GypsyRose

Taking the long way around

Förresten...

Publicerad 2006-07-25 22:05:38 i

Gjorde det skitont att gadda sig i svanken. Fruktansvärt hemskt, skulle aldrig i mitt liv göra om det. Uaahhh! Inget att rekomendera, med andra ord. Men jag är numera sjukt nöjd ägarinna till två färgglada svalor på min hud. Nöjd!

Observera i föregående inlägg, TIM Curry är namnet på den sexiga transvestiten från Transsylvanien, om ni nu inte visste det. Redaktionen ber om ursäkt för detta slarvfel. Rätt ska vara rätt.

"Det ska va gött å leva..."

Publicerad 2006-07-25 22:01:09 i

Frasen känns säkert igen. Gamla Macken, som var och varannan unge växt upp med ( jag själv inkluderat) med Roy och Roger. Enkla ord, men ack vilken sanning det ligger däri.
För det ska vara gött å leva, helst enkel och okomplicerat också, om det går tack.
Själv måste jag säga att jag lever ett relativt bekymmerslöst liv med allt jag önskar mig för tillfället.

Jag värderar högt varje solig dag, varje natt när fönstrena står på vid gavel, varje ny blomma på mina plantor och alla dopp jag tagit i sommar.
Men högst värderar jag människorna i mitt liv. Och jag gör som min vän, en av de närmsta. Jag tackar er alla för att ni är en del av mitt liv.

Men jag vet att hösten kommer, och att det går snabbt. Paniken kommer smygande, och jag tänker på hur kallt det kommer bli om några månader. Men det problemet var lätt avhjälpt, samma kloka vän som nämndes här ovan, (hon är en riktig klippa) beskrev det hela på följande vis:

"Jag är inte orolig för att sommaren snart är slut och hösten och vintern kommer. Jag får inte panik och måste göra en massa saker bara för att det är sommar. För jag vet att det kommer en vår efter de där kalla vintermånaderna. Precis som det alltid gjort, i alla år".

Känns skönt. Känns tryggt. Bromsa ner, inte stressa igenom sommaren. Den tar ändå slut, men varför vara orolig? Höst, vinter och vår är också underbara årstider.

Tack, min vän för att du är så mycket klokare än jag, och att du låter ditt lugn smitta av sig på mig.


Idag lyssnar jag på soundtracket till Rocky Horror Picture Show ( Tom Curry är uuurläcker, klär i stay ups och korsett och kan dessutom sjunga gudomligt...kan det bli bättre???), jobbar så lite som möjligt i värmen, köper nytt rött, vampigt nagellack och lipar i hemlighet till Extreme House Makeover.Snart får hon sällskap

Publicerad 2006-07-17 10:39:01 i

Snart får hon sällskap

Japp, idag ska jag åter under nålen. Oj, vad jag längtar! Vad jag dock inte direkt längtar efter, är att ta mig fram i Göteborg med Barbro Svensson ( min bil) när det är Gothia Cup. Massa folk, massa trafik. Hjälp! Tror jag fegar och ställer mig på Lisebergsparkeringen, dit hittar jag åtminstone.
Alltid det säkra före det osäkra, jag hatar att köra i storstäder. Dessutom har jag väl annat att tänka på, jag ska attackeras av nålar i flera timmar...

Håhåjaja, är tillbaka från ett otroligt Paris. Dagarna fylldes av diverse aktiviteter, som man så smått börjar smälta. Så mycket som vi har sett och gjort, tar ett tag att ta in, för det är en ganska överväldigande stad, det där.
Gjorde allt som man skulle, jag återgäldade MonaLisas leende, tappade bort mig på Louvren, åkte Metro som en idiot, käkade baguetter och pratade franska. ( pratade och pratade, några fraser har man väl lärt sig i skolan, rätt användbart när det väl kommer till kritan)


Men mäktigast av allt, det var utan tvekan att få fira Frankrikes nationaldag den 14:e mitt i centrala Paris. Jag, mamma och småsystrarna begav oss på kvällen till Eiffeltornet, satt i parken och njöt av vädret tillsammans med tusentals andra människor från världens alla hörn. När skymningen kom, satte vi oss alla ner under Eiffeltornet, som släcktes dagen till ära (?). Därpå gavs det mest otroliga fyrverkeriskådespel jag någonsin sett och förmodligen kommer att få se. Till tonerna av klassisk musik som dånade ut genom stora högtalare, fick vi under en halvtimme ta del av ett otroligt fyrverkeri, som tog andan ur oss. Franska staten snålar inte med statsbudgeten när det vankas nationaldag, nej minsann.
Folk runtom oss jublade i kapp med fyrverkerierna, det var en mäktig känsla kan jag lova.
Le Grande Finale var nog bäst, när sista guldregnet ebbat ut, tändes Eiffelstornets tusentals små lampor och glittrade ikapp med stjärnhimmeln ovanför.

Och precis i mitten av allt detta satt jag. Helt otroligt. Jag ryser faktiskt när jag tänker på det.
Det är ändå mil ifrån hur det verkligen var, men kanske får ni ändå en vision.

Men en storstad är ändå en storstad. Med allt vad det innebär. Svettiga kroppar som trängs på Métron, rädsla för ficktjuvar ( ja, jag är en riktig turist, misstänker alla) och aldrig en lugn stund. Det var med blandade känslor jag lade mig i min egen säng i går. Tur att min sambo låg däri, annars hade det blivit alldeles för ensamt.

Nu är jag iallafall tillbaka på jobbet, semestern är slut men jag gråter inte för det.  Inte än.

Idag lyssnar jag på CajsaStina Åkerström, planerar den kommande veckans jobb ( Nyheter och tips tas tacksamt emot, torkan har även drabbat media) och får för mig att jag när en stark fobi för nålar.

Midsommar was fun

Publicerad 2006-07-10 18:17:03 i

Midsommar was fun

Oj så skoj midsommar kan va. Iallafall om man spenderar den ute i Tiarp hos Calle och Malin. På bilden ovan ses en förträffligt glad Malin med snaps i magen.
Jag och Malle i bakgrunden.

Idag är det stressigt, imorrn åker vi till Paris och det är mycket som ska ordnas med inför resan. Iallafall om man har blundat bort tvätten alldeles för länge, och inte har ett rent klädesplagg att dra på sin arma kropp...

Så därför bli dagens inlägg  mycket kort. Massa att göra! Men håll ut! Nästa blogginlägg kommer från Paris, där VM-febern sbannt brunnit ut....ack och ve! Vem höll på Italien?

idag stressar jag, letar efter passet, kollar på OC (alltid) och lyssnar på Tori Amos The Beekeeper.


Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela