GypsyRose

Taking the long way around

Vacation of löööve...i Prag!

Publicerad 2007-07-30 12:32:05 i

Åh, förlåt mig kära läsare för den hemskt dåliga uppdateringen av bloggen! Jag är redan inne på min tredje semestervecka, och har en massa skoj för mig.
Har ju lovat Er bilder, och det kommer, jag lovar. Bara inte riktigt än. ;)

För tillfället håller jag på och slipar på en artikel om kosttillskottet Mivitotal, som ska med i en hälsobilaga till en tidskrift i höst, och som har beställts av Per Rabe, VD vid Hela Pharma AB.
Han ringde mig när jag stod i ett omklädningsrum i Varberg förra veckan, och provade ut min outfit inför den stundande, första skoldagen. (Grå klänning med knall-lila strumbyxor och svart omlott-topp) och gav mig uppdraget.
Spännade, tyckte jag och nappade direkt. ;)

Men det märks att jag har semester, hjärnan blir tom och jag kommer knappt ihåg hur man bildar en mening.
Men med Guds hjälp och Marcus cheesecake på armlängds avstånd, ska det nog gå vägen.

Ikväll ska vi på kräftskiva hos Nils på landet, och för oss äckelmagade människor blir det att ta med grillen ;)
Veckan ser bättre än bra ut, på onsdag far jag o familjen ut på cykelsemester i dagarna två, det blir att cykla längs med Göta Kanal och sedan krypa till kojs i en mysig stuga hyrd nånstans lååångt bort.

På fredag, mina damer och herrar, styr jag och Mackan kosan mot Landvetter. Tidigt, tidigt går vårt flyg då till Prag, där vi ska spendera fem dagar! Lovely, tycker vi båda, och kan knappt vänta på det som kolla skall!
En massa bilder från vår tripp utlovas!

Sedan vankas det eventuellt lägenhetskik i Lidköping. Kan nog bli riktigt bra, vi får se.


Nu måste jag hugga tag i dagens mission...Må väl och fridens på Er, läsare!

Det är fara på taket!

Publicerad 2007-07-18 10:48:27 i

Det är mycket nu. Sedan tre dagar njuter jag obehindrat av min underbara semester, men för den sakens skull ligger jag inte på latsidan. Idag ska jag till exempel spela minigolf med mamma Ilona, luncha med Nils, glassa på balkongen för att sedan avrunda dagen med ett besök på Aroy och därefter en öl på Plantan tillsammans med Sambon med stort S, samt Carlsson o Malin.
Stimmig dag, inte sant?

Men det är mycket annat som cirkulerar i skallen på mig. Det börjar närma sig, eller hur vänner? Jag blir stressad och får för mig att jag inte kan sova på nätterna. Jag dansar soldansen naken här hemma i lägenheten och dealar så gott jag kan med Gud. "Om du fixar vädret, lovar jag att A) Börja tro B) Sopsortera bättre C)Vara en bättre medmänniska." Vad Han anser om mina hedniska nakendanser har vi inte diskuterat. Än.

Semestern välkomnades av mig, Malin och Carlsson i söndags kväll, då vi ansåg oss vara förtjänta av en söndagsfylla med rödtjut och en massa goood mat som värdparet fixat. Marcus kunde inte vara med, eftersom han jobbade. (Stackarn har 2 veckor kvar till semestern...)
Och jag säger som Malin; "Vad är semestern till för, om man inte får bli lite veckoalkis?". ;)
Me agree, vännen.

Första semesterdagen var troligtvis den finaste dagen på hela sommaren, och eftersom min mamma är en glömsk, om än ack så öm moder, glömde hon sin äldsta dotter i solen när vi glassade på Odenbadet. Resultat: "Men Mikaela, så du ser ut!Bränd över hela kroppen"/Mamma
"Äh, vaddå. Röd är faktiskt också en färg, och förresten är jag inte sönderbränd. Jag är sexigt bruuun"/Mikaela, som försöker spexa upp situationen genom att citera Mamma Karin i Sune.

Har vart iväg på en väldans massa lajbans, bilder på detta kommer så fort jag orkar. Jag har ju faktiskt semester...


So long, folks...


Inbjudan!

Publicerad 2007-07-09 12:14:23 i

Härmed inbjuds klanen samt Malin Strandberg, Ida och Emelie,  till en dejt hos Michelle på onsdag kl.19.00 Cirkus.
Det ska talas om planerna kring ett visst arrangemang, där jag kan behöva en hjälpande hand eller två. ;)

Som tack för hjälpen bjuds det på nåt gottigt samt en och annan Michellekram!;)

Hälsade på kissebebisarna

Publicerad 2007-07-06 12:50:23 i

Hälsade på kissebebisarna

 

Och hur söta är inte de här små underverken om jag får fråga? Eleonor bjöd hem oss på en titt och en funderare, och jag och Marcus föll pladask för de små liven. Men vi vet inte, vad händer om två år när jag ska till Nya Zeeland och plugga, och Marcus förmodligen då drar till USA? Katterna måste ju liksom komma i första hand...

Men det var mysigt att gosa med dem ett tag!
 

Check out Michelle´s new ride!

Publicerad 2007-07-03 11:32:18 i

Check out Michelle´s new ride!

Jag kunde inte låta bli. Igår köpte jag den här pärlan och cyklade nöjt hem från affären. Kan lova att jag fick mycket blickar och leenden vägen hem, en kille tillochmed ropade efter mig "vilken fräck hoj!!".

Tackar tackar, jag vet. I och för sig är det ett projekt att trampa runt på min nya bejby som faktiskt är en Chopper (!!!), men vad gör det när man ser ut som värsta coola Bikerwannabe-bruden? ;)

Pappa tycker jag är knäpp men rolig, och var tvungen att cykla runt och visa alla grannarna på gatan. Dom brukar göra så, på den här gatan. Äntligen fick han bräcka Conrads high-tech.-åkgräsklippare!;)

So long, folks!

Ames födelsedagsfest!

Publicerad 2007-07-02 10:36:23 i

Ames födelsedagsfest!

      

Håhåjaja, vilken helg. Fredagskvällen gick till mys med Mia, Egon, Olle, Matilda och Gabby. Pizzamat och Bernard och Bianca-filmtitt kändes helt OK för mig, och säkert för de andra också!

Lördag stimmade jag runt med systarna i släptåg, hämtade beställda frallor och kassler, handlade, städade och blev trött. Gick senare på kvällen till Ames, som hade sin 22-årsfest på altanen dit det droppade in mycket folk. Bålen var farligt god, men jag lyckades lägga band på mig innan det blir dans på borden. När de andra gick in på Plantis, tackade jag och Mari för oss och gick hem. Stod och tjôtade lite utanför Mari´s, innan jag kom hem till en trött pojke. Klockan var över midnatt, så jag grattade och pussade Mackan på hans födelsedag.

Söndag morgon vaknade jag tidigt, och kunde sen sjunga för min löööve, innan vi ägnade hela dagen åt att fixa inför kalaset. Har aldrig varit så stressad eller slutkörd i hela mitt liv!! Jag har efter noga övervägande bestämt mig för att inte fylla 25, det är alltför stimmigt!

Jaja, vi hade iallafall tur med vädret ;) Så vi kunde ha den trädgårdsfest som var planerad. Drygt 20 pers satt i trädgården, där vi iallafall lyckats slå upp ETT partytält ;) Allt blev toppen till slut, med god hjälp av våra familjer. Massa god mat, kallskuret, honung- och limerökt lax, potatisgratänger, frallor och massa annat mums! Vi fick ett gott betyg, för nästan all mat tog slut. Marie hade gjort världens godaste tårtor som också gick åt snabbt, och däremellan sjöng vi för Marcus, drack vin ( eller bröt ihop inne på toaletten...)

När min lilla pappa hörde att det vankades öl och vin till maten, körde han på stört hem med bilen och kom sedan cyklande. ;) Tur att han först hann leverera det enorma jättepaket som Mackan fick av min familj, innehållande en stor monstergrill. ;)

Mackan fick så mycket fint, tack snälla alla ni som kom och gjorde hans 25-årsdag minnesvärd.

Alla hade trevligt, och helt plötsligt var klockan massor. Folk tackade för sig, och kvar blev jag, Mackan, systrarna, pappa, Carlsson o Malin. Efter nån timme ser vi stooor luftballong stiga upp rakt bakom vårt tak, kändes som om vi kunde ta på den, så nära kändes den! Måste ha stigit upp från flygfältet.
Och i nästa sekund ser vi nån komma gående från gatan in i vår trädgård. Ballongen tog fortfarande all vår uppmärksamhet, och när vi tog oss tid att se vem som kom, stod ingen mindre än Larssa där!

Vilken överraskning! Larsson hade kommit hem från Staterna, för ett litet besök innan han beger sig iväg igen. Det är snart ett år sedan som han stack till LA för att gå en gitarrskola, dit Harry och Rasmus nu också sökt sig.
Det var så roligt att se honom igen, och han berättade om vilka kändisar han träffat ( hm, att trampa Isabella Scorupco på foten är giltigt) och vilka coola föreläsare han har på skolan ( Slash och Dave Navarro, I rest my case där, tror jag).

Dagen slutade hur bra som helst, vi blev så glada och överraskade över att se vår homecoming boy, att vi nästan körde lite fridans. Nu ska här fikas och ungås med Larssa hela veckan, innan han åker tillbaka!

Jag slocknade så fort jag lade huvudet på kudden igår, och är rätt sliten idag kan jag meddela...


So long, folks!


Grattis, min älskling!

Publicerad 2007-07-01 10:27:31 i

Idag fyller min älskade bejbi 25 år, och det ska firas med pompa och ståt! Låg vaken (hur länge som helst kändes det som) innan jag smög upp och gjorde iordning frukostbrickan med paketen. Med hög och klar (?) stämma sjöng jag sedan för honom, och nu har vi degat framför Trazan och Banarne, som ungefär är världens roligaste barnprogram. Jag skrattade hela tiden!

Nej, nu hinner jag inte sitta här längre. Lovar en update av Mackans 25-årsdag imorrn, med bilder från kalaset.


Grattis min älskling, nu är du halvvägs till 50!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela