GypsyRose

Taking the long way around

en alldeles fantastisk berättelse

Publicerad 2011-11-30 10:39:33 i

En vacker dag på City Groove, 2 år sedan. (Heeregud, har det redan gått 2 år?). Telefonen ringer, det är en tysk vid namn Alex som vill boka rum. Jag charmar honom och han blir övertygad om att vårt hostel är det rätta för honom. Han flyttar in och blir en del av HostelFamiljen.
Han börjar träffa chilenska Carolina, en underbar del av vår Familj, och en fantastisk människa. 
De börjar resa tillsammans, först till sydön för att delta i Regnbågsmötet med alla hippies, sedan liftar de sig genom europa hem till tyskland och Alex familj.

Sedan ett år har han rest runt i Sydamerika, men alltid kommit tillbaka till henne i Chile. De är ett sådant par det strålar om, 2 människor som är menade att vara varandras avbilder som individer.
Igår läste jag att de gift sig. Och jag blev helt tårögd. För de är menade för varandra, och deras vintagebröllop är exakt ett sådant jag själv önskar mig sen.
Jag skrev till dem båda och lyckönskade dem, och Alex svarade som han brukar.

"Thank you soooo much for letting me stay in the hostel.... it would not have worked out without you, Mika. its anyway so funny.... who would have thought this! kisses and hugs, Alex."


Jag har lånat lite bilder från deras bröllop. Jag tror inte att de misstycker. Jag som förde dem samman. På ett sätt. Men jag tror att de varit på väg mot varandra hela tiden, hade det inte varit jag, hade det varit nån annan.

solnedgång över melbourne

Publicerad 2011-11-30 10:24:35 i

Och det är en hjärtslitande vacker sådan. Det har öst ned regn hela dagen, jag o Lillan har varit på språng, skypat med underbaraste Hanna som jag saknar så sjukt mycket när jag pratar med henne.
Nu har det klarnat upp. Inte ett moln på himmelen. Ni vet så där så man inte vet var man ska ta vägen. Så vackert är det.
Imorrn blir det jobb, jag sköter ruljangsen i vår andra blomstershop, där jag jobbar ensam och det hela påminner så mycket mer om Windflower. När jag jobbar i "2:an", är jag i mitt rätta territorium. Jag sköter allt, jag bestämmer hur mina buketter ska se ut och vilken musik som ska spelas. Ni som känner mig vet ju att det är då jag trivs som allra, allra bäst.
Igår kom Lillan på besök på jobbet, hade med sig en Smoothie, och i utbyte fick hon en heliumballong att ta med hem till Jomps. Jodå, vi har heliumballoger på mitt jobb som jag får fylla på själv. (och ja, jag är så sjukt sugen på att suga i mig lite helium till nästa buttra gubbe kommer in i min butik).
Det har flyttat in en ny tjej i vårt helknäppa hus på Blythe Street. Tack gud, för resten av stjärnorna vi delar hus med är inget att hänga i granen, om man så säger. Folkskygga kufar it is. Anyhow, den här rosahåriga, DJ-ande fransyska är som vi. Underbar med andra ord. Välkommen till huset säger vi, och snart ska det bli dans av! Jo, snart går vi nog ut o dansar. Så får det bli!
Enough!

in the rear mirror

Publicerad 2011-11-28 05:10:57 i

Min goaste, underbaraste lilla Adam Lee. Lilla apunge, som jag saknar dig!
Hanging with the best boss in the world.
Making a pretty, pretty bouquet. MikaStyle. Lisianthus, green button mums and greenery.Vackraste dahliorna på denna jord. Älska!Apungen äter upp min telefon. Igen. Så länge det inte är min Ipod som dreglas ned är det helt OK.Sen efter en hård aretsdag, i solen, med underbara glada människor som köper vackra blommor, kryper jag o Adam upp i våra helkroppspyjamaser hemma hos Lee´s, läser en god bok och dricker ett glas vin/välling.

Så här såg det ut en av de allra sista dagarna i Squamish. Det här är första gången jag tänker lite på hur det var. Aj! Vad ont det gör då.josåattdeee...

Publicerad 2011-11-28 04:48:04 i

Att chillaxa med Lillan en kväll kan se ut just såhär. På ett ungefär. Och ja, onesuiten är givetvis på. Frågor på det?

glory days

Publicerad 2011-11-21 13:47:15 i

Att fira Strumpans och Helens 26th kan vara nåt av det bästa, och se ut ungefär såhär. :)

Åh.

Publicerad 2011-11-21 13:30:03 i

Ibland (ganska ofta) saknar jag de här båda (och en hel hög andra) så mycket att det liksom svider till i magtrakten. Just sayin.

hemma på blyth street

Publicerad 2011-11-21 04:09:58 i

En till bild på Gabby o Jomps rum, jättekass är den men jag vill bara visa de stora fönstrena med träpersienner. Som ni iofs ändå inte kan se. Hm.


Vardagsrummet mellan mitt rum o Gabby o Jomps rum, som är konstigt och känns som ett museum. Men vi gillart ändå!

Vår lummiga bakgård.
Verandan med sunksoffan där vi ska sitta på julafton och leka Bobby Long.lite bilder

Publicerad 2011-11-21 03:49:37 i

Frukost på nya fågelbrickan från IKEA
Gabbe sitter i sängen i sitt o Jomps rum. Öppen spis och grejer. Finlir!

Twistad bild på takkronan. Joråsåatteee!
(blogg.se tillåter mig inte att lägga upp fler bilder åt gången av nån anledning, så bilder på vårt nya hem får liksom komma i omgångar. Håll till godo!)

första natten avklarad

Publicerad 2011-11-21 03:17:40 i

Hej på er! Det är måndag tidig eftermiddag, jag är ledig och skruttar runt i vårt nya vrålåk till hus med Lillan, som glider runt friviliigt arbetslös. Livet är gött och jag känner att det går åt rätt håll. Har skypat med Karin, fått lite koll på vad som händer hemma i Whistler, och det gör mig lugn.
Igår vaknade vi upp lite halvbakis, natten innan hade vi lirat runt på en Drum n Bass Battle i CBD, och sen sov vi sista natten på Home at the Mansion, hostelet där vi bott sen vi kom till Melbourne.
Vi packade in allt i en Maxi Taxi och destinationen blev Blyth Street där det möttes upp med landlord som gjorde stora ögon när han såg vårt pick och pack. Inte en lätt packning, kan jag meddela.
Efter att ha lämpat av allt, tog vi en tram till IKEA. Åh. IKEA. Som att komma hem. Köttbullar, delicatoboll och pärondryck. Ljusstakar, vasar, täcken och kuddar. Åh.
Sen hem, packa upp allt, ÄNTLIGEN få hänga upp sina kläder på galgar och slänga in ryggan under sängen, tända pepparkakeljuset från IKEA, göra sig en kopp te och krypa ner i en nybäddad säng och kolla på Patrik 1,5. Åh. Att äntligen kunna göra sig ett hem. Igen. Som så många gånger förr.
Ska återigen försöka ladda upp lite bilder. Det verkar gå sådär. Måste vara blogg.se som krånglar.
Men hej! Vi är på plats i vårt nya hem! Alla mår bra! ( Så nu vet du det Jolene, och tack för det fina textet, jag har inga pengar att svara för. Men Internet, det har jag! Tjo!)
Första frukosten på sängen tillsammans med Lillan. Med teknik som fungerar.

det dar med bilder...

Publicerad 2011-11-17 06:43:23 i

blogg.se ar emot mig just nu, sa darfor kan det inte bli nagra bilder alls mer idag. Hm. Ni som har FB ar nog dock up 2 date med bilder. :) Och ni som inte har det (heres looking at u, Jolenen!), hall till godo! Forhoppningsvis ar det battre natverk i vart nya hem. Och vilket hem sen. Ni kommer inte tro era ogon. Ha!
Nya adressen till palatsen ar som foljer,
Mikaela Ingvarsdotter
59 Blyth Street
Brunswick VIC
3056
Australia
Sa dit kan ni nu borja skicka alla dyra julklappar o sant. :)
Det ar en fin fin dag, 30 grader och jobbet har gatt bra idag. Jag tillater mig inte att tanka pa Kanads just nu, jag haller fortfarande pa att landa har,och skapa mig nagot har, och det gor liksom for ont for att tanka pa allt jag just lamnat. TUR att jag har med mig de finaste sma trollungar man kan tanka sig, Lillan och Jomps.
Nu slirar jag o Lillan hemat, lagar en omelett, kollar klart pa SATC och sen bar det ivag till Aucustic Cafe pa Johnston for att hora Jomps lira gura.
Imorrn blir det storm, och Hej vad jag tror att jag kan komma att gilla Melbourne!
(For er videofantaster kan det aven avslojas att det har borjats spela in en LiveShow som snart kommer att bprja publiceras har pa bloggen. Namnet? Brunswick Bitches - Livet Mitt I Mellan. Fattar ni? Vi bor ju Mitt I Mellan, alltsa Melbourne. Alltsa det har ar sa skoj sa jag vet da rakt inte. Jaja, enough. )
X

Melbourne - our new home

Publicerad 2011-11-17 05:45:57 i

Hemskt mycket hej, alla ni kara och sakert mycket fa lasare av denna blogg. Det har varit galna veckor sedan mitt senaste inlagg, darav total bloggtorka. Jag har dock fatt hora att en del av er saknar ett inlagg da och da, darfor LOVAR jag att hadan efter bli battre. Mycket beror ocksa pa att jag fortfarande bor pa hostel i Melbourne CBD, dar wi-fi ar minst sagt dyrt och slukar alla mina pengar.

Pa sondag flyttas det dock vidare till egen hus i stadsdelen Brunswick, och da blir det sa mycket lattare att blogga.
Sa, vad har hant sen sist? Allt? Ja, som vanligt.


Sedan snart 2 veckor tillbaka ar jag Melbournebo, jobbar som florist at prisbelonta Scent Of A Flower, bor pa ett hostel bokstavligt talat tvars over gatan fran jobbet, kommer ikapp Allt med Gabby o John, dricker bars, forsoker lista ut hur jag hamnade har, och hur man overlever att inte bo i Varldens Basta Kanada langre.

Men allt blir bra, kara vanner. Tack vare Jompa, Lillan, Skype och lite hjalp fran Gud har det hittills gatt ratt smartfritt.

Ska forsoka lagga upp bilder. Har tusentals, och sa mycket att beratta for er. Internet spokar dock pa Melbourne stadsbibliotek, sa jag ska gora mitt basta och inget mer.

Men! Vi lever och har halsan. En massa halsa!
Just chillin at the Chinese TeaGarden in Sydney

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela