GypsyRose

Taking the long way around

Enriqo tror han har lärt sig det svenska ordet Slampa, och använder det friskt

Publicerad 2008-05-24 15:21:32 i

Såhär lät det på MSN nyss...



Enrico säger:
Slumpa!


 @nh har lagts till i konversationen.


Mikaela Ingvarsdotter säger:

Slumpa hah!

Enrico säger:
both of you are slumpa

Mikaela Ingvarsdotter säger:

who r u to say that?


 Johanna har lagts till i konversationen.


Mikaela Ingvarsdotter säger:

slompaloooompaaa!

Enrico säger:
Oh my god!!The two Slumparna!!

Johanna säger:

enriiiiiiiiiico!

Mikaela Ingvarsdotter säger:

jäääää!

Mikaela Ingvarsdotter säger:

haha, nice singing !!

Johanna säger:

enrico's singing?

Mikaela Ingvarsdotter säger:

yep

Enrico säger:
I know , right?

Mikaela Ingvarsdotter säger:

beautiful!

Johanna säger:

i want to hear

Mikaela Ingvarsdotter säger:

haha!

Mikaela Ingvarsdotter säger:

come over here and maybe he give u a private show

Enrico säger:
splendid!

Mikaela Ingvarsdotter säger:

grrrrrreat!


Haha, han är väl för söt. Nu sitter han bredvid mig i soffan och sjunger karaoke, smörsånger med Aguilera såklart. ;)

Min lil´ sis är den bästa i världen.

Publicerad 2008-05-24 14:30:03 i

Mikaela Ingvarsdotter säger:

vad ska du göra på din födelsedag nu då?


Doris Day säger:

ja ingen är ju hemma, så jag och tobias ska väl hitta på något

Mikaela Ingvarsdotter säger:Jaaa, självklart. Ha det så himla mysigt ikväll, massa kramar!O jaaa, självklart ska vi rösta på Perellan

Doris Day säger:

Detsamma, ha det bäst! Jag saknar dig massa sissy!

Mikaela Ingvarsdotter säger:

jag lovar, du kommer få en toppenfödelsedag, lita på det!

Doris Day säger:

det tvivlar jag inte på!

Mikaela Ingvarsdotter säger:

saknar dig också, hjärtat.

Mikaela Ingvarsdotter säger:

massa blöta pussar

Doris Day säger:

pusspuss!

Mikaela Ingvarsdotter säger:

(Eftersom vi inte pussar irl)

Mikaela Ingvarsdotter säger:

Tjarå!

Doris Day säger:

haha

Doris Day säger:

Öh, tjabarå


Sweet lilsis, I miss you ditt lilla troll.

Sådant gör mig modig

Publicerad 2008-05-22 00:32:19 i

"Michellen- Kvinnan som modigt såg på världen som sin lekplats och inte var det minsta rädd att utforska varje hörn".


Tack Jolene, sådant gör mig modigare. Tack!

Storheten i att vattna en blomma..

Publicerad 2008-05-22 00:26:42 i

Läste nyss lillStjernan Emelies blogginlägg om att vattna sina blommor på balkongen det sista man gör innan det är dags att sova.

Och det fick mig att tänka efter, minnas och sakna min egen blomvärld på balkongen på Eriksgatan i Falköping. I två somrar fick jag ödsla kärlek på de där ömtåliga blommorna, se kryddväxterna bli stora och framför allt, smyga dit ut med en kopp te och en cigg på kvällarna. Hiva upp benen över balkongkanten och sitta tyst, tyst. Lyssna på när världen gick till ro, och nattens alla dofter släpptes fram. Doftsinnena skärptes tillförmån för minskad syn, Och som jag njöt!
Bästa stunden på hela dygnet, jag lovar er.

Ibland fick jag sällskap av min sambo, men ofta satt jag därute ensam, och drog djupa andetag. Lägenhetens golv var fortfarande varma efter en het dag, och det sprängde snart i mina fötter på grund av nattens annalkande kyla.

Jag minns en efterfest när alla hade somnat, och jag själv (i brist på sängplats) smög ut på balkongen i gryningsljuset och lyssnade på Simon and Garfunkels Sound of Silence. En underbar morgon. Jag vill ha fler sådana.

I stunder som dessa saknar, saknar saknar jag vårt hem i Falköping, och alla mina underbara vänner och familj som är mig närmast hjärtat, och då endast ett stenkast bort. I kollektivet på Hester Road finns ingen balkong att ha ensamma gryningsstunder på, det får vänta till nästa sommar. Då ska jag ha en balkong nära min mamma igen, även om det inte riktigt är runt knuten. Och där ska jag odla allt möjligt, sådant som inte egentligen passar ihop och som inte SKA gå att odla.

Jag längtar efter en egen trädgård vid sådana här tillfällen. När jag blir stor ska jag ha en alldeles egen, prunkande trädgård med gamla äppelträd, stora vinbärsbuskar, svällande rosenbuskar och en syrénberså.

Så, tack Emelie för blogginspiration och lite tillbakablickar på en underbar tid i mitt liv.
Nu har jag varit nostalgisk så det räcker. Sängdags för den här Michellen!

Man flög över kokosnöten...

Publicerad 2008-05-20 00:07:40 i

Så kan det låta när Johanna en lördagskväll ska översätta One flew over the cucu´s nest, alltså Gökboet på svenska. Mycket underhållande, jag skrattade hela vägen i taxin till våra managers flashiga hus i en heeelt annan del av Portsmouth. Fast skrattattackerna lät vänta lite på sig när jag fick reda på att Jasmine från Frankfurt, som bor i kollektivet och som jag umgås rätt mycket med, utgör en del i en fyrlingsskara. Hur häftigt är det inte, jag bara undrar? Hon har 3 brorsor, alltså de är tvillingar, fast dubbelt upp, som jag fick förklara för Lillerskog. :)

Nå, det är måndag kväll och jag har dragit mig tillbaka till mitt yttepyttiga rum. Äter choc chips cookies, målar naglarna livsfarligt röda och tittar på Love Song for Bobby Long. Myyys.
Italienarna sitter i vårt vardagsrum och gör Gud vet vad...;)

Helgen som gick har varit mycket bra, i fredags åt vi kinamat, gottigt!:) Sen satt jag och Enriqo uppe seent och tittade på The Shining. (Även fast Enriqo somnade efter en sisådär 20 minuter). På lördagen var det dags att bege sig till stan och hämta mitt efterlängtade paket jag fått hemifrån, med adapter och en massa fina brev och foton. Blev lite rörd i ögat, och nu sitter det en massa fina bilder ovanför min säng.

Hem o vända, följde med Ty´s (THE intern, alltså den förste praktikanten på Golden Moments), Dave och Maarten till våra managers hus där vi hämtade upp vår svenske manager Mattias och fransmannen Laurant. Iväg till en stoooor gräsplätt vid vattnet, där ungefär hela Portsmouth hade samlat. Det var nämligen dags för FA cup final. Och ni som känner mig vet ju att jag inte är ett stort fotbollsfan, men det här var sååå kul! I varje fönster har vi de senaste veckorna sett posters som uppmanar Pompey att "Play up!", och man dras ju med. I lördags var det extremt, vit-blå ballonger överallt, tröjor, jackor och annat krimskrams såldes på stan och till o med tanten på postkontoret hade färgat håret spexigt blått.

Sååå, Play up Pompey!

Första (och enda målet) "vi" gjorde, skapade hysteri där vi var, folk kastade sina ölburkar i luften och dansade runt. När domaren sedan blåste av matchen till Portsmouths fördel, var glädjen ett faktum. Ännu mer burkar flög i luften, så när de andra vandrade vidare till närmaste pub för att fira, smet jag o Johanna hem för att duscha av oss ölen...;) Grattis till Dave, som var iväg på toaletten och kom tillbaka med ett telefonnummer på en lapp, way to go Dave!

Kvällen blev riktigt roligt, jättekul förfest hos våra managers som sagt, innan utgång på The Drift. Fick sitta och lyssna på nån gubbe som gärna ville visa bilder på sina barn, och köpa cider till mig och Johanna. Roligast var nog när han plockade fram sin framtand ur fickan och berättade att han varit i slagsmål. Vad gör jag för fel?Står det "freaks mottages tacksamt" i pannan på mig eller?;)

I söndags mådde vi oförskämt bra igen (måste vara den billiga Absolut Vodkan), och jag o Johanna provade på fenomenet att beställa pizza över nätet. Ett tag senare stod det en pizzagubbe utanför dörren, som fick alla våra mynt och ingen dricks. Fattiga studenter, ni vet...:)

Vi trängde ihop oss ungefär 10 pers i soffan inne i hus no. 6 för att titta på film, och jag fick nästan Enriqo i knät eftersom han (hör o häpna) somnade efter en halvtimme.

Solen har skinit idag, men det är inte alls lika varmt som det har varit...
Jobbet går bra, och jag trivs, som ni säkert redan vet. Tiden går ganska snabbt, men jag saknar er alla där hemma. Men allt det där vet ni ju redan...:)

Puss!

image734

               

Content Specialist-c´est moi!

Publicerad 2008-05-14 01:19:53 i

Hej på er därhemma, kära läsare! Tänkte klämma in ett längre inlägg, om Gud och Internet vill. Sitter för tillfället på mitt rum medan "mina" italienare och spanjorer äter middag. Lugn, det är absolut inget ovanligt att jag står med tandborsten i munnen medan de drar fram en väldoftande förrätt ur ugnen. Därefter vankas varmrätt och gärna en homemade pie till dessert. De är inte kloka. ;)
Ikväll är det sommarplågan Macarena som sjungs till maten, blandat med den italienska versionen av "min hatt, den har tre kaaaanter"...låter det som, iallafall. ;)
(Kom nu ihåg att med den här farten på Internet har detta inlägg med bilder tagit mig cirkus 2 timmar...)

Sötast är kanske Chiara, som med sin italienska brytning ska prata med mig eller Ludvig, den andre svensken i vårt hus, Hester Road 2.
"Mikaeeeela och Looootviiiik", haha!

Jag har hittills varit en ganska tillbakadragen kollektivmedlem (Haha, jag bor faktist i kollektiv, underbart!), eftersom det är långa dagar och mycket information hela tiden. Man blir trött bara att tänka på all momsräkning och bokningsystem jag måste lära mig, och dessutom ska ha PROV PÅ, på fredag. Suck.

Men jag trivs ändå väldigt bra, det är underbart strålande väder varje dag, och i söndags stack hela gänget till beachen o låg o pressade hela dagen. Jasmine hade med sig pastasallad och ingen var så bakis från kvällen innan dagen efter, att de behövde ligga hemma.

Kontoret börjar kännas bekant nu, alla länder har sina egna bås, vi delar med Frankrike, och mitt över har vi UK.
Hästarna hörs ibland, annars är den engelska landsbygden en riktig idyll, me like!
När vi skriver ut på "finskrivaren" måste vi ropa PRINTING så ingen annan skriver ut samtidigt. Då ropar resten av gänget PRINTING i kör, alla utom Enriqo, som ropar BRITNEY!! (Behöver jag säga att han är lite lätt homosexuell, helt underbar, har fina sjalar varje dag och är helt såld på Brittan??;)
Och ringer det nån på vår kundtelefon och stönar lite, då vet man garanterat vem det är...;)

I fredags kom han fram till min och Karolines plats, satte på en Brittanvideo och började dansa.
"There is always time for some Britney", var hans argument när vi sa att vi hade annat att göra.
Tydligen var chefen Steve i telefon och höra det mesta...;)

Festligt är det också att Karolin, som jag ska ta över efter, faktiskt kommer från Trädet och har spelat boll i Falköping ett bra tag. Vi snackar gamla bekanta och det är kalasigt, tycker jag!
ÄNNU roligare blev det iallafall när jag idag satt o slökollade igenom gamla ordrar som andra interner gjort i ett testprogram vi har, innan vi använder oss av the real stuff. I januari 2007 gjordes en sådan testbeställning i, gissa namn? Ulf och Monica Söderhielm från Falköping, mina gamla gympalärare och klassföreståndare. Ungefär hur roligt som helst, jag skrattade flera minuter. Måste försöka ta reda på vem som gjort denna order...Haha!


Roligt är det också när någon nyser på kontoret, och får höra PROSIT skrikandes på alla möjliga språk. Underbart!
Jag har även börjat applicera Din-kille-leken på Johanna, hittills har hennes BÄSTA kille jobbat på Co-op där vi handlar. Schhhnygging där!;)

Trots att vi bor på en soptipp, har jag faktiskt upptäckt en liten minipalm i ena hörnet av bakgården, det ni, mina damer och herrar!;) Känns lite lagom dekadent, som i Love Song for Bobby Long, underbart till och från, med andra ord.


I lördags var vi ute för första gången med de andra internerna, det blev Tantrum (ja, skratta ni bara, det gjorde jag också;), en houseclub med lite lagom tråååkig musik, tyckte Rockertjejen Michelle. Men det blev ett rejält firande för vår 28-årige Simon från Schweiz som fyllde år. Tårta, happy böööschday och svensk vodka stod på menyn. Mumma!
På fredagen hade vi grillfest på bakgården, det kom en massa folk jag inte kände (hallå, vet ju knappt vilka som bor i mitt eget hus...;) och vi fick se en riktig show uppe på ett av rummen, där lampan var tänd och gardinen neddragen och Enriqo lurat med sig en av fransmännen upp på rummet. ;) De fick oss att vråla av skratt, busvissla och klappa händerna. Fransmannens föräldrar var dock på besök och stod lite lätt chockade med öppna munnar och såg på snusket deras son höll på med, även om det bara var på skoj!;)

På mornarna kör "John Lennon Jr" minibussen i full fart (han ser verkligen ut som Lennon i unga år!), och fram kommer vi alltid. ;) Jag har fått titeln Content Specialist, och nu ska den här specialisten krypa i kojs och läsa lite blandad momsräkning och min älskade Ciderhusreglerna.

Ska bara lyssna klart på Johnny Cash´s version av Hurt. Videon och hans tolkningar av låten inspirerar mig så mycket, och jag blir gång på gång så rörd av den kärlek han och June delade. Tänk att dö av brustet hjärta...

Nästa helg blir det kanske Isle of Waight, spännande!

Kram till er alla därhemma, jag saknar er!

image718

     

     
    

Mer bilder...

Publicerad 2008-05-07 23:58:08 i

image710

London Dungeon....läskish! Hit MÅSTE jag bara snart. Men dyyyrt är det, men säkert värt pengarna. Gabby, ska ru mä?;)


     



Mer bilder...

Publicerad 2008-05-07 23:53:27 i

image710

London Dungeon....läskish! Hit MÅSTE jag bara snart. Men dyyyrt är det, men säkert värt pengarna. Gabby, ska ru mä?;)


     



Ett par pics ska jag försöka bjuda på...

Publicerad 2008-05-07 00:05:38 i

Hej kära läsare!

Ska försöka slänga in lite bilder från livet i Portsmouth i turistandet i London, innan internet säckar ihop helt igen...;) Man vet aldrig på det här stället.;)
En bild säger ju som bekant mer än tusen ord...;)

För tillfället står mina "housies"-italienarna- i vårt gemensamma kök o sjunger italienska smörsånger i högan sky. De är för söta, de där människorna. :)
Andra dagen på kontoret idag, och både jag o Johanna är helt slut när vi kommer hem efter en lång dag.

Och ja, kontoret är väl inte riktigt vad vi trodde att det skulle vara. Paradise Lane, mina damer och herrar, ligger absolut inte på nån fin gata inne i Southampton. Nej nej, ute på landet, ovanpå ett stall, där sitter det 16 praktikanter från världens alla hörn. Den charmiga baksidan av Golden Moments, it is. ;)

På mornarna blir vi upplockade i en minibuss och med radion på HÖGSTA MÖJLIGA VOLYM drar vi iväg i 120 mellan de små husen i Portsmouth, o iväg de ca 40 minutrarna det tar innan vi är framme vid vårt flashiga kontor. ;)
Dessutom finns det på vägen fram, världens bästa Kom-till-mig-kurva, som är HUR LÅNG SOM HELST. Gabby, du skulle älska den! Johanna får mig praktiskt taget i knät varje morgon, mysigt med närhet!;)

Hade två jättegoa systrar och en underbar Marcus som följde med hela långa vägen fram till passkontrollen på Säve flygplats, och den tidiga lördagsmorgonen krävde naturligtvis ett frukoststopp på McDonalds. Mamma jobbade o kunde därför inte följa med. Riktigt jobbigt att säga hejdå, men vi ses ju snart igen!

Hinner inte berätta mer om allt kul, det kommer sen när adaptern är på plats och jag inte är så förbaskat trött!
Dessutom flippade nätet ur precis, så fler bilder kan det tyvärr inte bli den här gången...



image702


       

Första livstecknet...

Publicerad 2008-05-04 21:11:23 i

Från de överlevande. ;)
Har precis kommit till våra hem på Hester Road i Portsmouth, efter en två timmar lång bussfärd från London, Victoria Station.

London har varit underbart, på Picadilly BackPackers bodde vi med fyra fransyskor, som var mycket snälla o vänliga o tysta när de kom inramlande efter en natt på stan.
De två tanterna Johanna o Mikaela hade nämligen gått o lagt sig tidigt på lördagskvällen för att orka med all sightseeing idag...haha!

Är trött o sliten, men det finns ingen tid för vila.Nu ska vi ut o ta en välkomstpint med de andra praktikanterna ( som för övrigt verkar vara HUR många som helst), de vill visst hjälpa oss med chocken efter att vi sett vårt boende.
INTE det fräschaste i världen, men det ordnar sig!;)

När vi klev av bussen förut, var vi nästan lite sugna på att åka hem igen, men som sagt. En dag i taget.

Jag har missat att plocka med mig en adapter, så innan det är ordnat, kanske internetet får bli lite lidande...


Håll till godo!Bilder o annat kommer när tid finns!


Saknar er alla där hemma, tänk på er Michelle!


Kraaam!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela