GypsyRose

Taking the long way around

Ukulele in the mornin`

Publicerad 2013-11-27 08:11:28 i Allmänt,

Den hær onsdagsmorgonen kickar vi igång med min eminenta Ukulelelista på Spotify. Før den som ær intresserad kan jag meddela att min egen ukulele Frankie mår fint, hon har fått samla lite damm på hyllan ett tag nu, men i dag kan jag briljera med en och annan The Cure, Eddie Vedder och klassiska Somewhere over the rainbow. Oh and Janis Joplin såklart.
Jag tænkte mig en redig show på Armidalebrøllopet.
 
På tal på brøllop. Den 1 maj kommer min ælskade brøllop KiwiGlen tillbaka till Sverige, och ja, då kanske det blir just så.
 
Næ. Nu får gærna solen gå upp øver Oslo snart. Det hær ær deprimerande.

Mot Lund!

Publicerad 2013-11-26 21:58:35 i Allmänt,

Imorgon efter jobbet tar jag mitt pick and pack and drar till Lund och en liten syster som dær bor och studerar Genusvetenskap dessa dagar. Vi går givetvis på en Steffespelning, drar en lunch nånstans och hænger runt bæst vi kan.
 
I fredags satt vi på vart sitt håll, jag framfør min nya låtsaskamin, och hon i sitt studentrum i korridor.
Vi insåg att det hær med att sitta ensamma ær ett førbannat sløseri med tid och bokade en spontanbiljett upp till mig før henne.
I lørdags jobbade jag 12 hærliga timmar medan Lillan landade i Oslo, sprang runt o køpte bubbel och løsøgonfransar och sedan rejvade vi bokstavligt talat huvudet av oss under kvællen och natten. Før førsta gången blev jag av med mig telefon av en hændig ficktjuv som tydligen inte har en susning att en Samsung av Ingvarsdottermodell icke ær vært ett jota, men vad gør det nær mobiler ær værdsliga ting och DJ:arna på klubben bestod av tre lika vackra, tatuerade, skæggbærande mæn i likadana rutiga skjortor? Lumberjacks Oslostyle.
Man, thats a winner.
 
Om 5 veckor åker vi till OZ. Jag fick ett mail hæromdagen av Charlie With his Harley, mannen jag gick och blev tokførælskad i dærnere, hæromdagen. Det var givetvis han som stal mig med hull och hår från Chris armar, och sen blev det just ingenting mer med det. Men oj så det smællde nær Ingvarsdotter møtte Charlie. Farliga grejer, det dær, så tur att det var dags att læmna landet strax dærefter, trots att den store mørke mannen med motorcykel och tatueringar tog mod till sig och frågade den lilla svenskan om hon inte ville stanna i hans liv, før alltid.
 
Varfør vill de alltid att jag stannar? Førstår de inte æn att det ær inte så det hær funkar?
Mer om att stanna, och att gå lite granna sønder i næsta kapitel av updaten av Ingvarsdotterskans mærkliga liv.
 
 

On the bucketlist - Ett år hemma idag

Publicerad 2013-11-22 08:44:53 i Allmänt,

Midvintern slår långsamt sina lovar runt Oslo och Norden, jag køper fler element och tænder så många ljus jag får plats med. Dagarna spenderar jag i vår blomsterbutikk som numera drivs av mig och Linn (Jag får driva en butik med min væn, va? Får det vara så bra på alla vis?) Och nætterna sitter jag uppkrupen i min førsta egna lilla lya, dit ingen førutom min syster ær vælkommen och dær førsvinner tiden och jag læker, skriver, sjunger och sover. Det ær fint, och 2013 har blivit året då jag tog ett break.
 
Jag jobbar inte på långa vægar lika mycket nu som då, och nu tillåter jag tiden att bara førsvinna mellan mina fingrar. Det gør ingenting.
Det blir liksom aldrig helt ljust længre, och i dag firar jag ett år på skandinavisk mark. Wow. Vad hænde?
 
Så! Før att mata resedjævulen køpte vi biljetter tillbaka till OZ, den 28 december sticker jag och Strumpan, landar i Sydney 2 dagar senare, firar nyår (Nyår i Sydney har alltid varit på min bucketlist!) med Mark och Lisa som kommer från UK den hær gången, sen vidare tillbaka till Armidale før Kate och Phills brøllop. Hela whistlergænget samlas, det blir fest i dagarna tre ute på obygden och sedan sticker vi alla med brudparet i tæten till kusten och en Beach cottage dær. Jag o Strumpan kanske sticker øver till Auckland før BDO dær Pearl Jam och The Lumineers headlinar och efter en månad i solen, med mænniskor jag ælskar, ær jag nog redo att komma hem och fortsætta.
 
Vi var i London, træffade næra vænner och gamla X, i somras fick jag træffa Russell igjen før førsta gången sedan bakgatorna i Sydney for 4 år sedan, och allt annat som hænt.
Men mer om det næsta gång vi ses.
 
X

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela