GypsyRose

Taking the long way around

Det var den juldagen, det...

Publicerad 2008-12-26 22:17:01 i

Och hur festligt blev inte? Förfest hos Mari med massa tokroliga lekar, bubbel i glasen och allmänt sköj! Iväg  till Terrassen, in och bjuda lilla syster på Tequila Rose, dansa dansa dansa, träffa MASSOR av folk från back in the days.
OJ så skoj! Och huvudet värker idag, det blev inte många timmars sömn inatt, eftersom Mikaela har tagit med sig Englandsvanorna hem, och inte är nöjd med en fest förrän klockan slår typ förmiddag. Alternativt en dödsorolig mamma ringer klockan sex och gapar lite på en och undrar var fan man håller hus. My bad, mom. Sorry.

Saker jag gjorde igår;

* Ljög om att jag bodde i London, och att jag kunde fixa boende där åt en gammal bekant. Just då trodde jag faktiskt själv på det.
* Blev presenterad för min kompis Walesiska pojkvän, som inte förstod ett dugg av min engelska. Hmpft!! Jag bjöd då laget runt på whiskey, vilket gör att jag inte vågar kolla kontot idag. ;)
* Gapade med i min och Klanens älskade Hanna från Arlöv
* Sög i Fompa Fompa. "Suck my toes" kan vara lurigt att säga snabbt.
* Pratade engelska med folk utanför Terrassen, och blev då tillsagd av en gammal klasskamrat att jag minsann kunde prata svenska.
* Fick veta att jag var hemskt lik Lena Ph. Det skulle vara en komplimang.
* Talade allvar med Niklas Almqvist om livet och döden. Tjatade hål i huvet på alla om att jag minsann inte går på efterfest om jag inte blir inbjuden, som en riktig daaaam.
* Massa, massa annat som jag inte vill minnas just nu.


































(Notera Gabriella i bildens högra, nedre hörne. Kan vara kvällens bästa bild)



(Det här kan också vara kvällens bästa, alla kategorier)










Do they know it´s X-mas?

Publicerad 2008-12-25 16:00:49 i

Juldagens eftermiddag. Jag har en minut över mellan maten, chokladätandet, filmtittande, mysandet och grandansandet för att blogga ett par rader om min jul. Den har kort sagt varit intensiv. Vi firar dock ensamma, bara familjen och mormor, men det räcker gott ändå. Men GUD så glad jag är att jag stannat hemma över jul och nyår för att spendera quality time med la familia! Herregud, jag är nog faktiskt så klok som jag ser ut... ;)

Gårdagen blev toppenbra, jag fick en massa fint ( bland annat sprängfyllda presentkort på Kicks för att kunna köpa min älskade J´adore Dior ( me likkkiii kulklappar som dessa!), fint tidningsställ från Indiska, en uppsjö av sockar, strumpbyxor, over-knees, underkläder och mössor (MKT välbehövligt, I promise!)

Vi gick på midnattsmässa.
Jag, mamma och Gabriella fick en sista julaftonskänsla för detta år, i den rymliga kyrkan. Jag njuter alltid av den där midnattsmässan. Lugnet, stillheten och platsen för eftertanke är precis vad jag behöver efter en dag fylld av mat i överflöd, mer julklappar än vi kan bära, och Kalle Anka på gapig volym. Ni förstår jargongen va? Hela julklappssäcken knyts samman i en enda lugn stund, när hela dagen speedats på, på alldeles för hög volym.
Men där, på kyrkbänken, kan jag krypa in i mig själv och vara tacksam för att jag fått spendera ännu en jul med mina nära och kära. Ännu en jul har förflutit då alla varit med, ingenting har förändrats, men ändå är allt helt nytt.

En av stadens välkända A-lagare
hade hittat till kyrkan under denna natt. Han var i ett hyfsat tillstånd, och inte så odrägligt packad som han annars har en förmåga att bli. När han hittade fram till altaret för att få nattvarden, fick jag känslan av en sådan otrolig dubbelmoral. Svårt att förklara. Men jag såg allt blicken många andra kyrkobesökare gav mannen. "Usch, där kommer den där. Tänk, han är väl full på självaste julafton". Och visst, jag erkänner. Tanken föresvävade även mig, vilket gör att jag inte heller kan kasta första stenen.
Men vem har mer rätt än denne man, att söka sig till Guds hus denna julaftons natt?
Om vi inte kan välkomna honom till oss, vad är det då alls för mening med kristendomen?

Så tänker jag.
Och dessutom ska jag ut och dricka sprit ikväll i goda vänners lag.

Så vem är jag då att döma en gammal man?


Do they even know its christmas time at all?


Tack för den här julen, och tack för insikterna jag bär med mig.

Under misteln...

Publicerad 2008-12-20 18:30:18 i







Jag har inhandlat en äkta mistel
från min nuvarande arbetsplats, och igår sattes denna upp på en lämplig plats i huset. Vi provade den, naturligtvis. Verkar fungera utmärkt! :)
Nu kan det få bli hur mycket jul det vill, vi är redo!!

Vinterns goda gärning

Publicerad 2008-12-20 18:26:07 i



Måste få berätta om vilken go´ syster yster jag har, om ni inte redan fattat det. ;) Här ser ni ännu en anledning med att bo hemma hos la familia. Tidigare i veckan när jag kom hem efter en jobbig 11-timmarsdag på jobbet, stod denna lilla käcka låda och väntade på mig. Dagen därpå fick jag äta mumsiga pannkakor som min underbara lillayster Skabby spontanstekt åt mig. Bara så där. For no reason at all. En extra julklapp där!

Som en oväntad studiedag...

Publicerad 2008-12-17 11:24:58 i

...Blev den här onsdagen. Igår sade chefen Sussie att "Mikaela, du kan lika gärna stanna hemma imorrn. Ni har jobbat på så bra hittills". Både bra och dåligt. Skönt med ledighet, men mindre klirr i kassan, vilken balansgång va? Man ska med andra ord inte vara så himla effektiv som jag är! Men konstigt då när jag suttit i skolbänken hela hösten och inte fått vara kreativ med händerna, endast med hjärnan!

Så idag har jag sovit ut, länge länge. Nu ska jag fortsätta med min dagens to-do. Kolla själva;

* Upp till banken, fixa med lån
* Ringa ICA i Lidköping ang. ett paket på villovägar, få dem att släppa ifrån sig det till Lillerskog, utan att jag är med. HINNER inte åka till Lisch innan jul, så är det bara!
* Hämta ut fler julklappar  stan
* Leta praktikplats
* Plugga (1 fråga till ska vara klar)
* Maila folk ang. nyåret i Sälen
* Fixa en Traderavinst. (Japp, jag har vunnit SVINCOOLA WayFares med "vanligt" glas i, äkta nördbrillor med andra ord.

Ikväll ska jag till Fru Carlson och kika på Bonde söker fru/man ;)

Cheeerios!

How cool is this??

Publicerad 2008-12-15 21:39:33 i





Haha! Vad säger ni om den här granen då
??Stod det Michelle på den eller??;) Mustasch - mitt liv! ;)

Jackie D, this X-mas tree is for you, and for all those crazy nights we spent in the whiskey fog in Portsmouth. Rock on, honey, and I´ll see you come summer!

Jul på Liseberg

Publicerad 2008-12-15 21:34:47 i










Med hela familjen Johansson/Ingvarsdotter i söndags.
En bra dag, med andra ord!
Jag har för övrigt idag avverkat min första dag som florist hos fru Carlson i Herrljunga. Jag dricker kaffe, planterar julgrupper och lyssnar sönder årets julplattor. Superbra! Men fasen vad trött man blir. Somnade som en stock nu när jag kom hem, och nu är det dags för nån timmes plugg innan jag ska kolla på världens bästa Lost in translation med Syster Yster. Igår såg vi Twillight. Ett hett tips: Se den. SVINIGT BRA!

En av anledningarna till att bo hemma

Publicerad 2008-12-13 10:42:50 i









För det är minsann inte alla
som blir väckta av sin mamma och minsta lillasyster som lussar för en. Det var det mysigaste jag varit med om, och de hade repat in så fint med luciasången och allt, och massa gott fika med hembakade peppisar. Supermys! Det här blir en bra dag, minsann!

Fredagsdinering with The Carlson´s!

Publicerad 2008-12-13 10:35:39 i







Världens bästa fredag innebär restaurangbesök med mina tre compadres. Lillerskog and The Carlson´s. Vilket järngäng! Supermysigt med god mat, gott vin och det bästa sällskapet.

Min sista dag

Publicerad 2008-12-10 12:43:08 i

Idag går jag min sista dag på KulturTurism med Marknadsföring i Lidköping. Sedan är det "jullov", därefter Nya Zeeland och sedan 4 månaders avrundande praktik. Det är inte klokt vad snabbt det gått.
Hela dagen har vi redovisningar, lussekaffe och allmänt stim. Klockan 15 korkar vi upp bubblet, för att senare dra oss till bowlinghallen, därefter restaurangbesök och sen fest natten lång.

Wish me luck!

Utlovad update

Publicerad 2008-12-08 22:31:01 i

J ville ha en update, så here goes.

Har precis kollat på Mamma Mia med min egen mamma, vi skrattar så vi gråter varenda gång. Mamma är störtkär i Pierce Brosnan och ropar "AHHHH!" varenda gång hon ser honom. Suck. ;)
Idag har det inte HELLER blivit många knop gjorda, vad gör jag med min tid egentligen?? Har lunchat med mamma, msn:at igenom rapporten med J och A (välbehövligt) och pluggat. Det är gröt i min hjärna för tillfället. Orka!!
Men va fasen, på onsdag slutar skolan, då kommer jag ha liiite tid över till hemtenta. Innan jag börjar jobba.
Tur att vi ska bort över nyår, så jag kan ta med mig hemtenta och sitta i ny miljö o plugga lite det sista.

Vaknade imorses av att engelske S skickade SMS.
" Sweden is not boring. I´d love to be there right now!!!"
Aha, OK. SMS:et var svar på ett SMS jag skickade när jag åkte från UK senast. Det är snart en vecka sedan. Han är inte klok, och inte direkt snabb i svängarna heller...:) Men rätt rolig!
Ska fråga om han inte vill komma hit och bli min nyårsdejt. Känner jag honom, kommer det ett svar lagom tills jag kliver av planet i Christchurch.

Imorrn blir det en sväng till Skövde för en viss julklappsinhandling, sen vidare till Lisch o plugga, plugga, plugga med mina compadres J och A.
Wish me luck!

Lugn lördag

Publicerad 2008-12-06 20:49:24 i

Lördagen har förlöpt lugnare än jag trott. Har knappt stuckit näsan utanför dörren på hela dagen. Pyser runt här hemma och tvättar, dricker té, suckar över den ogjorda hemtentan och länder massa, massa ljus för att håla mörkret på avstånd.
Det är en lugn Mikaela som väntar in julen nu. Aldrig har jag trivts så bra hem-hemma. I förrgår sov jag själv i mitt o Gabbys rum, och kunde verkligen inte förmå mig att sluta ögonen o somna. Allt var så rofyllt i rummet, och i hela huset. "vår" adventsstjärna i fönstret var tänd hela natten, och utanför dörren hörde jag Alma och Ester the råttorna gnaga på nåt gott.

Ikväll har jag även blivit med hund! Wilma Gustafsson spenderar kväll o natt hos familjen Johansson, eftersom hennes mamma är ute och skakar de lurviga. Hanna var jättetacksam, och jag likaså. Vem tackar nej till en mjuk och sällskapssjuk kompis när man har det lite halvdött hemma en lördag? ;)

Idag är det en ynka månad kvar till jag åker till Nya Zeeland. Det är helt sjukt. Men gud vad roligt det ska bli! Jag längtar som en tok, men har ungefär hundra saker att göra innan det är dags att bege sig.
Till våren/sommaren hoppas jag kunna ta mig tillbaka till UK, och förhoppningsvis London. Ludde har en massa kontakter att ge mig ang. schyssta internships säger han, och Enrico säger ju upp sitt rum i Queens Park nu...
Men hur får man råd? Det får bli att söka en betald praktikplats minsann.

Its my life, and I am the only one who can change it!...

önskelistekoll

Publicerad 2008-12-04 23:07:21 i

Jag och Gabriella står och stämmer av våra planer angående julklappsinköp, och hur väl de går ihop med vissa familjemedlemmars önskelistor.
Jag står och klurar, och tänker högt. Gör ett par vispande med bläckpennan, och tänker inte mer på det.

Gabriella: Men hallå! Är det verkligen så smart att bocka av saker på folks önskelistor? Då vet de ju vad de får? HAHA!!! Du är ju för rolig!!



Ähum, nej...det kanske inte är så smart. Det gick av bara farten....;)

Did u google your self?

Publicerad 2008-12-04 23:00:47 i

www.google.com. Ska skriva in något ord, jag minns inte vilket, som börjar på P. Senaste sökningen på P kommer upp, vilket är det oerhört neutrala ordet pappa.

Gabriella:
Haha! Pappa har googlat sig själv!!

Sms!

Publicerad 2008-12-04 13:29:13 i

Pling! Telefonen släppte fram ett SMS.

"Syster! Nu är jag på väg hem till dig, sjukling. Hur mår du?"

"Jaaa!Kom hem, kom hem, kom hem! Jag saknar dig!"

"Jag saknar dig också ju!"


Jaa, Syster kommer hem mycket tidigare än väntat, och imorrn är hon ledig. Kvalitetstid med en Syster i ett tomt och aventspyntat hus är vad en sjuk Mikaela behöver just nu.
Who needs a man when u have a sister like that? ;)

Sjuk, sjuk, sjuk

Publicerad 2008-12-04 13:26:59 i

Ligger för ankar hemma i soffan idag. Pallar knappt lyfta huvudet (men orkar blogga, hm...?). Ringde vår kära Maggan idag och nös henne rakt upp i öran flera gånger på raken.
"För allt i världen, STANNA HEMMMA!!" utropade Maggan och önskade mig tillfriskning snart. Det hoppas jag också, har inte tiiiid att vara sjuk nu. Snälla snälla snälla.

Kan ju lova att det inte kommer bli mycket plugg på hemtentan idag HELLER, eftersom jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Skit!
Tur att man kan shoppa de flesta julklapparna på nätet, för tiden rinner iväg, har knappt en dag över till att springa runt och köpa klappar. Men rekat har jag gjort, så jag vet precis vad som är kvar att köpa.

Har, efter en vecka i Portsmouth funderat lite över framtiden. I´d love to go back to the UK, men kanske inte P-mouth eller Golden Moments. Har kommit underfund med att jag, som den känslomänniska jag är, inte skulle stå ut med att bo i ett litet hus med folk jag inte känner, där man sitter instängd på ett rum dagarna i ända, efter jobbet. (Även om jag gjort det hela sommaren, och det funkade TOPPEN)
Man blir ju deprimerad för mindre.

Så ge mig! (Önskelista, version 23)

Ge mig ett hus á la standard 51 Malvern Road please, med öppen planlösning, vardagsrum, stort kök, trägolv och allmän skandinavisk design.
Ge mig därtill bra läge i helst London, ge mig min älskade syster som roomie plus 2-3 andra mysiga människor.
Ge mig värme och gemenskap, ge mig en intressant praktik på Visit Sweden eller annat svenskrelaterat företag. (Jag älskar Sverige för mycket för att helt överge det)
Ge mig ljusglimtar, saker att se fram emot. Så som ett teaterbesök, en konsert eller ett besök hemifrån.
Ge mig stilla nätter och fullspäckade dagar.
Ge mig inspiration att ge mig ut på nya äventyr i en ny stad, att hitta nya vänner och därmed uppskatta de gamla som jag älskar mest.
Ge mig tid att utveckla mitt skrivande. En dag ska jag bli poet och barnboksförfattare. På riktigt.
Ge mig blickar nere i Londons tunnelbana, ge mig någon ny. Någon som tänker som jag. Med hjärtat, och inte med hjärnan. Någon att bli komplett vansinnig på ofta, men än mer ofta somna tätt intill, hitta mig själv i. Någon jag aldrig vill sluta älska, släppa iväg, vara klar med.
Ge mig flera, vänner och kärlek. I det långa loppet handlar det ju om kärlek, alltihop. Beatles hade så rätt, när de menade att det är allt man behöver.
Ge mig soluppgångar så vackra att hjärtat vill brista.
Ge mig frostbitna kvällar när snön dalar ner, tungt på mina axlar medan jag är på väg hem till någon av mina vänner.

Och framför allt, ge mig mod att ge mig själv allt det där. För jag kan det.
(Syster, Jolin och Mia, det här är för er, ni förstår ju)

För tolv år sedan, en timme och 15 minuter sedan...

Publicerad 2008-12-03 17:26:31 i





...Blev jag storasyster för andra gången. Då fick vi hit vår efterlängtade Matilda, som direkt blev vår lilla älskling, och den lilla bebis vi värderade så högt. Idag fyller hon alltså 12 år, och tonåren börjar närma sig med stormsteg, vilket är heeelt sjukt. I år har hon fått snö på sin födelsedag, vilket hon tycker är helt underbart, och senare blir det tårta och fler paket från UK (iallafall en kopp té för den supersjuka storasystern).

Grattis trollet och mitt finaste hjärtebarn! Nu är du halvvägs till 24 gaaamla år!! (Vilket jag fyller inom kort, hm...;)

Still ill...

Publicerad 2008-12-03 17:14:57 i

Massa, massa, massa sjuk är jag. Har tagit mig igenom de hundra resemomenten det senaste dygnet bara genom att inte tänka längre än 30 minuter framåt. Har iallafall fått sova gott på både flygplatsgolv, flygplatssoffor, flygplan, flygbuss och sist tåget hem till Falköping. Däckade sedan hemma i soffan och här ligger jag nu, med en praktförkylning.
Kom på att jag inte minns när jag åt senast, och såg att jag droppat 2-3 kg under veckan som gått, hur sjukt är det? ;) Så det är inte bara dåligt med att vara förkyld...;)

Jädrans otur!

Publicerad 2008-12-02 12:56:20 i

Fuck this, jag har över en natt blivit PISSförkyld, hostar som en gammal tant och har ont i nacken med mera.
FY faaaan säger jag bara! Är på ett nedrans humör på grund av detta, samt att det är en massa strul med att ta sig hem. Gah! Jäääävla Londontuben att inte gå dygnet runt, skittåg till Stansted som inte heller går dygnet runt.
Va?! Vilken skit!
Nu kommer jag få sova på den där skitflygplatsen, och bli ÄNNU sjukare.

Och sen måste jag packa ihop alla mina grejjer som jag spridit över hela Annikkis rum.
Nä, nu vill jag mest av allt bara vara hemma i Gabbys och mitt rum, med en kopp té i handen, nerkrupen och omstoppad i den gosiga sängen.
Jag fattar inte, det slår ALDRIG fel, jag blir JÄMT förkyld när jag är utomlands. WTF???

Jäkla små dragiga hus i UK, det är fan pisskallt överallt. Jag vill hem.


Så, nu är jag klar. För den här gången.

Veckan i bilder

Publicerad 2008-12-01 01:55:33 i




Me and sweetheart Annikki at the huge party at the managers house last friday. They had rented a DJ and there was as much booze as one wanted to have. A crazy night which ended with...the police of course...And this because of some people lost some of their belongings. Sadly...



Juanma och Mattias knows how to have a good time!



Massa folk stimmade runt på festen!



Haha! Innocent juice går superbra ihop med vodka!



Jag och Johanna lever runt!



Jag och Kristina shakar loss på dansgolvet, aka köksgolvet.



Dave, Mattias och Anna-Belle i taxin på väg till lördagens utgång på Babylon, stället som endast spelar 90-talsmusik. Gotta love änna!!



Annikki och Tomas fixar fest! ;)



Min fiiiiina nya väska!!Helt underbar, blir glad varenda gång jag ser den!!



Ludde, Mattias och Juanma hinkar bärs. Paaaarty at Malvern!!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela