GypsyRose

Taking the long way around

att lämna sthlm behind

Publicerad 2010-09-27 16:00:05 i

Jag har hamnat i soffan HemHemma. Jompa sitter och lirar lite gura, Gabriella myser intill, Matilda kryper upp här bredvid. Jag är hemma, det höstar och blåser utanför, Falköping klär sig i alla höstens vackraste färger och jag hittar tillbaka till mina rötter. Det känns rätt, och framför allt känns det hemma.
Jag är så tacksam för stunder som dessa.

Imorses steg jag upp tidigt, vinkade adjö till fina familjen Öberg, släpade mitt tunga liv ombord på tunnelbanan och stod ochj fånlog för mig själv hela vägen till centralen, trots att det var ovanligt mkt folk och bistra miner nedtryckta i Dagens Metro på tuben. Jag lämnade detta IPhone 4-landskap med backpackerstil, och det var minst sagt dags.

Jag har börjat samla ihop mig. Jag är inte lika splittrad, och STHLM känns redan avlägset. Det är rätt.
På torsdag kommer Rowan tillbaka, jag har mina närmaste just precis där jag vill ha dem, och allt faller på plats.

sista arbetsdagen. igen.

Publicerad 2010-09-25 09:03:12 i

Igår gjorde jag min sista arbetsdag på hostel bed and breakfast i STHLM. Sen ringde Chefen och meddelade att han var, citat, helt utmattad efter sin vecka i Marocco och absolut inte klarade av att täcka passet vår frukostvärdinna ringt sig sjuk från. Nänä. Då kör vi väl en favorit i repris då. Idag gör jag sista arbetsdagen igen alltså. Fint.

Har sovit max 3 timmar inatt, det var rajraj på Söderhak igår när Patrick fyllde år, och jag sprang rakt in i Annikkis och Juanmas famnar utanför deras hotell på Götgatan efter en minst sagt stimmig dag där jag unnat mig både ett och två nya klädesplagg eftersom det var löning och jag inte ens mindes hur shopping går tillväga. SÅ ofta tjackar jag nytt.

Underbara Hestermänniskor som jag delade en underbar sommar med! Men eftersom jag skulle vara på plats imorses kl0730 Sharp, blev det inte katastrofalsent hem. Ääääh. Sedan fick Williams underhålla sin tjej via Skype där hon låg i en liten hög. I ett par timmar. Jag fick honom att berätta läskiga sagor för mig med troll och grejer.
Fint liv.

Idag efter passet blir det lunch med cheferna, tack och adjö. Och sen möta upp Mattias, Juanma och Annikki för lite lagom sighseeing och bakishäng i Gamla stan.

Lagom lir!

Text fran andra sidan jorden

Publicerad 2010-09-20 22:57:55 i

Det sa pliiing i telefonen idag nar jag satt pa jobbet.

“Only one month and six days to go. X”

Forst fattade jag inte vad R menade, trodde det var nedrakning och flytt fran hans Sydney.
Men sen kom jag ju pa. Det ar bara en manad och sex dagar kvar tills jag flyttar nu. Jag har inte hort nagot fran R pa en manad, och sa dimper det ner. Killen har fortfarande koll. Vad sager man?

gratt over stockholm

Publicerad 2010-09-18 11:16:04 i

...Och det ger mig annu en anledning att fullfolja mina planer denna helg. Att alltsa inte kliva utanfor dorren. Istallet sitta inne och forsoka fa lite pluggat, catcha up med folk kring kanada och dessutom soka en massa jobb. Det blir en bra helg, sarskilt som jag fatt kontakt med ett par open minded svenskor som bor, eller har bott, i whistler och som kommer med en massa tips. Tack tjejer, jag hor av mig nar jag ar pa ingang sa catchar vi up!
Dessutom horde jag av mig till Kyle the kiwi och paminde honom om de gratisnatter han fatt pa City Groove av mig och tjejerna, med tanke pa att denne galning spenderar vissa sasonger i Canada med att fota spackhuggare at national geographic.
Vips! sa lag ett mail i inboxen, dar Kyle hade mailat alla sina vanner i Canada, och sagt till dem att jag kommer over, och att de ska ta hand om mig. Otroligt vilket kontaktnat den grabben har, for det drojde bara ett par timmar, sen borjade folk svara. Skona manniskor som meddelar att de garna hjalper till med allt de kan, och att de garna vill traffas och hanga samt utfora en och annan outdoor adventurething. Top notch I say! Och tack Kyle!

Nej. Dags att plugga. Det maste ske. Wish me luck.

joda!back in el stockholmo for sista gangen!

Publicerad 2010-09-16 23:00:26 i

Tidigare ikvall rullade jag in pa STHLM:s central med min eviga foljeslagare Ryggan. En ratt trevlig tagresa genom ett Sverige som borjat byta om till hostskrud, solen vilade lagt over falten, och skuggorna efter taget blev langa. Jag hade ater tid att se landskapet andras. Jag alskar mitt land, du ar vacker, men du tillhor mig inte, och jag tillhor inte dig.

Ikvall samlar jag ihop tankarna kring den har sommaren i mitt livs bagage, imorrn gar jag in pa mitt 6:e sista pass pa jobbet.
Det har varit bra dagar nere i GBG hos Strump. Lugnt och skont.

Men vet ni sa konstigt det ar? Och nu kanske ni blir forvanade. R har vandrat bakom mig flera dagar nu, och jag undrar om det ar for att jag minns hosten som den var i mitt Aucks, eller om det ar for att jag saknar honom lika mycket som han haller pa att forsvinna ur mitt sinne.

till malleballe!

Publicerad 2010-09-16 22:45:55 i

For faglar har viskat att du pa under nattskiftet laser
min blogg medan du star dar efter nattmackan och paser
jag tankte som sa att lite kul ska du val ha
nar du nu kikar in, det vore val bra

Ibland tror jag Malle ar den enda som
vill lasa om mitt liv som det stralar om
sa for dig inatt jag nu plitar ner en rad eller tva
fast jag ar sa rackarns trott att det har skrivs pa mafa

Ty nu ar jag tillbaka i kungliga huvudstan
Men strax ar det dags att vanda ryggen at vardan
For imorrn gar jag in pa mitt 6:e sista pass
Sen drar jag hem till Falsketa for att i en manad bara kaka glass

Troligtvis hanga i Malles lya tills jag kastas ut
(Eller till hennes glassforrad av nan anledning helt tagit slut)
Eller tills soffan hennes har en Michelle-formad grop
Da ar det dags att for mig i Kanaaaadienplanet ta en loop

Ah. nu ar det slut pa roligheterna. Jag ar trott!
Malle! Ha det bast pa jobbet, vi ses o hors jattesnart!

40 dagar, 40 natter

Publicerad 2010-09-16 01:17:31 i

Precis sagt godnatt till Rowan. Godnatt, godnatt. Och hoppsan sa var det strax bara 39 dagar kvar i landet Svea. Jag hanger fortfarande kvar i skona Gotet hos min fina Strump eftersom det stressar mig att vara hemma i stan dar jag maste traffa folk hela tiden, och det stressar mig att sitta i STHLM och rulla tummarna. Obalans.

Idag har vi iaf traffat Bergwallskan och Liljegrenskan, det blev tarar och mycket mys och prat, eftersom denna eminenta grupp inte setts tillsammans sen tiden i Nelson. Heeelp!

Jag och Strump gick pa museum medan regnet strilade utanfor, och reselusten blev nastan overmaktig.

Nej, det borjar bli dags att rora pa sig igen.Ut, ut och ivaaaag! 

att fa gora som man vill

Publicerad 2010-09-16 01:13:42 i

Att fa goss loss pa Williams tanaglar en regnig torsdagskvall at my mums efter en bars kan se ut sahar. Och han later mig liksom. Inga bra forutsattningar for framtiden...

helgkneg

Publicerad 2010-09-11 10:05:13 i

Dubbelpass bade lordag och sondag. Jag ar i farten och det gillas skarpt! Igar svangde jag forbi biljardpalatset (Japp! Lika delar sunk och fritidsgard som det faktiskt later som) for att chilla in helgen med mina gals. Nisse var i stan, Elvis gjorde sig redo att fylla 25 (vilket hon gor idag, party partaj och utgang pa gaybaren Patricia ikvall, yay!), Helena fickredogora for sitt poliskneg, och givetvis fanns Gurra G och grabbarna pa plats. Falkopingshang liksom.

Jag tror det blir en bra helg. Kommer dock vara svinigt trott imorrn kvall nar passet ar slut, men hellre det har, an att sitta pa sin rumpa och inte gora nat.

Igar fyllde min Jolene ar. Jag ringde och skralade mitt i fodelsedagsdiskandet, och inte ens jag lyckades overtala henne om att man faktiskt inte behover diska pa sin fodelsedag. Bummer.

Williams var ute i svangen igar i sin hemstad, och det kom ett text som jag efter en stund lyckades tyda. Det framgick iallafall att natten inneholl en del Jagerbombs. Och ja, da vet vi ju hur det gar.

Work!Pronto Ingvar!

vardagslycka ar...

Publicerad 2010-09-10 03:04:22 i

Jag trodde bannemig inte jag visste vad vardag var for nagot, eftersom mitt liv ar sa awesome ungefar jamnt. Men ja, om det ska finnas nagon slags vardag alls, da ser vardagslyxen och lyckan ut pa foljande vis:

Upp en relativt tidig onsdagsmorgon (igar). Powerwalk med Maman och Systran den aldsta yngsta, Make sense va?
Komma hem och finna Steffes nya platta "5 dagar i augusti" i brevladan som lillan skeppat hem.
Ha en lang och utdragen frulle med Lillan medan Steffe och Varldens Basta Gang sjunger, plinkar, vralar, skralar och vaggar oss annu langre in i det vanstersvenska folkhemmet, dar jag for alltid vill vara, och alltid kunna landa sa tryggt i, som jag gor denna morgon. Steffe med gang ar hemma for mig!
PrataPrata med Lillan om hur vi ska bli som gamla. Blir det farfarm och vingard i Aotearoa? Joda!

Jag gillar't!

biancs is in the building

Publicerad 2010-09-09 15:41:21 i

Nja, kanske inte riktigt än. Men snart. För i förrgår tjackalackade jag hennes biljett från Amsterdam till Göteborg, vilket innebär att Falköping får finbesök den 14-19 oktober av denna majestätiska, holländska dama som jag kommit väldigt nära under vår tid i NZ. Ni som följt bloggen vet säkert vem jag pratar om.
Så förbered er alla, jag räknar med att ni hjälper mig att visa upp det bästa Sverige har att erbjuda!

Ciao!

nedräkning

Publicerad 2010-09-09 15:38:26 i

Det börjar börjar bli dags. För en massa saker. Och jag myser! Jag har drygt två veckor kvar i Stockholm, och jag förstår lika lite som er var sommaren tog vägen. Men bra är nog det. Jag har haft det superfint hos extrafamiljen Öberg, som (och nu när det är officiellt får jag skriva det här, faktiskt!) byter ut den ena ungen (Ingvarsdotter) mot en annan (en riktig). Det vankas med andra ord tillökning i det Öberska residenset. Men än är det ett tag kvar, men ändå. Tur att jag inte blir kvar allt för länge, då hade jag fått dela rum med en bebbe. ;)

Anyhow. Jag har ett späckat schema de kommande dagarna, och ni som känner mig vet ju att det är då jag trivs som bäst. Jag har dessutom börjat plugga Litteraturvetenskap och Latinamerikakunskap, vilket håller mig minst sagt busy. Har släpat med mig halva Falköpings bibbla upp till STHLM, daaamn vad tung ryggan blev!

OK, here goes;

Helgen: Jobba dubbelpass på hostelet, alltså sköta ruljangsen by myself. haHA! KalasFest hos Elvis och Wiklund på lördag kväll. Yay!
Mån: Hopp on the tåg till GBG, hålla ännu ett föredrag med Strumpan om att resa. Måndag kväll åker jag hem.
Tis: Häng in Falköping, åka till Jönköping med pappa o systrar, shoppa pryttlar och förhoppningsvis hinna krama om Mamma Mia.
Ons: Ner till GBG igen, har fått en fribiljett till Eventdagarna med Bergwall och co. Top Notch! Kommer bli sjukt kul, och jag kan knappt bärga mig, åh mässor! Åh branschfolk! Åh gratismat!Åh skapa kontakter för Kanada!
Tors: Åker upp till STHLM (Bakis förhoppningsvis).
Fre: Jobb och plugg i en salig blandning.

Sådärja!

Sedan kommer givetvis min kille över den 30 september och stannar helgen. Ja, ni hörde rätt. Rowan är min kille. På riktigt. Ha! Sjukt att ha någon som textar godnatt och godmorgon varje dag, och som man har timlånga snack med på Skype.
Helgen han är här, är det Mekelsmäss och Konstnatta, det blir bättre än bäst!

Nu ska jag engagera mig i mitt jobb en sväng!
Catch u on the flip side!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela