GypsyRose

Taking the long way around

Svartskalle?Jasså flintskalle! (Eller hur man överlever TUR-mässan i fem dagar)

Publicerad 2008-03-17 12:30:59 i

Norra Europas största turistmässa gick i helgen av stapeln vid Svenska Mässan i GBG. Jag var där, tillsammans med min klass och Destination Skaraborg.
För oss studenter var det mäss-premiär, och allt var naturligtvis mycket spännande. Vilka montrar vi fått se dessa dagar!
Fötterna värker fortfarande, men i övrigt mår jag bra och känner mig tillfredsställd med en massa nya erfarenheter i bagaget. Har bland annat varit och raggat lite på de övervintrade hippies som skötte Rosa Bussarna-montern, och se efter om de vill ha mig som praktikant. Och för att citera dem, " bra personal behövs det ju alltid!"
Jag fick tillsammans med många klasskamrater, även en gratis klippning av frissan i montern bredvid. Fattiga studenter kanske inte riktigt var vad hon hade velat klippa, men hon var snäll och gick med på det. Så nu är vi fiiina, allihopa!

Tåget gick till GBG redan i onsdags eftermiddag, direkt efter tenta och redovisning av vår marknadsföringskurs.
Tillsammans med S och J klev jag in på Mässan, beredd att bygga monter.
Den sena kvällen avrundades med ett besök på AL:s hotell där jag väntade på att min värd skulle jobba klart, därefter blev det tid för lite catching up och sen sovdags.

Dagarna som gått har jag spenderat på Mässan, där jag knytit kontakter, sett kääändisar och naturligtvis ätit en massa free food och fått gratisartiklar på hög. Nöjd, med andra ord!

I lördags tog vi oss ut till Guldheden för att Schlager-förfesta och sedan dansa natten igenom på Excet, avenyn.
Bussturen hem tog en trevlig vändning då vi fick sällskap av en man som var pratsugen och gärna ville prata om sin chef. Dock missuppfattade vi grabben en aning och fick oss ett gott skratt. (Se rubriken)

Söndagen kom med ovanligt vackert väder, och efter en välförtjänt bakfyllepizza var vi på topp igen. Mamma och Syster kom o hämtade mig, jag kramade AL adjö och blev nog lite ledsen, har ju varit som en i familjen dessa dagar.
Det bar av till Mässan för mitt sista arbetspass och därefter direkt till GöteborgsOperan för att se My Fair Lady, en operett som höll högsta klass.

Nu har jag landat hemma hos Mamma, jag har påsklov och har fått sova ut ordentligt. Det snöar utanför fönstret, och påsken kommer förmodligen bli vit av snö. Men inte för mig, Mamma o Systrar, vi åker ju till Egypten på fredag!


En stor kram till min AL, som har visat sig vara världens bästa värdinna, som tillsammans med Tomas har tagit hand om mig perfekt. Jag har haft så nedrans roligt de här dagarna, får jag komma o hälsa på snart igen?

image524

                          
"There are so many places waiting for you"

Publicerad 2008-03-09 16:30:58 i

Orden mötte mina ögon när jag för ett par dagar sedan satt på ett café och kikade ut genom rutan. På andra sidan gatan, i ett skyltfönster annonserade man om en tävling där man kunde vinna flygbiljetter.
Men orden kom så passande, som om de var menade just för mig och ingen annan.

Och jag kan inte låta bli att fundera på alla dessa platser, som jag vill upptäcka, och som kanske väntar på att bli upptäckta av mig. Det känns nu mer än någonsin, världen ligger öppen för mig och jag kan bege mig precis dit jag vill.

Kanske påverkas mina upptäckartankar av dagens filmval, Gilbert Grape av min absoluta filmregissör Lasse Hallström. Jag förstår så väl den där känslan av att sitta fast, och man känner sig helt desperat av att vara fast på samma ställe.

Jag tror inte det är min grej, att stationera mig på samma ställe hela livet. Jag tänker inte ångra allt det där jag inte gjorde, snarare tvärtom.
Jag kanske inte tänder eld på mitt barndomshem och sticker med min utvecklingsstörda lillebror (har inte så många av den varan...) Men jag tror definitivt inte att jag kommer nöja mig med mindre än jag drömt om. Kanske kommer jag tillbaka till Sverige för att stanna, kanske inte...One might never know!


"Arnie asked me where we could go now. And I told him that we could go anywhere in the world, anywhere we liked"

Handen på hjärtat nu, läsare...

Publicerad 2008-03-07 15:55:35 i

Tyckte det var dags att ta upp List-diskussionen, eftersom jag och Jolin så smått berört detta heeeta ämne i senaste inlägget. Listan kan diskuteras fram och tillbaka, men existerar, det gör den bannemig hela livet.
För er som inte fattar; Listan är en lista på handsome, kända guys and girls som man faktiskt får tillåtelse av sambo/kille/tjej/fru/man eller dylikt att ligga lite med, om man nu skulle springa på dem på stan (trolighet=?) och tycke skulle uppstå.

Sååå, handen på hjärtat, hur ser er Lista ut, tjejer och killar?

I ett såhär öppenhjärtligt ögonblick tänker jag delge min, som är under konstruktion (som alltid);)

1. (ny) Jensen Ackles
2. (förra veckans 1) Deppen
3. Ralf
4. (3) Strängen
5. Jack Nicholson (lugn, jag vill bara ha honom som han såg ut i Gökboet)
6. Lars Demian
7. Mr Big alt. Aidan (Gamla gubbar, vad är problemet, michelle?)


Kan i princip fylla på med hur många namn som helst, gud!

Åhå, så fin...

Publicerad 2008-03-05 14:28:30 i

Tadaa! Tänkte presentera min nya favvokille (besides Baby, såklart...;) Marcus har introducerat mig för superNatural, en serie heelt i min smak. Lite läskigt, lite otäckt, bra effekter (stundtals) men famför allt snygga skådisar!! Och mitt hjärta har smält för Jensen Ackles, killen som började sin karriär hos "Våra bästa år"...hm, varför känns det som om alla går den vägen? Haha...

I serien har denne manliga man manliga kläder, manlig bil och manlig musiksmak, bara en massa gammal hårdrock dundrar ut genom högtalarna på den läckert svarta gamla bilen.
Tanka hem och kolla på nu!!
Nu kommer massa bilder på min nya kääärlek.;)


Och vilka läppar killen har...


image517

image518

image519

image521 image522

image523

i väntan på lasagnen...

Publicerad 2008-03-04 17:32:47 i

Sitter och väntar på att Mackans GI-lasagne ska bli klar, försöker plugga lite men det blir mest tittande på Americas Funniest Homevideos, himla kuuuligt!

Sitter också och försöker låta bli att pilla på min nyblivna gadd, som har gått från att göra ont ont ont, till att klia sådär gött!Ahhh...svårt att låta bli.

60 dagar kvar till flytt...

Helgen som gått...

Publicerad 2008-03-03 16:18:06 i

Efter en kanonbra dag i fredags, tog jag i lördags eftermiddag bussen till Falköping medan Mackan åkte till Mariestad för att fira Sörens Marie. Ett par timmar senare var det dags för god mat och ett glas vin tillsammans med mamma och systrar på Mingus, eftersom vi firade mammas "30+-dag", ;)

Gick senare iväg en sväng till Karin för att hälsa på tjejerna, snart åker ju Sarah och eleonor, och sen får man väl adrig mer se dem...;)
Efter en rätt lugn förfest hamnade jag på terrassen, hade sådär lagom kul, ingen vidare bra musik den där DJ:n hade, så det blev hemgång relativt tidigt, iallafall i mina mått mätt.

Hade tur som var så gott som nykter när jag gick hem, eftersom vi skulle upp tidigt och gratta mamma på söndagen. Annars hade det nog inte blivit en rolig söndag för mig...;)

Kikade även till Malles Carl-Fredrik, men skulle nog ha kommit senare, om jag skulle ha ertappat den/de personer som på nåt vis skrivit på framrutan, nåt som nu inte går bort. Dessutom hade min fina lapp till Malle försvunnit, en liten hälsning som fästes under vindrutetorkaren. Stackars Malle!
I höstas fick vi antennen avbruten på lilla Rötjut, när hon stod ensam en natt uppe i stan. Jag misstänker också att jag fått ena rutan på Lasse repad i vintras, det ser så ut... Ligister!!

Oj, så skoj!

Publicerad 2008-03-01 10:18:46 i

Det är kuligt att åka till Tattoo Meltdown i T-stad ihop med Baby!;) Det kan jag nu konstatera, efter en hel dags shoppande, gaddande, dansande och ölande. Dessutom är det ju så roligt att träffa och catcha upp med alla våra vänner och bekanta inom tatueringsbranschen, och dessutom att träffa nya kontakter.

Jag fick min sittning lite billigare (Fänks Jolly Jonny) och kunde därmed köpa den fiiina skjortan jag spontanhittade.

Idag har vi ont, men ack så värt det är!


Vi hittade Ola i vimlet, och Marcus tog chansen att catcha upp med honom och få sig en kompisgadd, fint!
Det blev bestämt att vi snart ska komma till Skövde, köra lite med nålarna och sen ut o dricka öl på kvällen.
Ola verkade mer än nöjd att äntligen få sätta lite bläck i sin barndomsvän.


image516

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela