GypsyRose

Taking the long way around

på begäran! (varsågod morsan)

Publicerad 2010-11-30 04:42:53 i

   

Mitt jobb! Tadaaaa!

Idag har jag skött butiken i Village själv, hasat runt i mina sjalar, lyssnat på irländsk folkmusik, tänt en massa ljus, gjort ett par arrangemang, hjälpt lite kunder och mest chillat.
Strumps kom och mötte upp, jag stängde bygget och vi gled iväg för en kaffe och carrotcake. Såklart.


Tack för ett fint liv!

att ligga för ankar

Publicerad 2010-11-29 05:13:25 i

Fortfarande snorförkyld. Har tjackat en massa fina, klara piller som jag nu knaprar med jämna mellanrum och varvar med Strepsil och grejer, vilket gör mig groggy. Är helt utmattad, kroppen värker och det är nog mest synd om mig i hela världen. Ha! :)
Varit iväg och jobbat ett par timmar, och medan tjejerna är iväg på veckans Pot Luck (Kanadensiskt tema på knytkalaset denna gång), ligger jag för ankar och borde, måste, VILL plugga. Eeeeh...Trött.
Har blivit Skype-ompysslad av Mams, pratat konspirationsteoriter med Gabby och sett Lillan göra sina finaste grimaser.
Yep! Iallafall. Nog om mig. Om några timmar svensk tid är det dags för min underbara AL att göra sin första dag på nya jobbet. Jag är så stolt över henne, och håller alla mina tummar och tår för att det ska gå bättre än bäst. Men framför allt hoppas jag att hon ska ha KUL!
Sedan skickar jag en hög med kramar till Mamma Mia, som kommit så långt i sin graviditet att jag inte hänger med. Som vanligt. Va? Bara några futtiga månader kvar? Hjälp! Det kommer bli ett nytt litet geni som ser dagens ljus nästa år. Ett nytt litet underverk som jag bara får beundra på avstånd. Jag känner en sådan tacksamhet för att människor som Mia och Conny vill avla av sig, för de generna är få förunnat.

sick as never before...but happy as can be

Publicerad 2010-11-28 08:12:40 i

Hej. Hej. Hej!
Ligger i sängen, i vardagsrummet pågår vår Mustaschfest jag hade sett fram så mycket emot, tjejerna har fixat och grejat hela dagen, Strumps har fixat mustascher på massa ballonger och det har köpts fina mustaschtischor och...ja. ni fattar. Mina brudar. Vilket gäng liksom.
Men jag är så sjuk nu att det går runt i skallen på mig. Kroppen värker, jag fryser, alla ljud är extremt höga och fan vad det är ljust! Det sticker i ögonen på maaaaj! :/
Borde dra täcket över huvudet och låta febern härja fritt, eftersom jag ska upp tidigt imorrn och iväg på mitt andra jobb, men. Ja. Snart. Först vill jag berätta om mitt jobb. Och ni därhemma ska lyssna. Bannemig.

Jag har trillat rakt in i floristhimlen. Good things comes to those who waits, har mitt mantra varit de senaste veckorna. Jobbfronten har icke sett rolig ut. Men! I onsdags ringde Monique från Rembrandt Design Co. och gav mig ett jobb. Yes!
Igår gjorde jag min första dag, som resulterade i ett 12-timmarspass, en Ingvarsdotter som fick sköta blomsterbutiken ensam ett par timmar, en Ingvarsdotter som fick köra den största stadsjeep jag nånsin sett och leverera blomsterbud (Jag sa inte förrän efteråt att det var första gången jag körde i Kanada. Jag hade hjärtklappning de första två minutrarna, sedan rockade jag på och kände mig rätt fräck. Den 2 meter långa manliga Chefen skrattade när jag klättrade upp bakom ratten och såg ut som ett barn. Jag är numera lovad en IKEA-pall.), samt en Ingvarsdotter som fick göra arrangemang, bli bjuden på middag av nya cheferna och dessutom lära sig att binda klassiska buketter. Jag är numera blomsterexpert, och idag fick jag sköta Rembrandts showroom ensam nere i Village, dit jag sedan fick nycklar till, eftersom jag öppnar och sköter stället själv på måndag. Jag fick dessutom binda fler buketter, serva kunder och följa med Monique för att leverera blommor till ett av lyxhotellen här i Whistler.

På tisdag ska jag och Monique fixa arrangemangen till Four Seasons Whistler och senare till Hilton Whistler. Det kommer bli 12-timmarspass hela veckan, och jag jobbar mer än gärna! Jag fattar inte vad som händer, men helt plötsligt är jag i samma liga som världsklass florister, de har tagit mig under sina vingar och lär mig allt de kan.

StorChefen berättar om de SuperLyxiga hotellrum som ska dekoreras inför jul med budgetar på tusentals dollar, MoniqueChefen får mig att skratta massor med sina historier om fester med Bono, en snobbig Madonna och jordnära John Cleese. De har varit med i svängen, de där Cheferna.
Och de gillar mig! De säger hela tiden vilken positiv utstrålning jag har, och hur glada de är att ha mig. Egot ska inte bli för stort, det har jag lärt mig, men just nu är jag så tacksam för allt som givits mig, och stenen från mitt hjärta har lättat.

Och vad det bästa är? Att jag får komma hem med vackra blommor till mina tjejer, som förtjänar det bästa och lite till!

Att gå lite vilse, men att klara sig rätt bra ändå

Publicerad 2010-11-25 21:32:31 iAtt gå ut med Strumps kan vara lite av det mest spännande som hänt. Iallafall eftersom varken jag eller Strumps bryr oss särdeles mycket om att läsa skyltar. Vi resonerar som så att fram, det kommer man förr eller senare. Dock underskattade vi nog Kanadas storhet (näst största landet i världen kanske säger oss något...erhm...) en aning igår när vi gick till skogs. 4 timmar senare kröp vi utmattade in i Whistler Village och styrde sedan stegen direkt till liquor store för att handla livets viktigaste - Bärs!

Men gud vilka vyer vi såg!

mina fina

Publicerad 2010-11-23 22:45:25 i

Al, jag och Lillan tar ett glas vin och lite tapas efter en lång arbetsvecka på Svenska Mässan i GBG.
Mina underbara, vackra och fina! Syster och en av de närmaste vännerna!

Lilla, lilla Lillan. Så liten men hoppsan så vuxen hon blev! Vad hände?
Jag och Lillan myser lite i AL:s sköna fåtölj efter en dagisnap, lite mat och lite vin. Och en dusch.
Fina vänner. Strumpan försöker dra upp min tunika, och Gabby är nog gladast i hela världen. Misstänker jag.
Tack Karin för bilderna!

adress!

Publicerad 2010-11-22 22:45:28 i

Oj! Kom ju på, tack vare lite påpushning av Mamma Mia, att jag inte gett er min adress än. Skäms!
Så, here goes;
Mikaela Ingvarsdotter
Unit 2
2149 Timber Ridge
Whistler
British Columbia
v0N 1B2
Canada
Lättare adresser har jag ju haft, men vad gör man? Yep, där har ni den iaf. Och för att förklara närmare; Jag har ett kanadensiskt nummer, men eftersom det här landet och deras mobiloperatörer ska vara märkvärdigare än andra, går det absolut inte att skicka eller ringa internationellt. Oh nej, det är knappt det går utanför Whistlers gränser. :)
Så därför kan ni helt och hållet räkna bort mig på telefon. Men! Jag kollar min mail, blogg och Facebook så ofta jag kan, minst en gång om dagen.

Och jag lovar att det kommer att komma brev från mig. Jag skriver oftast när jag är i balans med mig själv och har själaro att skriva. Det kommer, alltså.
Tills dess,
Kärlek!

när vintern kom till whistler

Publicerad 2010-11-22 08:48:54 i

 

Karin på promenix från Upper Village ner till Whistler Village.BlackComb Mountain, som till skillnad från Whistler Mountain, inte öppnat ännu. Det är lite som en spökstad här än så länge, även om det droppar in mer och mer folk varje dag.Jag och Karin med kalla nosar. Nya jackan kommer ack så väl till pass!

Nu är vintern här hos oss också. Inatt ska det visst bli härliga -25 grader, och imorgon -21, och gissa vad er Ingvarsdotter ska göra då, snorig och dan som hon är? Jo, då ska hon stå i en härlig kö troligtvis utomhus igen för att få lämna in sitt CV. Snälla Gud, ge mig ett jobb, jag kanske inte klarar så mycket mer av det här.

Sen har jag till lika delar förskräckelse och glädje upptäckt stora tassavtryck på vår veranda. Björn? Kan så vara. När det blir alldeles för varmt här i stugan, och vi har dörren öppen, sitter jag alltid och väntar på att det ska sticka upp ett björnhuvud genom dörren. Hjälp! 

Strumpan leder kändisligan

Publicerad 2010-11-22 07:30:16 i

Jojo! Whistler är stället där det svänger! Kändistätt ska det visst vara, men det har vi inte märkt. Inte förrän Strumpan sprang in i en av dom. Eller ja, stod och trallade bredvid en i kön upp till berget för att ta sig en liten tuuur på skidorna.
Eftersom Strumps är ungefär lika kändishandikappad som jag, fick Maria viska "hörru psssst, alltså det står en kändis bredvid dig, men jag kan liksom inte säga vem, det går inte ens på svenska".

Iallafall. Det var den gamle snygge räven Pacy från Dawsons Creek, Joshua Jackson, som var kändisen. Grabben var sen på samma afterski som Strumps o co, och det var synd att inte Strumpan var lite mer rattirajraj, för då hade hon nog gått fram och bjudit upp den lite ensamme kändisen till dans. Ha!


inte mycket nytt under solen

Publicerad 2010-11-21 22:55:25 i

Jag är lite sjuk, hängig och ja, rent ut sagt nere. Inget jobb än i sikte, men jag motarbetar onda krafter genom att meditera, fokusera, hitta tillbaka till mig själv och läsa hexagram i I Ching. Någonstans vänder det. Good things comes to those who waits. Jag har varit här förr. Pank, liten och självömnkande. Jag reser mig snart.
Men sänd mig gärna en tanke och en bön. Det skulle kännas skönt.

Jag vill prata med min mamma och mina systrar. Just precis nu är de lite för långt borta.

Dock! Det har snöat, jag och Strumps sprang ut i alla våra ytterkläder häromnatten när byn sov, och rulladed runt i snön, gjorde snöänglar och skrattade tills våra magar värkte. Sedan lade vi oss ner på vägen som går nerför hela lååånga branta backen vi bor i, och så rullade vi ner. Oj vad det gick undan! Vi krashade in i varandra och sen mådde jag lite illa, men bättre än Liseberg, det var det! :)

Natten efter det hade vi Swedish Pot Luck här i stugan, våra vänner från Australien, Korea, Aotearoa och Canada var här och kalas blev det! Drinking games, massa mat och svenska kanelbullar! Sedan bestämde sig jag o Strumps för att det var nog med konversationer, sprang till nattbussen och åkte in till byn. Kalas! Tomma dansgolv och två galna svenskor, jodå! Det blev en del Michael Jackson daaaaancemooooves Chardonnay, och allt däremellan. Strumpan är så rolig att jag nästan kissar på mig.

Tack!

Sköj!

Publicerad 2010-11-17 10:26:26 iHitting the Whistler Village with Canada and Austraaaalia!

min första björn? Check!

Publicerad 2010-11-15 02:34:38 i

Det jag väntat på, och lite fasat inför, har nu skett. Jag har givetvis varit i närkamp med min första björn!
Närkamp kanske är att ta i, men jodå, på behagligt nära avstånd var han. Och oj vad fin han var! Det var som Karin sa, att "Är det särskilt bra när ens första impuls är att man vill springa fram och klappa?".

Jag och tjejerna var påväg nerför vår backe till bussen, då en passerande tjej som är ute med sin hund utropar; "Girls! Turn around! Now thats a big one!".

Och DÄR var han, den lille björnbusen! Lufsandes över vägen in i en trädgård. Vi blev alla i extas, och numera är björn mitt favoritdjur (Förlåt höööönden), och har lovat att Googla BJÖRN och sedan sätta samman en powerpointpresentation för tjejerna.

att morgonpromma med strumps

Publicerad 2010-11-12 03:25:36 iHej och hå jungman Jansson, här går det undan i (nerförs)backarna!Strumps vid Creeken, som blivit föremål för namnet till bygget där vi bor. Därja, där fick ni förklaringen till det!Strumps spexar vid skylten till vårt hood.

första pay checken i canada!!

Publicerad 2010-11-12 03:16:41 iSåhäääär glad kan man se ut om man heter Ingvarsdotter, är lite på lyret och dessutom kan stoltsera med sin första pay check i Kanada. Inte så många kronor, men ändock. Epic Moment änna!

att vandra genom trollskogen

Publicerad 2010-11-11 01:18:21 i

Morgonen var inte så tidig, nej det hade tvärtom börjat dröja sig mot klara förmiddagen. Insvept i sin finaste sjal och dödskallemössan vandrade flickan fram på måfå genom den kanadensiska skogen som omringade hennes tillfälliga hem, och hela hennes Jag. Frosten hade nypt till i naturen under natten, och det rasslade sådär vackert under hennes Converseklädda fötter där hon med svårhet valde varje steg. Löven var alla beströdda av ett slags gnister, ni vet så där vackert runt om, att man vill plocka upp dem och ta med dem hem.

Och hon längtade till Skogsnäs, och möjligen att få syn på lo. Hur det stod till med Gunnar och om han fortfarande älskade någon, därhemma i de djupa svenska skogarna, framgick inte.

Det rök från hennes mun, det rök från ställen på marken där solen letade sig ner genom tunga grantoppar, det dripdroppade lite på sina ställen.
Hon passerade en tjärn som såg djup och kristallklar ut, och hon tänkte att hon inte riktigt visste hur hon hade det med allt det där som spökar inuti. Vad hon tyckte om Alltet.

Och sen tänkte hon väldigt Nära på sin morfar, han med de galet isblå ögonen och det kritvita håret som alltid stod åt alla håll. Han som visade henne att tomtar och älvor fanns, han som levt med dem själv i de djupa norrländska skogarna där han kom ifrån. Och så tänkte hon, med en viss glädje i sitt unga flickbröst, att den där morfarn skulle sett henne då och där, i den kanadensiska trollskogen hon bytt mot storstadens alarmerande stök.

Och så tänkte hon att han skulle varit nöjd med att hon gått tillbaka till Rötterna.

en helt vanligt whistlerdag

Publicerad 2010-11-11 01:00:28 i

Ursäkta, ursäkta min bristfälliga uppdatering. Ni vet att ni är viktiga för mig, men ibland går tekniken emot mig. Allt som oftast gör den det, och livet i Whistler är icke ett undantag, har det visat sig.
Sladden till laptopen krashade så fort jag satte min fot i Kanada, och den senaste veckan har jag lånat mina underbara tjejers datorer för att kunna hålla mig a jour med omvärlden. Imorrn ska jag slänga laptopshelvetet i sjön, och sedan ta en lång promenad.

Det är en vacker, frostig och klar dag här. Inte som hemma hos er, där jag vet att snön gjort sig påmind. Det är slirigt, särskilt när man bor i en Mössebergsbackens-Look Alike-Backe. Jag gled runt på mina Converse imorses när jag skulle ut på min dagliga morgonpromenix, och humöret var inte det bästa. Men tack vare vyer som skulle göra regissören (vem det nu än var) till Sound of Music grön av avund, och med The Smiths i öronen, lugnade jag ned mig något.
Att sedan prata länge med mamma och systrar, som glatt visade upp sina nya mössinköp och föreslog att jag skulle bli björnjägare till yrket, lättade upp ytterligare.
Igår stod jag utomhus i 4 timmar för att lämna in mitt CV och svara på 4 frågor på en bar och restaurang som nu ska anställa till vintersäsongen. 4 timmar!!!Va! Jag höll på att lägga mig i fosterställning och börja gråta. SÅ mycket folk är nu här som letar jobb. Med CV:et inlämnat, sprang vi sedan till första bästa irländska pub och beställde snabbt in en irish coffee.
Idag ringde stället och ville ha mig tillbaka för en andra intervju. OK då, jag erkänner. Det känns lite lättare.
Det händer mycket inom mig. Jag har inte rört tobak på över 2 veckor, jag lägger mig tidigt och drömmer något så sjukt mycket att det kanske slår slint snart.
I helgen ska jag volontära på en vin-och matmässa i Whistler Village, och som tack för det vankas det fest på söndag med gratis alkohol.
Det är svårt att få grepp om vem jag är här i Whistler, men jag tror att jag så smått börjar hitta tillbaka till den jag var i NZ. Där jag trivdes som bäst med mig själv. Tiden får utvisa, men det är dags att bli ärlig mot sig själv igen.

Idag går Allan Edwall på repeat...

forsta veckan avklarad

Publicerad 2010-11-06 01:03:39 i

Snart har var forsta vecka gatt har i Whistler. Det har varit stimmiga dagar, men nu kan jag briljera med foljande avcheckade lista:

+ Postbox, och da alltsa en adress sa ni kan skicka brev till mig. Ska lagga upp adressen snart.
+ Bankkonto i TD Trust Canada
+ Insurance number, vilket innebar att jag pa riktigt kan borja jobba
+ Ny mobiltelefon, och nytt nummer. Ska lagga upp detta ocksa strax, nar jag forstatt mig pa hur det hela funkar.
+ Dragit igang elkonto, sa vi inte sitter i ett iskallt hus en morgon.
+ Kopt kaffe (viktigt!)
+ Gatt pa en job fair och laddar infor nasta veckas Fairs.

Ikvall ska vi slappa, laga mat och kolla pa film. Med mitt nya bibblokort kan jag lana massa filmer gratis, och de har en del svenskt att bjussa pa. Bla Under Solen och Mitt Liv Som Hund har vi plockat med oss hem.

Ska ta bilder pa vart hem och lagga upp ocksa.

An sa lange ar mitt liv lite kaos, det hander saker hela tiden, men ni ska veta att jag tanker pa er alla, och snart kan vi horas av!

Massa karlek!

whistler - mitt nya hem

Publicerad 2010-11-03 09:39:29 i


Utsikt från övre våningen i vårt fina hus.
Klättra i OS-ringarna är ungefär det bästa hittills!
Vackra, vackra Whistler där luften är klar och hög.
Lattjo RajRaj på väg ner till Whistler Creek.

Ingvar goes americano

Publicerad 2010-11-03 08:53:53 i

Jag kunde inte se mer amerikansk ut när jag gick på tailgating i Penn State, vilket innebär att folk går man ur huse för att cheera inför matcher, i detta fall amerikansk fotboll. Bakis var jag, och lite kyligt var det, men damn så skoj jag hade! Mer bilder kommer sen! Tack till Rob som såg till att jag fick på mig den här utstyrseln. Tischan fick jag såklart behålla som minne.

halloween in wonderful penn state

Publicerad 2010-11-03 08:47:17 i

Snyggaste sailorettsen i Penn State. Jojomän!
Det är så mycket kärlek när jag och Karin hänger.
Ahoy Mateys! Swedish navy ready to rocka Penn State!
Oooh la la! Swedes goes bananas in Penn State! Thanx Rob, Ralf n team who made our weekend awesum!
SmackaSmacka with Karin and Rob.

mer USA för er därhemma

Publicerad 2010-11-03 07:23:33 iNYC sett från Central Park. 21 grader varmt och alltså tishaväder. Snopet för frusna skandinavier.Jag och Strumps chillar i fina Central Park.Min och Strumps bästa bro någonsin i bakgrunden. Känns den igen? Jovisst är det bron i slutscenen av vår favvofilm PS I Loooove You. Vesst, check på den!Jag och La Familia på Staten Island Ferry. Frihetsgudinnan VAR mycket närmare än vad hon ser ut att vara, den lilla daman.Världens i särklass bästa bild på Times Square största tattare och så vi, las turistos. Jag ser ut att ha ont i knäna.På besök på FN:s huvudkontor.Lattjo Lajban at the UN. Yay!Jag och Karin doin the famous walk over Brooklyn Bridge. Eller ja, vi kom iaf halvvägs. Vilket räknas.vi är framme!

Publicerad 2010-11-02 20:07:40 i

Det här blir ett kort inlägg, för vår första dag som invånare i Whistler har just startat, och här ligger vi inte på latsidan. Strax ska jag och tjejerna iväg på vår första omgång jobhunt, och i vår lilla stuga skrivs det nu CV:n, dricks kaffe, duschas och planeras inför våra kommande 6 månader här. Vi landade igår efter en extremt lång dag, i ösregn och beckmörker. Slitna, äckliga och hungriga var vi. Inte det optimala tillståndet. Men allt ordnar sig. Lisa kom och mötte oss, det blev lite food shopping och möte med vår nya landlord Paul.
Sedan städade 4 svenskor sitt gemensamma hem fram till småtimmarna, trots avsaknad av sömn och allt annat.

Jag försöker skriva lite mer ikväll.

Kärlek till er alla!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela