GypsyRose

Taking the long way around

Laget under kontroll

Publicerad 2007-01-29 19:13:35 i

Hola pa er darhemma!

Ni kan andas ut, vi har i Thailand har laget under kontroll. Viss panik infann sig under gardagen, men efter den sedvanliga ovningen av simhopp i poolen vid Happy House i Kata, tog jag och Elin tag i saker o ting medan boysen slappade kvar i poolen for lite manlig gemenskap och narvaro.

Fick till sist tag pa ett hotell i Karong Beach, ett stenkast fran Kata Beach, dar vi checkade in idag och stannar tills vi sticker till Pattaya pa fredag via flyg till Bangkok.
Stimmade till det rejalt, personalen pa Happy House skramde upp oss rejalt o sa att det inte fanns ett enda stalle att fa tag pa, pga hogsasongen. Men skam den som ger sig, sa idag medan David var ivag pa dyktur bytte vi boende, dock ett nerkop men andock ett boende.

Enda missen var ju den svarta sorja full men haaar som flot upp ur badkaret nar jag som bast stod och dushade bort dagens omgang saltvatten, solkram och sandkorn. Skrek som en stucken gris sa att det hordes anda in till Elin o David i rummet mitt emot, dar Elin precis fatt samma mysiga overraskning.
Manliga som vara man ar, tog de sig en rejal snus, gick de ner till receptionen och skallde pa personalen lite lagom svenskt. Stampade i golvet gjorde de nog ocksa. Lillerskog fick aven med sig en liten anstalld upp for att titta pa elandet, men da var naturligtvis inget fel. Har saklart fotat spektaklet, sa ni ska fa se hur det sag ut!!!

Motte igar upp Elins kompis Lina och hennes kille Linus, ett par trevliga skaningar, som vi hangt ihop med nagra dagar. De ar ute i 3 manader, och har inte riktigt samma budget som vi. Darav blev de ratt sa avundsjuka pa varat boende, eftersom de i princip lever tillsammans med Asiens samlade kackerlackor och mygg i en bungalow.

Ikvall blev jag for ovrigt nypt i rumpan av en bordellmamma, vilket jag inte alls tyckte var mysigt.
Hamnade senare pa en bar med mycket trevligt folk, men med konstiga principer. Eftersom min drink blev felblandad, fick David en ny. Hm... :)
Igar besokte vi Patong Beach, och hamnade naturligtvis pa varsta ackliga gatan, full av She-males, odlor och erbjudanden om Ping-pong-shower. Nagot som vi dock klarade oss utan.
Kanns som om man har sett baksidan av Thailand, med alla unga flickor som blir daskade i rumpan av ackliga, gamla gubbar.

Pa onsdag aker Elin och David till Bankok, medan vi pa torsdag kvall flyger till Pattaya via Bangkok.
Lovar att lagga upp bilder, men varenda dator jag hamnat vid, ar segast i universum. Darmed ganska svart att lagga upp bilder, tar typ ett par dagar.

Ta det lugnt dar hemma i kylan, snart uppdaterar vi igen!


Och forresten! Massa, massa GRATTIS till Marie och Tony som har fatt sin efterlangtade lille Rasmus, som kom lite for tidigt. Kan garantera att det finns sjukt mkt. shopping till en liten bebbe har i Tajjlaaaand!

 Puss pa er darhemma!

Hjalp!

Publicerad 2007-01-28 08:17:28 i

Vi har inget boende fran och med imorgon natt. Jag kommer att bli bostadslos, och kommer troligtvis att driva omkring pa gatorna i sliten sarong och stirriga ogon.
Alla hostel och dylikt ar fulla, finns ingen plats nagonstans. I varsta fall far vi val sova pa stranden... :)

Mamma, hjalp!!


Aterkommer nar jag har laget under kontroll.

Phuket town!

Publicerad 2007-01-27 09:57:53 i

I torsdags kvall sade vi hejda till Cha-am ( Sorne och Marie akte tidigare pa dagen till Pattaya, dit vi ska sedan) , tog en taxi till Hua Hin och darifran nattbussen till Phuket town. den nio timmar langa resan kandes inte sa langsam, stolarna var mycket skona och det gick latt att sova en stund eller tva. Mottes av en vacker soluppgang nar vi svangde in vid busstationen i Phuket. Darifran tog vi oss till Kata Beach, dar vi nu befinner oss. Vi kom sa tidigt pa morgonen till Happy House ( vart hotell) sa rummet inte var klart. Tog da en svang pa byn, gick naturligtvis vilse men f;rsoker anda halla en god min och se ut som om vi precis visste vad vi gjorde... :)
Hungriga, trotta och svettiga spatserade vi runt ett par timmar, innan vi hittade tillbaka och lyckan var total nar vi fick rummet, slangde oss pa sangen och korde AC-tempen i bott.

Ett par timmar senare knackade det pa dorren, och vem stod dar om inte Wiklund och Elin? Vi blev sa glada att vi korde lite fridans, och sedan bar hela ligan sig ivag till stranden. 
Elin och David har blivit lite folkskygga efter sina veckor pa folktomma oar, men efter lite lockande fick vi fram dem i solljuset! :)
Eftersom vi inte ar det minsta fega eller mesiga (!), slog vi pa stort och akte Bananbat i typ 80 km/timmen efter en motorbat. Det gick utav bara hejsan, men vi lyckades halla oss kvar ganska bra. Jag och Elin tjoooot som stuckna grisar, men da okade batkillarna bara farten annu mer.... Yeeeehaaa!!

Kvallen spenderades pa var stora altan, ett par kalla ol och en massa prat politik, jobb, barn och framtiden (?) senare, krop vi till kojs.  
Idag har vi pressat vid poolen, ovat pa vara simhopp och bara slappat. Ikvall tar vi oss till Patong beach for att hitta annu ett Hardrock Cafe och festa tills solen gar upp. Har varit lite daligt med festandet hittills. Men a andra sidan, festa kan man gora nar man kommer hem, nar det inte finns nagra snorklingturer eller elefanttrekking-turer som lockar. Jag menar, Terrassen dar hemma star ju kvar :)

Det finns sa mycket att gora har, vet inte vad vi ska valja! Ska diskutera saken med mina kumpaner nar de har vaknat ( Ar jag den enda som inte kan ha en lugn o skon siesta??). David som har tagit dykcert. sticker nog ivag till ngt, schyyst dykplace, medan vi andra nojer oss med snorkling och att aka till en massa coolam oar med vilda apor. Som sakert bits.

Livet ar sa bra det bara kan bli just nu.  Ar grymt imponerad av alla thailandare, som hela tiden gor sitt basta for att man ska ha det bra. Spelar ingen roll om de fattar engelska ( och nej, oftast gor de det inte, vilket vanligast marks nar man bestaller mat, Kan bli lite vad som helst, men nastan jamt ar det sa giott sa man inte bryr sig om att fraga vad det innehaller) eller sa, de ordnar och fixar tills man ar nojd.

Na, nu ska jag dra mig tillbaka till hotellrummet och hoppa pa Lillerskog, som sakert ligger och snarkar i hogan sky.

Mamma, Matilda, Pappa, Gabriella, mormor och Belsebub! Jag saknar er, sa se till att lamna fler kommentarer har!! :)

Puss och kraaaam!






Tips!
Besoker du Cha-am, bestall da inte in Janssons frestelse pa restaurangerna. Enligt sakra kallor (!) far du da en rora bestaende av pommes frites, gradde och saltgurka. Mums!I nte...

Elefanten Samuel, 41 ar gammal

Publicerad 2007-01-23 16:30:15 i

Samuel. Sa hette var 41-ariga, mycket manliga elefant med extremt mycket gubb-har i oronen, som jag och Lillerskog begav oss i idjungeln pa idag, vid Hua Hin. Fast Samuel ar ett pahittat namn, vi horde inte vad djurskotaren sa, sa vi nickade glatt som om vi fattade allt. Precis som turister ska.

Samuel var en mysig prick, som latt pa foten tog oss pa en liten tripp. Gammal, men busig anda. Han tyckte nog att passagerarna dar uppe pa ryggen behovde sig en kalldush, och anvande sin laaanga ( lite ackliga) snabel for att bevattna oss med jamna mellanrum. Jattemysigt. Vatten som har sparats i en elefantsnabel ett tag ar inre direkt frasch. Snarare liknar det elefant-snor. Trir jag. Har aldrig sett ngt. sant iofs.
Samuel tog sig aven ett dopp i det ackliga, bruna vattnet medan vi satt kvar pa. Bast att halla upp fotterna!!:) Senare traffade vi ocksa Pyret ( ocksa pahittat namn), en 1-arig liten elefantkille som artigt bockade nar vi kom och halsade pa honom. Men lite blyg var han nog, for han slog ner blicken nar Marcus skulle klia honom.

Resten av dagen spenderades vid poolen, som ligger pa hogsta vaningen till vart hotell. Varldens utsikt har vi harifran, och det verkar som om jag o Marcus ar yngst pa hela hotellet. Det ligger en massa tjocka amerikaner och blanger pa oss nar vi utovar vara simhopp och konster i poolen. Vi ska namligen satsa pa en karriar som konstsimmare :)
Dessutom ar de tjocka amerikanarna saklart avundsjuka pa att jag o Marcus ar sa smidiga och spanstiga. Naturligtvis. :)

Gick sedan ner till den lokala massage-inrattningen, och fick oss varsin ordenlig thaimassage. Dar ar det ord och inga visor som galler, vrida alla leder i diverse stallningar, trycka pa invartes organ och forsoka att inte kissa pa sig nar de tryckte pa urinblasan. Jobbigt, men skont nar det var klart. De har sakert dragit ut mina arma leder sa jag ar minst ett par meter langre. Det ni, tjejer!! :)
Hade dessutom inte rakat bikinilinjen, sa de dar thailandarna fick sig nog en chock nar de skulle massera mina sexiga, kraftroda lar. hehe...
Lillerskog somnade givetvis och fick puttas igang. :)

Kvallen agnades i Hua Hin, pa dess night market. Har prutat till oronen bloder pa forsaljarna, men har kommit over en hel del finfina grejjer. Marcus har inte riktigt koll pa valutan an, och holl pa att gora en taxichauffor mkt. lycklig genom att natsan ge honom 1000 baht mer. ( mer an en dagslon)

Jag och Marcus har antagit den vackra kuloren signalrod, men det ar ju ocksa en farg sa va fan?? :)
Imorrn ska vi finslipa vara poolkonster, och dricka drinkar. Ater for ovrigt bara en massa thaimat, som ungefar kanns som att komma backstage pa wokstugan hemma i stan, for att citera Karlsson :)
Dartill ett par liter Singah per skalle och maltid, sa helt nyktra har vi inte varit pa snart en vecka. Men det kan ju vara varmen ocksa... :)


Hoppas ni har det bra dar hemma i den kalla snon!!! :) 



Kraaaaam!


 

Elefanttripp nasta!!

Publicerad 2007-01-22 16:09:47 i

Hej pa er alla dar hemma i kalla Sverige!

Idag har vi efter ett par timmars bilfard med en hemskt trevlig thaigubbe ( mkt svart att satta en alder pa dessa sma hamstrar) landat i Cha-am, ett stalle dit Thailandarna kommer pa helgen for att ata kycklingfotter och hedra konungen Rams den 9:e eller nat sant. Har hort ryktas att kungen ska bo har i krokarna, troligtvis granne med oss. Vi har namligen havet 30 meter bort, pool med poolboys o en massa OOOOL!!!! Mums!

Forsta dagen pa beachen idag, och Lillerskog blev naturligtvis 5 ar gammal pa nytt och hyrde sig en jetski som han susade forbi oss med, glatt vinkande och lyckligt som aldrig forr.

Hade tyvarr ej kameran med, men imorrn blir det nog en ny svang, Pappa Soren vart visst ocksa sugen pa att ge sig ut pa boljan den bla! Ska aka med AMrcus imorrn, kan ga farligt till, men det ar inte varje dag man ar i Thailandet.

Sista dagen i Bangkok var stimmig, men skoj! Hamnade efter visst overvagande pa en s.k floating market, dar allt sker pa vattnet. Vi fick oss en smidig liten longtail, o sa bar det ivag langst med den sunkiga (!) floden. Hade forvantat oss en mycket bohemisk liten by, men ack! I vissa marknadsstand tog de t.o.m VISA. Hm.... Men det var lattjo lajban anda, minsann!

Kakade en delikat middag alla fyra ikvall, gick pa cirkus 700 baht, alltsa ca 120 kronor. Plus en massa Singah-ol saklart. Helt OK. Allt ar for ovrigt snuskigt billigt, sa man kanner sig som kungligheter overallt. Typ.

Cha-am ar underbart! Blatt vatten, inte mkt svenskar och framfor allt: INGA ACKLIGA SKRIKIGA BARN!!! Ljuvligt...

Ah, Lillerskog sager att jag maste sluta for tiden har pa natcafeet ar slut, men vi aterkommer med vidare info.

Imorrn ska vi pa elefanttur!! Wish us luck!

Det ar jatteroligt att fa sa manga inlagg o kommentarer fran er dar hemma. Fortsatt i samma takt, vi gillar det skarpt!! :) Uppdaterar snart igen!


Massa puss, kram o nyp i stjarten fran oss!!

Nu ar vi har!!!

Publicerad 2007-01-20 12:23:13 i

Hej alla dar hemma!! Har kommer det forsta meddelandet fran de overlevande!! :)

Sitter for tillfallet p[ vart hotell i smoggiga Bangkok, Hotel Mandarin och har antligen fatt tag i Internet, ljuvligt!! Resan ner gick bra, men tydligen har det stormat mycket i Europa, sa kontakter dar hemma sager att vi ska vara glada att vi kom ivag, manga flygplatser stangde under torsdagen da vi akte. Men tacksam o tacksam vet jag inte :) Satt bakom ett monster till 4-aring pa planet till Paris, och lamare foraldrar har jag aldrig sett!!!White trash-varning pa de dar, ackel-mamman ammade for ovrigt sin 2-ariga dotter. Fram med brodet bara, som Matilda skulle sagt! :)
Ratt skakig resa till Paris, vi madde nog lite illa hela hogen, men ner kom vi ju, som tur var!

Jetlag?? Skojar du? Jag vaknade pigg som en larka kl.03.00 lokal tid (( 21.00 fredag kv'll hemma hos er) och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig for. Attans attjag glomde broderierna, Malin...:)

Idag har vi farit runt som akta turister med kamera pa magen ( Har inte kpt ngn kameravaska an, sa jag slapar runt med min kamera i en socka) och besokt tempel och the Flower Market i China Town har i Bangkok.

Desutom en visit pa varldens storsta juvelerarbutik, saaa stimmigt men ratt kul.
De ar ju sa himla sma, de dar thailandarna, kutar omkring som sma hamstrar, jag har ingen koll pa dem.

Soren och Marie har fixat en minibuss som pa mandag ska ta oss till Chaaham eller nat sant, sedan blir det Pattaya ett par dagar. Skulle tagit taget som en majoritet av resedeltagarna rostat for och langtat efter, men olycksstatistiken for tag i kombination att taget tog 3 ganger langre an bil, gjorde att vi tankte om.

Varmt som tusan, men man vanjer sig. Bangkok ar valdigt smoggigt, ska bli skont att komma harifran sedan!

Ikvall ska vi rocka roven pa Hardrock Cafe, lovely!

Lagger in lite bilder sa ni har natt att dregla over! ;)


Hoppas ni har det bra dar hemma, horde att det kommit sno....;)


Puss, kram och nyp i stjarten fran Mikaela, Marcus, Soren och Marie!!

Pappa gaddar sig...

Publicerad 2007-01-16 15:13:54 i

Pappa gaddar sig...

Och han gör det med stolthet, för han gör det i sina blåbyxor! ;) Haha, de där brallorna kommer han att begravas i, jag lovar.
När Matilda var riktigt liten och pappa jobbade som mest och då inte var hemma så mycket, brukade hon förtjust utropa "pappa"! och lyckligt rusa fram till varenda blåbyxa hon såg.
Hur pappa såg ut var inte så noga, men att han hade blåbrallor, det visste hon iallafall... =)

Nu är det bara två dagar kvar. Jobbar sista dagen imorrn, som för övrigt är min och Marcus 3-årsdag.
Den kommer att spenderas lugnt och stilla, eftersom vi ändå kommer att behöva lägga all tid på att kolla var passen är, om jag verkligen har tagit alla mina "smått och gott-sprutor" som jag kallar dem, och om Marcus kan låta bli att packa som en äkta turist i en käck charterväska på hjul.
"Vi ska backpacka, inte åka på bussutflykt till Ullared!!!" brukar jag ropa åt honom när vi springer förbi varann som två yra höns.

Men det blir nog bra. Med allt. Jag känner på nåt sätt reggae-lugnet komma smygande. Det ordnar sig, ta dagen som den kommer och bara coola ner.

Snart ska jag träffa mina brudar för sista gången på ett alldeles för långt tag.
Miss you redan! 

Jag minns en höst...

Publicerad 2007-01-12 14:31:10 i

Jag minns en höst, som tilhör de svartaste av höstar. Då dag var natt, och natten mörkare än så.
Jag minns en doft, som fanns mellan våra lakan där jag låg med kinderna våta av tårar.
Jag minns en syn, jag inte klarade av att se. Därför blundade jag, med dig tätt intill.
Jag minns en sorg, så svår att förstå och att greppa. Varifrån den kom är svårt att säga.
Jag minns mina tårar, som aldrig verkade ta slut och som överraskade mig, varje gång de dök upp.
Jag minns en trötthet, inte från denna värld. Så konstig att känna och svår at bli av med.
Jag minns en vän, som var mig närmare än någonsin. Som blev min hjälp och mitt hopp.
Jag minns en värme, mitt i sorgen. Som slog emot och gjorde mig mjuk och trött.
Jag minns ett träd, vars löv släppte sitt grepp allt medan jag såg på.


Åtta dagar to go

Publicerad 2007-01-10 11:32:43 i

Hey Ho kära läsare! Idag är det endast åtta dagar tills jag och mitt livs kärlek åker till Thailand för att bada, sola och naturligtvis dricka öl och gå på full moon party.
Vi har aldrig varit utomlands tillsammans ( räknas badhotellet i Fredrikshamn där vi spenderade tre dagar för si så där två år sedan? Jasså inte, nähä)
Jag har faktiskt inte varit utomlands med någon pojkvän någon gång, så det här ska bli spännande!
Undrar just hur jag och Marcus funkar tillsammans under stekande sol, 35 plus och små thaifolk springande runt benen? Hm... ;)

Planen är att följa med svärföräldrarna så länge de orkar med oss och sedan sticka vidare för att möta upp Elin och David som då kommer från visit i Malaysia.  
Jag längtar, men har nog inte riktigt fattat det hela än.

Den här bloggen kommer under vår resa att uppdateras med jämna mellanrum, när tillgång till dator finns, vilket inte är så sällan som man kunde önska.
Håll kontakt med oss via bloggen, eller gå in på resedagboken (marilyn_mainstream) och kika.
Fast bloggen lär nog användas mer flitigt, har liksom blivit lite kär i den. Mitt sätt att kommunicera med omvärlden.
Känsliga tittare varnas, det kan förekomma bilder på Marcus iförd badbrallor ( Nej, inte Y-front thanks god), Michelle nedtrillad från en elefant eller en kalasfull svärfar. Allt kan hända, så se till att hålla er där hemma uppdaterade!

Nu, dags att ta tag i allt annat som ska ordnas idag. Ikväll ska jag på min förbannade yoga igen och återigen känna mig som en elefant i en porslinsbutik. Tre månader sedan jag yogade sist, så ni kan ju föreställa er hur det kommer att se ut.


Ciao!

Mina nya älsklingar

Publicerad 2007-01-08 19:06:43 i

Mina nya älsklingar

And I loooove them! (Notera gärna plåstret som faktiskt inte satts dit i förebyggande syfte. Har en förmåga att alltid bära plåster på hälarna, ifall oväntade situationer uppstår.)

Årets första fest för min del...

Publicerad 2007-01-07 16:38:06 i

Årets första fest för min del...

Årets första fest blev för mig i Skövde under gårdagen, tillsammans med de tjejer jag gillar mest!
Stället vi gick till sedan kanske inte är mitt favoritval, men tillsammans med de rätta människorna blir det ändå riktigt, riktigt trevligt.

Här ses Täzza, Hanna och kvällens chaufför, Ida.

" 2 tungor har mitt hjärta"

Publicerad 2007-01-05 14:29:44 i

Idag lyssnar jag på Nina Ramsbys sammetslena stämma i hennes och Martin Hederos version av 2 tungor. Lovely! Jag mysryser, och tackar Gud för att jag inte föddes döv.
Relativt lugn dag på jobbet idag, slutar tidigare eftersom det är röd dag imorrn, och efter dagens sista jobb ska jag in till stan och hämta mina babys. Ett par klarröda, vampiga högklackade pumps i lack. När jag ska ha dem vet jag inte, men jag kunde inte motstå dem!! Passar nog ypperligt till nästa Rocky Horror-temafest jag ska på. ( För jag går ju på så många, kan knappt hålla räkningen =)

Gick som bäst på stan efter fikan med Hanna och A-L och bredde på om hur dumt det är att köpa en massa dyra skor, och att jag minsann sliter ut det par jag har, innan jag ger mig på nästa.
Råkade kika in i skobutikens skyltfönster, och där stod de. Jaja, bäst att falla för frestelsen och köpa dem.
Uppdatering. Jag fick en Canon digitalkamera med 5,0 megapixel av Marcus i julklapp! Blev så glad att jag började gråta, men i och för sig..När börjar jag INTE gråta? Minsta systern på tio bast brukar sucka och klappa mig på huvudet när jag inte kan hålla tillbaka tårarna.
" Jaha, nu var det dags igen", ser hon ut att tänka. Vem var det som var den vuxne av oss två sa du? ;)

Saknar julen. Den fick för snabbt. Men nu blickar vi framåt. Thailandet snart, där jag ska göra en hårförlängning bland annat. Kanske en piercing igen? Lite av en tradition att pierca sig när man är utomlands...;)
Filippinerna för två år sedan, jag Elis och Jennie beställde upp en piercare med skakiga händer på hotellrummet, det var grejjer det! Jag var den ende som piercade mig i ansiktet om jag säger så...haha.
Finns en rätt sjuk bild på oss tre, när jag sitter mellan...ah, jaja. Kul bild är det iallafall.
Lade han upp den på sin hemsida, tjejer? ;)

Helgen är fullbokad av en massa skoj. Jag gillar att ha massor att göra! Nu måste jag pysa.

Ciao!




Ja, så blev det.

Publicerad 2007-01-02 12:20:09 i

Ja, så blev det.

Glömde visa bilden på hur granen blev efter att jag o sambon gått lös på den stackarn. Här har ni iallafall resultatet, och ja, vi är nöjda. Som vanligt grymtar Marcus om att det är svårt att ta sig in på toaletten ( granen står ivägen för dörren, man får smyga sig in och dra in magen), men är det jul så är det!

Marcus is the man!

Publicerad 2007-01-01 17:36:00 i

Marcus is the man!
Marcus fixar biffen! Eller rättare sagt, korkar upp bubblorna lagom till tolvslaget. Vi stod utanför vårt hotell och tittade på fyrverkerierna.

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela