GypsyRose

Taking the long way around

Veckans bästa

Publicerad 2006-08-31 12:13:51 i

Veckans bästa

Medborgarskolan i Falköping bättrar på och utökar sitt kursutbud inför hösten. Och jag måste erkänna, den här kursen måste bara dra fullt hus! Bäst att boka in sig direkt, först till kvarn som det heter.

Har dessutom hört ryktas om att det ska införas en slags "duvmatarlicens" i Falköpings kommun. Betyder med andra ord att man måste gå Medborgarskolans kurs innan man nästa gång drar med syskon och andra barn man hittar på vägen (?) för att mata fåglar.

Pass på, gott folk! Det börjar säkert bli ont på platser redan! ;)

Valet tar kål på en stackars lokalredaktör

Publicerad 2006-08-31 11:44:51 i

Jajjamän! Om drygt två veckor går Sverige till val. Tacka gudarna för det. Som lokalredaktör är jag nu uppriktigt trött på allt vad lokal, politisk bevakning heter. Även om jag inte kommer i närheten av andra medier, som bevakar mycket mer än jag.
De lokala partierna drar i mig, och jag gör mitt bästa för att vara opartisk i mina texter. Det märks att det är val...
Och inte blir jag mycket klokare av de manifest och handlingsprogram jag får nertryckta i händerna och ska skriva om. Alla partier har sina sidor, och jag börjar väl så smått närma mig ett beslut.
För mig är det viktigt att rösa, visa att man är med, bryr sig och kan påverka. Även om jag inte kan diskutera mina privata åsikter och bekänna färg, ser jag fram emot valet med spänning.

Guldgrävarsyskonen i farten

Publicerad 2006-08-29 12:53:58 i

Guldgrävarsyskonen i farten

Saken är biff! Familjen Johansson/Ingvarsdotter är rik. Och detta tack vare den mycket kompetenta syskonskaran som glatt begav sig till Guldvaskarnas högkvarter för att finna lyckan- Skara Sommarland föregående söndag.
Som synes på bilden ovan gick stöten som planerat, och familjen kan nu bada i pengar.

Tilläggas skall att fynden gjordes av syster ett och nummer tre i ordningen. Syster två blev så besviken, då hon hoppats fånga hela guldtackor som flöt förbi i den vilda strömmen (?), att hon gav upp. Mer eller mindre.

Musik för folket- av folket

Publicerad 2006-08-28 11:50:41 i

Den allvarliga glimten i ögat

– Du spelar väl inget instrument?
– Jag spelar kam - och så har jag ett munspel.
– Men räcker det?
– Ja, jag visslar också… och trallar ihop orden bara. Låtarna har jag förresten med mig sedan länge. Jag vet inte riktigt varifrån dom kommer. Folkdjupet kanhända.

/Allan Edwall i samtal med Björn Gustafsson, skådespelarkollegor i förordet till "Lilla Bäcken"- Edwalls bästa."Edwalls svar ringar in precis vad det handlar om. Musik ur folkdjupet. Det behövs ingen musikalisk skolning för det. Musik av folk – för folk. Folkmusik om man så vill. Fast inte så värst beprydd med knätofs och andra attribut som ordet kanske framkallar.
För Allan Edwall är inte bara en av våra mest folkkära skådespelare, utan även en sångare som förtjänar en mer framträdande roll i den populärkulturella historieskrivningen.
En skildring av folkdjupet som fortfarande känns aktuell nästan trettio år senare. "/ Patrik Ekelöf, recension i dagensskiva.com

Steffes karaokebar?

Publicerad 2006-08-28 11:42:56 i

Steffes karaokebar?

"Har man sett på själva far, som valsar runt med rumpan bar/ Och inga skor eller strumpor har/ Och aldrig några pengar/ Han spelar på sitt handklaver/ Och barna dom blir fler och fler/ Och sol´n går upp, och sol´n går ner/ Men aldrig några pengar/

Men strunt i pengarna och strunt i skatten/ Jag äter gammalt bröd och dricker vatten/ Och sover som en timmerstock om natten/ Och råttor har jag fullt av i skafferi´t. /

/Allan Edwall, i ny tappning av Steffe, bilden ovan.

Mera Laleh

Publicerad 2006-08-28 11:37:07 i

Mera Laleh

Underbara lilla tjej! Som når rakt in i hjärtat. Allra längst in, där det känns som mest.

Laleh och Sundström i Huskvarna

Publicerad 2006-08-28 11:34:36 i

Laleh och Sundström i Huskvarna

Lördag kväll. De regntunga molnen hopar sig över den brokiga skara människor som samlats utanför Folkets Park i Huskvarna. Stämningen är hög. Man har väntat och längtat efter denna kväll. Några har med sig sina barn, "de ska minsann få lära sig att lyssna på vettig musik från början".
Mitt i hopen står syskonparet Ingvarsdotter/Johansson.
De är lika förväntansfulla som de andra runt om. Om inte mer. För nu är det drygt ett år sedan de sist såg Steffe Sundström ( som det tidigare bloggats om här) i Hjo. Och nu är det snart dags igen.

Steffe har varit Lalehs gäst under sommarturnén, som i lördags avslutades med dunder och brak. Syskonparet står naturligtvis längst fram, och ylar med i Allan Edwalls "Lilla Bäcken" och andra toksköna låtar som Steffe gör bäst. Synd bara att han fått hästskit i ett sår i fingret, så han kan inte spela gura. Men det får han hjälp med. Steffe, med sina ringar i öronen, toktrasiga Converse och en dödskallesjal virad runt huvudet. Nästan likadan som storasyster Ingvarsdotter bär kvällen till ära.

Sedan lämnas plats på scen för Laleh. Syskonparet har aldrig sett henne förut, bara trallat med i hennes texter om Tilda som flyr, storebror som är väldigt social och om hur det är att vara bostadslös.
Men Laleh gör ingen besviken. Sparkar av sig skorna så fort hon kliver upp på scenen, lerlerler mot publiken och i hennes ansikte syns ingen makeup. Ingen mask framför publiken. Bara Laleh.
Myskänslan tränger sig på, Laleh pratar med sin publik hela tiden. Och får folk att dansa.

"Dansa! Dansa som om ingen ser dig. Vem bryr sig? Vi är inte profesionella, det behöver vi inte!" Ropar Laleh medan hennes band jammar loss i sambainspirerade rytmer, och publiken förvandlas till ett svettigt hav av kroppar som gungar i takt med musiken.
Steffe ropas in på scen, och med sin brôtiga stämma får även han delta i musikfesten.

Magi. Steffe, Laleh och bandet skapar magi. Inget annat ord kan beskriva lördagens konsert.
Lilla, lilla älvan Laleh som med slutna ögon rör sig i takt till sina egna ord, som ibland försvinner till en plats där ingen kan nå henne. Men som helt plötsligt vill hon prova alla instrument på scen, och tar över trummisens plats och river av ett häftigt trumsolo. Medans Steffe sjunger om "hur Sabina gör en konst av att gå".

Ingen går från konserten besviken. Svettiga, glada och upprymda lämnar syskonparet Huskvarna och styr åter kosan hemåt. Men lågan är tänd. Den som alltid tänds när man ser musiker som dessa in action. Det här är rätt. Rätt musik.
Ta chansen, läsare. Gå på en Steffekonsert, eller Laleh för all del. För om ni inte redan gör det, kommer ni lära er att känna.

Hanna har fått en bäbis...

Publicerad 2006-08-17 21:25:49 i

Hanna har fått en bäbis...

Som är världens, absolut världens finaste och sötaste lilla Wilma. Välkommen, Wilmatjejen! Jag är säker på att du håller Hanna i trim...ett tag. ;)
Jag, systrarna och "jag-vill-ha-en-hund-nu-kan-ni-inte-se-hur-hon-tittar-på-mig"-mamma var uppe nyss och hälsade på familjen Gustafssons senaste tillskott.

Så gulligt att se hur hon busar med oss, springer runt och tappar kontrollen över kroppen, trillar in i en buske och hittar ett gammalt löv att smaska på . Mums!
Wilma är nu nio veckor gammal, och den sötaste hundvalpen jag har sett!
Strax följer fler bilder på den lilla tjejen, som man inte kan få nog av.

Skôj va?!

Publicerad 2006-08-17 00:06:00 i

Skôj va?!

Så här roligt kan det vara om Wiklund skämtar te´t. Särskilt om man heter Lillerskog och är lättroad.
Lycka till på lördag, grabbar. Er spelning kommer utan tvekan att bli minnesvärd.
Blir det lika roligt på Maratonrocken som på bilden här ovan, ja då är jag mer än nöjd.
Sista spelningen för Larsson också på ett tag, eftersom han inom kort lämnar Falbygdens mylla och går´n där hemma för gitarrspelande i USA. Inte dåligt. Lycka till, mate!

Dagen har varit utomordentligt innehållsrik. Ärenden gjordes i Göteborg alldeles på egen hand, gick över förväntan. En bra dag att minnas, med andra ord.
Kvällen spenderades med mamma Ilona, en "gammal" ( nåja, jag kommer alltid vara två dagar äldre än dig, Helen) och hennes mamma Carina.
Våra mammor spenderade flera lata dagar tillsammans på BB, KSS för drygt 21 år sedan, efter att de klämt fram två vackra flickebarn, första ungen för dem båda.

Vissa ser sin blogg som sitt vapen. Sitt sätt att berätta för världen hur jävla dåligt allting sköts. Och hur man själv skulle kunna sköta det så mycket bättre.  Själv ser jag min blogg som en möjlighet att rensa dagens tankar, att få skriva exakt vad jag själv vill, och tycka vad jag vill.
Jag ägnar hela mina arbetsdagar åt att knåpa ihop journalistiskt representabla artiklar, och jag gör alltid mitt bästa, ska ni veta.
Istället för att i min oerhört trista blogg oupphörigt kommentera hur dåligt en lokalredaktion och lokaltidning sköts. Sånt kan jag klara mig utan. Släpp det snart, hördu. Och skaffa ett jobb istället.
Lägg dig inte i hur vi bevakar de lokala partierna inför valet, jag är säker på att du inte hade gjort det bättre. Du är patetiskt partiskt.

Japp, dagens urladdning är över. Men nu sparar jag mina vassa ord till nåt bättre.

"Du säger jag ska gå...

Publicerad 2006-08-13 03:45:21 i

Men det tror jag inte på, för det har du sagt i flera timmar nu..."

Lisa Ekdahl smeker mina öron i lördagsnatten. Min nära vän, mer lik mig än vad vi både nånsin velat eller önskat, står i mitt kök o talar med en vacker röst i telefonen. Vännen låter glad, och glad är jag för hennes skull.

Plantis är över för länge sen, efterfesten blev det inte mycket med, men festen hos Sarah var guld! Stort tack till Mamma Mollan som gjorde kvällen minnesvärd! Som såg till att partytälten inte ramlade omkull i blåsten, som såg till att ingen frös och som såg till att alla hade en lattjo kväll.

"Sakta, sakta. Långsamt älskling..."Lisa funkar utomordentligt för två berusade vänner i lördagsnatten, som sjungit högt och lågt tillsammans ikväll. Både Ekdahl, o allt annat som passar trubadursmaken.
Men det saknas ändå folk vid min sida, trots den sena timmen vill jag inte somna ensam. Marcus jobbar i natt, och ensam får jag ta mig igenom natten...imorrn kommer han hem, och då kommer jag att krama honom hårt, hårt.

Tips. Det är inte hälsosamt att dricka Jäger en hel kväll. Endast Jäger.

Vänner!Jag saknar er, vill umgås mer med er, det får vi se till att ändra på!


Godnatt, önskar en onykter bloggare

Vår nya kärlek...igen

Publicerad 2006-08-10 01:47:19 i

Vår nya kärlek...igen

Ännu en bild på mina stora kärlekar i livet...The Black Pearl och Mannen i mitt liv!

Nyss hemkommen från ett faktiskt ganska roligt Plantis en onsdagsnatt. Har man de bästa vännerna (?) nära, går det finfint att göra ett besök på Plantis. Faktiskt. Kul Pokerkväll (?...igen) Hos Rasmus, vidare följt av trevliga pojkar till Plantis.

Det händer mycket i den Ingvarsdotterska/Lillerskogska lyan just nu. Om ni kikar närmare på bilden ovan, får ni ett magnifikt smakprov av Marcus nya gadd på armen, ovan de tidigare flamesen. ( svengeskt uttal, reds. anm.)
Det vankas nya gaddar, ny MC och vissa anställningintervjuer i Göteborg...Mycket spännande, tycker dent lite onyktra intervjuoffret som inte anser att ett CV behövs i en absökan...alls. Och det verkar ju funka. Håll tummarna för...Ja, ni lär märka om det sker en större förändring. Men ändock, man är attraktiv på arbetsmarknaden, för att citera mig själv.

Nej, nu får det vara nog. Maria och Elios, ta hand om Joel så han inte hamnar i vår gästsäng i natt...igen. ;)


All min kärlek och omtanke till er som står mig närmast. 


Jag har fått konkurrens...

Publicerad 2006-08-09 19:36:35 i

Så jävla ball

Min Baby Darling, som grenslar sin nya baby. En Yamaha Dragstar 650 som fått namnet The Black Pearl. Nu blir det jävlarimig åka av, och ingen är snyggare än Marcus när han glider fram på sin nya kärlek.
Och jag får erkänna, trots att jag fått rejäl konkurrens av en annan svart donna som bor i garaget, är jag lika förälskad i henne.

Nästa säsong är vigd åt MC-semester med Carlsson och Malin, som är stolta ägare till en likadan Dragstar.
Ni kommer inte ens se oss när vi drar förbi er på landsvägarna nästa sommar, så....

Bite the dust and shut up!
Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela