GypsyRose

Taking the long way around

Aaall byyy myyyseeelf...

Publicerad 2014-10-29 19:41:13 i Allmänt,

Att komma över ett mer permanent visum till Oceanien har varit mitt mål sedan jag började resa. Ideerna, tankarna och diskussionerna med andra har varit många, men i bakgrunden har alltid ett giftemål med valfri kiwi/aussievän legat och lurat. Dock har jag alltid känt att det här är min resa, min etapp att klara, det här ska jag göra själv. 
 
Med facit i bakfickan hade ett giftemål inte bara varit otroligt skoj och inget jag motsäger mig, men alltså. Kolla nu liksom. Jag kan själv. (Och här passar det yperligt att formellt tacka The Mitchells som knegat, segat, pröjsat massa doolas och jagat immigrationsverket down under runt med blåslampa i ändan för att de ska släppa in Ingvarsdotter i landet. Tack tack, tackar jag och hedrar eder med en finfin bild på fjärdebarnet Mitchell som damp ned i Oslo härommånaden och tog mig ut på fart och fläkt och skojigheter.)
 
 
Amazing Grace och SchwängIngvars i ett blomsterhav en tidig tisdagsmorgon i Olso. 
 

Det jag lämnar

Publicerad 2014-10-29 10:20:25 i Allmänt,

 
Jag rundar upp som bekant. För tre helger sen fick jag chansen att vara med på AL:s möhippa i GBG. Jag är så galet tacksam för stunder som dessa, då jag är medräknad och på plats. Jag är aldrig med längre, jag betraktar på avstånd och får ta del av glädje och sorg från alla de platser jag hasar runt på. Men nu var jag med. Och det betydde allt. 
 

Hemma i sverige

Publicerad 2014-10-25 16:58:04 i Allmänt,

Jag har stängt dörren till Norge för gott, och landat hemma i mammas soffa. Jag jobbar inte längre i min älskade lilla blomsterbutik, utan är numera mellan två jobb.
I väntan på takeoff förbereder jag mig med att träffa vänner, inte för många så att jag bryter ihop mentalt dock, och packar lite halvspontant.

Vad tar man liksom med sig när Den stora flytten äntligen sker? Den där man faktiskt inte kommer tillbaka om ett par år? Phew. Tur att jag ska hem till Matildas student i juni, tillbaka efter den får jag vinterkläder till min första permanenta aussie winter.

Wish me luck with the packning!


Längst med järnvägsspåret

Publicerad 2014-10-21 19:34:19 i Allmänt,

Det här kom när jag för två veckor sedan satt på tåget från Oslo till Norrköping för en 25-årsfest.
 

"Sverige  var aldrig så vackert som när jag reste igenom det klätt i höstskrud. Solnedgången i eftermiddagen doftade höstäpplen plockade för hand av dignande träd i gamla fruktträdgårdar, och över himlen vandrade rosa stråk som minde om att vintern var på väg.
Världen var tung av blöta gula löv, och längst med järnvägsspåret stod tomma slitna fabrikslokaler på rad, minnen om aktiva samhällen där entreprenörskapet blomstrat en gång.

Nu gapade trasiga fönster i övergivna hus mot mig på min färd, och ångesten låg som en tung filt över stationssamhällena. Här gavs inga nya löften.

Det var en månad kvar till jag på nytt övergav mitt älskade,slitna hemland och flyttade tillbaka till Australien.
Sverige - jag älskar dig, men jag kan inte hantera dig. Tack för allt du givit mig, och mest av allt lusten att gång på gång överge dig."

The great move down under - vi kör igen!

Publicerad 2014-10-21 19:25:42 i Allmänt,

 
 
Hej, 
 
När jag står stilla stannar även orden. I snart två år har jag lagt hatten på samma hatthylla i Oslo, och tankeverksamheten har stagnerat. Jag har stoppat alla känslor under soffan där jag sovit, krupit upp i mitt lilla fönster och inte lyssnat för mycket på the Smiths. Jag har pausat mitt liv och mycket har varit nödvändigt. Det tog mig så lång stund att läka ut efter Oz, transmongoliska och allt där emellan. 
 
Imorrn gör jag min allra någonsin sista arbetsdag på Floriss oslocity, och därför kör vi igång här så smått igen. Jag har ju fått höra att ni vill veta vad som händer nu, ni vill hänga med.
 
Den 13 november går flyget till Sydney. Mitt visum är igenom, nu stannar jag.
Nu kör vi. Välkomna tillbaka.
 
 
 

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela