GypsyRose

Taking the long way around

helg.

Publicerad 2012-03-29 06:50:55 i

Helg. TorsdagKlarMedJobbetHemStädaHandlaHaGängetÖverPåMiddagMicaela
ÅkerJuPåSöndagDrickaLiteMerVinFastJagÄrSkiTröttEfterTolvtimmarsPassOchAnnat
JagBerättarOmSenUppTidigtFredagGåPåBlomsterFestivalICarltonGardensÄlskartJu
HemSvidaOmPåMedÖgonfransarDrickaÄnnuMerVinSorryMorsanHoppasDuInteLäserDetta
MenSenIgenVemFanKommerEgentligenOrkaDetIvägPåBurlesqueCruiseJaDetKommer
TroligtvisBliSåFantastisktSomDetLåterHemVilaUppOssIvägPåLördagsEftermiddagsKlezmer
SkakaRumpaALaGypsyHemSvidaOmIgenIvägPåLördagskvällsDejtMedChrisNiVetHan
JagTräffadePåStPaddiesOchJaDetSkaBliMysOchFintPåAllaSätt.
Så vi hörs efter helgen va? Fantastisk idé. Och jag lovar att andas mellan varven, men inte just nu. Hej!

sms #2

Publicerad 2012-03-24 05:58:35 i

  • Ganska ofta kreverar jag av min skojiga lillasyster som får ett bryt här och där och ganska ofta. Nu senast blev hon alldeles lillasysteraktig och avundsjuk på en grabb jag träffade på St Paddys, som jag textar lite med. Och helt plötsligt kom visst ett sms från killen...:)

  • "Häj de e din kile kris sluta joba kom o hongla istelet okok ps din lilasyra e dum"


  • Alltså är det inte alldeles för nedrigt när grabbar textar sånt här?Inte OK!

sms

Publicerad 2012-03-24 05:54:59 i

  • "RA RA RA RA RARA RAH RARA RA RA RA RARA RAH" (gissa låten. Ledtråd:igår) - Gabby

  • "JAG VET JAG VEEEEET!DET ÄR JU DEN DÄR AJ LÖÖÖÖVE JO BÄÄÄÄJBY AND IF ITS QUITE ALRITE, I NEED JO BÄÄÄÄJBY!!" - Jag

  • "RÄTT! Spiegel har aldrig varit såhär ägd förut." - Gabby

club spiegel kan känna sig ägd.

Publicerad 2012-03-24 05:44:41 i

  • Alltså. Club Spiegel. Jag har inga ord. Igår var nog den bästa utgången i mitt liv, alla kategorier. Spiegel i sitt gamla cirkustält körde Swing Friday, och när vi kom dit var dansen i full gång. Alltså. Vilka par som slog runt på dansgolvet, det var som en gammal dansbana från 40-talets Amerika med lockat hår, grabbar i gubbkeps, fluga och äppelknyckarbyxor, och damerna med solfjädrar och vackra kjolar. Och vilket liveband! Ståbas, piano, gitarr, munspel. U name it, Spiegel has it.
  • Vi dansade hela hela natten, med varandra och med andra, sprang på toa och överraskade ett par där inne på damernas, drack en drink eller två, beundrade vackra old school-klänningar och fick i sann Spiegel-anda hjärtat i halsgropen när en burlesquande dama i glittriga high heels slog knut på sig själv i olika trapetskonster. Givetvis fick jag med våld hålla Lillan nere så hon inte skulle springa fram och stjäla de galet vackra skorna som Donnan sparkade av sig.Att vi sedan fick sitta ned på dansgolvet medan Queen Elizabeth i vit klänning och diamanter läste en Bad Bed Time Story för oss gjorde ju inte saken direkt värre. ;)
  • MEN ATT SEDAN KUNNA STOLTSERA ÖVER ATT VARA SIST KVAR PÅ HELA STÄLLET OCH FÅ SPRINGA VICTORY LAPS RUNT HELA MANEGEN TILL GAMLA SINATRAHITS MEDAN MAN SKRIKER "YES SPIEGEL, KÄNN DIG ÄÄÄÄÄGD" KAN VARA DET BÄSTA. Just sayin. Spiegel, igår var du så jäkla ägd, så som du aldrig varit förr.Så.Ägd.
  • När vi hade ÄGT KLART SKITEN hoppade vi i en taxt hem, bortförklarade indiska taxichaffissar som vill ha svenska flickvänner med att det är bättre att skaffa hund, samt släpat hem en hittad stol, hoppade vi i kojs.
  • Och ikväll gör vi det allt om igen. För ikväll är det sista Spiegel. Förbered eder på ÄGNING.

roadtrippin´

Publicerad 2012-03-21 07:39:08 i

Vägarna i den här delen av världen ligger och väntar på oss. Hur jag skulle slå mig ned på ett ställe och stanna där en längre tid ser jag just nu som en omöjlighet. Hur skulle jag kunna parkera mig och mitt på en och samma plats när världen är ett kaledioskop av färger, mönster som ropar på min uppmärksamet.

I ett första skede ligger en roadtrip längst med Great Ocen Road, bo på BnB:s och få oceaniska vindar i håret. Därefter blir det en nätt flygtur rakt över landet för ett par dagars häng i Perth med omnejd, och sedan Adelaide och så svänger vi förbi Mitten Av Detta Föribannade Stora Land.
När vi avverkat Brizzy och därmed avrundar vårt år i OZ, får vi se vad som händer. Eller ja, vi vet väl vad som kommer hända, men för er därhemma förblir detta Projekt Skithemligt. Mest för att planer i våra huvuden ändras efter humör och bad hairdays ;) Den som lever får se! (Men ja Jolene, det finns givetvis en plan, och jag ser lika mycket fram emot att få berätta den för dig, som du vill höra den. Fantastiska människa till att hålla koll. ;)

kaffepaus

Publicerad 2012-03-21 07:06:28 i

Ett annat lyxlir är att under ett av mina 12-timmarspass på jobbet, där jag jobbar rumpan av mig, få besök av en Lillan, som kommer förbi med diverse kaffen samt gottigott från cafeet bredvid. Och jag sätter henne på en stol bredvid disken, och där sitter hon ett tag medan jag multitaskar, dricker kaffe och vi tjitttjattar om ditten och datten och visst är livet det bästa som hänt på ganska länge? Visst?

att få vara saknad

Publicerad 2012-03-21 07:03:08 i

Idag har det plingat till i min telefon 2 gånger, och båda gångerna har det rört sig om fantastiska vänner som hör av sig. Jolene meddelar att hon älskar mig, vilket är fantastiskt att få höra bara det, och att hon är glad att vi fann varandra i detta livet också.

Strumpan satt på Crystal och hörde BlackBird, och kom då att tänka på mig, och slängde iväg ett sms för att berätta hur mycket hon saknar mig.
Vilken lyx. Ni hör ju själva. Det infinner sig en röd bultande boll i mitt inre när jag får sådana här ömhetsbetyg från de mina. Det är en lyxvara att bli påtänkt under ett nattpass, eller när någon hör en speciell låt.
Att ha vänner som ofta säger att de älskar mig, att jag är fantastisk, saknad, speciell, själasyster. Hur skulle jag nånsin kunna ha en DownDag med tjejer som dessa  i mitt liv, oavsett hur långa geografiska avstånd vi lägger mellan varandra?

fredag = teaparty with the mad hatter

Publicerad 2012-03-16 01:06:46 i

Numera är jag ledig fredag, lördag, söndag. Fantastiskt koncept. Jag jobbar skiten ur mig de andra dagarna, vilket innebär att fredag börjar återfå sin forna glans. Förra fredagen hängde jag med Annsofie hela dagen, gick på museum, åt lunch, drack kaffe vid Spiegels cirkustält och mådde gott. Sedan gick jag och mötte upp Lillan utanför hennes jobb, sedan gick vi arm i arm till Världens Finaste Tea Room, ett gammalt propert brittiskt påhitt med storblommiga gröna tapeter, rara servitrister med förkläde samt hundratals testorter, som ligger i en gammal arkad med fina butiker i city.
Där satt vi länge länge och drack te och åt scones och bedrövade oss över världen.
Idag ser ut på liknande sätt. Jag ska planera inför St Paddys imorrn, som är ungefär den allra viktigaste högtiden för mig på året, och jag gråter givetvis tårar över att inte få fira med Strumpan, som jag gjort i 3 år.
Sedan möter jag upp Lillan och det är dags för High Tea.
Om det inte regnar ikväll beger vi oss ut på det här..

melbourne fashion week

Publicerad 2012-03-11 03:28:06 iJag fullkomligt älskar mitt liv. Igår slog jag på stort och tjackade biljetter till mig och Lillan för att senare på kvällen svida om till riktiga galasessor, sedan drog vi ned till Docklands och Central Pier, varifrån Melbournes skyskrapor glittrade i vattnet. Dags för Melbourne Fashion Week och Dita vin Teese vintage lingerie collection runway show. Vi minglade med extremt coola människor, stod och häpnades över arrangemanget, alla pressfotografer, ubercoolt klädda människor och alla front row goodiebags. Showen var otroligt bra, och efteråt gick vi till en restaurang vid vattnet och drack bubbel i lördagsnatten.

Om vi åkte hem sen? haha! Givetvis inte. Efter detta spektakel drog vi på ukuleledisco och sedan vidare till Club Spiegel där halvnakna trapetskonstnärer fick underhålla oss.
Men mer om det en annan gång...

Jag har alltid varit ett fan av Dita von Teese, men än mer nu. Hennes nya underklädeskollektion är skapad för riktiga kvinnor, det är höga trosor, ordentliga kupor som skapar stöd och som fortfarande är gudolmligt vackra och sensuella. Hennes modeller gick från riktigt smala upp till de bystigaste damer med höfter och lår jag sett. Fantastiskt! Heja kvinnligheten! Heja rolemodels som Dita som slår ett slag för det!

Heja att vara mitt i smeten, Ingvarsdotter. Där det händer.

27 år

Publicerad 2012-03-04 05:01:03 i

27 år, salongsberusad, fnittrig och svettig efter många timmars dans och spex.

John and Yoko - The Session

Publicerad 2012-03-04 04:45:41 i

En natt efter ett par flaskor vin på balkongen, började vi fota och jag fick den briljanta idén att vi skulle köra våra versioner av John och Yokos klassiska bilder. Roligt var det, inspirerade blev vi, och bra blev resultatet. Tankar kring detta? Jolene?

söndag=tråkdag?

Publicerad 2012-03-04 02:59:00 i

När jag var liten var söndag det absolut dummaste påhitt jag någonsin hört. Hela dagen var oändligt lång, fylld av...just det, ingenting. Som en enda lång Julafton F.T (Före Tomten). Värdelöst. Det enda som fanns på TV var gamla svettiga repriser av Fångarna på Fortet, och innan det, Söndagsöppet (Eller Söndag Söppet, som Lillan under hela sin barndom trodde).
Nu när jag är vuxen avgudar jag mina söndagar, oavsett om jag jobbar eller inte. Idag har jag en hel ledig söndag framför mig, Lillan jobbar, och älskade, älskade Jompa har dragit sin kos. Så jag spenderar dagen med att städa, plocka, dricka te, vänta på att Lillan kommer hem, och sitta på Skype. Jag finns här hela dagen, för er som inte kan sov därhemma. :) Jolene, jag fick ditt sms, men kan inte svara, inga cash! :)
Igår regnade det konstant hela dagen, jag och Jompa åt frukost framför Svenska Dialaktmysterier som sig bör, jag låg i sängen o tittade på medan han packade, och sen gick vi i regnet och handlade mat som var klar tills Lillan kom hem från jobbet. Sen körde vår flattie Rowena oss bort till Southern Cross Station, där Greyhoundbussen väntade.
Nu är Jompa framme i Sydney, och det är så SJUKT tomt utan honom. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv. Och älskade Lillan, så ledsen hon var igår. Storasystershjärtat bara smälte.
När vi kom hem ekade det i vårt stora rum, och det enda rätta var att gå och köpa en monsterförpackning glass, skypa med mamma och matilda, o sen beta av ett par GilMore Girls, och sen somna nära, nära i vår stora säng.
Nu är det bara hon och jag. Det känns sjukt, men också lite spännande samtidigt som vi inte fattar var vår tredje musketör, lilla trasselsudden, blivit av.
Jag har fått en lillebrorsa runt halsen, en grabb jag aldrig vill bli av med. Tack för att Jompa har fått komma in i våra liv!

att leva i någon slags burlesque dream fantasy

Publicerad 2012-03-02 07:19:30 i

Jag tror vi lever i någons våta dröm för tillfället. Våra utgångar cirklar kring Burlesquea teman, cirkusartister, lösögonfransar, billigt bubbel och paljetter. Min födelsedag spenderade vi ju på Burlesque Bar, med vackra halvnakna damer, skumpa och Jompa och hans sällskap; de snyggaste brudarna i stan.
På Jompas stora dag i lördags, tog Gabby med sig honom på Old School Cirkus medan jag jobbade, sedan möttes vi hemma för omsvidning med nya SVINHÖGA high heels.
Vi hamnade på Speigel Club vid Art Centre, ett kringresande koncept som kan ses i hela världen. De stannar en månad på varje ställe, och det är som om Spiegelkonceptet tog sig en kik på Ingvarsdotter och skapade drömgrejen helt efter mina önskemål. Det finns flera olika teaterföreställningar, klassiska High Tea, Speigel Club, cabréer med mera. Med MASSA mera. Club Spiegel är inrymt i ett gammaldags cirkustält, vi gick dit, tog en drink i baren utomhus som är inredd i en gammal tramvagn. Tänk 40-tal, tänk puderdosor, röda läppar, vågade urringningar, fjäderboas, stay ups och kristallglas. Flera souliga liveband på plats, en svart kurvig fantastisk sångerska, boylesque, alltsa manliga strippor, och mitt upp i alltihop får vi slå oss ned på dansgolvet eftersom det är sagostund...;) Vuxenversionen, that is.
Vi är alla överens om att Jompas bdayBash var den bästa utgången i Mellan, vilket passade bra, eftersom det också blev den sista med hela gänget samlat.
Jag ÄLSKAR våra utgångar nu, när vi vet var vi ska gå. Jag o Lillan går tillbaka nästa helg för MER SPEIGEL.

Check it out. Winning.

paket från kanada!

Publicerad 2012-03-02 06:36:24 i

Vilken fin fredag det blev! Lite extra sol liksom, när man vaknar av att det ligger ett paket ändå från Whistlerskogarna på trappen och väntar. Adresserat till Snygging Ingvarsdotter och allt. :)
Fina Strumpan, tack! Du är bäst!

imorrn åker han

Publicerad 2012-03-02 06:19:05 i

Det är fredag eftermiddag på Blyth Street. Jag har ledigt i tre dagar, efter att ha jobbat frenetiskt i 9 dagar i sträck, varit dödssjuk och catchat upp med Paul, The Skinny Kiwi som var i stan. Vilka dagar.
Idag stannar vi bara inne dock och är med varandra, jag och min lilla älskade Familj. Imorrn sätter jag och Gabby Jompa på en buss till Sydney, och på måndag lyfter hans flyg tillbaka till Sverige. Så var ett år förbrukat, och det finns inga omskrivningar. Det kommer bli fruktansvärt. I 4 månader har vi rockat Mellan, haft den mest fantastiska tiden tillsammans och jag fattar som vanligt aldrig var tiden tar vägen.
Mina älskade fina, vår lilla "De tre musketörerna"-grej rinner ut i sanden, och ikväll går vi på skräckbio för att riktigt glöma bort hur hemskt det här egentligen är. För det är det. Men som vi vet, tar det inte slut. Det är bara nya starter som ligger vid horisonten.
Men jag kommer aldrig glömma alla de solnedgångar ute på balkongen, Jompa med gitarren, vi med vinglasen, samtal, musik, tankar, känslor. Allt det som vilar i oss alla. För vi är samma skrot och korn, och jag har fått en lillebrorsa om halsen som jag aldrig trodde jag skulle få. Älskade Jompa, du är redan så otroligt saknad.

Vi ses hemma i Sverige om ett litet tag! Tack för allt. Tack för allt du lärt mig, om mig själv och andra.


gratitude

Publicerad 2012-03-02 05:41:15 i

Runt min hals bär jag de smycken som betyder mest. I vanliga fall finns där, förutom dessa, två grönstenar från NZ som beskyddar mig, en från min 24-årsdag och en från vår graduation day, samt ett silversmycke med mina systrars namn på, samt ordet Storasyster. Hjärtat och Grow Strong-smyckena kommer från älskade Strumpan, och häromdagen trillade Gratitude-smycken in från Rofors tillsammans med ett så fantastiskt vackert brev, ändå från de gamla hemtrakterna i Whistler.

Och jag känner det varje dag. Tacksamheten över att få dela det här livet med människor som dessa.

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela