GypsyRose

Taking the long way around

när nobeltagarna kom till whistler

Publicerad 2011-05-29 06:02:30 i    


När jag städade hårddisken idag hittade jag ett par bildpärlor. Såhär gaaalet var det när Nobeltagarna 2010 hängde i Swedish Cottage dagen D. Kalas!

Fantastiska liv.

Publicerad 2011-05-29 05:28:21 i

Solnedgång över bergen, ännu en vacker dag går till ro. Jag har varit ledig, och bara skuttat runt hemma. Igår sålde jag rent ut sagt skiten ur Squamish, och sen var det middagsdags hos Helen och Mitch. Alltid a blast yo! ;)

Sade till Strumpan när jag droppade henne på jobbet, att jag skulle ha en slags plan på roliga aktiviteter att göra i sommar, när hon kom hem ikväll. Sagt och gjort, nyss fick jag ett av mina välkända IngvarsdotterRyck, och tog tag i Livet som Vi Känner Det, och tjackaLackade 2 prima biljetter till älskade Pearl Jam i Vancouver sept. 25. Yaaaaboooowsa, peeps! :)
Det verkar även som om vi får med oss några familjemedlemmar. Jag kan bara ana hur detta kommer sluta...:)

Och nu är det dags att släppa bomben, för er som kanske inte vet. Familjen är underrättad, och nu är det er tur.
I Oktober landar en liten syster här i Vancouver, jag har äntligen lyckats locka över Gabriella, som ska stanna i ca en månad, och sedan flyger vi tillsammans till Sydney i slutet av Okt när mitt working holiday visa går ut här i Kanada. Det blir ett år i OZ, och jag siktar in mig på främst Sydney, Brisbane och Melbourne. Har en massa mammor och pappor over there som blivit underrättade av sina barn här i Whis om att jag kommer och hälsar på, bra skit.

Tankar kring detta?

inte ett skoj. men helt otroligt.

Publicerad 2011-05-26 19:33:25 i

Vår kära vän Helen är manager för den bästa secondhandbutiken i Whis (den enda?), och igår hände det otroliga. När Helen kom hem igår fick jag höra historien.

"Så. Idag fick vi in en killes aska i en donation. Tillsammans med annan bråte. Så nu har jag en död kille på mitt kontor. VAd gör jag?", sa Helen.

Alltså, det är ju inte klokt. Nån har alltså donerat en död kille tillsammans med ett par brallor, ett par skor och...ja. Är det ett misstag? Är det ett practical joke? VAD HANDLAR DET OM?!
Vi är alla mycket förbryllade, och hoppas Mike snart ska få komma tillrätta och få ett värdigt slut. En annons är insatt i tidningen, och nappar ingen, har Helen beslutat att grabben ska få spridas över Whister mountain.

Skoj!

Publicerad 2011-05-26 19:04:43 i

Världens Bästa Chef Jill är en pärla. Faktiskt. Hela hon. En dag när jag kom till jobbet låg ett extra mega jättestort paket med gatukritor i alla tusen färger och väntade. Textade genast.

"Pls pls PLS tell me the chalk crayons are for us!!"

"They are there for you sweetie. Have fun!!"
And did I? Hela trottoaren framför och runt mitt lilla partytält var sedan fylld med blommor, girlanger och hjärtan. Lycka i Ingvarsdotters liiiiv!
(Faktum är att jag inte haft ett jobb på ca 2 år där jag INTE fått leka med gatukritor. Hur lyckas jag?)

vackra dagar

Publicerad 2011-05-25 08:17:04 i

Nu flyter det på bra. I princip varje dag då jag kommit hem från jobbet, finns ett gäng glada peeps i vårt hem, grillen är tänd och det sätts ett glas rosé i min hand. Det äts, skrattas, och badas jacuzzi tills timmen blir sen och kompisarna kilar hem och vi kryper till kojs. Om morgnarna dricker vi kaffe tillsammans och njuter. Igår var jag ledig, och stack till Riverside med Charlie och Helen för en äkta ledig-dag-frulle. KAte och Phil joinade, sen blev det storshopping i Function Junction. Blommor, tischor och manliga saker så som verktyg. Hemkomst, Charlie gjorde lunch, Strumpan och Richard kom intrillande, och solen sken.

Jag och fina Helen kollade på film och åt glass, och sen var det dags för Dusties och en kanna bärs i solskenet med fina flickor. Hem och jazzuca oss lite innan sovdags.
Vi har haft Helen hos oss ett par dagar, Janice stannar ett par veckor och allt är kalas!

Jag trivs, och är i balans. Det går bra nu. Bäst att njuta medan det varar. Olsson har lämnat Kanada, och hennes sista kväll infann vi oss alla uppklädda till tänderna (Tom Phil som hade sin randiga gå-bort-tröja) på Rimrock cafe. 3-rätters stod på schemat, och herregud vad gott det var! Jag åt anka till förrätt, pruscitto till andra förrätt samt venison, rådjur (kanske?Eller?!) till varmrätt. Och såklart vit chockladpannacotta till efterrätt. Sen dog jag lite i matkoma.

TAck för ett fint liv!

världens bästa morsan

Publicerad 2011-05-25 08:09:32 i

Idag fick jag paket hemifrån. Världens Bästa Morsan har jag ju, visste ni inte det?! Nu sitter jag hem RödTottsHårfärg i hövet, i min älskade saknade tunika, har ett par nya apcoola plagg (en byxdress i haremstil, vad sa ni nu va?), svensk CHOKLAD, ny bok och annat smått och gott. Ikväll har jag haft huset för mig själv, tänt ljus, slängt in en tvätt, druckit te, vattnat blommorna och stått på vår fantastiska altan och sett solen gå ner över bergen och färgat dem blå. Och inte en enda björn trakasserade mig på vägen hem från bussen. Och idag fick vi lila underbara syréner med blomleveransen, syréner som doftade barfota sommarnätter hemma i Falköping.

Sämre dagar i livet kan man ha.

jag passar på att utnyttja soltimmarna

Publicerad 2011-05-09 01:28:58 iJag vet att det sitter en syster
i Norge nu som när hon läser detta kommer att skratta åt hennes storasyster som fotar blommor IGEN som en äkta gamling. Men jag går igång så fruktansvärt på det här! Så fort jag ser en garden shop måste jag stanna och kasta mig in. Det är ett tvångsbeteende. Idag sålde jag slut på alla blommor på 3 timmar, gjorde chefen glad och fick åka hem tidigt. Strålande sol, så jag har bottat lite John Butler Trio (som kommer hit till S-festivalen i aug!!Senast jag såg dem var nyåret i Gisbourne, NZ. Häftigt att se dem i så olika världsdelar!!), och har planterat både fröer (örter och vildblomster) samt klar vara som lite ögonfröjd medan jag väntar på grodden.

Nu åker jag o hämtar Strumps, vi hoppar i hot tuben och boka hotell. Imorrn är det pay day och vi drar en repa till Van. Vinner canucks hockeyn vet jag 2 svenskor som kommer få vara med om karatefääääst i Van imorrn kväll!!

bröllop.vilken grabb!

Publicerad 2011-05-09 01:17:57 i

Samtal med Glempa Bröllop på FB. Skoj som vanligt.

Glen;

do you think i can life off 200 kr a day for the rest of summer?

Mikaela;
fo sho
not a prob
noodles= 1 SEK a day.Beer=199 SEK per day

Glen;
good answer!
hahaaaaaaaahhaha
noodles fucking aint splashing out on no fancy shit

Mikaela;
god no
and then there is frälsningsarmén
givesd out free food n stuff
or mamma Ingvarsdotter
also has food
good
or mamma MArcus Kambler
heaps of mums
mamma strumpa
and mamma karlsson
a mum in every town!

Glen:
det ar manga hungrig for mamma mat!

Mikaela;
just så!
improvements in the swiiidish language so i hear?

Glen;
yes before i used to say Du now i say det!
you were the one that taught left and right tho
used that today

Mikaela;
good on ya!
mycket bra bröllop!
jag är stolt över dig!

Glen;
Tack så mycket, det språk min fru och barn tala
hehhehe
hoppas
inga bran just manga fru
barn

Mikaela;
hahahahaa
åh jag dör lite här Glen
du är bäst på svenska
och ja, många fru just nu?

Glen;
ett or tva
:)
ok gotta get in my jammies now
you think its a good choice to stay in swqeden for a summer?
godnatt mitt brollop sota drommar

mothers day on speed

Publicerad 2011-05-08 07:33:59 i

Ungefär så kan man beskriva Mors Dag i Kanada. Idag har jag stått upp och bundit kanske en miljon sjuhundrafemtiotusen buketter. Swooosch sa det, så var alla tusen hinkar med diverse flora uppköpta av BC:s invånare. Det har varit en fantastisk dag, och som tack fick jag ett case bärs och lite finchoklad och en high five. Vesst!
Idag har vi nog slagit rekord, och dragit in cirkus 16 000 SEK. För blommor. Jodå.

Jag är trött, och det är helt lagligt att gå o lägga sig tidigt en lördag om man jobbat rumpan av sig. En öl och lite mat framför Kill Bill avrundade min kväll, och imorrn kör vi samma veva igen. På måndag blir det nog fest och kalas i Vancouver, och jodå, Vegas blir det nog veckan efter det.

Malle, när kommer du till San Fran? Det är ju inte jättelångt bort, så jag tar nog Strumps under armen och kör en road trip.Flower Gal.

treasures

Publicerad 2011-05-06 19:19:32 i
Kolla skatterna jag fått av Helen! Jackan på sista bilden har jag iofs köpt själv, MEN! Hur cool är inte Michael Jacksom -tischan?! :)

det är vår nu.

Publicerad 2011-05-06 18:34:17 iDags att sätta igång och rocka den här bördiga Whistlerjorden! (Läs; vår enorma uteplats med sjukt vacker utsikt)

i-landsproblem

Publicerad 2011-05-06 18:26:09 i

Jag kan inte riktigt greppa det här. För några veckor sedan satt jag arbetslös, sjukt uttråkad, förvirrad, instängd i en liten stuga men förvisso lite halvt road och brydd över En Kiwi. Nu sitter jag här, fredag morgon i vårt lilla palats. Molnen ligger lågt över bergen, sjön jag ser från mitt fönster ser djup och frisk ut. Jag har kört strumps till jobbet, och sitter nu med frukosten på en bricka bredvid mig.

Igår hade jag ännu en kanondag på jobbet, Chefen hjälpte till att stänga igen, och sa till mig att ta med hem fina blommor till mitt nya place. I helgen ska vi jobba massor, och Chefen vill gärna att jag kommer och utnyttjar deras fina gästrum inatt, eftersom vi ska upp tidigt imorrn. Fina Jill!
Igår efter jobbet köpte jag lite mer trädgårdspryttlar, frön o dyl, sen vände jag hem will Whistler, mötte upp hela mitt glada gäng på Crystal och såg lite hockey.

Sen åkte jag och Strumps hem, korkade upp vinet och lät vår fina nya flattie Charlie visa oss hur utomhusjacuzzin funkade. När vi hoppat i, tände Charlie en massa levande ljus runt jacuzzin och släckte utomhusbelysningen. När vi satt där, blev lite tipsy och skrynklade våra skinn, vände jag mig till Strumps och sa;
"Tänk att det här är vårt liv nu. När hade vi det såhär ordnat sist? När bodde vi så lyxigt, när fick vi må så bra?"

Och så pratade vi om hur länge vi ska stanna i Vegas. Ja, vi kanske åker dit på måndag. Spontantrip var det va? :)
I-landsproblem där det förut handlade om överlevnad. Jag vet att det är Guds sätt att inte få mig att tänka på Kiwin. Och hörni, det funkar. Jag håller mig minst sagt sysselsatt.

Lite nytt hus

Publicerad 2011-05-05 20:10:34 i

Vassego! Slänger upp lite sporadiskt tagna bilder på mitt och Strumpans rum, vår enorma takhöjd i ett av vardagsrummen samt Marias rum. Kan ni gissa vilket som är mitt och Strumpans? Fler bilder på resten av bygget kommer. Och jag säger det bara en gång; Såhär stort kommer jag kanske aldrig bo igen, så ska ni nångång komma och hälsa på, GÖR DET NU. Det går bra nu, på vuxenhetsfronten. Bil, stort hus och bra jobb. I kontrast till hjärtevärk. Det är som det ska vara. Balans, kanske man kan kalla det.

nästa steg

Publicerad 2011-05-05 19:58:51 i

Är på väg till jobbet. Hej och godmorgon på er! Igår var vi på tjejkväll hos Helen. Idag ser mitt och Annikas rum ut som en bomb, det ligger kläder mest överallt. Helen som jobbar på Världen Bästa Second Hand-butik förbarmade sig över sina vänner, som inte har råd med nya garderober. Helens garderob kan vara den största jag sett.
En kväll just vad jag behövde. Mina fina tjejer, god mat och vin. Efter ett par glas och tre timmars klädprovande satt vi alla i extremt omatchande outfits (Gabby! Ungefär som när jag kom hem från NZ och vi hängde tvätt i diverse vackra outfits!).
Mitch och Phil kom inhoppande, blev halvt ihjälskrämda av all tjejighet som pågick, och smög sedan ner i Mitch Man Cave, där de spenderade kvällen med att göra manliga saker.

Jag ska fota lite av alla skatter jag o Strump fick med oss, men såhär ser jag ut idag iaf! Vill man köpa blommor av mig?

det är mycket nu.

Publicerad 2011-05-04 09:13:30 i

Det händer mycket nu, därav bloggtorka. Hjärtat och hjärnan hinner inte riktigt med. Jobbar massor, allt känns bra på den fronten och det är SÅ SKÖNT att vara igång igen. Älskar mina blommor, och det här jobbet gör att jag tvingas lägga alla jobbiga tankar åt sidan för att kunna vara en glad flower girl. På torsdag, fredag och lördag blir det långa dagar, vi förbereder inför Mors Dag på söndag. Finaste chefen Jill undrar om vi vill jobba kväll på fredag, binda buketter så det står härliga till, beställa pizza och dricka vin. Hon är bäst.

Vi har flyttat. 5 minuters bilväg från Timber Ridge, men en hel värld bort. Jag bor nu med Strumpan, Maria, Charlie samt ett par andra typer. Huset är underbart, och jag längtar hem hela tiden. Mitt o Strumps rum är det största, finaste, underbaraste. Vi här 2 vardagsrum, ett enormt stort soldäck med utsikt över bergen och sjöarna, där jag ska plantera, dra fram utemöbler, dra ljusslingor, fixa fina ljus och ja, ni fattar ju själva vilken oas det kommer bli. Grillen är redan framdragen och igår tittade jag o Strumps på hängmattor på IKEA i Vancouver. På nedre våning finns ännu en balkong med en jacuzzi. Vårt köksbord rymmer kanske 20 pers. JAg njuter så av all plats. Vår landlord är skotte och oerhört aktiv, inget snack om saken. Han får saker och ting gjorda, och är måna om oss.

På Valborgsmässoafton packade jag o tjejerna ihop det sista av vårt gemensamma hem på Timber Ridge, där vi huserat i 6 månader. Karin har flyttat in med sina arbetskamrater, och hjälp har vi redan avverkat 6 månader i detta land?

De senaste dagarna, veckorna har jag umgåtts frenetiskt med Paul. Vi har haft fina middagsdejter, biomys, slumber parties, lagat luncher, hängt med våra vänner och gått på konstutställningar. Imorses körde jag honom till bussen och imorrn bitti flyger han till USA för att sedan flytta till UK. Så var det med det. Det gör ont, och jag vet inte riktigt hur jag mår. JAg vågar liksom inte känna efter. Inte nu.
Fina Strumpan hämtade upp mig igår utanför Pauls place, och när det brast fanns hennes hand där i min. Karin köpte mig en Chai, och idag har både Helen och MAria (som stack på spontansemester till Hawaii) textat fina saker och sett till att jag håller huvet över vattenytan. Mina tjejer skulle kunna rädda en hel värld. Ni är underbara, och tack för att ni finns.

Nu ska jag koncentrera mig på en bok och sedan hoppas jag kunna sova lite. Sova och inte tänka är grejen.

Tills nästa gång - När det nu blir.
X

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela