GypsyRose

Taking the long way around

Aj aj aj, det bultar och det bankar

Publicerad 2006-05-29 12:27:17 i

I min lilla snok, för där hänger det ett nytt smycke. En liten ring ( ja, så jävla liten som en läkring nu kan bli...) hänger det där, och det tycker jag om.
Jag och sambon var i gbg i lördags, och då passade jag på att ge min mamma ännu en anledning till att göra mig arvslös.

För mammor tycker inte om när deras barn gör sådant de själva aldrig skulle våga... ;) Eller vilja, för all del.
Men jag köpte en blombukett till min mamma på Mors dag, och kanske var det blommorna som gjorde det.
För min mamma sa att jag var det sötaste hon visste ändå. Delat förstaplats med mina underbara systrar, I suppose.

Helgen spenderades på olika sätt, och den var helt underbar. Såg Da vincikoden ( igen!) med Marcus i söndags, träffade det riktigt gamla tjejgänget i fredags. Vi grillade, drack öl och tog oss så småningom till Skövde och Krikelin, där vi sjöng karaoke och bytte nummer med ynglingar... ;)
Grillfest med Marcus jobb i lördags, men när samtliga skämt antingen började eller slutade med " det går som på räls" eller " Nä grabbar, nu spårar det ur", körde den nyktra bloggaren hem för att umgås med sina närmaste 10 vänner, och dansa disco på Plantis.
Tilläggas ska att Marcus är lokförare, skämt av denna kategori är icke ovanliga, om jag säger så.

Livet är för övrigt helt underbart just nu. Semestern nalkas, jag älskar och är älskad. Allt det där gröna utanför mitt fönster kommer finnas kvar länge, länge till. Och det kanske släpper lite för Sovereign nu? ;)
Marcus är det vackraste jag vet, mina systrar är guld värda. Min mormor är stark och en förebild för mig.
Min nya bil, Barbro Svensson, har inte gått sönder än.


Idag skriver jag om allt möjligt smått och gott, njuter av regnet som gör att världen luktar gott, sitter på kommunfullmäktige, planerar lilla systers sweet sixteen och lyssnar på Mustasch nya material.


Blommigt värre.

Publicerad 2006-05-25 17:02:53 i

Idag är plantornas dag i den Invarsdotterska/ Lillerskogska lyan. Igår var jag, mamma och Malin i Skara och gick loss på blomsortimentet med våra fyllda konton.  Japp, summan blev hög och sambon blev nervös när jag ringde och krävde halva summan av honom.

Så idag har jag planterat för glatta livet, uatn vidare kunskaper om vad som blommar när, hur de ser ut, heter eller funkar med andra växter. En salig blandning, men ack så vacker påstår jag.
Min blomvärld får se ut precis hur som helst. Färger, former och krukor trängs nu på vår lilla balkong och jag hoppas att mina små liv därute klarar första natten.
Men ödets ironi slog som vanligt till fort efter planteringen av dessa små ömtåliga växter: en hagelskur av sällan skådat slag slog sönder vissa av blombladen och jag våndades. Vad har jag gett mig in på?
Jag som inte ens kunnat hålla liv i en kaktus förr?

Vart beställer man sina gröna fingrar? Små tips och trix tar jag tacksamt emot, kära läsare. Lämna en kommentar om ni vet nåt som inte jag vet ( Jo, det finns nog en hel del för mig att lära)

Någon bakis idag men inget som hindrar mig i mina livsåtaganden. Ett par öl med göda vänner, en dans med Billy, en reunion med DP, en kram med Madde. Trots att värmen lyser med sin frånvaro, kryper gamla vänner ur sina skal när sommaren nalkas.
Kort sagt, sommar är en bra orsak att träffas mer.

Sprang på ett X i Skara igår. Det var trevligare än jag trott. Faktiskt. Det är skönt att höra att han är på fötter igen, bor med tjejen och har nyss fått ett jobb. All lycka önskar jag dig, vännen!

Ikväll spenderar jag tiden på bion i Skövde, tuggandes på popcorn och intensivt tar in alla intryck av Da vincikoden. Är det en teknisk möjlighet att filmen är lika bra som boken? ( Som för övrigt kommer bli min karta över Paris när jag åker dit i sommar)

Snart finns en hemsida att besöka för senaste nytt om Ingvarsdotter/Lillerskog. Bilder från senaste festen och diverse smått o gott. Så kom ihåg www.studio29.se

Tjipp och hej, go vänner!

Belsebubben

Publicerad 2006-05-23 11:36:35 i

Belsebubben

Idag fyller min lilla älsklingskille två år och kan därmed tituleras gammal. I råttår mätt iallafall.
Snart två år sedan jag plockade hem honom och brorsan Sylvester i en pappkartong från den lokala djurhandeln, och vårt hus åter fylldes av dessa underbara små liv.
Och grabbarna har varit älskade av alla, de har fått sitta på mammas axel medan hon har diskat, pappa har satt Sylvester på kökssoffan bredvid sig under lunchtimman för att ha nån att prata med...And so on.

Dessvärre fick vår underbare lille kille Sylvester en hjärntumör för drygt en månad sedan, och inget fanns att göra. Han fick somna in hos veterinären, och nu ligger han begravd bredvid Hannibal ( första råttan i familjen) i vår trädgård.
Det som gör det ännu jobbigare, var att se hur Belsebub drog sig tillbaka från oss, inte ville vara med, inte äta eller busa.
Men nu är han på stark frammarsch, vår starke lillkille!

Ni som har eller haft råttor vet hur det är, svårare är det för er som aldrig fått kontakt med dessa ultimata husdjur, ni vill inte riktigt tro att de kan betyda så mycket för oss, eller vara så intelligenta och utan problem kan ersätta en katt eller hund.

Idag arbetar jag med de kommande ARN-filmerna, bokar tid hos piercaren, lyssnar på José Gonzales och suckar över lönekuvertet.Dessutom...

Publicerad 2006-05-22 13:03:23 i

Tar Led Zeppelin emot Polarpriset ikväll. Ännu ett bevis på att världen håller på att förändras. Its a sign, goddamn!

En ny era tog vid...

Publicerad 2006-05-22 12:59:47 i

Tack Finland! Schlager hit och schlager dit. Jovisst, media surrar oupphörligt av schlagerskvaller och vem som satte på vem under finalfesten i lördags. Men hey! Ärligt talat skrev finalen historia. Helt otippat vann Lordi och tanterna hemma i TV-soffan satte kakorna i halsen. Satanisterna vinner, det finns ingen rättvisa i världen, ropar de.
Men faktum är att världen håller på att ändras. The times is a-changeing, som en känd singer/songwriter sjöng en gång.
Vi går en ny era till mötes. Tack Finland för att ni tar världen till nya höjder. Tack för att schlagern är på väg mot en säker död.
En seger för Finland, för den alternativa musiken och en personlig seger för alla oss som lyssnar på och utövar denna musik.

Vi var många som faktiskt inte kunde slita oss från finalen under lördagsnatten, trots att alkoholen hägrade och började göra sig påmind i mitt blodomlopp. Trots att världens häftigaste band (!) drog sina skrönor ute i köket. Den mest spännande final jag sett på länge. Ever!

Men nog med schlager.. Det finns ett annat liv att leva också. Men Lordis seger för oss trots allt i rätt riktning.
På ytan: Jag har kastat halva min garderob och skänkt resten. Jag skulle få gå naken om jag inte fått "beställa kläder på nätet"- sjukan. Om ett par dagar trillar det in diverse sköna prylar till mig.
Rock´n´roll standard med nitar, leopard och eightballs.
På insidan: Vart tog sommaren vägen? Jag vill sitta på balkongen och röka tidiga sommarmornar, som jag gjorde på förra efterfesten när folk inte gick hem, utan fyllde varje tum av vår lägenhet.
Jag vill sitta där och lyssna på Simon and Garfunkel och bara vara i morgonen.

Dejtade två killar igår. Inte dåligt va? Killarna var 4 och 2 år gamla, och är mina ibland när deras mamma vågar låta mig ta dem. Grabbar, som ni är, så skulle alla killar vara.

Off to Paris!

Publicerad 2006-05-17 11:35:21 i

Sommarplanerna börjar ta form. Semestern är inte långt borta nu, och igår hände det som gör den här sommaren speciell. Jag, mamma och mina systrar har bokat en bussresa till Paris. Underbart, ljuvligt!
Vetskapen om att jag faktiskt kommer att stå öga mot öga med Mona-Lisa om ett par månader bär jag med mig överallt nu.
Eiffeltornet, Louvrén, Champs Elyssé, triumfbågen, konstnärskvarteren i Montmartre, horkvarteren, Bolognerskogen och naturligtvis Moulin Rouge.
Åh!

Nu är explosionen över, men i år hann jag med! Var ute jämt och såg mig om, såg när knopparna brast och världen blev grön igen.
Kommer inte ens ihåg hur snö ser ut... Nu älskar jag min värld, så som bara den svenska grönskan kan se ut.
Och Miavännen, det ska bli många färder ut på Falbygden i sommar, åka hölass, känna koskiten i näsborrarna, räkna moln och känna gräset mellan tårna.

Ska plantera en massa på vår balkong snart, så det blir mitt eget gröna rum. Där ska jag sitta och dricka mitt morgonkaffe i sommar, och bara må väl.Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela