GypsyRose

Taking the long way around

stor fest på gång...

Publicerad 2008-11-28 18:20:53 i

Sitter i Annikkis bed, har duschat och ska nog faktiskt inte äta mer choklad idag...Hm...:)
Ska alldeles strax börja göra mig iordning fölr kvällens stoooora fest, som är en avskedsfest för vår Guilo, som slutar på GM för att prova lyckan i Brighton.Nätta 70 pers har bjudits in till festen, det här blir stort, mina damer och herrar. Jag ska sitta med min nya (åh!lycka! Den är finast i världen!) handväska och vara beredd att springa NÄR polisen dundrar in (det är bara en tidsfråga, I promise!)

Men det blir kul!

Ska bara hämta upp Maarten o co hemma på Hester först. Stim!
Jag återkommer när jag vaknat till liv igen. Det kan dröja! ;)


Puss!

Och såhär bra har vi det hemma på Hester

Publicerad 2008-11-27 17:30:07 i




Breakfast at Starbucks. Nästan lika glammigt som Tiffany´s! ;) Med klassisk julmusik i högtalarna blev det en klassisk frulle vid ett av de mysiga Starbucksen vid Picadilly, vårt favvoplace i London. Detta efter en skööön natt i Enricos säng i huset i Queens Park, där en sömnig Ludde öppnade och delade ut välkomstkramar till de trötta svenskarna.



J sippar bästa latten i stan.



Första pubbesöket back in Portsmouth. Strongbow = Lika gott som alltid!! Annikki, Kristina and me.



Ohhh lala! Pub, StrongBow och allmän glädje! Happy happy joy joy! 



Världens snyggaste wig hittade vi i 6:ans vardagsrum. Skiiiiitkuuuuul tyckte vi! ;)





Kristina försöker hångla upp Cedric lite. Fast på kul. JÄTTEkul tyckte vi! ALLT var kul igår, med en massa cider i magen, We´re back, cheeers!

Det lektes friskt på gymnasiet

Publicerad 2008-11-23 23:02:24 i



Allå allå, hemliga armén!

Kommer ni ihåg, brudar? När vi lekte krig uppe på Mösseberg i 3:an på gymnasiet? Haha, det var längesen jag hade så kul, och seriöst lekte. Det värmdes upp ordentligt innan, sen lekte vi krig i flera timmar, vill jag minnas. Fajten fortsatte sedan resten av gymnasiet, så fort vi kom åt fälldes det krokben och brottades ner motståndare i skolans korridorer, i matsalen eller på på väg ut till parkeringen. Haha!  Nån som har kvar filmen? Vore ju underbart att få tag på...;)
( Jag och Nils var i samma team, det ser man ju såklart på vår krigsmålning)

Svartskalle to be...

Publicerad 2008-11-23 22:51:14 i

Det färgas hår i den Johanssonska/Ingvarsdotterska hemmet. Paint it black, säger jag bara, medan Syster Yster satsar på guldbrunt. Det blir tjusigt vilket som, misstänker jag. High class bitches måste ha high class hair colours, eller hur? ;)

Idag har varit en bra dag. Jag har ganska många sådana nu för tiden. Jag har lyckats plugga en smula (dock på tok för lite, men ändå), jag och Gabby stack upp till Meddo och tinade upp våra stackars vinterfrusna själar i varsitt solarium innan vi åkte ut till Boutique Violens julmarknad i Ugglums gamla skola. Fick första riktiga julkänslan där och då, när skymningen närmade sig, och det började snöa lätt.

Väl hemma trasslade jag runt lite, innan Hanna och Sandra kom och hämtade två glada systrar för en tripp ut till Floby för dejt med Ewe. Skvaller, kladdkaka och passande nog Gossip Girl stod på kvällens program. Passar utmärkt för mitt Gossip Gang, I´m telling you! ;)

Nu blir det skräckfilmskik och tedrick med nyfärgade Syster Yster, topp!
Imorrn glajdar jag runt här hemma, packar väska och pluggar om vart annat.
Dessutom blir det Klandejt, och OJ så jag längtar efter dessa sköna brudar!

You know you love me - XoXo
Gossip Michelle

Det där med extrafamiljer

Publicerad 2008-11-21 16:23:11 i

Jag har inte bara en familj, jag har flera. Det är alldeles förträffligt praktiskt kan jag meddela. Det är inte så att mina föräldrar gift om sig och skaffat en till uppsättning ungar. Nej, nej. Jag har goda vänner som börjar gifta sig och avla av sig. Underbart!
I onsdags var jag hembjuden till nygifta The Carlson´s, som jag bloggat om tidigare. Det serverades kvällsmat och gott té, och vi kröp upp i soffan och kikade på Bonde söker fru. En perfekt kväll för hela familjen, där jag räknar in mig själv!

Igår svängde jag upp till The Bardhs, eftersom the fruga in the hus ville ut på en promenad. Glashalt var det, och nervös var jag, men inte kan man säga nej till en höggravid kvinna som prompt vill ut och få lite frisk luft? ;)
Så promenad blev det, och därefter té med clemmisar och peppisar i sköna soffan medan finaste Kaspian Månvilde Bardh låg inne i sin säng och sussade duktigt. Übermys!

Vi talade om hon som bor där inne i magen (Både jag och Jolene titulerar barnet som en Hon, så det blir det säkert), och hon märke nog att det talades om henne, för hon satte fart att sparka runt lite där inne. Finaste.
Jolene var pedagogisk, och lät mig kolla i alla förlossningsböcker de har hemma, som Kaspian är alldeles för liten för att kolla i än. Härliga, underbara 70-talsvinklade böcker med VACKRA OCH HEEEELT NATURLIGA förlossningar. Jag blev ordentligt illamående och fick lägga mig raklång på soffan en lååång stund, medan de blivande tvåbarnsföräldrarna satt bredvid och tålmodigt svarade på mina miljoner frågor om det där med barnafödande.

Den lilla kommer efter noga övervägt beslut, att komma till världen hemma i det Bardhska huset, när hon är redo. När jag lyssnar på Jolene och Erik, hör jag två människor som är säkra på vad de vill, och vad de anser är bäst för dem och det nya barnet. Jag respekterar till fullo deras beslut, och vet att det kommer gå så bra det bara kan. Med lite hjälp av sköterskorna som kommer att finnas på plats, kommer allt bli toppen.
Jag håller med Jolene när hon säger; 


"Hellre föda hemma, än bli förlöst på ett sjukhus"

Ser ni skillnaden?

Fredagsupdate

Publicerad 2008-11-21 16:02:04 i

Har precis kommit hem från stan där jag spenderat X antal timmar med min mamma. Rekat julklappar, sprungit på 2 av mina bästa vänner (fröken Kraft och fröken Gustafsson), stillat Lattesuget och köpt julté som doftar i hela bilen nu. Vi hann även med en sväng ut till världens vackraste plats Forentorp, där alla löven bildade ett frostigt underlag för oss att trampa runt på. Mamma var nämligen på pinnjakt, vilket hon i princip alltid är...:)
Min mamma äääälskar pinnar av alla slag, som hon sen silversprejar, sätter upp i taket och dekorerar med fina julgranskulor. Superfint faktiskt!

Sitter framför datorn med en kopp glögg, det mörknar snabbt nu utanför fönstret och jag borde väl ta tag i plugget. Eller?Suuuck, jobbigt. Men det måste ju göras.

På tisdag styr jag och J kosan mot London. Can´t wait, och fattar inte att det är dags!Äntligen!! Jag längtar som tusan nu! En hel vecka av fest och roligheter, och återföreningar med The Hester Family.
Fick ett mail från franska Melanié, som inte heller hon kan hålla sig borta när det vankas reunion. Vi blir en massa folk som återvänder för en veckas tokfest. Underbart!

Men vad ska jag ha på mig?? ;)

Min morgon...

Publicerad 2008-11-19 23:13:53 i

En i mina mått mätt tidig novembermorgon ser det ut såhär. Kaffe för att kicka igång Världens Bästa Onsdag, och sen en bilfärd med nostalgitrippar á la Steffe Sundström på högsta nivå i underbart vackert morgonljus som stiger över Ålleberg och över nattfrostig mark. Det gnistrade och glimmade så underbart vackert i världen imorses. Nästa gång tar jag mig tid att kliva ut bilen och fota. Promise!

Godmorgon världen!



En stooor latte i min favoritmugg, och ett snabbkik i Hit&Dit, branschtidning för oss turismfolk.



Världens mysigaste lillasyster hade lämnat ett avtryck på bilens framruta när jag kom ut för att skrapa bort frost och kyla. Det värmde ända ner till tårna som var ordentligt nedstoppade i mina finaste raggisar! Goding!






On my way to dagens föreläsning i Lisch, där jag inte längre bor. Vilket känns riktigt bra, överlag. Falköping = Rötter, här spenderar jag gärna lite tid med de som älskar mig mest, innan jag ger mig hän åt alla äventyr som väntar.

Kalaskul...

Publicerad 2008-11-18 23:27:56 i

Det är bra mycket roligare att hitta gamla skojiga bilder i Gabbys dator, än att rätta rapport. ;)
Men ta det lugnt J och A, mitt jobb är klart tills imorrn, promise! ;)




Jag och mamma käkar frulle en vacker sommardag på 2 Hester Road.



Johanna, känner du igen nackkudden och spelet? ;) Livet på Hester var allt bra festligt!!




Hester Road for ya!




Enricos paradnummer gjordes naturligtvis i hans favvowig, i den rosade "This is Britney, bitch". Här provar Gabby lyckan som Enrico aka. Britney.




Kaffe!!Gott!!

Way to much

Publicerad 2008-11-17 11:53:27 i

Det är faktiskt way to much for me to handle right now. Jag fattar det inte, skulle det inte lugna ner sig när jag kom hem från England eller? Gamla välkända Sverige kan väl inte bjuda på någon större stress och överraskningar? Tydligen...
Men hur gör man? Hur lyckas man klara allt man ska hinna med, både fysiskt och psykiskt?

Nej, jag tror jag får ett bryt, och kryper under täcket i väntan på sommarvärmen som väntar i Nya Zeeland.
För just nu känner jag inte alls igen mig själv eller någon annan heller, för den delen.

The times they are a-changin´

Publicerad 2008-11-14 12:26:12 i

Big time just nu. Flyttlasset tillbaka till Falköping gick i förrgår. Nu är jag inkvarterad i familjen Johansson igen, och vi tar en dag i taget. Det blir ju inte för så lång tid, jag har ju Nya Zeeland som väntar på mig!! Lägenheten i Lisch gapar tom, eftersom de flesta saker som tidigare gjorde den till ett hem, är mina. Där ska Marcus nu bo kvar. Japp.

Jag har över öronen
med saker att göra i skolan, och blev alldeles nu helt stressad över hemtentan. SÅ gott om tid har jag faktiskt inte! Ska strax knäppa på SATC, fälla upp laptopen och koka ett gott te´ innan jag kryper upp i soffan för att få ett par timmars pluggande. Allt är stilla här hemma, folk är iväg på sitt, och jag tänder ljus och lyssnar på Slash bästa gitarrsolon för att döva ensamheten och mota bort tystnaden. Fast du, det är rätt skönt att vara själv ändå. Det är nyttigt.

Helgen blir lugn.

Projektet - Sista rushen

Publicerad 2008-11-10 17:02:07 i

På onsdag redovisar vi ett av alla de projekt och grejer vi arbetar med nu. Det ska bli skönt att beta av en liten del iallafall. Sitter fortfarande i skolan, och lär bli kvar här ett bra tag till, om inte hungern tvingar hem mig. Har inte käkat sen lunch, det kan hända att det blir panik snart!

Det är iallafall ca halva klassen som sitter och sliter som små tomtenissar här i datasalen denna sena måndagseftermiddag. Det är gött att det inte bara är min grupp som jobbar på ända in i måååål!

Idag gick jag upp så tidigt att det egentligen inte varit nån idé att gå och lägga sig, jag FATTAR inte hur Gabby pallar VARJE morgon. Nu när jag bor i Lisch, kan jag med gott samvete sova en sisådär 2, 3 timmar till. Sjukt. :)
Nu, åter till gruvan.


Hej!

Oh, what a weekend!

Publicerad 2008-11-09 19:01:59 i

Stimmighet sedan i torsdags. Kolla själva;

TORSDAG
Hopp på tåg ner till GBG. Update med världens mysigaste AL i deras soffa, där jag börjar känna mig rejält hemma nu. Placeras vid köksbordet, får goooda pannkakor och trevlig samvaro med min GBG-familj. Tack igen för er gästvänlighet!
Iväg med AL till Vasastan, möta upp Ellen, Anna o co för ett par glas rött. Vidare mot Sticky och Carmine Glow-spelning. Hem och sova.

FREDAG
Möta upp Ellen och Anna på stan, myslunch på veggoplacet Andrum. Hoppa på ett tåg till FKP, ändrar mig i Herrljunga och hoppar av för att ta ett tåg till Lisch. Hemma i lägenheten ett tag, pluggar och stimmar. Piffar till mig i håret och drar till FKP för punkspelning på gamla hederliga Dixi. Förfest hos Mari innan. Trevligt. Svänger förbi Dagnys efteråt, träffar min mamma. Joelsson och Kyrk. Trevlig update med Joelsson, som blir glad av att se mig igen.

LÖRDAG
Upp i ottan för att följa med på Matildas Öppet Hus i skolan. Trevligt. Kollar på experiment och lovar fröken att regelbundet maila klassen under min vistelse på NZ. Hem och stimmar runt. Sätter mig i bilen och åker hem till Lisch, byter av Lillerskog och säger hej i trappen. Däckar av utmattning i soffan, kollar på film och gör en paj för en. Sorgligt, men ändå sådär skönt. Men har lovat bort mig på fest, så det blir uppiffning och sen iväg till sötaste Johanna, där en del av klassen hänger. Vi spelar Våghals, jag dricker öl och Johanna bjuder mig på en tripp tillbaka till sommaren i UK genom att ge mig Red Bull och Vodka.
Går till Stadt, it´s girls night out! Springer på min favoritDan, som häller i mig drinkar och shots resten av natten, vilket resulterar i...karatefylla, nästan. Sitter och blir hållen i handen av ovan nämnda man, det där är äkta storebrorsmaterial, Im telling you!
Vinglar hem på cykeln, slänger kläder i hela lägenheten och somnar sött efter vissa justeringar av mitt maginnehåll. Typiskt.

SÖNDAG
Vaknar, inser att jag fortfarande är lite berusad, tar mig upp. ser mig själv i badrumsspegeln och vill gråta lite. Kall dusch, stämma av eventuella minnesluckor och tandborstning - Sen är jag tillbaka. En skönsjungande familj, som faktiskt är den bästa och underbaraste, kommer i bil och hämtar upp den stackars äldsta dottern som har problem med den icke-existerande kollektivtrafiken.
Det blir Kelly Clarksson på högsta nivå (AJ!MITT HUVUD!Men det äääär ju skul att sjunga med!!) innan vi är hemma i FKP. Kladdkakebak, ljuständning som får dagens huvudperson PAPPAN att känna sig som om han är i en katolsk kyrka och slapp kantas sedan söndagen av. Ett och annat CV-update, prat med sötaste Johanna och praktiksök bakas också in, och man avrundar med julfilmskik.
OBS!Luntan med kurslitteraturen ÄR med mig överallt, även om jag knappt slagit upp och läst i den. But hey! Its a good start, right?

Cheeerios, mates!

Åh, jobbigt med valvaka

Publicerad 2008-11-05 01:13:05 i

Klockan börjar närma sig jättesent, och snart trillar ögonen ihop. Trots världens roligaste valvaka med Filip och Fredrik i Kanal 5. Heders till er, grabbar! Och visst är det superintressant, men...Jag.Orkar.Bara.Inte.Mer.Snart.
Måste få min skönhetssömn.
Det blir till att gå upp tidigt imorrn bitti och se det sista av valvakan. Det är ändå det är som mest spännande, eller hur?
Sen ser jag gärna ett sammandrag med high lightsen från natten, nån annan gång.
Egentligen skulle jag suttit på valvaka med min klass i Lisch under trevliga former, men den föribannade supertjocka dimman och blixthalkan (höll på att hamna i grannens trädgård på väg hem, trots dubbdäck och tantfart på bilen) tvingar mig att sussa skavfötters med Syster Yster inatt.

Men visst är det spännande?
Det här valet är det viktigaste på länge. Och blir det min favorit Obama som tar hem segern, då tror jag att världen kan bli ett bättre ställe. Inte bara i USA, det kommer påverka oss alla.


Gonatt, och lycka till där ute i natten, alla kämpande valvakare!

Eh? Del 2

Publicerad 2008-11-04 15:50:13 i



Fängelsechefens ultimatum till dubbelmördarens nya medfångar; Rör inte Anders Eklund.
- Antingen håller de sig lugna, eller så åker de ut, säger Aftonbladets källa.


Men va fan? Det här är av 2 stora anledningar, den mest bisarra nyheten Aftonbladet publicerar idag, tisdag.
Here goes;

1) Ohhh, annars blir de utsläppta! Från finkan! Passa er tjuvarna, så vi inte låter er gå fria, vilket hot! Det finns förhoppningsvis en bättre förklaring, men utåt sett verkar det inte direkt klokt. Suck.

2) Här har vi en människa som medvetet tagit död på två flickor. Han är redan inlåst i lejongropen. Det enda ni behöver göra, är att öppna dörren till lejonen, vända ryggen till ett par minuter och låta de andra internerna göra sitt. Ingen behöver få veta nåt. Vad sägs? Har vi en deal?
 

Eh?

Publicerad 2008-11-03 12:54:35 i



Joaquin Phoenix lämnar Hollywood - För gott. Rubriken skriker ut sitt besked på Aftonbladets nätupplaga idag. Nu ska filmstjärnan satsa på sin musik, och struntar fullständigt i Hollywoods uppmaningar att stanna kvar.
Jag ser bara ett problem - Killen har uppenbara problem med att stava. Han kastar ju om ord utan nån som helst respekt.

Han borde inte lämna Hollywood självmant. Han borde bli utslängd.

Skitbil!

Publicerad 2008-11-01 11:54:57 i

Lasse Berghagen har fått punka på vänster framdäck, vilket jag upptäckte efter att ha kört en sisådär 200 meter. Jädrans skitbil!! Vad har man bilar till? Inte att ständigt och jämt behöva lägga pengar på reparationskostnader iallafall, det kan jag meddela!

Skit...




Men! Bra grej! Vi har fått ett svar från NZ ang. boende, inte riktigt som vi tänkt oss kanske, men ett svar iallafall! Tjo! Tjejer som ska bo med mig, hör av er till min hotmail ([email protected]) under helgen, så styr vi upp nåt.

Cheeerios!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela