2008-08-13 15:21:33 i

Tjo flöjt! Idag är det de vänsterhäntas dag, grymt bra dag med andra ord!
Här på Golden Moments har jag och J haft ett par höjda ögonbryn över att vi båda blivit välsignade med detta. Holländske Ryan utbrast senast när jag skulle skriva under ett papper, " Oh my, you are a leftie!". ;) Jag svarade med att "Yeah, and J as well, u know..." ;)


Minns back in the days, på media där var och var annan kotte var vänsterhänt. J läser nu på aftonbladet.se att vi, denna utvalda skara, endast består av 10 % av mänskligheten och har en ökad risk för att utveckla ett par extra personaliteter...Spännande!;)


Så, GRATTIS ALLA VÄNSTERHÄNTA!! Vi är grymt bra!

Hälsa på oss!

Publicerad 2008-08-13 11:11:12 i

Det händer grejer på Golden Moments. Först ut i bloggvärlden på mer eller mindre professionell basis är den spanska marknaden med JuanMa i spetsen.
De bloggar här. Kika in vet jag, och ta del av allt möjligt kul som händer på företaget i ständig utveckling! ;)
(Du måste vara rätt slängd i spanska för att förstå nåt, men det är väl inga problem, kära läsare? Habla espanjååål änna!;)

Jag och J räknar kallt med att kunna arbeta som heltidsanställda bloggerskor om vi kommer tillbaka till GM nästa sommar. Glassigt, jo jag tackar jag!
Men det är ett smart sätt att marknadsföra sig på, som vi redan märkt på andra håll.

UK is the place to be

Publicerad 2008-08-12 13:19:49 i
Spinnaker tower vid Gunwharf, Portsmouth.Både jag och J blir mer och mer förälskade i UK. Människorna, London, kulturen och allt annat! Livet är helt enkelt alldeles för "gött att leva" i detta land, så det är inte konstigt att våra samtal går till hur vi ska spendera resten av våra liv...Blir det UK? Gud, skulle det funka? Det är ju nära hem! Vad ska vi göra? Köpa upp Golden Moments? Ja, varför inte. ;)

Syster Yster, vill du bo med mig i UK ett slag? Jag säger som jag sagt förut, vi har troligtvis varit irländare, skottar eller hederliga britter i ett tidigare liv. Jag känner liksom det på mig. Om jag älskar det, så älskar du det. Följ med mig, när jag är klar i världen och du med gymnasiet. Kom hit bara, lilltroll! Till mig och J.

Även Portsmouth blir bara bättre och bättre. Nu hittar vi till de flesta platser, och har en del smultronställen.

På lördag blir det BBQ-Party med företaget. En riding bull är beställd, och ölen ska läggas på kylning. Det blir kul, bara jag slipper tälta i hagen hos hästarna...;)

Synkning till 100

Publicerad 2008-08-12 11:00:27 i


Jag och J har uppenbarligen umgåtts way too much denna sommar. Vi är inte trötta på varandra. Tvärtom, jag tycker mer och mer om denna kustenbrud, trots att hon hänger på Smögenbryggan och käkar mer skaldjur än nån annan jag känner. ;) Iallafall har vi de senaste veckorna synkat varandra genom att avsluta varandras meningar och ännu värre, utbrista i samma uttryck.

Igår när vi skulle till Co-op, hade vi dragit på oss våra svinläckra fleecejackor av samma modell, som vi i nöden inhandlade när vi besökte The Needles i helgen. "Jaja, det är ändå ingen här som ser oss", tänkte vi när vi klev ut på bakgården. Genast hördes det vrålande från 6:ans kök; " What the f**k r u wearing???" Uppenbarligen tyckte inte Thijs att jackorna var särskilt snygga.


Anyhow, när vi klev ut genom ytterdörren ropade vi båda "Hallååå världen!", tittade på varandra och brast ut i skratt.

Sådana saker händer oss alltså titt som tätt nu, kul!

Jag, J och sisådär 84,806 personer till...

Publicerad 2008-08-11 10:48:00 i

...Hade sökt sig till enorma Wembley igår för att se matchen mellan Manchester United och Portsmouth. Helt otroligt, att en arena kan rymma så SJUKT mycket folk. Det var en helt otrolig upplevelse, som jag är glad att jag fick vara med om. Nu gick det ju inte riktigt som vi önskat för vårt kära Pompey, trots att jag och J kämpade på tillsammans med den blå klacken. En japan bredvid J hade nog hamnat en aning fel, en röd bland alla blå. Inte bra...:)

Igår förmiddag plockades en mycket trött Mikaela upp på Hester av J, D och hans bror J. På med pilotbrillorna, och skruva upp volymen på Guns n Roses, sen iväg till älskade London. Hann inte träffa Ludde och Enrico, som var på jakt efter en husnyckel London runt, och jag somnade sött i Thijs bil hem.

Det har varit en minst sagt fullspäckad helg, det har inte blivit många timmars sömn. Men jag har haft roligt. Och jag säger det igen, det här är den bästa sommaren i mitt liv, och för tillfället undrar jag hur jag ska klara att flytta tillbaka till Sverige. Det snurrar på fort nu, och jag misstänker att både jag och J kommer att krasha när vi kommer hem. Jag har så mycket att göra och fundera på, att jag knappt hinner äta. Och det märks på vågen.

The needles

Publicerad 2008-08-09 20:29:01 i

Dagen har spenderats på Isle of Wight, en jättefin ö strax utanför Portsmouth. Vi har varit vid The needles, som ses på bilden.  Underbar dag, trots att vädret var typiskt engelskt. Men jag tyckte det var rätt cozy...;)
Har lovat mig själv att komma tillbaka, skulle gärna vilja visa Skabby denna vackra ö. Hon skulle älska den. Syster, is it a date?;)Fina Kristina

Publicerad 2008-08-09 20:12:12 iIgår var vi ute på One Eyed Dog, för att välkomna den nya tyskan och få henne att inte fly fältet i panik efter att hon sett Hester Road. Hon var halvvägs ute genom dörren igår innan J använde sin kvinnliga list och haffade henne. Och än har hon inte åkt hem. "Jag ger henne 3 dar", sa J vist. Vi får se.

Iallafall, det blev tokdans, och spanska Kristina, en övervintrad hippie och en störtskön människa över lag, har av nån anledning fått för sig att jag är lika förälskad i Mr JD och Mr JW som hon. Så helt plötsligt stod jag där med en 6:a whiskey i handen. Vad göra? ;)

Festen fortsatte på Kristinas rum, där hon och jag kapsade whiskey och lyssnade på 70-talsrock. Hennes rum är fyllt av rockpryttlar, Alice Cooper speciellt. Jag fick världens finaste present, eftersom hon vet att jag älskar Pulp Fiction. När Kristina somnat över sin laptop, tod jag mina skor i handen och trippade in till mitt hus, där fransmännen fortfarande stod i köket och snackade.

Idag när jag kom hem låg min present på min säng, och i hade Kristina lagt kapsylen vi använde till whiskeydrickat igår. Sötnos!Jag gillar henne skarpt!:)

Bildupdate

Publicerad 2008-08-09 19:54:00 i

Det har blivit lite dåligt med bilder det senaste, därför kör jag nu en bildupdate. Det är lördag kväll, vi har precis landat hemma efter en dag på Isle of Wight, jag har slängt in en tvätt och tänt ljus. Nu ska vi kolla på lite SATC innan vi korkar upp vinet, drar på oss de nya high heelsen och ger oss ut i den Portsmouthiska lördagsnatten. Ikväll är det girls night out.

Fick för mig att jag skulle till London ikväll och träffa söta Ludde, men han får vänta på mig och J tills imorrn. Då ses vi!
En del av Hester Family ute i torsdags, för vår Fabio (i mitten) flyttade hem till Italien. Nej, Michael tar inte på mitt ass, och nej, jag har ingen aning om vem killen längst till vänster är. Men glad verkar han ju onekligen. ;)Jag och Jessica i taxin till Gunwharf, Fabios avskedsfest
The Italian market dricker cocktails på Walkabout, där golven är så klibbiga av alkohol att det är svårt att dansa. Jag kallar det en utmärkt utmaning! ;)Såhär snygga var vi när vi skulle ut och käka och svänga de lurviga!

Hm...

Publicerad 2008-08-08 17:55:05 i

Är det bra att i telefon, säga att "ja, kunden är inte nöjd med upplevelsen, vilket är normalt."

Eller i ett mail skriva, "tyvärr fanns inte det inga datum då ni önskade. Too bad!"

Ett par exempel ur verkliga livet. Vilket företag säger jag inte...;)

Golf in the park...not soo good idea

Publicerad 2008-08-08 15:22:42 i

Har precis kommit in från lunchen. Satt ute i ganska molningt väder med tyskarna Jasmine och Annikki, samt fransmannen Michael. Satt även och pratade med Simon, som berättade att han spelat golf i parken igår. Ingen bra idé, alls...:)

- Ja men hur gick det då? Var det roligt?
- Hm, nja. Det gick sådär. Jag råkade skjuta en boll i huvet på en unge.
- HA HA HA! (Mikaela skrattar hysteriskt)
- Men lägg av, det var inte roligt. Fast det gjorde nog inte så mycket, han sade inte så mycket.
- HA HA ändå. Du knockade honom säkert medvetslös. HA!


Igår var för övrigt en tokarns rolig kväll, massa fridans. Trillade hem helt svettig och fortsatte väcka kollektivmedlemmar med Fabio och en pinne. ;)
Bilder kommer senare.

Idag är det fredag, och fredag betyder KALAS! Annikkis vän kommer hit, så vi åker nog till nån schysst cocktailbar downtown (Gunwharf, that is)


Cheers!

Sådär lagom bra...

Publicerad 2008-08-08 09:22:37 i

Jaha. Jag nämnde ju förut att min sambo sagt upp vår lya i Lidköping, eftersom vi båda ska ut i världen i början på nästa år. Saken är bara den att han sagt upp den från och med den 1 december.
Så, jaaadå Lillerskog. Hur hade du tänkt det här om jag får fråga? ;) Det innebär att jag blir bostadslös i exakt 27 dagar. Hua! Men som tur är, har J erbjudit mig ett par centimetrar i hennes 1:a, där för övrigt S ska bo i höst. Sen ringde jag min största lillasyster och bad henne varna vår ömma moder om att hon eventuellt kan få en dotter till kring halsen hemma ett tag.


Var Lillerskog blir av har jag faktiskt ingen aning.
Spännande, tycker ni inte?;)

Stimmerier!

Publicerad 2008-08-07 17:05:43 i

När J glider iväg på flotta käääärlekssemestrar i Braaaajton blir det jag som får sköta rodret, på båda håll. Men mig gör det inget. Det innebär att när LillChefen som kommer tillbaka från semestern på måndag, gnäller över att alla mina uppgifter som inte är klara, då kan jag säga att nääädu LillChefen, jag hade så mycket att göra med J:s stuff, så jag hann liksom inte. Vattentätt.

Idag har det varit massor att göra, tusen samtal och naturligtvis en pratglad Thijs bredvid. Suuuuck.;)
Men han hade med sig kakor idag,så det var helt OK.
Enda kravet på att jag skulle få kakor, var att jag skulle berätta för J, som ju inte är här. ;)

Ikväll drar vi en eller tre cocktails för Fabio, som flyttar tillbaka till Italy imorrn.


Idag fick vi för övrigt våra biljetter till matchen på söndag. Hur vi kommer upp till London är dock ett senare problem. Jag är pank, men allt ordnar sig. Det vill bara till lite vilja och tur. Så det så.

Kaffe, Cash och klurerier

Publicerad 2008-08-06 15:22:14 i

Det är växelväder i UK idag, iallafall i Portsmouth. Pratade med min mamma och mormor förut (grattis mormor, 80 outstanding år idag!!) och de meddelade mig glatt att det var en fin dag hemma i Falköping med omnejd.

Det är en lugn dag på kontoret, inte ens italienarna hörs särskilt mycket ;)

Fick sms av min sambo nyss, som meddelade att han sagt upp vår lya i Lidköping nu, det kändes bra. Kanske blir det Lisch igen, sen när vi är klara med världen. Vem vet?

Har iallafall lovat att den här bloggen ska hållas uppdaterad under mina resor ut i världen, så alla ni bekanta och obekanta människor kan följa med mig! ;)

Nu blir det kaffe, mer Johnny Cash och djupdyk i våra leverantörers kontrakt.

Wish me luck, ladies and gentlemen!

Svenska kundtjänsten går framåt

Publicerad 2008-08-06 12:03:40 i

Vi lär holländske Thijs att svara när det ringer på den svenska marknaden. Får han välja, låter ungefär så här, de enda svenska ord han kan;


Hallååå?? Sitt still, slampa. Nejsan, filli filli!


Jaaa, det kanske funkar. Undrar just hur glada våra kunder blir av ett sådant proffsigt bemötande ;)

Lite Lätt Livskris

Publicerad 2008-08-05 14:38:12 i

Inte fasen trodde jag att en livskris skulle kännas såhär, men efter noga övervägande har jag bestämt mig för att det nog precis är vad jag drabbats av.
Det var troligtvis flytten till UK som utlöste allt, på toppen av allt som hänt den senaste tiden.
Fast jag tar den här krisen med ganska stor ro, ni kan ta det lugnt. Jag tänker inte flippa ur och börja leva naken i skogen med djuren. Men en kris är ändå en kris.

De senaste månaderna har jag pendlat mellan att vilja hem till tryggheten, till att aldrig mer vilja komma hem, och bara fortsätta fly. Ena sekunden är jag på topp och älskar Hester road, andra sekunden känner jag mig ensammast i världen. (Vilket är snudd på riktigt I-landsproblem eftersom jag bor i ett kollektiv med 20 andra personer). De senaste veckorna har jag haft riktig ångest för att åka hem, och veta att jag aldrig mer ska bo på Hester mer, utan sitta i en ensam lägenhet i lilla Lidköping, när Lillerskog jobbar. Jag har vant mig vid att ha folk runt omkring mig hela tiden.  J känner likadant, och för henne är det OK, eftersom hon har träffat fina D här (Titta, jag visar att jag gillar honom, trots att han inte tror det;). Då får man känna separationsångest.

Men jag då? Jag har inte mått så här bra på länge, och här kan man koppla bort sådant man inte vill tänka på. Kanske är det därför jag får ångest på tanken att åka tillbaka. Man har också massor av tid att tänka på sin framtid här, och så mycket jag klurat på detta, det gör mig knäpp i skallen!

Livet är bra underligt nu. Kort sagt.

Jo förresten...

Publicerad 2008-08-04 15:02:14 i

Igår fick jag ett ryck och var tvungen att ta mig ifrån Hester Road ett tag. Ett par kollektivmedlemmar var på ett nöjesfält och härjade runt, en del var bakis och andra ute på annat.
Så jag hoppade på ett tåg till Southampton, knallade runt där under tunga regnmoln (regnet kom dock inte förrän jag klivit på tåget hem igen), och sighsteeingade lite på egen hand.

Köpte min gitarrgud Slash`s autobiografi och gled in på ett café där jag pluggade in Melissa Horn, drack lattes och läste om Slash´s första år.

Och oj, så skönt det var. Precis vad jag behövde. På tåget hem lyssnade jag på bra musik och drömde mig bort. OM Lillerskog kommer in på skolan i LA, och OM jag hittar en praktikplats där, kanske jag blir LA-bo ett tag. Det vore så häftigt! Jag o J har redan gjort upp planer på vår kust-till-kust-grej.

Världen ligger öppen framför mig...I love it!

Stockholm Syndrome i ny tappning-Skärpning BlondinBella!

Publicerad 2008-08-04 10:47:11 i

Nu är jag rejält less. På inbitna Stockholmare som tror att världen slutar utanför tullarna. Därför blir det ett inlägg
för att jag ska få chansen att avreagera mig  innan jag fortsätter med mitt jobb.  Dagarna i ända får vi samtal från Stockholmare, som ALDRIG (med några få undantag) säger sitt riktnummer innan sitt telefonnummer. Bara en sådan sak irriterar mig. Det är inte så att de glömmer att säga sitt riktnummer, de bara antar att alla ska veta att de är ifrån STHLM, som ju är jordens absoluta centrum. Inflyttade Stockholmare bör inte ta till sig kritiken, men för de som inte kan sträcka sig längre än att resa nån timme utanför centrala STHLM på semester, skärpning säger jag!!

Ni snackar om landsbygden, men om det vet ni inte mycket. Det kan jag lova. Kom till min stad och känn koskiten i näsan, spring över åkrarna till närmaste bonde och drick svart kaffe ur kantstötta koppar. Se bygdeföreningen ha årsmöte i bygdegården, var med oss när vi har vår skördefest och kom till våra skolor där alla känner alla. Det är min hemstad. Vi är 30,000 pers.

Jag antar att min kritik är ett led i det blogginlägg svenska folkets gullegris Blondinbella så vackert komponerade häromdagen, där hon berättar hur mycket hon saknar sitt älskade STHLM. Att jag ens lägger ner energi på att kommentera något hon skrivit är iofs helt otroligt, men någon gång får det vara dags för de där läppglanskladdiga läpparna att slutas och istället dags för öronen att lyssna istället. STHLM är inte en världsmetropol, det är en liten håla i jämförelse med världens huvudstäder, dit så många människor reser för att upptäcka en ny del av världen med allt vad det innebär.

STHLM är en vacker stad, men försöker hela tiden vara så mycket mer än vad den är. Och det är inte staden det är fel på, det är människorna. Jag har på allvar hört tonåriga tjejer från söder bli helt förskräckta vid tanken på att de skulle gå miste om den där 2:an med kokvrå de köat för sedan födseln. Skrämmande. Kom igen tjejer, där ute finns en hel värld att upptäcka. Den är underbar, och erbjuder en hel del mer än lilla Stockholm, som i många avseende inte är mycket större än min hemstad. Kom igen tjejer, let go och lev lite. Ni kommer ångra det annars.

Jag tackar Gud att jag är född i en liten stad som gav mig en trygg uppväxt och nära vänner. En stad som gav mig längtan att flytta därifrån för att upptäcka världen, en stad jag nu ser tillbaka på och är stolt över. Det är mina rötter, men inte längre mitt hem. Jag känner på mig att jag kommer färdas långt de kommande åren. Snart flyttar jag tillbaka från UK, vidare till Nya Zeeland och därefter blir det LA med allt vad det innebär.
Istället kommer många av er sitta kvar på nåt trendigt café med era Latte Special, sucka över Sveriges småstäder och låta livet gå er förbi.

Hester Toga Party 2008

Publicerad 2008-08-02 18:23:38 i

Bilderna får tala för sig själva. Det var världens bästa kväll helt enkelt. Har precis kommit hem från köpcentrumet Gunwharf där jag, J och Mr Dutch (!) tog en vanilla islatte med tillbehör för att gå igenom gårdagens händelser. Skvaller tar upp mycket av vår tid här minsann.
Sedan blir det filmtitt (länge sen jag sågLove song for bobby long nu, så den får det bli) och ikväll går vi ut och dansar igen. Imorgon blir det nog sightseeing och tripp till nåt slott i närheten. Me likiii!
Visste ni förresten att det finns ett mycket användbart uttryck som heter Fjällfull?;)
Sen kan vi också tipsa, om man inte har ett togatygstycke av svepa runt sin kropp, går det mesta bra. Igår användes bland annat duschskynken, flaggor och fårplädar från IKEA. Goooood shit!;)         

   

Det kanske får bli en "the truth is out there"-tisha iallfall?

Publicerad 2008-08-01 17:20:35 i

Igår natt trampade jag och J iväg till bion här i P-mouth för att se premiären av X-files; I want to believe.
What can I say? Det var väl vi och världens samlade X-files-nördar som hade samlats för denna viktiga händelse. Nog är vi båda helt frälsta i serien, men det finns en gräns. ;)

Väntade nästan på att det skulle trilla in folk med plakat och tishor med tryck som "The truth is still out there" and "Area 51=The truth" på.
Såg nog iallafall att nördarna hälsade lite aktningsfullt på varandra, som ett tecken på kännedom.
"Vi är i samma sekt, nu gäller det grabbar. Det vi väntat på". Typ.

Mycket skojigt, tyckte jag o J, och hivade upp fötterna och knäckte godiset. Man fick även en fin plansch heeelt graaatis att ta hem som ett minne. TREVLIGT!

Till filmen då; Helt OK. Men både jag o J var nog lite förvirrade när eftertexterna började rulla. Och inte på ett bra, spännande, X-files-sätt. Utan lite besvikna-förvirrade. Var var den lille gröne mannen som vi var så säkra skulle hoppa upp och ropa HÄJJE! Ingenstans såg vi honom...Dumt.
Och STOOR MISS; De körde inte ens hela jingeln i början, bara en liten snutt. Som att nån råkade komma åt ljudknappen under redigeringen. Jag vet inte. Men den är helt klart sevärd. Se den. Det är ett stycke filmhistoria vi snackar här, gott folk.

40 minotas innan vi packar in oss i minivanen och rejsar hem för att slänga på oss togor och dricka vin.
Simon är nervös för att inte ska knyta sin toga tidsenligt, och försöker därför få folk att banga arrangemanget. Dumt!

Trevlig helg, gott folk!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela