GypsyRose

Taking the long way around

samtal med hanna

Publicerad 2012-01-26 02:58:04 i

Jag: Så, hur ser veckan ut?
Hanna: Tja, inget särskilt. Du vet, jobb och plugg och sånt. Du då?
Jag: Nja, samma antar jag, rätt lugnt. Jobbar rätt mycket nu.
5 min in i samtalet.


Jag: Men! Hallå, jag ska ju till Nya Zeeland på söndag! Glömde det, men ja. Det ska jag iallafall.
Hanna: Du är bra konstig du.
Jag: Jovars.

ledig dag; tisdag

Publicerad 2012-01-26 02:44:29 i

09: Skype med Hanna
10: Avfärd mot stan och Australian Open
11-13: Australian Open i gassande sol och tennistöntar. Men kul! Jag var där!
14: Ankomst till Highett där AnnSofie står och väntar
14-15: Hembakad rabarberkaka, jordgubbar, glass, kaffe och planerna inför söndagens trip till NZ
15-19: BAAAADPÄÄÄÄS on the bästa strand in the land! Bada tills man skrynklar ihop, vara bara lite rädd för hajar, läsa svenska Se o Hör som AnnSofie fått tillskickade sig, allmän livsåtnjutning och åskådning och konstaterande om att det här är en av de bättre januariska dagar vi någonsin upplevt.
19: Ratta in till stan, möta upp Lillan med saltvatten i håret och ny bränna, handla mat, konstatera IGEN hur häftigt sådana små vardagsdetaljer är, att få vara tillsammans, bestämma middag, åka hem till oss, vara systrar.

en sådan där torsdag

Publicerad 2012-01-20 02:50:08 i

Som både är himmelsk och vemodig. Vi tog med vår fina Jompa ut på frukost, lyxgt värre med pannkakor, massa kaffe och DE BÄSTA BENNIES JAG ÄTIT I DETTA LAND! Gabby blev lite för till sig och gastade vilt att det det kanske till och med var bättre än Southsides. Dock ångrade hon sig genast och fick något skamset i blicken medan hon mumlade förstulet något om ursäkt.
"Det är inte mig du ska be om ursäkt. Det är SouthSidegudarna", svarade jag.
Hopp iväg till jobb, lite chill där i några timmar medan Gabby följde med John till Southern Cross tågstation, varifrån han reste igår kväll och lämnade vårt lilla Samboskap för ett tag. Nu är han på väg upp till Queensland, till outbacken, för att volontärarbeta med att rädda skadade och sjuka kängurur. Han är en vardagshjälte, den där Jompa!
Efter jobbet hoppade jag på en tram raskt som tusan och mötte upp Lillan ute i St Kilda, där himlen mötte havet och palmerna vajade lätt i brisen. Vi begav oss till ett hus vi stranden, up på deras takterrass där det var dags för ROOFTOP CINEMA! Och ingen bio som helst. ROCKY HORROR PICURE SHOW!!! Alltså vilken kväll.
Medan solen gick ned i havet och måsarna gled med vindarna, satt vi och 200 pers till uppkurade i solstolar, med filat, bärs och massa godis och såg återigen (alltså jag kan omöjligt hålla räkning på hur många gånger jag sett denna fantastiska musikal) Frank n Further dansa sig svettig. Givetvis sjöngs det med och vi kan ju alla repliker vid det här laget, så ja...Fick sådana flashbacks till min o Karlssons RockyHappening i Auckland häromsistens.
Det var lite mindre dans och lite mindre fylla den här gången, Karlsson. Iallafall för mig. Vissa andra åskådare gick all in med utstyrsel och dans.
En otrolig kväll som avrundades med att åka hem till ett alldeles för tomt rum där ingen Jompa längre finns. Men! Han kommer ju tillbaka!
Nu! Jobb!

det går upp och det går ned

Publicerad 2012-01-16 08:54:46 i

Daydrinking med Jompa. Kungligt roligt som vanligt. Konstaterande att det är svårt att få tag på Cesars här i landet, men att set går nästan lika bra att få en Bloody Mary och få bartender att kalla den Cesar.

Sol över Melbs idag, jättevarmt. Puss o kram och hejdå Jompa o Gabby som ska på väg på vuxen,iddag ikväll, jag trillar hem och kryper upp med laptopen och Neil Young i det stora öppna fönstret mot gatan, barfota och vinden som blåser ljumt över mig.
Och ett mail från Rofors som väntar. Som direkt vänder allt och får mig att storböla. Inte för att hon kommer med hemska nyheter, utan för att det är vid dessa tillfällen jag tillåter mig att känna efter. Hur avgrundsmycket jag saknar henne, Whistler och alla andra.
Älskade, fina Karin. Som är så äkta, så ren och en sådan fantastisk människa. Och fast jag är på andra sidan jorden nu, känns det som igår vi gjorde alla de där utflykterna, där vi delade med oss så mycket av varandra, fann ännu fler likheter, kontraster och detaljer som svetsade oss samman.
Rofors. Jag tänker så ofta på det du sa en gång, jag tror det var i skymningen ev av kvällarna nere vid Blueberrybryggan. Om hur du känner att du är det bästa du kan vara, när du är i Kanada och Whistler. Att du som människa kommer till din fulla rätt där. Och hur rätt du har i det. För i det har du även förändrat mig, genom att vara en sådan otroligt stor del av mitt liv har du fått mig att vilja bli en bättre människa. Och för det är jag så tacksam.
För du vet ju. "Its always better when we are together", som Jack Johnson skulle ha sagt.

älska kiwisites

Publicerad 2012-01-13 01:48:24 i

Sitter och ska boka hembiljett efter min blixtvisit i Auckland. Lastminute är mina idoler. För att de har en knapp upp i högra hörnet märkt "Boss is coming, look busy!"
Klicka på den ni. Underbart.

because i can

Publicerad 2012-01-12 14:58:13 i

Tjackalackade precis en biljett till Auckland den 29 januari, med Annsofie.
Because I can. 3 dagars catch up med min gamla hemstad. kommer inte kunna sova på 2 veckor nu.
Tycker för övrigt att jag är en sjukt rolig människa som trillar in på sådana här spontana grejer. JÄMT.
Ha! Auckland it is! Jawohl! Måste dock köpa nån slags hembiljett snarast. Men det blir ett annat problem.

musiken

Publicerad 2012-01-10 12:25:36 i

Det blir mycket musik här i Mellan. Det är verkligen fantastiskt att bo med två musiker som Jompa och Gabby ju är. Och musiker hänger ju med musiker, så det har verkligen blivit både en och sjutton gigs, konserter, open mics och allt.
Det har sprungits i ösregn till pubar och kommits just i tid då Jompa går upp på scenen, det har druckits en hel del billiga jugs och dansats med skorna i händerna.
Som nyårsdagens tidiga morgon, 2 gatumusikanter på VaddennuheterBron över till South Bank, där vi jammade loss tillsammans med dem och Evert bara var tvungen att ta över micen.
Och jag har noll koll på vad ni känner till därhemma. Men det här är vad som hade snurrat på LP-spelaren härhemma, om vi hade haft nån. (Eh, det har vi faktiskt, vi bor ju i ett museum, men den funkar tyvärr inte)
Jaja. Jag snöar så lätt in på samma låtar, lyssnar om och om igen. Och här är dom. Kan varmt rekommendera Cocoon, ett franskt team det verkligen svänger om. Och SeaSickSteve, vilken man! Upptäcktes som gatumusikant, och ja. Det gick ju uppenbarligen rätt bra för gubben. Med sin då 3-strängade hemmabygge till gura. Gillar´t!

2011

Publicerad 2012-01-10 12:03:45 i


Nyårsafton vaknade jag tidigt i vår stuga i vinterklädda Whistler, det gnistrade och glimmade om träden och midvintern hade slagit sina klor runt min del av världen, Kanada. Jag hoppade iväg till mitt jobb på Rembrandt Design där jag jobbade som florist, och allt var väl. Kvällen spenderades i isbaren i Kate x 2 och Phills trädgård, där hela gänget och några till var samlade.Jag blev senare nedbäddad i soffan, och vaknade upp med riv i halsen till Mumford n Sons som Phill satte på för att välkomna det nya året. Kalas.


Januari fortsatte med jobb, en hel del fest och lära känna Whistler och nya människor. Jag bröt upp med Rowan, engelsmannen jag dejtat innan jag for iväg, alldeles för mycket heta Skibums för att kunna binda sig.

Jag dejtade en skidinstruktör ett kort tag, men sprang in i KiwiPaul strax därefter, och så förflöt resten av senvintern och våren. Jag fyllde 26 och firade med en WhiteTrashFest, där alla våra vänner fyllde vår lilla stuga i Timber Ridge.


Vi försökte skynda på våren lite då och då, som när Strumpan bestämde att det var vår, och vi gick ut i Converse och hade picnic på köksgolvet.

Vi körde hundspann, levde loppan, åkte till Vancouver då och då och festade ännu lite mer.En trip till Vancouver Island lättade upp, jag fick se vårblomster och längtade bort.

Jag var rätt arbetslös där ett tag, och spenderade dagarna med att baka, söka jobb i oändlighet och hade mysiga dejter med Paul.


I april kom fantastiska Jill Lee in i mitt liv, och gav mig det hittills bästa jobb jag någonsin haft. Blommor är ju grejen, och att få driva Windflower för henne blev de kommande sex månadernas sysselsättning. Att köra sträckan Whis-Squamish blev ingen börda. Tvärtom. Jag lärde mig se skillnader i naturen, de små skiftningarna man annars inte lägger märke till. Björnarna vaknade till liv, vi fick ta det lugnt genom skogarna, Karlsson och Mike trillade in och bosatte sig i VanCity, Paul tackade för sig och flyttade till London, vi bytte lya och hamnade i ett enormt stort fantastiskt hus inte långt ifrån Timber Ridge. Tjooo att få bo med Lisa, Charlie, Amy och givetvis Strumpsan.


Det blev många middagar hos Kate n Phill, det strulade både hit och dit med kärlek och dylikt för mig och Strumpan, Vi åkte på små utflykter till Pemby och andra hålor och vips var det full sommar.


Jag sålde blommor i fina sommarklänningar, Adam Lee blev en stor grabb och rätt ofta fann jag mig i Jill och Troys soffa, nedbäddad i min fantastiska onesie med en kopp te.Det smiddes planer med Lillasyster, och vips hade det bokats biljetter Van-Sydney, och en biljett GBG-Van. Galet.

Jag och Karin gjorde ett försök till att paddla oss nedför River of golden dreams, men hamnade med en trasig båt, springandes ur en trädgård, jagade av en vakthund. So, now its out Rofors. :)


Jag och Karin hade våra lediga dagar tillsammans, vilket resulterade i en bestigning av The Chief, roadies till Banff, Lake Louise och massa annat. Skönt att lägga lite mil bakom sig!

Men innan dess hann jag med en avstickare till San Fran, dit familjen Kraft tog sig ett par dagar efter mig. En fantastisk catchup med en av mina favoritbrudar hemifrån, åååh så skönt att få krama om henne!!

Jag hamnade än en gång i USA, i Forks denna gång med Karin, och hej vad Twilight det var här!Vi körde lite downhill mountainbiking. Livsfarligt och galet roligt.

Det sprangs ofta på utomhusbio vid Lost Lake, under stjärnorna när solen gått ned.

Däremellan satt jag på bryggan vid Blueberry docks med Rofors, i skymningen, tog ett dopp och bara andades. Vilken natur. Som ett enda stort Norrland.

Shit got real när hela familjen var lediga ett par galna dagar i september, vi drank dustys dry och lekte hela dagen efter.

Jag började få resefeber och lite panik, som sig bör när något nytt står inför dörren.

Den 8e oktober vaknade jag i soluppgången i ”mitt” rum hos min chef, och hela dagen sålde vi skiten ur Squamish, tills Jill sa åt mig att hoppa in i Radow, den underbara bilen jag o Strumpan tjackade tillsammans av James, för Lillan var ju på ingång!

Att sitta på Van Airport med en blombukett och vänta, vänta, vänta på min lillasyster kan ha varit det mest nervösa jag gjort på väldigt länge. Och sedan. Att få krama henne, få visa henne min värld, bädda ner henne i bunkbeden ovanför mig i vårt rum, att ta med henne ut på tidiga morgonpromenader då hon var jetlaggad. Det kan ha varit den bästa tiden.Vi firade vår första kanadensiska thanksgiving, huset var fullt, jacuzzin var på och vi hade 2 enorma turkeys. Elden var tänd och jag hade släpat höbalar med Karin, som dekorerade entrén.

Strumpan och Helen fyllde 26, det var stor fest och ännu en eminent timeline lades till handlingarna.

Helt plötsligt gjorde jag min sista dag på WF, Lillan som varit med i stort sett varje dag, sa att man fick gråta så mycket man ville. Och det gjorde jag. Vad höll jag på med? Galenskap och rastlöshet.

Avresedagen kom alldeles för snabbt, efter en sjuhelvetes (ja, det finns inga omskrivningar)halloween där vi var GingerNinjas. Yeah we were. Och vi ninjade skiten ur Whister, och Bills. Åh Bills. Ljuva minnen.

Att sedan stå på flygplatsen med Lillan, Strumpan, Karin och Lisa. Heartbreaking på riktigt. Att bryta upp igen. Igen. När man hade kunnat stanna.

Och att sedan landa i Sydney igen, gå på gator man trodde man glömt bort, bo på hostel med Lillan och sighseeinga allt igen. Visa var jag tog avsked av Russell, och allt det där.

Sedan nattbuss till Melbourne, där Jompa stod med långa ben, tokigt hår och utsträckta armar.

Att få jobb första dagen, bo på hostel ett par veckor och vara dödstrött, in i själen.

Men nu har vi fått ordning på allt. Vi har jobb vi gillar, vårt hem är riktigt bra, och det här året kommer garanterat gå på ett kick.

Givetvis saknar jag Kanada så mycket att det svider i hjärtat ibland, men är man en resande själ, måste man fortsätta med det. Annars blir det inte rätt.

Och att få vara med Lillan och Jompa, det är allt just nu.

Vår jul blev den mest bohemiska, närmaste, äktaste på länge. Med nyblivna vänner, i ett hus fyllt av tända ljus och levande musik.

Nyårsafton fann jag mig i en park, sippandes billigt vitt vin direkt ur flaskan, sedan dansandes på lånade höga röda klackar på en irländsk pub, och senare på en strand för att se den första soluppgången.

Galna liv. Ännu ett år har lagts till handlingarna, och jag mår som jag förtjänar. On top of the world, med andra ord. Jag är så oerhört tacksam för allt jag får se och göra i det här livet. Och det är nu jag lever. Inte sen.

Tack.

svengelska

Publicerad 2012-01-10 07:50:37 i

HAHA! Jag är den skojigaste personen jag känner. Ganska ofta.
Läste just ett av mina tidigare inlägg där jag berättade för er om min shoppingspree. Och ni säger inget. Sitter väl hemma och gottar er åt den toookiga Ingvarsdotterskan med det dåliga språket.
DET FINNS VÄL INGET SOM HETER LÄPPSTICK HELLER?! JAG TRODDE NI SKULLE HÅLLA KOLL PÅ MIG? Kom vi inte överens om det, va?!VA?!! Masa eder upp nu därhemma och börja påpeka det här jäkla beteeendet. Inte OK.
(Men att ha en frukost, falla i kärleken eller vara av när man går till jobbet, det är helt OK. :)

dejttisdag!

Publicerad 2012-01-10 03:03:55 i

Nä. Nu drar jag på mig en jättesöt klänning, på med en hatt och en sjal, i med Ipoden och så drar jag ut på urbana äventyr i CBD! Alltför många konstmuseer och dylikt som inte fått särdeles mycket uppmärksamhet av mig.
Dejttisdag med mig själv, för mig själv. 

Åh. Feels just like back in the days. En hel dag att bara glida runt i en stad man ännu inte känner så väl. Ååååh!

svart katt vit katt

Publicerad 2012-01-10 02:20:19 i

Det slog mig nu, att när det begav sig, back in the days, att jag tittade rätt ofta på en film kallad Svart Katt Vit Katt. Den har nog med åren blivit rätt halvkänd. Jag tror den utspelar sig i gamla Jugoslavien, och här är ett eminent klipp om hur Klezmer kan avsevärt hjälpa upp en grå vardag.

två små troll flög sin kos

Publicerad 2012-01-10 02:13:03 i

Nu är de här två små skitungarna long gone. För ett par dagar, that is. Igår morses flög de till Tasmania, där de ska kuska runt på klassiskt backpackermanér i en Wicked Van.
Jag är alltså Herre På Täppan, ursäkta Blyth Street, och kan jag VAD JAG VILL. FF! Gaaaaw!
Alltså öppnade jag storstilat gårdagen, en av två lediga dagar, men storstädning. Crazy eh? Tvätta allt jag kom åt, städa ur kylskåpet, åka till city och för första gången sen jag till landet kom, bränna ett par dollar på hårinpackningar, läppstick, nagellack, agendor och andra typiska tjejgrejer. LOVE it!
Resten av dagen luskade jag runt hemma, fixade och grejade som om jag inte lämnat Falköping alls utan fortfarande satt och inte hade nåt bättre för mig än att städa den stora lägenheten på Eriksgatan. Det känns som en tid i mitt liv då jag städade onödigt mycket.

Idag ska jag göra ännu mindre. Vädret är njaaasådärganskamolnigtochkallt så det är helt OK att sitta inne hela dagen, dricka litervis med kaffe, diskutera böcker, filmer och tidningsartiklar med Dave, vår engelske flatmate, och lyssna på ännu mera Klezmer. LOVE Klezmer, som är det enda som går varmt nu. Lillan kom hem med fler influenser från jobbet, Dr Michael White. Gudomligt. Check it out.

Själv lyssnar jag denna eminenta morgon på en viss Roby Lakatos och hans Klezmer Suite No1 på Spotify. Och vill gärna dra på mig pumpsen, vira fjäderboan runt halsen, stryka på ett extra lager scharlakansrött läppstift och fara till Moskva och dricka vodka.

(Men istället knåpar jag nog till den där nyårskrönikan, så att ni därhemma har en massa att läsa när ni vaknar upp. Om ni befinner er i moderlandet, that is. Eller så bokar jag biljett till ChristChurch. Nämnde jag inte det? Det blir nog ett par dagars roadie med AnnSofie i slutet av månaden, till Nelson, om jag får ledigt.Så. Nu går det bra att bli avundsjuka:)


reflektion

Publicerad 2012-01-05 01:50:19 i

Vad är det i en människa som gör att hon börjar längta tillbaka till stället hon var på innan, trots känslan av att vara redo för nya äventyr, just när hon ska därifrån?
Jag var klar med Whistler, trodde jag. Jag ville se mer, resa mer, lägga fler mil bakom mig.
Även fast jag avgudade mitt jobb, hade mina allra bästa vänner där, blev helt beroende av naturen och ändra mitt sätt att leva så otroligt.

Sen ser jag filmer som dessa. Och jag, som aldrig varit ett stort fan av vintern, tillåter mig själv att längta tillbaka till en av världens vackraste platser, vinter som sommar.
Jag börjar kunna säga att jag sett en hel jättedel av världen nu, länderna och världsdelarna bockas av i rask takt, mitt pass börjar på riktigt fyllas med stämplar.
Men Canada. Åh.

Canada - I love ur musicians

Publicerad 2012-01-04 13:39:36 i


Great Late Swimmers är ett kanadensiskt band jag hittade under de långa vinternätterna förra året.
Jag följer dem med spänning, och den här videon är så himla fin och ungefär såhär känns mitt liv nu, och de människor som finns i det.
Lyssna gärna också på den här:


Eller,

för varmt för blogg

Publicerad 2012-01-03 01:43:56 i

Andra dagen i rad vi har 40 plus nu. klockan nio på morgonen. Man kan inte sova, inte äta, inte tänka. Alltså. Därför lägger jag bloggen på lite is tills det blivit lättare att tänka och jag kan formulera riktiga meningar.Nu hoppar jag in i Evert o Terese bil och drar på utflykt. JAg hoppas det inkluderar iskalla vattenfall.

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela