GypsyRose

Taking the long way around

samtal med ben 18.12

Publicerad 2011-02-25 03:18:09 i

Ben Ayling: 03:01
Ive hört nog av er kvinnor
:):)
Gå nu göra mig lite middag sedan Im tar dig direkt till sängs
Annica Hammarström (Fast Mika skriver) 03:05
Ben då!
men du är välkommen att sova över här igen
Mikaela tyckte iaf det var jätteroligt att du var här, men nästa gång kan du väl vara lite mer tillmötesgående till Paul?
Ni ska nämligen bli bästa lekkamrater

Ben Ayling:
Jag trodde NICK var häftigt. Och åtminstone jag fick hans namn rätt! Berätta Mika om hon vill att vi ska vara kompisar spela hon behöver för att ta oss några leksaker!
Listen
Read phonetically
Dictionary - View detailed dictionarypronoun0.JAG
Mikaela Ingvarsdotter: 03:11
aldrig.
Ben Ayling: 03:11
take that svenska
 

Ack! Att tala med Ben på FB när han sitter med Google Translate.

get to know ur home

Publicerad 2011-02-25 03:04:22 i

För att lära känna Whistler, do as the locals do. Och det innebär bland annat att dricka Ceasars. Tillåt mig att introducera.
I Whistler Creekside där jag bor, finns ett locals hak som heter Dusties. Här hänger vi var och varannan dag. I köket jobbar Kate (Vars alter ego heter Janice, och Janice har dykt upp väldigt mycket det senaste. Janice är vår nära vän och alltid sugen på fest), och bartendrarna är snygga. Nog om det.
Dusties serverar välkända Ceasar. Locals älskar sin Ceasar och dricker det i tid och otid, gärna som återställare. Jag hatar skiten, men det är ändå nåt speciellt som lockar med denna speciella dryck.
En Ceasar är som en bloody mary, fast med en twist. Mycket mer spice, och serveras med en selleri, en skida bönor och en lime. Kanten är garnerad med salt och peppar. Trodde ni det var nog där? Nej.
I drinken sätts även en beef jerky. Alltså torkat kött. Kött. I min drink. Det är så jäkla makabert så det blir liksom roligt. Och gött, det är det! Köttdrink liksom! Chalaaa!
Oj! Nu kom Världens Roligaste Rob inhasande här hos mig och Strumpan, det ska tydligen drickas bärs på Merlins och det innebär att jag inte har tid att berätta om världens bästa torsdag. För sen ska jag hänga med Paul. Igen. Wow. :)
Talk soon, kära läsare.

tuesday thoughts

Publicerad 2011-02-22 20:52:00 i

Tisdag förmiddag. Maria ligger för ankar med kanske den värsta ögoninfektionen världen skådat. Strumpan sover ur sig det allra sista av sin sjukdom, jag knaprar flunsapiller och dricker Lemsip. Igår sov vi oss igenom hela dagen, mellan varven jag o Strumps sprang över till våra älskade grannar för att tvätta. Vi tvättade seriöst i 12 timmar. Det är inte klokt. Sista omgången fastnade vi i soffan hemma hos Helen, Mitch o Nic, som skulle iväg på sitt, men satte TV-kontrollen i handen på en halvsovande Mikaela och sa att vi såklart får stanna så länge vi vill.
(Parentes; Vi ÄLSKAR våra Aussiegrannar, de är några av de närmaste vännerna och deras dörr är aldrig låst. Vilket innebär att man får komma och gå som man vill).
Iallafall. 5 timmar senare (När Pearl Harbour som gick på TV ÄNTLIGEN hade blivit färdigbombat, och hon hade fått reda på att hon var gravis och hela tjofaderallan. Ärligt, FINNS det en segare film?), ramlade jag o Strumps hem till oss med ett tvättberg. Rent och fräsht!
Jag är så innerligt trött på sjukdom nu. Det går bara runt, och så fort nån piggnat på sig här, blir nästa sjuk. Jag vill inte vara hemma, och när jag är hemma vill jag bara städa, rensa, helst sanera vårt hem. Det känns som om det gömmer sig basilusker överallt!
Iallafall. Idag går mina tankar till älskade, fina Christchurch som igår fick ta emot ännu en enorm jordbävning. Vi fick reda på det minuterna efter, tack vare Strumps som pratade med Aaron hemma i Nelson. Jag textade direkt Paul (kiwin jag hänger lite med här nu), eftersom Christchurch är hans hem och hela hans familj finns där. Kvällen gick oändligt långsamt, och vi kunde bara följa NZ news uppdateringar om dödstal som steg, byggnader som kollapsade över folk, och tragedi på tragedi. Jag fick inte tag i Paul, och nog var jag nervös.
Inatt textade han dock, och kunde berätta att familj och nära vänner mår bra, dock är de lite skakis.
Än så länge är 38 bekräftat döda, men PM Key meddelar att detta kommer stiga.
Det är så hemskt! Att se alla bilder från där vi gått omkring, alla byggnader vi varit i, som inte längre finns. Och den vackra katedralen som stoltserat på torget i stan, har raserat.
Paul textade och sa att han gärna kommer över ikväll. Han känner sig avskuren och lite splittrad. Såklart.
Jag svarade och sa att han är mer än välkommen.

paket hemifrån

Publicerad 2011-02-19 03:40:10 i

Idag fick jag paket hemifrån. Såhär såg de ut. Inte alls tillknycklade eller ens öppnade av kanadensiska tullen. Bra!
Mitt favoritdjur är HÖNDEN och av den enkla anledningen satt en Höööönd på paketet. Såklart. Gabby hade varit noga med att skriva dit vad det var för djur också. Smart.
Det var ungefär tusen miljoners paket i paketet. Såhär fina var de.

(Orkar inte rotera) Kanske världens roligaste födelsedagskort. Gabby, hur gör du?!
Såhär fint hade Gabby skrivit till mig. Och så en massa hööööndar såklart.
Jag fick så mycket sjukt fina saker att jag klappade ihop totalt och fick ringa hem och gråta uuuut en lång stund tills mamma sa att nu får det vara bra. Då blev det bra igen. (Men i ett svagt ögonblick kan jag sagt att jag skiter i det här, och nu kommer jag hem!)

Min familj är det bästa som finns. Punkt.

my 26th!

Publicerad 2011-02-19 03:26:13 i

Dagen började helt galet med att Olsson kom hem med sin nya pärla och vi kunde för första gången åka och slänga vår sopor utan hjälpt från vår granne o vän Mitch! Det finns nämligen ingen sopupphämtning i Whistler, pga de där björnbusarna som kilar runt.
Jag slängde ut Dead Frog Bärsen i snön så att de skulle bli riktigt kalla till kvällen.

Jag bjöds på lunch i Function och fick fina pressys av mina tjejer.
Strumpan kan ha varit det sötaste Trailer Trashet jag sett. Ja, det var alltså temat på min fest. Trailer trash yay!
Jag försökte mig på en Diner Mom-outfit, men vet inte om jag lyckades. Trots att jag hade min MoSistah-tisha. Fail?
Jodå! Grodbärsen var väl kyld. Thumbs up for snön här!
Lisa var en (låtsas)gravid trailermorsa med våfflat hår och läppstift på tänderna, och Mark hade ett cykellås runt halsen. På hans fingrar står LOVE och HATE.
DET är trashigt, det!
Strumpan sitter lite trashigt med benet uppslängt och truckerKepan på.
Jag kör en manipulerad Sylivavink och bredvid sitter KiwiPaul. Han är jättelång och tar liksom aldrig slut. Cirka 2 meter, så ni vet. Paul såg som vanligt mycket prydlig ut och förklarade det hela med att alternativet hade varit att dyka upp med skjortan uppknäppt. Mer trashigt kunde han visst inte åstadkomma. Jag tror honom. Han är alldeles för ren. Tur att han stannade hela dagen därpå och lagade mat till mig och såg på filmer som jag ville se.
Världens i särklass roligaste Rob drog en sopsäck över huvudet och gjorde en solklar White Trash. Vi älskar Rob! Rob är jätterolig, och pratar så snabbt med sin kompis Tim EnMansShow att det känns som att följa en tennismatch, som Strumps brukar säga.
Det kommer säkert fler bilder senare, men det här är allt ni får nu!

att gräva sig ur sitt eget hus

Publicerad 2011-02-19 03:03:45 i

Jojo. Såhär snygg kan jag vara när jag skottar snö till förbannelse. Fast Karin är Timber ridges okrönta skottardrottning. Hon lär mig sina bästa knep, och brukar låtsas att hon är en mänsklig isbrytare. Då funkar det bäst, och motivationen är på topp!
Så vad säger ni, modebloggare. Dagens outfit? Here we go;
  • Nyinköpta gummistövlar i alla världens finaste färger (är garanterat barfota i dem också, för att, så att säga, skapa lite spänning)
  • Mina älsklingsbrallor inköpta i gamla stan, STHLM.
  • Penn State-tischa Rob försåg mig med som minne efter vår lattjohelg där under halloween.
  • Maria jacka. Bra skit.
  • Min TUI-mössa inköpt under galne road trip med 91an, Strumps och Wiiken NZ:s nordö, 2009.
(Om ni undrar vad det är Karin pekar på, kan det mycket väl vara vår gran som av någon anledning lämnats åt sitt öde strax utanför vårt hus. Misstänksamt? Njaaa...)

bra bööööschdäj

Publicerad 2011-02-17 23:04:38 i

Världens bästa kanske. Miche kalas i Swedish Cottage, mycket fina pressys och bubblor. Jag ska berätta allt, och visa lite bilder, men just nu är jag lite upptagen. Det står nämligen en kiwi i mitt kök, och det lagas beef thai curry till 26-åringen. ;)

Och ja pappa, jag HAR tagit bilder på honom. Haha!

Världens i särklass bästa tisdag

Publicerad 2011-02-08 20:49:47 i

Vaknar av små lätta fjärilspussar i nacken, fingrar som stryker mina armar. Grabben jag dejtar vill putta igång den här tisdagen, han ska som vanligt upp på berget och hela hans kropp verkar skrika efter den höga luften, mer pow och thrillsen. Skäggstubben kliar mig på ryggen, och jag silar lite gryningsljus mellan fingrarna medan vi vaknar, långsamt. Det känns ner i tårna att det här blir en av de bättre dagarna.
Tillsammans går vi in till Village, pussas hejdå och jag hoppar på bussen till Creekside. Vilken fin grabb jag har träffat! Solen går upp över de höga bergstopparna och GUD vad Whistler är vackert denna kalla, klara morgon!
På bussen textar jag Strumpan, som svarar att hon längtar efter mig och att jag ska skynda mig hem, det vankas pannkaksfrukost!
Midnight Youth kickar igång All On Our Own i Ipoden, och jag sitter och fånler för mig själv på bussen.
Backen upp till vårt hus går som en dans när Cardigans sjunger sin gamla slagdänga Rise n Shine. Ja, jag dansar faktiskt upp för backen!
När jag öppnar dörren hemma står en betydligt friskare Strumps i sin fina kjol i vårt kök.
"Jag har bestämt att det är vår!" säger denna lilla, och vips blir även jag socklös. Strumps gör American Pancakes, och sen har vi picnic på köksgolvet medan Miss Li sjunger för oss.
Jag ligger raklång på golvet och känner hur min food baby tar upp hela magen, medan jag läser om Cornelis i boken min syster skickade i julklapp.
Sen! Sen blir hela golvet ett hav, och vi måste hoppa upp i soffan som blivit båt, och vi seglar hela vägen till Vildingarnas land, havet är fullt av hajar. Leka med Strumps är det bästa!
Idag är även dagen vi köper biljetter till nya stjärnskottet aussie Ash Grunwald (svinigt bra Newton Faulkner look alike, kolla upp!!), som hör och häpna kommer till en av de lokala klubbarna på fredag, och Maria ska köpa bil.
Ni hör ju själva vilken dag!
Nu blir det kaffe och mer lek med Strumps.
Jobba? Skulle inte tro det! ;)

X

stilla söndag

Publicerad 2011-02-06 23:07:44 i

Jag har tänt rökelserna och ljusen framför den leende Buddhan Olsson kom hem med i förra veckan och som nu huserar i vårt rum. Olsson jobbar, Karin chillaxar framför TVn och lillStrumps ligger fortfarande för ankar en trappa upp, i den kanske värsta halsfluss Whistler skådat på år. Igår var lillan på sjukan igen, och blev sjukskriven och hemskickad med förmaningen om att i princip inte röra sig på flera dagar. Gumsan, så sjuk hon är!
Jag är som vanligt ledig (jobbade faktiskt igår, halelujah!) och tänkte ägna dagen åt lite städ, tvätt, meditation, jobbsök och plugg. Ikväll firar vi Bens 23 år, its gonna b a big bday bash I say! Kanske ska ta det lugnt dock, efter det partyMarathonet med kanske sisådär 12 utekvällar på raken, vill kroppen hämta sig. Det är alldeles för lätt att festa bort sig här i Whistler. Jag har kul, såklart. Men det kan vara farligt också. Det är ett hårt liv. Folk åker hårt, festar hårt och lever i allmänhet jävligt hårt. Här kan jag med lätthet åldras i förväg.
Dessutom ligger dejt nr 3 med Omer (där fick ni ett namn!) i tankarna, vi ska nog träffas imorrn. Hm, ni känner kanske vartåt det barkar. Vi får se. Han är fin på alla sätt. I förra veckan (på kinesiska nyåret) blev jag hembjuden på middag till hans lya i andra änden av Village. Grabbarna lagade mat medan jag placerades i soffan med ett glas vin. Gillas!
Har fått ett jobb i en annan skidresort, som ligger ca 3 timmar från Whistler. Veckopendla? Vi får se. MÅSTE HA ETT JOBB! Men jag ska meditera över situationen, så brukar det kännas bättre sen.
Thats all for now folks,
Ill keep ya all posted!

X

indian potluck i aussie mansion

Publicerad 2011-02-02 08:43:24 i

Gah! Jag har ätit tills jag trillat omkull i en liten hög. Idag hade vi nämligen återigen Världens Bästa Pot Luck, alltså knytkalas. Det har blivit en skön tradition och vanligtvis är vi i runda slängar cirkus 15 pers som träffas. Alla går liksom all in på de här matkvällarna, och idag stod curry, butterchicken, kycklingspett och yoghurtsås på menyn. De hemmagjorda vitlöksnaanen stod swedish cottage (alltså vi) för.

Det är så skönt att krypa ihop i soffan hos Kate x 2 och Phil, folk ligger liksom i högar efter maten och bara njuter. Det känns ungefär som jul mest hela tiden.

Har skrattat tills jag gråtit åt Kates historier om sin fyllekaja till pojkvän Phil (det är han rödtotten som ni säkert sett på flera bilder här på bloggen), och hans bravader hemma i OZ.
Tex hur det är att bli ifrånsprungen från en kalas BF, och bli lite förvånad när polisen dagen efter ringer på dörren och ber om bilnycklarna, utan att kunna hålla sig för skratt. Den natten lyckades vår käre Phil av någon anledning låsa in sig själv i bagageutrymmet på sin pappas limo. En hel natt fick han spendera där, och på morgonkvisten fick en stackars förbipasserande granne ringa polis, brandkår och ambulans.
Haha!

Imorrn blev jag lite ofrivilligt ledig, eftersom det inte händer mycket på RembrandtBygget. Men vad göra? Istället för att oroa mig, ska jag istället sova ut, hålla min lilla sjukStrumpa sällskap och söka jobb.
Dessutom lutar det nog åt date nr 2 imorrn kväll, alt tors...Ååh, det längtar vi till!

Puss o godnatt! (Säger jag till tjejerna)
Godnatt min skatt! (ropar de sedan i kör, precis som jag lärt dem)

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela