GypsyRose

Taking the long way around

2010

Publicerad 2010-12-30 08:57:02 i

Jag sitter i min lilla blomsterhandel. Utanför fönstret singlar en och annan snöflinga ned, och Whistler . Mitt tillfälliga hem - Ligger i någon slags midvinterdvala.
Det är dags att avrunda 2010. Här kommer orden.

När 2009 slog över till 2010 stod jag under en imponerande fullmåne, i grön klänning, rött hår och dammiga converse på Rhytm n Vines, Gisborne, Aotearoa.
Biancs, Dave, Aideen och Brett var med mig. På stora scen stod favoriterna Midnight Youth och tankarna svindlade. Dagarna innan hade jag firat min första jul hemifrån. Fin var den, och fylld av underbara människor i hostelfamiljen på City Groove. Jag hade jobbar julaftons morgon, och sedan shoppat med Biancs.
På juldagen stod en Tiki Tiki utanför mitt hem, jag och R åkte ut till Mission Bay, tände en eld och talade om våra liv, så som de varit och så de skulle komma att bli. Tillsagda av en snäll polis blev vi också.

När Gisborne som första stad i världen såg solens ljus 2010 stod jag invirad i en filt på stranden. Kanske har tacksamheten aldrig varit så stor. Eller ärligheten. Till mig själv och till andra.
Resten av kiwisommaren försvann så som väl spenderad tid gör. Jag flyttade från CG till min egen lilla lya på Wellesley Street, ett stenkast från favorithaket Father Teds irish pub.
Tjejerna samlades för Big Day Out, jag fyllde 25 och firades kungligt av min fina hostelfamilj med Biancs, Glen, Nivolita och Aideen i spetsen.

Aucks förblev mitt, Strumps flyttade tillbaka upp, COT fortsatte sina Idolfredagar med Cats hemmagjorda sushi eller take away Butter chicken från Anzac Ave - stans bästa.
Irländske Micky Blue Eyes satte jag tänderna i, och firade en helt galen St Paddys Day med mitt gäng och hans.
Dock förblev R den jag mätte alla andra med, och tiden för hans flytt från Aucks och oss kom alltjämt närmare.
Aldrig har jag funderat över en annan människa så som han tagit upp mina tankar. Aldrig har jag velat dela med mig på samma sätt till någon, som till honom.

Karlsson och Mike blev ihop igen, Strumps fick välförtjänt kärlek av Tom, och hemma presenterades Björn av min mamma för mina systrar. Way to go!
R flyttade, jag tillät mig själv att kollapsa en stund, och vad hade jag gjort om inte Strumps och Cat funnits där?
Vi hängde med Mia, jag trivdes på jobbet, och lät nästan en indier bjuda ut mig på Valentines.
Istället drack jag den kvällen alldeles för mycket vin och satt uppkrupen i fönstersmygen i mitt lilla rum tillsammans med mina blommor och tänkte på min faster som gått bort tidigare under året.

Jag hade panik över min hemkomst till SWE, åkte till Sydney och R, drack shots med Casey och såg Blue Mountains med min skotska roomie. I Sydney byggde jag även cykeltaxis med R, och satt på hans grannes takterrass en sen natt och såg ut över ett glittrande Sydney, en stad jag både kände mig hemma och vilsen i. Ensam i gott sällskap, kanske. Jag lämnade både staden och R åt sitt gemensamma öde en natt, och där ville jag kanske sluta existera. Jag slutade definitivt kämpa, och har kanske inte riktigt hittat hem än, vad gäller att släppa folk inpå livet. Men tiden läker till slut alla sår, det har mamma garanterat rätt i.

En sista natt i Aucks, och sedan satt två förtvivlade, sjuka och känslomässigt utmattade små troll på ett flyg till UK. Efter ett par dagar i London med Strumps, hoppade jag på ett flyg till STHLM, sprang på arbetsintervju, fick jobbet och tog tåget hem till underbart vackra, försommarprunkande Falbygden där min familj tog emot med öppna armar och en gråtande mamma.
Hos Familjen Öberg i STHLM flyttade jag in efter ett par veckor hemma, och det blev en lugn sommar där jag försökte läka efter NZ. Det blev många sena nätter på balkongen tillsammans med Coldplay och The Smiths.
Karlsson, Karin, Mamma och tjejerna kom och hälsade på, och jag hängde en del i Uppsala med Mia som tillsammans med make och bebis i magen flyttat hem efter 10 år i NZ, och med Bergwall såklart. Stella Carlsson föddes, jag grät och STHLM var både för stort och för litet.
Strumps flyttade hem efter ett par månaders jobb i UK, Rowan flög över, höll om mig och vägrade släppa taget. Trots att mitt sinne fortfarande var trasigt och ihåligt.
Rowan kom över igen, och vi jobbade på fina Dragonfly Festival i Ekehagen, och det kändes som om Falbygden var den absolut vackraste platsen på jordklotet. Vi låg i hängmattor under sensommarbjörkar, lyssnade på vacker musik, och kramades mycket. Kvalitetstid blev det där också med min underbara Lilla Syster.
Mamma sålde huset, kusin x 2 meddelade tillökning, och Annikki och Juanma hälsade på mig, Mattias och Patrick en underbar helg i STHLM, som också blev min sista.

Jag stängde dörren till STHLM, köpte en enkel biljett till NY och flyttade in hos mamma mina sista veckor hemma.
Resedjävulen krafsade under sängen, och Biancs kom och hälsade på, i samma veva som jag och tjejerna jobbade som värdar på Svenska Mässan i GBG och Glen en dag satt utanför jobbet och väntade som om det var igår vi sågs.

Den 26 oktober tog jag ett snabbt avsked av familj, vänner och Rowan (som var med ända till slutet), och hoppade på ett flyg till US.
NY några dagar, och sedan ett par helt galna dagar i Penn State och New Jersey, tack Rob!

Vancouver och Whistler blev nästa anhalt, och resten av mitt liv är fortfarande en spännande, oskriven bok.
2011 blir året då jag gör Kanada än mer till mitt, och i slutet av året ska vi älska varandra, jag och det här landet.
I lagom tid för att söka visum till Australien och där möta upp en syster, en Block, förhoppningsvis en Beat Box Bro och återse ett glimrande Sydney.

2011 - The year of world peace in mind and soul!

att roadtrippa med strumps

Publicerad 2010-12-27 22:05:59 i

Jag och Strumps hyrde en bil och stack till Vancouver en dag förra veckan. Helt underbar dag helt i vår egen stil, men pannkaksfrulle och massa shopping.
IKEA blev sista anhalten på resan, helt underbart!

merry xmas!

Publicerad 2010-12-25 22:36:29 i

Ett kort inlägg, ska strax hoppa i kläder och åka till Village för en jullunch innan vi åker till Aussie Mansion för mer julfirande.
Igår jobbade jag hela hela hela dagen, alla familjer kom och handlade granar och var så fina tillsammans, chefen kom med julklapp till mig och grannbutiken spelade Imagine m Lennon. Jag kände mig lite ensam och ledsen och längtade efter min familj. Förra julen var inte svår, eftersom det var så annorlunda, sommar och allt. Men här är det ju som att kliva in i Whoville.
Grät lite när jag kom hem till mina tjejer, och sedan dundrade 18 av våra närmaste vänner in och fyllde vår lilla stuga med god mat, glada miner och hemgjord glögg. Vilken julafton.
Måste kila, men bilder kommer sen!

gotta love google translate

Publicerad 2010-12-22 09:19:44 i

Sitter och ska översätta ett par blogginlägg och skicka till Williams. Använder Google translate med vissa finjusteringar såklart. Leker lite, och försöker översätta följande text FRÅN svenska TILL engelska, och sedan tillbaka igen. Man kan ju tro att man ska återkomma till ursrpungsversionen. Inte riktigt. Roligt blev det iallafall. Kolla själva!
25th of october 2009
Esquires, jobbet, söndagseftermiddag den 25 oktober 2009
Av mina resor runt om i världen, i Nya Zeeland och av mitt liv i Auckland city har jag lärt mig främst två saker som jag bär med mig.
Allt är flyktigt, ingenting är beständigt. Samt att vad du än väljer att göra i världen, står du till sist ensam med dina val.
"25th of october 2009
Esquires, jobbet, söndagseftermiddag den 25 oktober 2009
Av mina resor runt om i världen, i Nya Zeeland och av mitt liv i Auckland city har jag lärt mig främst två saker som jag bär med mig.
Allt är flyktigt, ingenting är beständigt. Samt att vad du än väljer att göra i världen, står du till sist ensam med dina val."

Om Google får bestämma;

"Av mina resor ho OM jag världen, jag Nya Zeeland And DAISY Mitt liv i Auckland city HAR JAG lärt mig främst Främst Två Ministerrådsförslag SOM JAG Bär MED MIG. Allt jag mig sminkad flyktigt, ingenting jag mig sminkad beständigt. Samt ATT VAD du en väljer ATT gora i världen, Star du tills biträda ENSAM MED dina val."Tack Google. Ni gjorde just min dag.

nu är det jul i vårt hus!

Publicerad 2010-12-17 10:11:54 i
         


Ja alltså, förlåt för att jag inte skrivit på så länge. Här kommer bildbevis på en del av orsakerna. Jag har nämligen varit fullt upptagen med att pynta vår stuga tillsammans med tjejerna, julen står som bekant inför dörren och Whistler ser ut som den där staden i jul-Coca Cola-TVreklamen, ni vet? Det kanske syns lite dåligt på bilderna, men varenda träd i Village är upplyst, och det är så sjukt vackert överallt. Snön ligger djup, igår lunkade ännu en björn frbi vårt fönster (gå och lägg er!!Va falls!!), och jag njuter massor. Tror jag. Iallafall nu.

Jag jobbar massor, antingen med att sköta butiken nere i Village själv, det är därifrån ni fått bilder, eller med att dekorera rika personers hus inför julen. Igår hade jag och Chefen en timme på oss att dekorera ett hem, det var liksom In, Ut, upp med girlanger över den ppna spisen, upp med granen, fram med bordsdekorationerna och så städa upp allt. Innan gästerna dök upp. Phew!

Igår fick jag också köra ut blomsterbud i Chefens stora city jeep. Plockade givetvis upp Strumps på vägen, som fick vara kartläsare. På vägen hem köpte vi med oss en gran och fick överraska tjejerna med. Och visst är den fin?

Det händer massor, jag hinner inte riktigt landa nu, men jag antar att det är lika stökigt för er därhemma.
Så vi säger som så; På återseende! När det nu blir!

Och god, välsignad jul till er alla!


nobelmiddag i swedish mansion

Publicerad 2010-12-17 09:38:50 i

Förra veckan (10:e såklart, som INTE är luciadagen, Ingvarsdotter, utan Nobel...Visste jag väl!), hölls Nobelmiddagen INTE i STHLM, utan i Whistler. Otippat säger ni? Nja, inte när man har världens främsta professorer i diverse ämnen samlade av en slump i en liten stuga i Whistler Creekside. Det bjöds på trerätters, Karin hade klackskor, Lisa köpte med sig dyrvin och Ingvarsdotter tog en raggardusch. Eller förlåt, jag menar såklart professor Feliz Navidad tog sig en raggardusch.

Det hela var mycket gemytligt, och till skillnad från den tristare, striktare versionen vi är vana vid, fick professorerna i år DRA LOTT OM VILKET NOBELPRIS MAN VANN! Helt bäst, det hölls tal mellan varmrätt och efterrätt, allt medan det droppade in både en och annan Aussie mellan varven.

Kalas!


livin the whistler dream

Publicerad 2010-12-04 19:07:58 i

Lordag morgon. Luften ar klar, kall och hog. Solen har gatt upp over bergen som omgardar mitt hem. Sound of music, slang dig i vaggen sager jag ju! :)
Jag ar invirad i sjalar, och i balans. Fortfarande lite forkyld, men vad gor det nar kroppen jobbar sa hart varje dag att sjalen mar battre an pa lange?

Bada cheferna har just lamnat mig at mitt ode, de levererar fyra av de ENORMA och jattevackra granar till Hilton har i byn, som vi ska dekorera nasta vecka. Wiho! Ingvarsdotter skoter bygget denna lordagsmorgon.
Enya sjunger i bakgrunden, ljusen ar tanda och Chefen visade mig en enormt stor vas med harliga gerberas i alla farger innan hon akte.
"De ska slangas. Bind dig en krans och ta med hem till tjejerna", sa hon.

Jag har slitit hart hela veckan, och om kvallarna har jag legat for ankar i soffan, inte kunnat rora mig. Det kanns ratt gott kan jag meddela. Jag bor i ett blomlandskap, och i ett par dagar har jag nu slitit med att bringa ordning i det kaos som ar Rembrandts lager. Det har varit som en sjujakla julafton att fa slita upp kartong efter kartong, hitta nat fint och sedan ta med det in till butiken for att placera ut nanstans. Sedan att chefen berommer och kommer med kaffe och kaka med jamna mellanrum gor ju inte saken varre.

Igar levererades ca 20 stora vackra silvergranar till oss har, och vi slet som djur med att fa ut dem ur trucken. Hej JULEN liksom!
Igar tog jag aven med mig ljusslingor och gjorde en dorrkrans till mitt och tjejernas hem. NAr de kom hem igar var dorren pyntad och julfin.

Imorrn och pa mandag ar jag ledig. Da ska jag sova ut, och umgas med mina tjejer som jag knappt sett pa lange, kanns det som. Imorrn kor vi ocksa nasta Pot Luck, denna gang Canadian Style, och sen javlars! Ska Ingvarsdotter ut och dansa disco!

Bring on the xmas babes!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela