GypsyRose

Taking the long way around

jag akte till uppsala

Publicerad 2010-08-29 19:23:38 iFor ett par veckor sedan akte jag till Uppsala igen, men denna gang for att traffa Mia, en av mina narmaste vanner i Auckland, och som just flyttat tillbaka hem efter 11 ar i NZ. Hennes make Aaron landade i fredags, och katterna kom for en vecka sedan, sa nu ar hela familjen samlad igen! I dubbel bemarkelse, eftersom det vantas tillskott i familjen Stenmarck/Scott.
"Det blev ju made in New Zealand", stralade min fina van nar vi mottes igen. Hon var saklart jattefin, och gud vad jag har saknat henne!

Sahar fint var Uppsala den sommarkvall jag var dar!
Ni ser Mia pa forsta bilden, precis dar hon och Aaron gifte sig vid Uppsala Slott forra sommaren.

att hanga med the grabbs

Publicerad 2010-08-29 19:13:26 iAtt hanga med the grabbarna innebar att man far reda pa ett and the annat om hur det jagas pa krogen. Sist hade vi djuuupa diskussioner om denna bok. Har ni last den? Jag blir knapp! Ar det sa latt?!

nu borjar det

Publicerad 2010-08-29 19:08:48 i

Imorrn blir jag student igen. I nastan ett ar kommer jag att studera Litteraturvetenskap vid MittUniversitetet. Det kommer att bli jattekul, och jag ar jattetaggad! Under hosten kommer jag dessutom lasa distanskursen "Vad ar Latinamerika?", eftersom jag alltid varit intresserad av den delen av varlden, och dessutom kommer jag att kunna briljera nar jag moter upp mina compadres Nicolita, BeatboxBro Tomas och co nar jag och Williams drar ditat nar vi ar klara med pluggandet och har gjort oss val fortjanta av en resa.

lordagskvallarna ser inte ut som de brukade...

Publicerad 2010-08-28 20:12:26 i

For ett par ar sedan hade Ingvarsdotter, vid denna tid en lordagskvall, varit tiptop redo for en natt pa stan med diverse manniskor. KlirrKlirr i kassen, taggen i hogsta hugg och sa lappglans med garanterat jordgubbssmak for lite stilfullt smackasmacka.

Det ser lite annorlunda ut nu. Vi kan borja med kladstilen. Jag vill dela in den i IFNZ och IENZ. Ingvarsdotter Fore Nya Zeeland och Ingvarsdotter Efter Nya Zeeland. Joda. Nu ar det harembrallor, trimstrams, tischor och gottagotta som gar fore tighta Cheap Mondays och rockabillygirlieoutfit. Me like. SunkIngvarsdotter has entered the building!

Ja, iallafall. Den har lordagskvallen sitter jag pa jobbet, ska alldeles strax skypa med Williams i UK, jag planerar mandagens skolstart da jag borjar plugga Litteraturvetenskap, jag soker massa tokroliga jobb i Canada, ororas lite over framtiden men framfor allt tar det javligt Manana.

Lagenheten star tom i helgen, sa jag sitter garna uppe hela natterna och fordriver tiden.

Ja, jag vet att ni ar nyfikna. Pa den dar Williams. Och det kan mycket val handa att Ingvar ar pa vag mot nasta kille. Fast. Nej. Jag har inte riktigt fatt tillbaka mitt hjarta fran R an, och dessutom..CANADA BABY!!!


Sa det sa.

Nu ar Williams online sa hejda pa er!

nu drar min andra halft

Publicerad 2010-08-26 18:28:21 iOrd kan inte beskriva hur mycket underbara stunder jag haft med den har tjejen. Jag vet inte var jag ska borja, men mitt hjarta kommer for alltid att bulta lite extra for en viss Kungshamnsbo med forkarlek till engelsman, rafyllor, discodans och resor.
Pa tisdag flyttar hon till Bournemouth for att antligen fa vara med sin Mike pa heltid.
Jag ar sa lycklig for hennes skull, men solen kommer inte att skina med samma kraft over Sverige.

Karlsson min Karlsson, du ar redan oerhort saknad!

Vi ses i Kanada nasta ar!

att catcha up omnz i nynashamn

Publicerad 2010-08-26 18:13:28 i

Nar Lillan aka Sanne svanger forbi Sverige i sommarskrud fran sitt rafting/bergsklattrarliv i NZ, ar det bast att passa pa. Jag tog med mig en hel hog NZ-alskande brudar och akte till Nynashamn for att krama om var lilla tjej, innan hon drog till Peace n Love o sen back 2 NZ.
Sahar fint ade vi det da!

Dragonflies, smackasmacka och ja, ni vet

Publicerad 2010-08-26 17:49:29 iLillan och Storan fick en massa lektid mellan arbetspassen pa arets Dragonflyfestival i Ekehagens forntidsby dar vi jobbade som green burger-mastare.Och sota, det kan vi vara emellanat.Systerskapet at its finest. Vi mot allt annat liksom!Traffade goa Trulzet som jag inte sett pa ar och dagar. Hon sag ut att ma bra, och det gjorde mig gott i sjalen.Det hanns med en hel del smackasmacka med fina Williams fran UK, som var over for att halsa pa mig for andra gangen. Ni som varit med ett tag, kanske vet att det var den har grabben jag traffade i Auckland i maj 2009, da vi svirade runt. Sedan dess har det varit en stabil kontakt. Pa den har bilden ligger vi i en hangmatta och ser solen ga ned over forntidsbyn. Myggen var ettriga, men hanglet var utomordentligt!Underbara, fina festival med glada manniskor, mycket rytmik, sagostunder, dreads, veggomat och ren gladje!Tack!

in the rear view mirror

Publicerad 2010-08-16 02:11:21 i

Det ar julaftons morgon, jag har varit pa mitt café I Auckland city sedan en timme tillbaka. Jag dricker gloggteet mamma skickade, och idag ska bli en sa bra dag som mojligt.

Jag ringde hem till mina tjejer nar jag kom till jobbet, har pratat med dem i genomsnitt 2 ganger om dagen nu i juletid. De stokar som sig bor kvallen innan dopparedagen, medan allt jag ville var att finnas hos dem. Hemlangtan ar egentligen inget jag begavats med, men idag ar det tufft. Hemma ligger snon djup i midvinternatten, och kolden biter sig fast i kinderna pa mina alskade nara. Det ar forsta gangen pa flera ar som min somniga lilla hemstad far en sa vacker, vit och gnistrande jul. Och dar ar inte jag.

Snon ligger vit pa taket, och det kanns som om Mikaela ar den enda som ar vaken denna julaftons morgon.

Jag sade till min trotta spegelbild imorses nar jag drog pa lite rouge for att inte skramma bort morgonpigga kunder, att “den har julaftonsmorgonen, den kommer du minnas med lika delar gladje och vemod om nagra ar, nar du vaknar upp en julafton med din familj, i ert hus, en midvinter hemma i Sverige. “

 

Det blir langbord med Hostelfamiljen ikvall, Bianca kommer och hamtar upp mig efter jobbet, sa shoppar vi lite ihop. Hon ska gora inbakade flator pa mig, och jag ska bara min nya langklanning till barfotafotter och tillforsiktiga ogon. Jag kommer att bli tipsy, jag kommer att texta R, som for ovrigt vill ta en Tikki till Mission Bay med mig imorrn.

 

Det blir en bra jul. Men just nu kanner jag mig ensammast i varlden. Det finns ingen kansla som far mig i stamning.

Jakla NZ att vara varmt mitt under julen. Fel, fel, fel.

 

Ah. Att fa sitta invirad i en filt i mammas soffa nu, medan Gabby slar in sina sista hemligheter inne pa sitt rum, Matilda kokar mig en kopp te och mamma ber mig med jamna mellanrum att komma o “titta pa en grej inne pa hennes rum”.

Uppesittarkvall pa TV:n, julmusik i mammas kok, planer infor nyar.

 

Men  efter idag blir det bara battre, och samtidigt samre. For det har ar eldprovet. Snart ar 2009 slut, och 2010 tar vid. Jag har om nagra dagar varit borta i ett ar, och tiden for mig att packa ihop NZ i mitt hjarta for den har gangen borjar sa smatt.

 

Gud, hjalp mig. Hur ska jag klara att rymma alla kanslor i mitt hjarta?

to choose your destiny

Publicerad 2010-08-13 12:54:48 i

Jag tror inte riktigt på Ödet. Visst tror jag att allt i mitt liv ordnar sig till det bästa, bara jag har tillförsikt, självinsikt och ödmjukhet för det jag inte kan påverka. Men jag tror att jag måste pusha på lite. Mitt liv blir inte fantastiskt bara av att jag sitter och väntar på att det ska hända.

Med lite jävlar anamma planerar jag nu nästa steg i mitt liv. Pengar har jag inga, men till Canada ska jag! Ni får se planen närmare strax.

Först ska jag bara kort dra min Fredagen Den 13; (jag har en känsla av att den här bloggen from now on kommer innehålla en del listor, det skapar reda och tar inte så förbannad lång tid att skriva, Jag hinner alltså inte tröttna. Förhoppningsvis.

* Lite mysbakis idag, middag med Mattias och Patrick igår, mina gamla compadres och flat mates från Golden Moments
   tiden i Portsmouth. Jag dör seriöst på dessa herrar, de är så roliga att jag kanske kissar på mig. Särskilt när Mattias ska
   visa sina galanta trolleritricks som enligt honom själv är dödsstöen när man är ute på krogen och ska ragga. Thumbs up!

* Väntar på att det ska ramla in en lapp genom brevlådan idag som meddelar mig att min nya laptop finns att hämta.
   Fina Bianca från Holland har givetvis skickat sin gamla. Och priset? Halva hennes flygbiljett till SWE. Underbart!
   Alltså, förbered er på finbesök början av oktober!

* Jobb imorrn, lugn helg. Måndag möter jag upp mamma och mina systrar på stationen, vi får ett par underbara dagar ihop
   innan de åker hem igen på onsdag kväll. Torsdag morgon kommer Rowan tillbaka och spenderar 5 fina dagar med mig. Vi
   åker hem till FKP igen, har får träffa La Familia igen, och vi jobbar på DragonFly Festival tillsammans. Bra skit!


OCH SÅ CANADIIIIEN;

* Inte mycket att säga om saken egentligen. Kollar flygbiljetter. Snorbilligt att åka enkel väg STHLM-NY den 22 oktober. Vi
   gillar´t, vi tar´t!
* Stort tjejgäng som drar iväg för att hänga, och fira 25-årsdagarna. Jag, Hanna, Karin, Strumpan, Mari och troligtvis Maria.
* Efter ca 5-6 dagar i NYC drar en del hem igen, andra (moi incl såklart!) hoppar på en greyhoundbuss upp till Canada för
  att starta ännu ett nytt äääventyr!

Bra skit!

kompis, det går bra nu.Nej, det gör det inte.

Publicerad 2010-08-09 10:58:23 i

Nej, det här blir ett oflytets inlägg. Jo, för att jag känner för det, och för att allt inte riktigt går som jag vill.
Men vet ni, snart tränger solen fram genom de där rackarns molnen, så blir det bättre.
(För övrigt får jag anstränga mig för att använda å,ä och ö. Det ligger fortfarande inte för mig. Knäppt.)

Jag börjar tröttna på STHLM. Det är definitivt dags att göra slut. Kan ha nåt med att göra med de extremt stora hålen i mitt septemberschema och avsaknaden av fina vänner runtomkring mig vilket har gjort mig till en filmtittande slapptask. Ja, jag vet. Jag skäms nästan, men jag försöker i högsta grad få tiden att gå så det kan bli dags för nya äventyr. Det kryper i mig, och nu har jag sightseeingat STHLM tills jag snart kräks. Det är verkligen en jättevacker stad att bo i, men jag vill ha meeer!
Så inom en väldigt snart framtid kan det mycket väl hända att jag försvinner ett par veckor för att råna en bank eller liknande med min vapendragare Strump, som på tisdag flyttar hem till SWE från UK igen. Lyckan är obeskrivlig.
Men måste måste tjäna cash om det ska bli nån flytt till Canada i oktober.

Äh, strunt i bekymmer nu! Sånt är bara tråkigt! Och jag gillar inte att ha tråkigt! Om det är nåt jag lärt mig, är det väl ändå att DET LÖSER SIG. Så!

I lördags gav jag mig ut till Vintervikens trädgård för en trädgårdsdag med Steffe och allt möjligt kul. Det ösregnade så sjukt mycket att det dock inte blev mycket med det. Med min systers pojkväns syster Frida begav jag mig då till mysigt cafe på Söder, där vi satt och pratade i mun på varandra, skrattade som galningar och delade erfarenheter tills ljuset tändes abrupt, musiken tvärstannade och personalen i princip var före oss ut genom dörren.

En vandring genom gamla stan till T-banan medan blixtarna studsade som fyrverkerier mellan väggarna på de gamla byggnaderna, och sedan hem för Ingvarsdotter.
Igår hängde vi igen. Söndagsmiddag, jordgubbsglass och praaata praaaata praaaata. Me like Frida, hon är en rolig dama, hon!

Ah, nu tröttnade jag igen. Bäst att avsluta.
Tack för ert support, det kanske till och med får mig att orka fortsätta.


Jag gör det för er.

X

jag lovar att försöka

Publicerad 2010-08-07 14:16:48 i

Hej på er. Hej, hej, hemskt mycket hej.

Det här med att blogga känns mycket ovant nu för tiden. Är det inte konstigt hur snabbt man faller ur en vana, som man hållit fast vid under flera år? Det känns ungefär som när jag slutade med P-piller för att lära känna min kropp på nytt, jag vande mig av vid att inte ta det där pillret varje morgon, snabbare än kroppen blev sig själv igen.

Anyhow. Jag har hört från lite olika håll att en del av er saknar mina uppdateringar. Det glädjer det här gamla rövarhjärtat lite. Ni vet ju hur jag tröttnade på att lägga ut mitt liv på nätet. Jag ville bli privat. Det har jag varit nu några månader. Välbehövlig vila.
Det har ju kanske inte funnits så mycket för mig att berätta heller.
Jag har gett mig själv tid att läka lite efter NZ. Jag är fortfarande lite som ett öppet sår. Men nu blickar vi framåt.
Titta själva.

¤ STHLM har varit mitt hem sedan sista maj.

¤ Jag arbetar som receptionist på ett Bed and Breakfast i Vasastan.

¤ Nya tider väntar, vi flyttar ju till Kanada! I oktober tar jag med mig ett riktigt skönt brudgäng bestående av en salig blandning tjejer och drar till NY för lite semester innan vi splittras igen och nya äventyr kan starta. Jag kan inte beskriva hur  mkt jag längtar.

¤ Jag har haft engelskt besök av en trevlig pojke. En del av er hann träffa honom, och för er andra; var icke oroliga! Jag och grabben kommer tillbaka till stan 20 augusti för att arbeta på vad jag tror kommer bli en av sommarens största höjdpunkter, Dragonfly Festival i Ekehagens forntidsby.


Nej, nu får det vara nog. Jag vill inte ta ut mig direkt och tröttna efter ett första inlägg back liksom.
I eftermiddag drar jag på mig gummistövlarna och sticker till vackra Vintervikens trädgård, där det är temadag, plantförsäljning, klimatföreläsningar, jazziga toner och det hela avrundas med min favorit sedan många år, Steffe Sundström!
Under armen tar jag min systers pojkväns syster Frida, så går vi! Det blir skoj!

Hej, på ett tag!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela