GypsyRose

Taking the long way around

Och han är så rar...

Publicerad 2006-06-18 01:35:14 i

Och han är så rar...


Min idealbild av den perfekte mannen. En skön blandning av Wreesvijk och Mick Jagger, typ.
Hans sätt att lira aukustisk gura, och hans texter sedan. Som gör mig varm, levande och blixtförbannad.
Jag vrålar med i texterna om Robinsondeltagarna som röstar ut sin programledare, den skjutna björnen och om Sabina som " går så att det gungar i behagen".
Tack för att du struntade i fabriksjobben, tack för att du sket i den magra kommunlönen och skrev låtarna som världen mer eller mindre behöver.
Som förför, förorenar, förhäxar och förblindar mitt sinne.
Tack!

Och nej, jag är inte det minsta berusad inatt.


Mina tankar går ikväll till min lilla syster. Som hela tiden gör mig varm, glad och stolt. Jag ser mig själv i dina ögon, vännen. För du är som jag, för ett antal år, tankar och handlingar sedan. Du går samma väg, men frågan är om du kommer att göra samma val?
Med ditt ruffsiga hår och arga uppsyn gör du mig stolt att vara din storasyster. Och du påminner oss hela tiden om att du håller på att bli stor, kanske inte så snabbt som du vill, men kanske inte så långsamt som jag önskar heller.
Jag vet att du längtar efter vissa saker, och av sådan längtan gör man stjärnor. Men om du, som jag sagt, fortsätter som du gjort hittills, kommer det att gå bra för dig.
Låt mig alltid vara nära och se vad du upptäcker i livet, det är en spännande resa jag får följa, om jag får.
Jag vill gärna vara som Baloo och "lära dig allt jag kan", men kanske är det jag som behöver lära mig att allt inte behöver gå till som jag lärde mig det. 

                     Men jag tror ändå att du behöver mig, precis som jag behöver dig.
                                       En syster är ett oerhört stöd. Oavsett ålder.


Och du, vårt lilla troll. Vår allra lilla minsting. Livet är inte alltid så lätt för en liten människa heller, men du verkar klara dig galant, och vi ser allihopa stolt på medan även du växer upp och utvecklar en alldeles underbar, egen personlighet.

Tjejer, älskade vänner! Ändra er aldrig, förbli dem ni var. Ni är födda som orginal, låt mig inte få se er som kopior, sådana har vi ändå alldeles för många av.
Sommar´n är över oss, och jag har semester. Har med andra ord all tid i världen att se på när blommorna på min balkong växer.
Snart ska jag och ovan nämnda syster se Sundstrröm vara förband åt Laleh i Husqvarna.

Över och ut i sommarnatten ( Blommorna behöver en sista dusch innan läggdags)Och så var vi där igen...

Publicerad 2006-06-11 02:47:48 i

En trött, full och jävligt ensam tjej sitter här i bloggar mitt i lördagnatten, så utrsäkta stavfelen ni hittar i dagens/ nattens inlägg...
Och fy fan vad trist det är ar att sova ensam, råttan Belsebub är ju inte mky till sällskap, även om natten är hans bästa tid på dygnet.
För Marcus är i Göteborg, alla vännerna frösvann hem och hör sitter jag...

När alkoholen går in går vettet ut heter det ju. In my ass! Jag är aldrig så klok som när jag druckit mina öl, anser jag själv iallafall. För det är då alla känslor kikar fram och säger " Hey, nu är vi här!"
Som när man kutar runt på Plantis ( enda utestället i den vackra, döda staden, tack Thåström) och känner att man kanske bättre platsat på en hönsfarm. Springa fram och tillbaka, fram och tillbaka, pimpla vin tills halsen bränner och snabbt krama om de man känner.

För så är det...Inte stannar ni till för en längre konversation med den ni träffar ute? Men det är precis det jag vill!! Prata med mig, ni är mina vänner, se mig och prata om livets allt och inget med mig, för varför finns vi annars till? Kommunikaitonen kommer inte till sin rätt i Falköping,

Nä, det finns inte plats för känslorna i en blogg... och tur är väl det, för allt vill jag inte blotta för er som läser, bara ge er ett smakprov av vad som finns i en Michelle.
Och kanske är det dags att sluta nu, dags att sova. För imorgon är ´trots allt en ny dag, och den längtar jag efter. Allt kan bli annorlunda imorrn.

Jag skulle bli en superb songwriter, bara så att ni vet. Jag kan sätta ord på känslorna.
Men nu sätter jag punkt för idag, och kryper upp i sängen.
Kvällen blev inte vad jag hade hoppats på, men å andra sidan... Vad blir någonsin vad man tror?


/ Över och ut

Underbart!

Publicerad 2006-06-05 13:19:34 i

Underbart!

Titta på bilden. Visst är den helt enkelt underbar? Ramlade över den här väggen med kameran i högsta hugg under mina år på medieprogrammet i Falköping. Och fortfarande tycker jag att den säger allt.
Parkering förbjuden, men varför inte pussas lite istället?
Världen blir med ens lite mjukare när jag läser texten. Lev livet med den här inställningen, det råder jag er till!

Och just idag passar den här bilden in så bra i mitt liv. Imorrn är jag ledig ( ledig och ledig, jag är med överallt ändå och ser till att allt klaffar), på måndag börjar min tidiga semester och vädret är vackert.
Pengar är ett problem, men hade jag varit kristen hade jag sagt att " när Gud stänger en dörr öppnar han ett fönster", för det kan komma små summor pengar från oväntade håll. Till exempel i lördags, när jag, Malin och Marcus var iväg till Lidköping för att se Hell n Diesel på Solkult, och en full punkare ville köpa min filt för 200 bagis. Deal!
Sålde en bild till GT ( min första!!) i veckan, och de är inte snåla när det gäller bilder, tro mig.
Si ni ser, varför oroa sig? Allt ordnar sig till det bästa, om man bara har tillit.

Ibland vill man bara stanna tiden och njuta av det som är. Så är fallet för mig just nu. Blotta tanken på snö, kyla och detta eviga rut-skrapande på bilarna gör mig skräckslagen! Ge mig mera sommar, bums!
Och, mina vänner, världen har aldrig varit vackrare än den är nu. Det grönskar och snart är skolavslutningarna här, absoluta favoriten på hela sommaren. I år ska jag se min lilla syster gå ur 3:an.
Herregud.

Och älskade, älskade Marcus som snart åker till Sweden Rock festival, där han och Sovereign ska rocka röven av publiken! Jag är så stolt över dig! Och det är inte vilket metalband som helst som får spela med Christer Sjögren, vidare info kommer.
Missa heller inte Sovereigns spelning imorrn, nationaldagen tillsammans med bla The Shamalamas, Them dead och Davys Grey Project.

Idag lyssnar jag på min och Malins partyplatta med go´bitar som Mera brännvin med Eddie Medusa, Stoppa matchen, Hanna från Arlöv och disco inferno.
Jag planerar inför vikarien som snart ska ta över mina arbetsuppgifter och jag planerar inför den stundande nationaldagen.

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela