GypsyRose

Taking the long way around

Morr...

Publicerad 2007-03-22 11:44:21 i

Idag är jag så arg så jag kokar. Småtjejer ska passa sig hemskt noga med vad de säger, och vad de gör. Annars kan det gå illa, det lovar jag er.
Jag riktigt känner hur adrenalinet pumpar runt i kroppen. Och kanske ska man inte skriva nåt här, för då kanske ni anmäler mig också.

Men jag är bra mycket smartare än er, mig får ni i så fall aldrig fast.

Summerat är det bra tragiskt med stackars punktrash-wannabe´s, men inte ens jag kan ha överseende med något sådant här. Så passa er jävligt noga...

Oj! En ledig kväll...

Publicerad 2007-03-21 16:30:22 i

Almanackan gapar tomt ikväll. Herregud, när gjorde den det senast? Så jag reagerar som sig bör. Jag får panik. Lite halvt om halvt iallafall. En hel ledig kväll, vad ska jag ta mig för? Städa är en idé, motionera en annan.
Helst av allt skulle jag vilja komma hem till en nystädad och härligt doftande lägenhet, med Marcus i köket i färd med att baka en extra kladdig kladdkaka där han har plockat bort alla kalorier för min skull... ( Jodå, det är möjligt. Kolla själva på Snygg, Sexig, Singel där SuperSingeln Diaz får allt hon drömmer om...)

Sedan skulle min kära sambo placera mig framför TV:n, sätta på Sex and the city och varsamt ställa hela pajformen med kladdkaka i mitt knä, medan han masserar mina trötta fötter.

Tror ni det händer? Inte jag heller. Carmine Glow håller som bäst på att spela in nytt matierial, därför är det enda jag ser av Marcus för tillfället, hans smutsiga strumpor och en och annan snusdosa som glömts kvar.
Inte ens datorn får jag ha kvar. Kom hem igår kväll efter en myskväll med tjejerna, och tänkte sätta mig vid datorn. Men nähä, den var borta. Marcus påstår att att han förvarnat mig, men det tror jag bestämt inte! Påstår han att jag inte lyssnar på honom? ;) Måste vara det hemskt effektiva sambofiltret som slått till.

Jaja. Jag får väl åka hem från redaktionen snart. Ingen dator att surfa vid, ni kan lika gärna ta sängen och min garderob när ni ändå håller på....


Men på fredag är det lön! Då åker jag o lilla sötaste syster till GBG efter god veggomiddag o kollar på vad-han-nu-heter-den-snygge-skallige-i-Parlamentet på Storan.

På lördag ska jag på Second hand-runda och sedan på oxfilémiddag med Klanen på Greken! Leeengtar.

Puss haj!

Marsväder...

Publicerad 2007-03-19 14:17:52 i

...Säger min mamma att det är. Snön som virvlar runt som om vi fortfarande var kvar i januari, och tio minuter senare är det strålande sol som tillåter en liten stund i solväggen intill garaget där snödropparna kämpar för att hålla sig vid liv detta märkliga väder till trots.

Det är alltså bäst att hålla sig inne, jag vill inte bli överraskad igen av ett snöoväder. Idag är inga jobb inbokade i kalendern, så det blir till att arbeta från redaktionen. Inte mig emot. Jag trivs med att sitta här inne.

Helgen blev inte så vit som jag, Ames o Malle hade planerat och önskat. Kameran lämnade jag hemma, men besök gärna Malle för en titt på vad vi gjorde i lördags.

Både ikväll och imorrn ska jag ut till fröken Strandberg och herr Carlsson i Tiarp. Ikväll blir det mys med god MalinMat ;), och imorrn vankas det plastparty. Kanske ska köpa mig en burk och därmed plocka vuxenpoäng?
Ska även försöka hinna träffa klanen samt Ewe-Hanna-gänget. Vill också gärna träffa Marie och bebisen, kanske kan man slå ihop allt till en jätteträff? Vore kul. ;)

Gårdagen spenderades i sängen, hos mamma o pappa och avslutningsvis framför en film tillsammans med Marcus, Elin och David. Myssöndag!

Dagens tips

Publicerad 2007-03-15 13:23:08 i

Dagens tips är den här sidan. För alla dom som älskar Kir, men också för dom som råkat marinera medieklassens köttstycken med det, en blöt kväll hos Malin Nilsson när vi fortfarande var jättesmå.

Jag garvar jättemycket men tycker trots allt att det är fint med engagemanget bakom sidan!
Alla har vi våra Kir-minnen, vilket är ditt?

"Makes me wanna shake, makes me wanna take..."

Publicerad 2007-03-14 11:51:59 iHan får mina tänder att skallra och knäskålarna likaså. Snygg som få, och med en levande, underbar passion för gitarren. Och han kommer till Sticky Fingers den 6 april, långfredagen that is.
Det är naturligtvis Robert Strängen Dahlqvist vi snackar om, och det är inte för inte han fått det smeknamnet.
Med Thunder Express intar han Sticky snart, och jag måste såklart dit! Allt annat får sättas åt sidan, det här går först! ;)
Mer rock´n jävla roll i en och samma människa får man fan leta efter, den här killen är född med rocken i blodet, och har fingertoppskänsla för musiken.

Så klanen, nu förvarnar jag er. Den som inte följer med Michelle till Sticky på långfredagen ska dödens dö i spetälska. Alternativt bli utesluten ur Klanen en stund.

En öl, en klandans, Strängen på scen och en Stickyvistelse, kan det bli bättre? Nej.

Underbara man!

Tills dess; håll till godo med myspacesidanUppdatering;

2007-05-25 Fredag Stoltz Karlskrona + Mustasch.
Gaaaah! Jag blir knäpp, Strängen och Ralf vid samma tillfälle, det är för bra för att vara sant! Men Karlskrona är långt borta.

Anyone up for a roadtrip?

Det där med förkortningar...

Publicerad 2007-03-13 14:33:27 i

Följande gästboksinlägg är hämtade från Maratonrockens hemsida, dit både smarta och mindre smarta människor hittar...


Svar: TBA...
...betyder "to be announced". Meddelas senare, alltså.
Fråga: TBA
Någon som vet vart TBA ligger i falköping? Blisterhead ska spela där om några veckor men vet ej vart det ligger!

                                                                                                    Johanna, Falköping

Vill ha, vill ha, vill ha

Publicerad 2007-03-13 12:25:18 i

Vill ha, vill ha, vill ha


Våren är här, och det innebär att man får börja använda/inhandla/byta ut sina vårskor. En rejäl rensning i min skogarderob är vad som krävs, och jag fyller mer än gärna upp det tomma utrymmet med dessa skönheter, cirka 300 SEK från Topshop.com

Vackra donnor

Publicerad 2007-03-12 23:31:51 i

Vackra donnor

Ja, Emelie lyckas ju iallafall se söt och näpen ut, som alltid naturligtvis =)
Vad jag ska säga om de andra två vet jag faktiskt inte...Klanmonster!

Klanfest hos Mari

Publicerad 2007-03-12 23:29:02 i

Klanfest hos Mari

Lilla lejonungen, Malle och Bloody Märy på Märys klanfest sist. Heeerlig tillställning som kantades av professorer, sex i (på??) muggen och dansband.

Tjofaderittan LIMBO!

Publicerad 2007-03-12 23:26:11 i

Tjofaderittan LIMBO!

ÄL och Bloody Märy på Eeedas inflyttningsgalej. I bakgrunden sitter nån nisse som visst trodde att jag var Malin Strandberg. Det där kommer att hänga tills nån av oss dör, I´m telling you Malin! ;)

Gals n Pals

Publicerad 2007-03-12 23:16:09 i

Gals n Pals

Klanen är redo för en kväll ute. Här vankas det fördrink innan Idas inflyttningsfest häromsistens. Lovely!

All will be well

Publicerad 2007-03-07 22:53:54 i

All will be well, even after all the promises you broken to yourself.
All will be well. You can ask me how, but only time will tell.

RIP Belsebub

Publicerad 2007-03-07 21:56:43 i

I eftermiddags somnade vår älskade lille råttkille Belsebub in, av ålder och ett helt råttliv bakom sig. I maj skulle han fylla tre år, och det är snart ett år sedan han blev ensam kvar sedan vi fick avliva hans brorsa på grund av en sjukt stor hjärntumör.
Det är svårt att handskas med, även om det är så små liv det handlar om. Tur att man har en pappa fem minuter bort som säger "Jag kommer direkt."
Pappa fick bära med sig den lilla kalla kroppen i en gammal chokladkartong, och imorgon blir det begravningsceremoni i trädgården, där alla andra råttor ligger brgravda med var sin gravsten.
Belsebub hade somnat med tassarna ihop, det såg nästan ut som om han bad... Vem vet?

Usch, det jobbigaste nu blir att städa ur hans bur, och ställa in den i garderoben....

Fucking Falköping i ett nötskal. Tack Ronnie...

Publicerad 2007-03-05 20:16:14 i

Den ligger där på bordet. Framsidan uppåt, Ej bläddrad i eller tummad på. Hel, ren och en namnsdagspresent från min mor.
"Vill du ha den signerad?" frågade hon, efter att jag tackat ja till gåvan, som var en mycket bra idé från mamma. Men nej, där går gränsen. Lite jantelag vill jag faktiskt ha kvar.
Det handlar om "Vi som aldrig sa hora". Ronnie Sandahl som tog steget på tåget från Falköping till Stockholm för några år sedan är Falköpings stolthet sedan Marianne Ahrne. Sägs det iallafall.

Träffade ett intervjuoffer tidigare i veckan.
" Ja, men vilka kända namn kommer mer från Falköping?" frågade hon när vi nämnt Sandahl.
" Ja, vi har ju Marianne Ahrne. Och Per Oskarsson bor inte så långt härifrån. Faktiskt." insköt en närvarande person, för att liksom rädda situationen och Falköpings rykte.
Inget ont om Per Oskarsson, men numera är det bara mormor som rodnar när man nämner hans namn och hon tänker på stripteasen i Hylands hörna innan jag ens var påtänkt.
Falköpingsbor när någon slags underligt hatkärlek till Sandahl, och folk som inte ens i närheten vetat vem han var tidigare, nickar lite som i samförstånd när man ser Sandahl i någon TV-soffa, som "veckans singel" i Veckorevyn enligt Ebba von Sydow, eller i någon intervju i valfri radiokanal.
"Jojo, Sandahl vet man väl vem han är."

Och jag tror jag håller med stans musikprofil Rka när han säger " Ronnie gjorde fan inget annat än att ljuga ihop en massa skit om Falköpingsbanden när han skrev i Falköpings Tidning. Men det var han som tack vare det gjorde Blisterhead till rockstjärnor".
Och visst, Rka har rasat ett antal gånger över den unge Sandahls vassa penna, men hellre uppröra än att inte beröra alls.


Boken handlar om Falköping, och alla små städer som kan, men troligtvis inte vill, liknas vid den. Gråa, lilla Falköping som inte ens har vett att skämmas för sitt deprimerande yttre.
Ånej. Här kör vi på mottot "Den goda livet i den lilla staden", och hoppas att alla köper det. Jojomänsan.
Jag tror inte jag tänker läsa Ronnie Sandahls bok ännu. Den får ligga där den ligger, jag är nästan lite rädd att ta i den. 

För Ronnie kan skriva om sin barndoms Falköping, och sedan sätta sig på tåget till Stockhom när han tröttnat på att cykla Ströget fram, fika på Lilla Blå eller supa sig full på Terrassen. Men jag då? Jag som fortfarande inte har skrattat faran i ansiktet och stuckit härifrån? Vem kan man skylla det för? Inom mig pågår en ständig strid, det vägs för- och nackdelar med Falköping. Staden ändras naturligtvis efter människorna, vilka som kommer och går. Det gäller att välja sitt sällskap.
Jag vill inte riktigt läsa boken ännu, för att det fortfarande är så nära inpå. Vi är många som fortfarande lever det där livet Ronnie målar ut som skräckexempel.

Och stundtals trivs vi, naturligtvis. Men de andra stunderna då? Natten då man kommer hem från ännu en fest som slutade på Terrassen, då man sprungit runt som en idiot och ändå inte träffat någon man vill prata med?


I Sandahls bok verkar Falköping sluka alla drömmar, och förr eller senare återvänder man hit. Jag får kväljningar när folk säger att de gärna kommer tillbaka när det är dags att skaffa ungar, fru och så den där nya volvon. Det måste ju finnas fler möjligheter för nästa generation?? Men vad vet jag...


Jag kanske är för pessimistisk för tillfället. Kanske är jag sur på Sandahl för att han har gett ut sin första bok medan jag fortfarande knegar på tidningen, eller för att han får mig att upptäcka vad jag egentligen gör med mina dagar. Att han lyckas reglera sina tankar och känslor och se till att de hamnar på pappret, medan mina egna far omkring innan jag ens hinner riktigt upptäcka att en och annan tanke faktiskt är riktigt bra och värd att minnas.

Eller så är det bara för att Falköping i mars faktiskt är den där gråa klump Sandahl beskriver.
Men något säger mig att Stockholm är lika grått som Falköping såhär års. Rätta mig om jag har fel.

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela