GypsyRose

Taking the long way around

om ett par timmar...

Publicerad 2009-11-29 02:28:30 i







...Ar det jag och Strumpan som bankar oss pa en arena nanstans har i Christchurch och njuter av Ben Harper och Pearl Jam. Grrrrabbar, sager jag bara!

Det ar kallt som attans i den har delen av landet, men vad gor det, nar man far aterse en nara van, och har en livstid att odsla bort? Pengar ar nat vi aldrig varit berikade med, men tid, det har vi. Och ibland betyder det allt.
Idag har vi haft en av vara beromda 3 timmars-frukostar, dar vi dricker flera koppar svart, luslaser tidningar och bryter ihop av skratt i tid och otid.

Imorrn flyger vi hem till Auckland. Hem. Visst later det lite otackt? Jag har kul, visst. Men ibland ar det skont att komma hem i en annan del av varlden.

Ja men du, det var bara som en saga

Publicerad 2009-11-28 01:57:40 i

Jag ar inne pa min 3:e ensamma dag i Christchurch. Ikvall kommer Strumpan intrillandes pa en buss, da blir det kramkalas. Igar blev vi lite dryga och frasiga pa varandra via sms, eftersom vi ar sa lika och aldrig har langt till drygheten. :) Men det gar over ganska snabbt. Flera minuter efter att vi tjafsat klart, kom det ett forlat, och forklaringar fran bada hall. Japp, vi gillar varann! ;)

Jag ska vara arlig.
Det har varit ensamt. Fast idag kanns det battre, kanske mycket for att jag vet att Strumpan kommer snart, men ocksa for att det AR nyttigt att komma ifran allt i Auckland. Forsta dagen kande jag min hemskt ensam, och igar bytte jag hostel, och sprang rakt in i Arthur, fransmannen som bodde med oss ett tag pa City Groove. Det visade sig att vi tom delar rum pa nya hostelet!
Its a small world. Sa igar var vi ute, han o jag. Lattjo! Fastnade i en het debatt med ett par jattetrevliga kiwis, om huruvida vi bor eller inte bor ata delfiner. Miljoetik i sin renast form, folk! Precis vad jag pluggar for tillfallet, intressant!

Idag strilade regnet
ned pa rutan, jag drog upp sockarna over anklarna, drog pa mig mina trasiga Converse och fallde upp paraplyet. Fann ett underbart litet franskt cafe med gamla mobler. Varldens vackraste franske servitor serverade mig musli, starkt svart kaffe och allt mojligt gott.

Jag fortsatte med min barnbok som jag antligen lyckats borja skriva, (ni ska fa smakprov sen, lovar!), och sen trampade Varldens Mysigaste Svenska Mamma och Tonarsdotter in, och jag spenderade min frukost med att prata prata prata med dem. Givetvis kom de fran Vanersborg, och Givetvis visste de vem AnnSofie fran min gamla kulturturismklass var, och Givetvis var Karin The Mamma jattelik Min egen mamma. Jag bjod dem att komma o stanna deras sista natt i NZ, hos oss pa City Groove, sa da ses vi.

Nu maste jag rusa! Livet kallar!

leaving the building

Publicerad 2009-11-25 10:08:22 i

Har precis kommit hem fran en superbra teaterpjas med Cat, som speglade nar den vite mannen kom till Nya zeeland. Maktigt! Avslutade gjorde ganget med en riktigt cool Haka.

Det har varit sommarsommarsommar hela dagen, jag har varit ledig, och suttit i solen over en lunch med Mia i Ponsonby, legat pa en filt med Nic och Bianca, och brant mitt bleka skinn.

Nu tar vi en kvallspint med Glenn pa ett lugnt hostel, och sen blir det lite packning.


For imorrn drar jag till Christchurch for ett par dagars chill, innan Strumpan trillar in, och vi gar och ser Pearl Jam.


Bra skit!

till systra mi!

Publicerad 2009-11-24 01:38:51 i



Till mina systrar, som jag snart kommer fira jul utan. Gabby, visst kittlar det langst med ryggraden nar du hor detta? det ar det dar morka vi aldrig kommer kunna satta fingret pa, som for alltid kommer vandra vid var sida. Men dar kommer vi ocksa alltid finna varandra.

Det finns inga ord som battre beskriver vara liv vi har fatt har pa jorden, an musik som denna.
Visst har jag ratt?

kan ni hjalpa?

Publicerad 2009-11-24 01:30:46 i

Jo, det ar sant. Jag ar deppig for tillfallet, knaprar antistresstabletter och forsoker sova mig igenom elandet.
Det ska ga!

Men! Jag har lite forfragningar till er darhemma, jag behover er hjalp.
Den senaste tiden har jag haft major cravings efter de dar filmerna och den dar musiken som bade raddar och stjalper mitt liv.
Sa! Om ni rakar ha en kopia av foljande, och kanner att ni vill gora nat for att fa ner mig pa jorden igen, vore jag er evigt tacksam om ni ville skicka hit det.
Jag betalar givetvis for porto o grejer, eller om ni skickar det via mail eller annat. Inte vet jag.

OK, here goes;

* Gilbert Grape
* Ciderhusreglerna
* Mio min Mio
* Steffe Sundstrom, vilken platta som helst!!
* Lars Demian, samma dar!
* Mysteriet pa Greveholm
* Sunes jul
* Skymningssagor
* Allt annat som ni vet att jag gillar.

tillbaka till den mystiska barndomen

Publicerad 2009-11-24 01:12:37 i



I flera ar har jag nu letat efter en bok, som lastes for mig nar jag var bara ett litet knytte. Jag mindes inte alls vad boken hette, eller vem som skrivit den, men dess morka stil, full med detaljer, har foljt mig i bakfickan genom livet. Ni vet ju hur det finns en sadan bok for alla, och det har var min. (Vilken var er, forresten, beratta!)
Monstrena i boken har alltid legat lite pa lur inom mig, och det var senast forra NZ-sommaren som jag hittade ett pussel med motiv fran boken i en bokshop i Wellington nar jag var pa roadtrip med brudarna. Jag blev overlycklig, och forsokte forklara for Bergwall att det ju var denna bok jag forsokt forklara for henne. Minns du, tjejen?

Sen gick tiden, jag blev JAFA-bo (Just Another Fu**ing Aucklander), och vi gick pa bio. Ofta. En kvall fanns den dar pa bion, den flera meter hoga affischen som meddelade att min favoritbok skulle bli film. Och pa engelska hette den "Where the wild things are".  Samma kvall satt jag med Jolene i telefon, och eftersom vi ar sa lika tvillingsjalar kan vara, kom amnet upp. Hon hade da ocksa haft fornimmelser om denna bok, och inte kunnat lista ut vilken det var.

Nu har jag sett trailern 100 ganger, och enligt SkyCity Cinemas visas den hittills bara i Wellington. Kom igen, sluta! Om det sa kravs att jag ska ta mig till Windy Welly, sa ska jag se den har filmen!

Karlek!

mamman!

Publicerad 2009-11-24 00:50:21 i





Idag vaknade jag av att Glen lade ett paket pa min mage. Sahar sag innehallet ut. Nu har jag bade lite julkansla och lite hemlangtan. Min mamma ar bast!

Jag sover som aldrig forr, det hjalper mot deppighet. 11 timmar per natt ar ingen match! Igar natt tog jag en langpromenad i den varma Aucklandsnatten, och med Aeromsith i oronen vandrade jag tomma gator fram, genom morka parker. Och jag hade glomt hur vackert allting doftar nar morkret lagger sig. Hur blommorna i skydd av natten slapper fram allt det dar de burit pa under den varma dagen.
Sommar i NZ, mina vanner!

Jag kanner mig ensam, fastan jag har sa manga runtomkring mig.
Och idag gar vi in i 3:e dagen som jag ar helt ren fran allt som skadar mig och skapar bereonde. Det vill saga alkohol, cigaretter, pojkar och godis.
(Fast jag vill, jag vill, jag vill fortsatta forstora mig med ovan namnda)

Heja Ingvarsdotter!

ja, men liksom

Publicerad 2009-11-22 03:43:27 i







Slanger upp ett par gamla bilder fran mitt och Karlssons senaste harfargningspartaj. Japp, vi spenderade hela kvallen inne pa vart rum, medan festen pagick ute i loungen.

Allt bra annars. Jag har en downer av olika anledningar, och av denna anledning har det varit daligt med uppdateringar den senaste veckan. Jag skriver en del om det, och kanner jag for det, kanske jag lagger upp en del av det har, en vacker dag.

Eller...sa startar jag en privat blogg for detta andamal. Det kommer sa mycket ord ur mig, men riktigt allt kanske jag inte vill visa for omvarlden. Ni kan val hojta till, ni nata vanner som av nan oforklarig anledning kanner att ni vill ta del av mitt emotionella bagage. Om ni kanner att ni kan hantera det. Jag vill inte kasta allt det dar pa er, bara sa ni vet.

Min pappa fyller 55 idag, och vad jag hort pa ryktesvagar, befinner han sig tydligen i Eypten for att fira.
Igar satt jag pa golvet i Cats morka hall, med henne strax intill. Jag lat tararna floda, och vi pratade djupt, djupt. Nar jag kom hem, ringde jag mamma och syster, och kunde sedan somna gott. Idag ar en mycket battre dag, med massa ny energi.

Tack!

Nicole fyllde 25

Publicerad 2009-11-15 11:53:13 i















     


...Och det firade vi pa detta vis. Det ar ett rent spektakel att fira med ett stycke HostelFamilj och halva Chile. Kul var det! Och vi var bast pa att gora kullerbyttor, som ni ser!




pa allman begaran

Publicerad 2009-11-15 10:55:25 i





Den gamla tagstationen har i Auckland, dar det nyss spelats in ny katastroffilm som gar upp pa bioduken om...ja, inte vet jag. det tar val tid, sant dar. Med i skadespelarcrewet finns bland andra Sam Neil (Jurassic Park mfl) samt ett par skadisar fran...vad heter den dar vampyrserien som blivit sa poppis? Nej, nej, inte Twillight. Det ar faktiskt ingen serie. True blood? Young blood?

Det ar alltsa har R huserar, och har vi sprungit runt x antal natter och varit helt skogstooookiga.

jag och mina grabbar

Publicerad 2009-11-13 03:58:19 i









Ja, vad tror ni? Att jag har en sekund av tristess med dessa pojkar? Ooooh nej, och igar slog pa stort och stack till casinot i Sky Tower innan vi drog vidare. Natten tog ALDRIG slut for mig och Tomas, det blev en svang till Viaduct, Dannys, K-road och alla dessa skumma barer dar och allt mellan himmel o jord.


vi drog till Waiheke island

Publicerad 2009-11-13 03:48:30 i



Underbar sandstrand, folktomt och skont!



Vyerna, kolla in vyerna! 40 min fran Auckland city!



Cat laser om alla stallen vi ska se!



...Och jag laser varldens roligaste bok som jag fatt av R.



Jag klattrade i trad och tappade min fina fotlank, dar mitt pa tradstammen..



Vi avrundade en underbar dag med ett glas Sav Blanc Cable Bay 08 tillsammans med Mark, medan solen gick ner over Waiheke.



   

Igar sken en underbar sol fran en klarbla himmel over Auckland. Jag och Cat kopte med sushi, satte oss i Viaduct och vantade tills farjan till Waiheke avgick. R pakallade uppmarksamhet genom att nastan kora in i mig med sin Tiki Tiki, och James vinkade och ropade glatt.
Val ombord borjade vi prata med en maorigrabb med laaanga dreads och rituella tatueringar i hela ansiktet. Det blev till att bjudas pa ol och ett jattetrevligt samtal. Det blev aven utbyte av nummer, och givetvis ska vi catcha up en annan dag! Grabben var sa impad av att vi borjat prata med honom, och varfor skulle vi inte? Lite tatueringar har val aldrig skramt nan, liksom. ;)

Waiheke var underbart, vi glassade pa en superfin strand hela dagen, halsade pa hippies och sprang pa min van Mark, som kom och chillade med oss pa stranden for att sedan kora oss till farjan efter ett par glas gott vin i solnedgangen.

Och allt det har har jag 40 minuter bort med farjan! Det ar som jag och Cat konstaterat, man kan verkligen fa allt! Bade storstad och vacker natur runt hornet! Det ar darfor jag alskar Auckland och NZ!

Val hemma blev det fest, Tomas var tillbaka och nu stannar han en vecka. Men allt det dar tar vi i ett annat inlagg...



blommor, sadar spontant!

Publicerad 2009-11-11 08:12:47 i



Karlsson verkar ju veta hur man ska fa en grabb att ge en blommor, och hon fick haromdagen den vackraste bukett rosor jag sett pa lange, sa mycket tanke det lag bakom det!!! :) Heja Tom!

Nar jag kom hem igar kvall, stod denna fina bukett inne pa mitt rum och vantade pa mig. Glen ville inte vara samre an Tom, meddelade han mig nar jag med tarar i ogonen rort fragade vem den hemliga beundraren var.

For ovrigt, det har med att bli matad med jordgubbar pa en filt i Albert Park borjar bli rutin for Ingvarsdotter. Igar visade sig solen, jag var pa vag att bege mig till parken for ett par timmars chill nar Martyn meddelade att han minsann ville folja med, aven om han skulle jobba.
Sagt och gjort, ett sms till jobbet senare var han mig hack i hal. Och ytterligare ett moment senare ringde Chefen och gav honom sparken. Sa kan det ga! :)

Men vi glassade pa var filt, drack en flarra halvdyrt Sav Blanc-08, Martyn matade mig med jordgubbar och meddelade att mina brost var fina. ;) Haha, denna lilla grabb, han ar sa rar!

Jag fick folje till cafeet, och nar han lamnade av mig, meddelade han att middag med vin skulle finnas klart nar jag kom hem fran jobbet. Och visst var det det! GUD sa mysigt med grabbar som pysslar om mig pa detta vis, jag kan inte battre ha det!

vi gick pa bio

Publicerad 2009-11-11 08:06:56 i



Jag och Circle of Trust var och sag This Is It med Michael Jackson, samma dag som Rowan var och halsade pa mig.
Joda, DET var en bra dag minsann!
(Synd bara att den tog slut sa snabbt...)

smatroll

Publicerad 2009-11-11 08:04:44 i






Vi har ett par tjejer fran Samoa som brukar komma hit och salja godis for fundraising pa hostelet. Tjejerna ar supergulliga, och jag alskar givetvis att leka med dem. Vi brukar ha lekstuga har nar de kommer, och jag plockar fram ansiktsfarg o grejer.

Sahar fina teckningar fick jag senast nar tjejerna var o halsade pa, och de meddelade mig att jag kommer bli varldens basta mamma en dag, bara jag vantar tills jag ar 27, och har pengar pa kreditkortet sa jag kan forsorja ongen. For nu ar jag minsann inte redo! sadet sa! ;)

Underbara tjejer!

Minnenas afton. pa ett ungefar.

Publicerad 2009-11-10 08:58:09 i

Jag lever I ett standigt delerium. Tankar, minnen och fornimmelser om sadant jag varit med om tidigare, kommer till mig som onskestoft. Det glimmer till i min vardag, som ar sa langt ifran en vardag man kan komma. Varje ny dag innebar nya upptackter for mig, i mitt liv pa resande fot. Jag forsoker givetvis njuta sa gott det gar.

Det kom over mig nyligen, att det redan gatt dryga fem ar sedan jag tog studenten fran medieprogrammet i Falkoping, min hemstad. Fem langa ar, och mycket har hant som fort mig i en annorlunda riktning an vad som var planerat. Enligt mig sjalv. Men nar jag ser tillbaka pa tiden, har det enbart inneburit goda ting for mig, och jag har lart mig att vaga slapa taget och lata livet fora mig till platser jag annars inte hade upptackt. Det handlar inte om att resa varlden runt och tro att man ar lycklig i en kappsack. For fa av oss backpackers kan med arlighet saga att vi ar lyckliga. Om vi sa varit, vad ar da anledningen att fortsatta vart resande? Jag har hittat hem i Auckland for en stund, och forsoker njuta av att kanna en stad. Men det ar inte vad dessa ord ska handla om.

 Minnet som kom till mig lamnar mig medveten om att jag helt sonika gatt ljusar fran den svartkladda punkrockare jag var i gymnasiet. Lika mycket sjalar, mossor, pins och jandals som det ar nu, lika mycket  nitar, laderremmar och Ebba Grona detaljer var det da.

Och om jag fick bara med mig enbart ett minne fran den tiden I mitt liv, da varlden inte var storre an Falkoping, och i vissa fall Goteborg som lag flera mil bort med tag, da skulle det utan tvekan bli eftermiddagarna i morkerrummet.
Jag blev utbildad i fotokonsten enligt den gamla skolan, nagot jag ar mest tacksam for, aven om jag ar helt lost vad galler kameror, skarpedjup och blandartider idag.

Det var under de dar magiska fredagseftermiddagarna, nar gymnasiet tomts pa bade elever och larare som ivrigt raknat ned till helgens ankomst, som jag trivdes som allra bast. Tomma korridorer, nedslackta salar och lasta ytterdorrar. Da kunde jag bade andas fritt och samtidigt kanna melankolin smyga sig pa. det var inte utan alla sinnen pa helspann jag knappte pa mp3-spelaren och lade ifran min skinnrocken inne i morkerrummet. For i skuggorna gomde sig alla mina valbekanta monster, och vi fann under de tre aren ett slags satt att kommunicera, och samtidigt lata varandra hallas.

Medan jag justerade blandartider, bytte filter och skapade konst, dansade monstrena jitterbug med varandras skallar. Ibland, nar jag hade nog sinnesnarvaro, stampade jag takten at dem och at det skrattade mina monster gott.
Allt hande dar, under de dar tre aren i morkerrummet. Anda var det som om tiden stod still.

Ingen larare hukade sig over min axel for att kontrollera den fardiga produkten (Forlat Anders, du var anda den basta fotolararen!), jag behovde sallan dela med mig av mina ord och tankar till nagon annan elev, och dessutom fanns utrymme att utforska och gora misstag att lara sig av.
Jag kan inte tillrackligt beskriva vilken frihet de dar eftermiddagarna gav mig. Oppna ytor har som bekant alltid varit en viktig komponent for mitt valbefinnande, och att fa andas fritt i en hel, tom gymnasieskola ar som balsam for en skoltrott tonarssjal.
Som enda sallskap manga ganger hade jag Thastrom, denna fina man som aldrig gjorde mig besviken.

Sa sag livet ut, och jag var en av manga ododliga elever som redan erovrat varlden i vara sinnen. Tack for att jag fick utrymme att vara den uppkaftiga tonaringen, och tack for att jag idag kanner mig annu mer oklok pa livet, vilket enligt reelboken bara kan betyda gott.

Tack!

sondagsnatt

Publicerad 2009-11-08 11:36:47 i

Ikvall gick jag pa bio ensam och sag A Christmas Tale m Jim Carrey i 3D pa I-MAX, Sky City Cinema. Det var det sjukaste! Och OJ sa bra! Och OJ vad jag langtade efter de mina nar jag kollade in denna spektakulara julfilm.

Shiver.

Now its over

Publicerad 2009-11-07 04:28:16 i



Tre tjejer som med ens inte langre ar hostelmanagers, utan "bara" turister. Typ. Fast vad jag alskar mest med den har bilden ar den random grabben i fonstret. Hej liksom!



Springa, springa och knappfota pa vag till Sky Tower for en absolut sista middag.



Nar vi gar vagen fran vart hostel till Queen, ser vi alltid den har stadsbilden. Och jag utbrister alltid "men GUD, sa vackert! Det HAAAAR ar verkligen Auckland for mig." Sa ofta har det hant, att tjejerna suckar och fragar nar jag ska saga det, innan jag ens kommit pa det sjalv.



Varldens basta kulturturismentreprenorer summerade dryga 6 manader som hostelmanagers med god mat, gott vin, flera tarar och annu mer skratt i Sky Tower.



Solnedgang over Auckland city. Ser nu hur solen bryter igenom molntacket?


Herregud, jag har jobbat sa mycket det sista att jag inte ens hunnit beratta om hur den senaste veckan sett ut. I sondags drog vi pa oss finkladerna och gick till Sky Tower, jag och mina tjejer. Kvallen innan gick vi all in, och det slutade som det brukar nar vi riktigt har laddat infor nat. Nog om det. Det kommer fler chanser.

Var tid som managers for CG ar slut, och tjejerna flyttade i mandags tillbaka till Nelson. Vi summerade och avrundade var arbetsinsats och livet i allmanhet med en spektakular middag, fantastiskt vin, special coffee och allt daremellan. Vi var alla BakisSkakis, och det kravdes inte mycket for att Ingvarsdotters och Strumpans krokodiltarar skulle borja rinna nar Karlsson overraskade med fina fotoalbum.

Jag ville aldrig att kvallen skulle ta slut, men det gor den alltid som bekant. I mandags korde jag tjejerna till flygplatsen, och hade varldens finaste cafemanager som meddelade att hon inte tankte lamna min sida under resten av dagen. Sa lilla Lulu fanns pa plats i bilen, och sedan hangde hon och jag resten av kvallen. Fina lilla tjej!

Senare samma kvall lat jag mig sjalv ga ner i dekadens. Woodstock Bourboun och cola, en sliten Mika och ett kallt golv i ett tomt rum. R kom for att hjalpa och lysa upp min vag, och vi satt dar lange, lange pa golvet, hans armar runt mig och jag bara grat. For allt, for slut och for nya starter. For tillforsikt och insikt och sjalvtillit. Och allt daremellan.

Mina tjejer trivs bra i Nelson, och mar de bra, mar jag bra som bekant. Det kanns inte sa tomt langre, och dessutom jobbar jag hacken av mig for tillfallet, for att kunna satta min nya plan i verket. Kina i januari nagra veckor, vad tror ni?

Karlek!

Jag och min baby Boo

Publicerad 2009-11-07 04:04:55 i



Jag och Cat Whoooops Jaeger lever loppan nufortiden. Inte en lugn stund verkar vi ha, och det ar alla tiders om ni fragar mig. Vi jobbar, lever, sover och festar ihop. Typ.
Har precis kommit hem fran morgonpasset pa cafeet, som blir sa mycket roligare nar man jobbar med Cat.
Nu ska jag sova lite, innan vi tar en promenad eller en timme i gymet innan det bli omsvidning och utgang. Konsert och grejer, harligt!

Brorsan is back!

Publicerad 2009-11-03 01:55:53 i





Storebror och Lillasyster ar susammen igen, och enligt Glen far jag inte lamna honom under hela sommaren.
Han hade spenderat time i Goteborg, och fick med sig en ny tischa. Jag blev sa glad att jag genast ville slita den av honom.

Det ar skont med bekanta ansikten. Han kommer in varje morgon nar jag jobbar pa cafeet, vi pratar strunt om gasterna och trivs med varandra.
Och varje eftermiddag jag gar till kvallsskiftet, ropar han "Ill keep the drinks chilled until u get home. OOOOL! HEJDA!"

Bra skit.

friday nite at my job

Publicerad 2009-11-03 01:11:31 i





...Kan vara sahar slitsamt och hemskt jobbigt. Top Model och Australian Idol pa projektorn med favvobrudarna liksom. me like!

Varldens finaste manager och arbetskamrat

Publicerad 2009-11-03 01:08:19 i



Lulu Lee ar min manager pa cafeet, och hon ar nog varldens basta och finaste. Sahar klatchigt lacker var hon (till hoger) nar hon och min kollega Jinny var ute senast och slog klackarna i taket.

Lulu foljde med mig igar nar jag droppade tjejerna pa flygplatsen, sen tog vi en JAAAKLA svang over hela Auckland, sag Devonport igen och allt annat.

Val hemma vandrade jag med Lulus smala armar runt mina axlar ner till en av de kinesiska food courtsen runt hornet, dar vi satt lange, bestallde in olika sma ratter och bara pratade. Hon ar en underbar tjej, och om det blir som jag vill och vi planerar, aker vi till Kina ihop i januari for att mota upp Cathrine.
Vad tror ni om det? Poppa over till Kina lite sadar bara! ;)

Vi pratade om saker vi atit, och Lulu som kines ar givetvis mer skillad an jag pa detta omrade.
Lista pa saker Lulu atit:

* Hund
* Katt
*Skoldpadda
* Orm
* Kanin
* Ratta


I say skillat!

Har lovat att smaka pa bade det ena och det andra nar och om vi tar oss ivag till hennes hemland. Herregud, funderar jag allvarligt pa att dra till Kina en svang? GIVET!
Vi pratade om fenomenet Algjakt, och Lulu undrade hur vi tillreder algarna. BBQ liksom? ;)

Tack for varldens finaste manager!!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela