GypsyRose

Taking the long way around

Litteraturen

Publicerad 2011-03-31 02:17:12 i

Med all den tid jag har blivit given med ens, står jag ibland handfallen. Vad ska jag göra? Jag städar, dricker kaffe, träffar alla vänner, går på bio. Men jag har också börjat läsa en hel del. Jag har alltid varit boknörd. Men nu är det mycket! Och man BLIR minst sagt kunskapstörstande på ett ställe som Whistler, där fokus ligger på berget, mer pow pow och så ännu mer festande.


Så, mitt senaste projekt är Walden av Henry D Thoreau, en bok flera av er säkert redan har stenkoll. En bok som legat och väntat på mig, jag har fått den citerad av R, och nu senast var det som bekant universum som ville att jag skulle ta den till mig. Sagt och gjort, jag är en flitig gäst på Whistler stadsbibliotek, och nu har jag den hos mig.
Boken publicerades första gången 1854 (om jag inte är helt fel ute), efter att Thoreau spenderat 2 år, 2 månader och 2 dagar ute i sitt torp vid Walden Pond i USA. Här barrikerade han sig från världen, levde av vad naturen kunde ge honom, och skalade av sig onödiga lager. Back to basics. Redan då.
Det här ska bli intressant läsning. Nödvändig, tror jag.
För den filmkunnige, är det oerhört lätt att dra kopplingar till moderna Into The Wild, en sann berättelse om en pojke som inspireras av Thoreaus leverne, och ger sig ut i Alaskas vildmark.
Så känns Walden lite mastig (det är ändå skrivet på beskedligt 1800-talsspråk), ge er på Into the wild först, och behåll sedan den andan när ni läser Walden. Same stuff, different people!

"Rather than Love, than Money, than Fame, give me Truth."
- Henry D Thoreau


"The core of mans' spirit comes from new experiences."
— Chris McCandless (Into the wild)
Skogen som omgärdar Walden Pond.Härligt litet torp att bli galen i, med sin ensamhet. ;)

att vara en aldrin

Publicerad 2011-03-31 01:53:11 i

20 juli 1969. Världen håller andan medan Neil Armstrong tar de första trippande, hoppande små stegen över månens fram tills dess obefläckade yta. Strax därpå intar även Buzz Aldrin månscenen. Men då var det hela över. De första stegen blev inte hans, och istället var det kollegan Armstrong som blev vår tids rymdhjälte. Känns inte det lite orättvist? Hur bestämdes des egentligen vem som skulle kliva ur farkosten först? Drog man lott? Knuffade Armstrong sig först i ledet? Landade man ens på månen, eller kommer våra barnbarn få guidade turer i månkulisserna, i det som aldrig hände?

 

Det slog mig att vi har en värld full av Armstrongs och Aldrin. De som är ämnade att komma först, och de som kommer på efterkälken. Jag har alltid varit en Aldrin, och varit nöjd med det. Kanske är det just vad gör mig till en Aldrin. Att jag nöjer mig lätt, mår bra inte om jag kommer först, utan om jag faktiskt kommer fram. En sådan person som käckt utropar “Det viktiga är inte att vinna, utan att kämpa väl!”

En sån som aldrig riktigt förstod sig på vinnarskallar och uttagningar till skol-SM.

Jag har funderat på om det ligger i mina gener att hålla mig ett steg bakom, eller om det är samhället som format mig. Det spelar kanske ingen roll. För faktum är att jag är övertygad om att jag är rätt ute. Jag är en Aldrin, det är här jag hör hemma. Det finns redan tillräckligt med Armstrongs därute, de som kämpar tills blodsmaken i munnen tar över. Jag är tacksom för er Armstrongs. Det gör att vi Aldrins kan fortsätta våra liv så som vi vill ha dem

 

Jag tar hellre klivet efter, om det ger mig tid att utforska mer värld, prova fler yrken tills jag hittar rätt, smaka mig fram till min favoriträtt och glida som en kameleont mellan olika umgångeskretsar. Jag gör tiden till min, jag hetsar inte fram beslut eller känner mig tvingad att skynda framåt.

 

Att vara en Aldrin är ju toppen! Och förbannat smart! Varför hyllar vi inte grabben som lät nån annan först se om underlaget höll innan han klev ut i det okända?

Earth hour

Publicerad 2011-03-30 23:24:59 iOch vi gick på konsert nere i Village, där toksköna latinos rockade loss under en stjärnklar himmel. Sen hoppade jag över till Pauls jobb för lite sightseeing, och vi mötte upp de andra på Crystal för en drink.

om att hitta hem

Publicerad 2011-03-29 00:48:45 i

Jag tror folkdjupet vilar även i mig. Det håller sig i schack, javisst. Men det finns där. Väntar. Jag undrar på vad?

Det är nog de norrländska generna som inte borde finnas i oss, säger jag till min syster som bär på samma elände. Fast jag hade aldrig velat vara utan det.

Jag har reflekterat över det förut, och det är nog inte meningen att jag ska komma fram till något direkt.

Men jag känner mig något lugnare nu. När jag får samla ihop mitt virriga jag, dricka massa kokekaffe och lyssna på Steffe. Och tänka på det där jag vill till sen. Ett torp, massa trädgård, djupa skogar, nattbad i tjärnar, utrymme för egna tankar och närhet till likasinnade människor.

 

I allt det där hör jag hemma. Jag vet ju det. Och det kommer, men just nu är jag här, i Whistler, som jag fortfarande kämpar med att göra mitt.

Men det är bara att konstatera; det finns alldeles för lite hippies med gröna tankar här. Och det är dom jag saknar! Just nu skulle jag behöva springa in i min vän den japanske hippien, minns ni honom? Han jag trillade in i, i tid och otid I NZ.

Jag blir nyfiken på min morfar, Sten. Jag vill veta mer. Ska fråga mamma mer om den gubbens familj, så får vi se vilka dörrar vi kan öppna.

 

Men! Igår när jag vandrade på gatorna i Vancouver, med dåligt lynne och mörka utsikter, kom ett härligt original på inlines och gitarr, bromsade in bredvid mig och tog ton. Vad han sjöng? “Don’t you worry bout a thing. Everything´s gonna be alright!”. Bob Marley hade inte gjort det bättre själv. Precis vad jag behövde, kunde inte låta bli att le för mig själv, trots ett nattsvart humör.

 

Guds humor är fantastisk, och det är därför jag tror. Och hem ska jag, jag tar bara den långa vägen dit. Vart det nu blir.

om hur universum bara sammanstrålar ibland

Publicerad 2011-03-26 03:30:03 i

Fredag eftermiddag. Har tänt rökelse och ljus vid Buddhan på vårt rum, krypt upp i stora sängen med boken jag läser för tillfället, som är Så Himla Bra. "God never blinks", av Regina Brett. Det är Aha-upplevelser hela tiden, jag lovar!
Iallafall. Jag har tänkt rätt mycket på R de senaste dagarna, varför vet jag inte riktigt. Igår hittade jag ett mail jag skrivit till honom, när jag satt i Christchurch häromsistens. Där jag citerade ur hans favoritcitat, från Walden, skriven av Henry David Thoreau.
Nu när jag slog upp kapitel/lektion 27, som heter "Always choose life", dök raderna upp igen. Smack bara, där är de! Som ett solklart tecken på att universum alltid arbetar med mig, för att hålla mig över ytan, och ser till att jag minns allt det där. Jag har liksom slutat förundras. Briljant, och tack för det säger jag!
Vilka wuthering heights, eller vad säger ni? Jolene? Mamma Mia? Gabby?
"I went to the woods because I wished to live deliberately, to front only the essential facts of life, and see if I could not learn what it had to teach, and not, when I came to die, discover that I had not lived. I did not wish to live what was not life, living is so dear; nor did I wish to practise resignation, unless it was quite necessary. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life, to live so sturdily and Spartan-like as to put to rout all that was not life, to cut a broad swath and shave close, to drive life into a corner, and reduce it to its lowest terms, and, if it proved to be mean, why then to get the whole and genuine meanness of it, and publish its meanness to the world; or if it were sublime, to know it by experience, and be able to give a true account of it in my next excursion."

strumpan har namnsdag

Publicerad 2011-03-25 22:58:55 i

I Partille föddes en gång en liten tjej

I flygande fart och det blev världens grej

När denna lilla blondin såg världens ljus

Och pep till som en liten bebismus


Lillan hon växte och det gjorde hon bestämt

Namngiven i äkta Pippi-manér, fast det kanske jag redan har nämnt?

Och fast de döpte henne Annica Marie

Så bodde det en liten fin Strumpan däruti


Redan som kotte ville hon veta var allt det farliga fanns

“Ja men ge mig lite farligheter, var gömmer ni dem nånstans?”

Ropade denna lilla från bergets topp

Och farligheter hon sedan skulle leta, med årens lopp


Strumpan hon växte och skulle föreställa stor

Men inom henne barnet fortfarande bor

Att leka med Strumpan är det bästa jag vet

Och idag är hennes namnsdag, bara så ni vet!GRATTIS STRUMPAN STRUMSANSA Marie på din namnsdag 25/3-11

att leva i canada

Publicerad 2011-03-25 21:12:55 i

Strumps sightseeingade Pemberton, grannbyn häromdagen. Kör förbi matbutiken, och får backa tillbaka för hon tror hon ser i syne. Nej, det är faktiskt sant. Det står en riktigt häst parkerad tillsammans med bilarna på parkeringen.
Only in Pemberton liksom, jäkla cowboyfasoner!!
Firat våffeldagen och Strumps aka Maries namnsdag idag, Paul svängde förbi på skidorna med våffeljärn, tjejerna var up n running och allt var fint!
Nu - Studies!

livin the whistler dream

Publicerad 2011-03-25 04:40:08 iStrumps och Karin tar med bärs till grabbarna som har företagetTaggade tjejer!Jag och mitt och Strumps hundspann. De snabbaste! Vi fick bromsa in dem hela tiden för att inte krasha in i de andra framför oss! Leder flocken gör Yamaha, sen har vi Question, Rocky och de andra som jag inte miss namnet på. Musli, den stora svart/vita, andra till höger, är vår idol. Han sprang fram och juckade mot Paris Hiltons ben och vägrade släppa taget när hon var i krokarna senast och skulle göra en av de lokala attraktionerna. Ha!And away we goooo!!Var allt lite nervös, men det ordnade sig snabbt!Här kommer jag med mitt hundspann!Strumpan är en talang på hundspann!And so is Karin!Strumps gosar med hundarna efteråt för att visa hur duktiga de varit!


En av de bästa dagarna i Whistler so far. Vår aussiemate Mitch som jobbar med hundspann, tog oss med på en tur. Vi fick superbra hjälp av alla hetingar som jobbar där, och vädret var sådär exemplariskt, med strålande sol.
Företaget har 157 hundar, vi fick möta 70 av dem idag. Det här var något av de mest otroliga jag gjort, tror jag. Att få stå bakom 6 hundar som i rask takt drar en framåt i vinterlandskapet medan Strumpan sitter nedbäddad i släden...Magiskt!!

Och det bästa är kanske att kunna betala med ett par cases öl till grabbarna...:)

En doft från barndomen

Publicerad 2011-03-23 22:25:45 i

Jag sitter på förstutrappen till huset vi bor i, här i Whistler. Solen skiner så underbart, och jag får vårkänslor och vill springa runt och skrika vårskik. Alternativt gå och hångla upp Paul. Jag skickar iväg lite ansökningar, lyssnar på The Smiths, dricker svart kaffe och landar i mig själv. Det är en fantastisk dag, som bara kan bli bättre.

Husletande blir det sen, efter en promenad in till Village med Strumps.

Jag sopade härute nyss, och det steg upp en doft från de gamla plankorna. En doft från barndomen. Lyssna!

Jag är kanske 5 år, liten kotte i världen. Det är sensommar, jag tror det barkar mot hösten, för mornarna börjar bli tunga och daggen ligger kvar länge. Man börjar kunna ana en viss skiftning i björkarna som står vid mormor och morfars husvagn uppåt landet.  Jag är fortfarande enda barnet, om ett år eller så föds Gabriella, så henne känner jag inte än. Jag har tjatat om att få följa med morfar ut på hans morgonfiske,och som enda barnbarn får jag såklart som jag vill. Jag var envis som en gammal get redan då, en egenskap jag ärvt av min mor.

Vi beger oss ner till vattnet tidigt, jag är trött men vågar inte säga nåt, jag som tjatade så ihärdigt igår kväll. Morfar är inte stor i orden, men plirar mot mig med de blåaste ögon världen skådat. Och så det vita håret på ändå, under gubbkepsen. En cigarettstump sticker ut mellan läpparna.

Jag minns att det var spännande att bara få vara med morfar, ingen annan som höll oss sällskap. Jag minns hans gröna plastbox där han hade alla sina fiskegrejer, och hur fashinerad jag var av dem. Alla dessa färger! Jag vill ta i dom, jag vill känna! Men morfar har lärt mig, visat hur dragen fungerat. Där, under de vackra färgerna väntar kroken på att få fatt en fisk. Små barnafingrar fastnar också lätt. Det är ett skrämmande och vackert redskap, och jag har än idag inte slutat bli imponerad av hur min morfar med hans tjocka korvfingrar med en oerhörd smidighet hanterade dragen.

Vi puttar ut ekan och ger oss iväg. Sjön är tyst, morfar är tyst och för en gångs skull är jag också tyst. Jag minns inte om jag har flytväst, men jag tror inte det. Det kändes inte så viktigt på den tiden.

Vi rundar en liten ö med ekan, morfar pekar upp mot himlen, mot de två falkarna som cirkulerar runt och viskar;

“Ser du Mikaela, de där två? De är ett par och de har bott här så länge jag kan minnas. Vi är vänner. “

Jag minns inte om det blir något napp denna morgon, det är heller inte så viktigt. Den timmen tillsammans med min morfar har för alltid etsat sig fast, som så många andra minnen med honom.

När vi är tillbaka, lyftar han ur mig ur ekan, och jag springer i förväg tillbaka till husvagnen, där mamma och pappa sitter nyvakna, och mormor har dukat fram frukost. Smöret är Runda bords, knäckebrödet kommer i stora kakor, besticken har bruna plasthandtag och Khan, mormors hund, hälsar mig vid dörren.

Det är otroligt hur mycket jag minns och saknar hos min morfar, som visade sig senare inte allt vara min biologiska morfar. Det gör inget.

Och det gör inget att vi har olika uppfattningar om honom i min familj. För mig kommer han alltid vara gubben som lät mig tälja med kniv när jag var liten, han som lärde mig trolla med hans cigarettmaskin, och som klippte upp prinskorvarna på ett roligt sätt varje jul.

Jag kan måla upp många detaljer i huvudet, kanske stämmer mina minnen inte alltid ihop med verkligheten. Men det gör inget, det är såhär jag vill minnas det, och det är det allra viktigaste.

Jag säger som J, “jag hade så gärna velat lära känna honom bättre, men när jag tänker på honom såhär, så gör det inte så mycket”.

Och barndomen kommer för alltid dofta gammal fiskeeka och husvagnsyttertält.

Då, och idag

Publicerad 2011-03-23 19:34:33 i

Kate Bush sjunger Wuthering Heights för mig, i den klara vackra onsdagsmorgonen. Jag slungas med oerhörd kraft tillbaka till ett visst hostel ni läsare känner till väl vid det här laget. En viss spenslig engelsman med mörka lockar och ögon djupa som tjärnar i de norrländska skogarna, dansade runt och sjöng högt och i helt fel tonart. För den här sången var hans, en av de många. Och han fick mig att lyssna, om och om igen.

Jag tillåter mig att minnas ett tag, sen fokar jag på Idag.
För senare blir det huskikeri med Strumps och Ben!

tillbakablick

Publicerad 2011-03-23 19:32:49 i

Jag vet egentligen inte varför jag gör såhär mot mig själv. Men vissa dagar tillåter jag mig att falla tillbaka, även om jag försöker arbeta med att vara i Nu:et. Idag klev jag upp när jag tjejerna baxade ut sin skidutrustning, solen värmer fint i solväggen och jag hoppas jag kan sitta ute en liten stund sen, med kaffekoppen bredvid.

Jag lyssnar på Tori Amos ”winter”, en låt som alltid betytt mycket för mig. Det tar mig tillbaka till oändligt långa, fruktansvärt kalla vintrar hemma i Sverige då inte ens Morran eller Isfrun kunde råda på bot.

Och jag jämför med vintern jag lever i här. Då hade jag allt. En bil, en sambo, ett fast jobb, barndomsvännerna runt knuten. Frid och fröjd. Trodde vi ja. Den Ingvarsdotterskan som satt uppe om nätterna, rökte inomhus och grät, hon visste nåt annat. Att det inte skulle funka i längden, hur hårt hon än höll kvar vid allt hon trodde sig behöva. När hon blickade in i sig själv såg hon ju att det inte gick att ljuga. Det här livet var inte hennes. Hennes gamla själ skrek efter världen, efter nya vidder, att inte vakna upp till samma porträtt utanför fönstret varje dag. Det var inget fel på hennes liv, missförstå inte. Hon skulle kanske nöjt sig.

Men hon hade inte råd, förstår ni väl! Inte när hon fått ett helt liv att leva som hon önskade! Gud skulle bli besviken när de sen träffades!

Nu, ett par år senare; hon är en allkonstnär som inte får nåt gjort. Men hon läser böcker, vill lära sig dricka sitt kaffe på fat, reser världen runt och kallar den sin lekplats, målar med gatukritor, ser pojkar på väg mot manligheten djupt i ögonen och skrattar mer än nånsin.

Och kanske är det just därför hon ibland tillåter sig att kika tillbaka, på den hon en gång var.

Så att hon ska kunna känna den där pirriga glädjen varje dag.
Tack!

tisdagspluggerier, kaffe och glass

Publicerad 2011-03-23 03:20:21 i

På söndag har jag deadline för min hemtentamen i Litteraturvetenskapskursen jag läser. Det innebär att jag sitter med näsan över böckerna i stort sett hela dagarna nu, men koncentrationen är ofta långt borta. Men det ska nog bli bra!
Det har varit en fin dag här, igår fick jag en hel del gjort, och gick sedan med gott samvete till måndagens gathering på Bills. Paul svängde förbi på en öl, det kändes bra, och Ben och jag kom på egna high fives som vi ska praktisera till sommaren.

Det går trögt på arbetsfronten. Idag fick jag nej från Jobbet Jag Verkligen Ville Ha, här i Whistler. Kände mig lite deppig, men efter ett samtal med Den Bästa Mamman I Världen, kändes det lite bättre. Det är inte menat, helt enkelt. Och det ordnar sig. Jag har haft ett lätt liv vad gäller jobb, det klart man ska ha lite motgångar nångång. Så dags, så kom hit med lite farligheter!
Det går superbra för min lilla syster iaf, efter 2 dagar i nya kollektivboendet i Oslo har lillan lyckats skaffa sig 2 jobb. Jag är såklart SJUKT stolt och hoppas att hennes flyt blåser över till min sida av världen snart.

Jag tror det är dags för vår nu. Vintern har varit lång, om än extremt vacker. Jag behöver vår. Snälla.

när våren kom till whistler...igen

Publicerad 2011-03-20 22:18:31 i


Idag kom våren igen. Söndagsmorgonen började perfekt med stor frukost med Strumps, Karin och Paul. Massa färsk frukt, bagels, kaffe...yum!
Jag och Paul följde Strumps till hennes jobb, vi lekte med såpbubblor och åkte i RikeMansLiften och hängde sedan lite i backen innan jag och Paul gick och mathandlade, fick gratis kaffe och gick hem i solskenet och gjorde Tacopaj.
Nu har jag precis vinkat av honom, han är på väg till jobbet och jag återgår till min hemtenta som kanske kanske faktiskt blir av. Hm!

Fylld av så massa underbar energi idag, hoppas ni därhemma känner detsamma!

"Släpp fångarna loss det är vååååår!...."

happy st paddys!!

Publicerad 2011-03-17 20:14:15 i

Idag firar jag och Strumpan 3 år som Vännor. Med stort V. Ni förstår va? Och vilka år! Kolla själva vad vi gjort de senaste St Paddys!

2009:
Satt parkerade längst bak i bussen som tog vår klass runt Sydön, New Zealand, med alla våra instrument. Lite jam med ett par guinness innanför västen. Strumpan var klädd i grönt och jag failade i min sjömansutstyrsel. Tidigare under dagen hade vi skakat hand med landets premiärminister mr John Key, som invigde vår nya skolbyggnad. Han kan inte varit särdeles upptagen just den dagen ;)

2010: Auckland, New Zealand. Strumpan hämtar upp mig i mitt hem i Eliot Hotel. Iväg till Vulcan Lane för Guinnessfrukost tillsammans med partyglada Aucklanders. Alla klädda i grönt. Till City Groove, shotar Guinness i gröna plastglas, äter alldeles för mycket Guinness cake som Glen gjort, somnar i kuddarna tillsammans med Biancs, Nicolita, Glen, Mark och diverse löst folk. Jag sticker iväg och jobbar ett par timmar innan alla mina favoritbrudar kommer och hämtar upp. Jag stänger cafeet och vi gör oss iordning för en natt på stan. Slirar runt på alla våra favvo irish pubs nere i Viaduct, och jag möter upp min irländska dejt, Micky Blue Eyes. Waaaow waaaow vilken irändare han är! Magisk natt med alla lepricons och fina tjejer. Och grabbar. Mums!

2011: Vaknar upp i vårt hus, Whistler, Canada, efter en hej-kom-o-hjälp-mig-natt out on the village med Strumpan. Inte ens bakis. Bottar lite irländsk folk medan Strunpan gör sin allra första och exceptionellt goda Guinness cake. Solen skiner över Whistler och jag ska gå in till Village för att möta upp Gänget för en grön Aprés. Ikväll dejtar jag Paul. Han får gärna lägga till med irländsk accent. Inte mig emot.


Happy St Paddys everyone! Life is awesum!

Mer snö and all that jazz

Publicerad 2011-03-14 04:41:09 i

Snöfantasterna jag delar by med (alla. Alla!) jublar. Det vräker ner snö. Det är oerhört vackert och jag klagar inte, även om det finns något inom mig som gärna vill se ett par snödroppar kika fram på backen snart.
Jag är rätt arbetslös, jobbar med min förkylning och det har varit en motig vecka, det ska erkännas. Men! Motgång föder medgång, sade en klok vän till mig just, och det händer så mycket annat positivt runt mig, så jag kan inte låta bli att dras med.
Mamma Mia och Cinny har fått en dotter, hon är den allra vackraste baby jag sett på länge (sedan Liv och Nils föddes, såklart), och de mår alla bra. Jag lyckades tima in att ringa till Mia när de var på väg in på förlossningen. Sjätte sinne? Kanske det!I förrgår föddes Alicia, dotter till ännu en Mamma Mia, tjejen jag träffade och umgicks friskt med i Auckland, men som nu bor i Uppsala med KiwiMake. Underbart. DET lilla underverket kommer krossa många hjärtan, så fin som hon var.

Jag har en arbetsintervju som hostelmanager för ett vackert ställe på Vancouver Island. Det är allt jag önskat mig, och nu ber jag er därhemma att hålla alla era tummar och tår.


Idag tog jag mig i kragen,
gick den vackra slingan från Creekside ändå in till Village, och sedan tog jag bussen till Nesters och Whistlers Animal Shelter. Där fick jag hälsa på en ettårig schäfervalp de just fått in, som sedan fick följa med mig på promenad.
Det är det fina med det här djurhärbärget, det är bara att komma förbi och ta med sig en fyrfotavän på promenix!
Denna lilla goding hade de just fått in, och han var lite bångstyrig.
"Han har inte fått någon temperament management, så därför vet vi inte hur han kommer att fungera tillsammans med dig. Om ni blir oense vet vi alltså inte om han kommer attackera dig. Lycka till!" sade personalen.
"Eeehhh...." sa jag...Men det gick så himla bra. Bear (som han kallades idag) trilskades lite med sitt koppel, sedan gick han lydigt bredvid mig och skällde inte ens på de andra hundar som sökte hans uppmärksamhet.


(Ja, jag pratade engelska med honom, så att han skulle förstå mig. Kommer ju ihåg hur det var när Mamma Mias Pascha kom till oss, och bara pratade spanska med oss...;)Helmysig dag. Nu sitter jag nyduschad framför Chicago med en kopp te. Inte helt frisk, men på bättringsvägen.
Imorrn bitti pyser jag över till StaffHousing Brio och morrondejtar en lång ståtlig kiwi som kommit hem efter en vecka on the road...Fint!

Puss!

kanada vs resten av världen

Publicerad 2011-03-03 20:22:10 i

Det drog just till i mig. Den gamla välbekanta känslan av att vilja dra. Se mer. Upptäcka mer. Träffa fler underbara människor som påverkar mig och som leder mig i olika riktningar. Hit the road och se var jag hamnar. Upptäcka tomma stränder, njuta av lokalmusik, slänga mig utför. Stanna ett par dagar och sen dra. Köra campervans barfota, skratta åt roliga skyltar. Vara fri. Vara oberoende.
Jag trivs i Kanada. Men det finns ju så mycket mer att jag blir knäpp.
Det slog mig igår att det är snart ett år sedan jag byggde cykeltaxis med R i Sydney. Ett år. Vår kontakt är sporadisk, men den finns iallafall. Det svindlar. Ingen har påverkat mig som honom, inte före och inte efter. So far. Han flyttar till Japan inom kort med Flickvännen som håller på att få ordning på honom. Men först hoppas jag att han tar sig till att återgälda tjänsten han är skyldig mig, genom att ta hand om Jomps som flyger ner på egen hand om några dagar. Duktiga Jomps!
Men jag har ett vackert liv, precis som jag vill ha det. Jag får fortsätta resa med min underbara Strumpan, och med oss har vi 2 så fina tjejer att det gör ont att tänka på den dagen vi inte ska vara Familj längre.
Jag vrålar med i Sheryl Crows underbara "If it makes you happy" nu. För hon har så jäkla rätt.
If it makes you happy/ It cant be that bad
If it makes you happy/ Then why the hell are you so sad?
Sug på den karamellen, kära läsare. Vilka ni nu är. (Hej pappa, hej mamma!)
X

roadtrippin Van and seattle

Publicerad 2011-03-02 22:15:21 i

Igår kväll kom vi tillbaka efter ett par dagar on the road. I söndags körde jag Maria till flygplatsen, hon stack till vackra San Fransisco och jag vände hem till Whistler i snöoväder med en massa olyckor på vägarna. Packade lite, sen iväg igen med Strumpan och Ben. Hamnade i Vancouver, scorade ett stort hotellrum på 30e våningen med utsikt över vattnet. Hopp i sängar, dricka öl samtidigt och lära sig Bens bästa pimptrick, sen gick vi ut. Hittade en klubb som spelade country varvat med clubmusic. Himla spännande blandning I must say!
Massa shots, hamnade lite otippat i ett slagsmål (inget allvarligt!) och sen taxi hem.
Upp tidigt nästa morgon, planerna på Seattle blev senarelagda pga olycka vid gränsen. Shoppade hela dagen istället med en Ben som är värre än alla shoppingglada tjejer jag känner tillsammans, och dessutom klär ju grabben av sig i tid och otid så fort solen tittar fram (Som den samme Aussie han är!), och sen till flygplatsen för att hämta upp Strumps cuz Robert från STHLM som ska bo hos oss i 2 veckor. Mer fest på hotellrummet, sen utgång. Extrem ugly dancing och mer shots, rejsa hem och soooova.
Upp tidigt igen, fortfarande ingen hangover vilket är helt otroligt. Frulle, sen hit the road to Seattle baby! Ny stämpel i passet och världens roligaste boarder control gubbe som undrade hur Aussies egentligen skulle klara sig om de inte hängde på andra människor. :) Det efterfrågades givetvis efter Club Shred Discount, men tydligen var detta inte tillgängligt. Märkligt. :)
Seattle var iaf jättehäftigt, och en stad jag velat åka till så länge. Vi tog en kaffe på det allra första Star Buckset i världen, kikade på fish market och gick runt lite. USA är fantastiskt, men säg det inte till nån. Allt blir liksom så mycket större så fort man kommer över gränsen.
Helt galna dagar avrundades med att vi kom hem till lilla Whistler sent igår kväll, och fick återigen kramas med lilla Karin som stannat hemma och jobbat. Ikväll kanske det blir utgång, annars ska jag hänga med Paul ze Kiwi.
Mitt liv liksom! AWESUMNESS!!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela