GypsyRose

Taking the long way around

mot forks!

Publicerad 2011-08-18 06:25:15 i

Jo! Sa de lediga dagarna spenderades helt galet. Saklart. Vem hade trott annat, med mig och Rofors, en bil och ett lonekuvert? I vaskan slangdes bikini, roll on och passet, sen drog vi. Kom till gransen till The Staterna, tjafsade lite med de otacka gransvakterna och rullade nagra timmar senare in i ett vackert Seattle, dar vi korde runt, tog ett par otajmade svangar pa enkelriktade gator och checkade in pa HI Seattle. Lite india kak och sa somn pa det!
Upp tidigt som den nasta morron, en stor kaffe till Ingvar och en vagbeskrivning till Port Angeles till Roforsan. Hopp pa farjan till Bainbridge, fa bilen sokt av knarkhundar, ha Karins kakor redo ifall vi behovde muta polisen, hopp i land och sa ivaaaag! Plockade upp liftande langfransen Philippe fran Montreal, det blev ett par galna timmar med billekar (fransmannen fuskade givetvis) och "wil du gefta dek met mek?".
Tocuhade ner i Port Angeles, sprang runt i butiker och kladde ut oss, sade hejda till Fransmannen och hoppas att fa se honom har hos oss snart, och hit the road igen. Hamnade i Forks slutligen efter manga om och men, efter en GUDOMLIGT vacker bilresa med djupa sjoar, hoga berg och allt daremellan.
Sprang runt som hastigast i Forks, lyssnade pa Twilight Soundtrack pa hog volym och med nervevade rutor, kopte en tischa och en bildekal till Radow, och paborjade sedan resan hem. Den var lang, men en vacker solnedgang motte oss pa farjan tillbaka till Seattle, och gud sa vackert allt var och gud sa jag alskar mitt liv.
Seattle, Port Angeles and Forks - Check pa den! Bilder finns pa FB!

men vaaaaakna da, Rofors!

Publicerad 2011-08-14 19:39:04 i

Det ar sondag formiddag. Jag ar nyduschad, kaffedrucken, vaken och alert. Karin ligger en trappa upp och sover som ett gammelt djur. Vi har 2 dagar ledigt och idag ar det loning for Ingvarsdotter. Roadtrip! Regnet oser ner idag, men det gor just inget. Vi far se var vi hamnar. Its a big country.
Sa. Galna dagar sen sist. Saklart. Forra veckans ledighet involverade paddling, galna vakthundar, frulle pa Southside, Ingvars forsta dopp i iskalla Alta Lake, misdirections, camping med tva tyskar och en aussie, samt granncampingen dar det pagick ett 450 manna stort trollkarlscamp. Kan vi toppa det denna vecka, da ar jag NOJD im telling ya!
I fredags kom Mike och Jo upp fran stan, vi hade predrinks at Phil n Kates, hopp i 2 taxibussar och ivaaaag till THE party. Alla var dar. (ha!) Och vi hade slagit vad om nar polisen skulle stanga ner festen. (Karin, vann du?). Denna fest gar till historien som den med kiltkladda skottar (ja, det var naket dar under, kunde vi konstatera), rum fyllda med ballonger och madrasser uppsatta pa vaggarna for basta bounce, massa skona hippiefolk samt valdigt suspekta Davids Tea shotar. Roligast var kanske grabben som ropade "Taxin ar haaaar!" Och holl pa att hoppa in i polisbilen. Det var mycket annat galet som hande, men det tar vi en annan gang va?
X

annu en dag till handlingarna

Publicerad 2011-08-06 06:16:05 i

Sa gar en dag fran vart liv och kommer aldrig ater. (Himla bra boktitel, Gardell!). Jag har precis klivit innanfor dorren, oppnat en bars fran sexpacket min chef Troy (Jills make) kom forbi med tidigare. " Ja, alltsa. Bra jobbat den har veckan! m du far dricka nu, pa jobbet? Jag rekomenderar det inte, men skot det snyggt!"), och lagar lite tofu och grejer.

Det har varit fina dagar. I tisdags gick jag, Strumps o Hobs pa Harry Potter. "Jaha, ska ni se den igen?" fragade folk. NEJ, vi har bara inte kommit ivag och sett den innan. Sa!
I onsdags smalte vi bort i varmen, och packade pa kvallen in alla vara filtar, madrasser och kuddar och akte pa utomhusbio vid Lost Lake. Under en stjarnklar himmel sag vi efter solnedgangen Limitless, och mysigare filmstunder far man nog leta efter. Det ar galna stjarnhimlar man far se har, kan jag meddela.
Sedan blev det ett glas vin med finaste Strumps pa var altan, och LivsPrat.

Idag har jag haft en rockenrollarbetsdag, mycket att gora och lycka ar att fa springa barfota och mala stora blommor pa asfalten.
En dam pa cykel ropade: " Det kan inte finnas en akta blomsterflicka som inte ar barfota!"
" Sant, jag har forsokt halla skorna pa, men det ar stort omojligt!", svarade jag.

Och sa dagens handelse. Varje dag gar en arabisk man forbi mitt, han ser ungefar ganska jattemycket ut som Gandhi meets Gandalf, och varje dag vinkar vi och sager hej hej. Ibland kommer han fram och forsoker beratta hur det star till. Pa arabiska. Att jag inte forstar spelar mindre roll. Han berattar att han ar glad, happy happy, och att han gillar mina blommor.
Igar kom han fram och gav mig en persika. Sotgubbe. En blomma fick han i utbyte.
Idag kom han fram igen och var riktigt pratsugen. Hej vad det gick, och jag star dar som ett fan och fattar inget, men haller med lite och upprepar vad han sager. Plotsligt grabbar han taf i min hand och borjar kanna, granska den ingaende. Pa arabiska och ett par fatal ord pa engelska far han fram att jag kommer vara med om en bilolycka, hamna pa sjukhus, gifta mig 2  ganger och fa 4 barn. Sedan fick jag en handpalaggning.
(Forst fattade jag inte vad gubben holl pa med, holl upp handen i luften, jag var lite sugen pa en high five).
Sedan fick jag ett plommon och sa gick han vidare.

Jag vet inte riktigt. Jag valjer att tro att gubben menade den gangen jag krashade var bil med buller och bang, bara att han inte riktigt ar med i ordningen liksom. men tror honom, det gor jag! Min lilla fruktgubbe med Gandahlskagg. Honom ska jag allt presentera gabby for nar hon kommer.

Hej!

mina forsta runs i whistler bike park

Publicerad 2011-08-02 18:51:11 i

Hade en san kanondag igar, sa jag maste bara dela med mig till er. Jag har varit lite lag, men igar sken solen fran en klarbla himmel, jag o Strumps fick till en utomhusfrukost med farsk frukt och kaffe innan hon trillade ivag till jobbet och jag tog Radow (bilder pa var parla kommer snart, promise!) for att hamta upp Karin. Vi akte till Pemberton for att plocka jordgubbar och blabar. Sa nu har jag en hel uppsjo av dessa. Solen sken pa oss medan vi plockade, at jordgubbar och lag pa grasmattorna och pratade om Livet. Sedan blev det en harlig lunch pa ett hak i Pemby City Centre...;)

Akte tillbaka till whis, och motte upp med Lisa och Kate, och entrade Bike Park:en for forsta gangen. Mandagar ar Ladies Nite i parken, och vi tjejer far testa pa for ett helt OK pris. And Im tellin ya, wooo. So much fun! Vilka adrenalinkickar att kasta sig nedfor backarna pa min hyrda mountainbike! Hade en jattebra guide, spanska Marc som inte nojde sig med att visa oss de grona runsen, utan aven fick oss nedfor ett par svarta. Gulp! Men jag trillade inte en endaste gang! efterat blev det bars pa GLC med La Familia medan solen gick ned over bergen. Vilken dag!

Det ska bli kanonvader har sa inatt hoppas jag pa camping med ganget, och en rockenrollarbetsdag med nya frascha blommor!

Lanar ett par bilder sa ni kan se hur det ser ut.







tankar som fastnat pa pappret

Publicerad 2011-08-01 05:29:53 i

Pa Jobbet, en av de dar dagarna

Bergen blir bla i norr
Och sodervindarna som drar in ar varma
Ar torra
Ar for starka for att jag ska fa kontroll over dem.
Molnen bildar flackar pa marken
jag foljer deras rorelser med blicken.

och idag har verkligheten sorgkanter under naglarna
Idag motar verkligheten bort alla drommar
det ligger sma strak av host i luften
Och jag hoppas att det morknar lika snabbt som igar

Idag bojer sig mina blommor for de alltfor starka vindarna
Sjalv vill jag bara krypa ihop, hallas om, somna om, glomma bort
slappa fokus och bara glida ivag.
Om sa bara for en liten stund.

Jag letar efter nya aventyr i det valbekanta
Och orkar inte le mer idag
(det varker ju i mungiporna)
Idag bar  verkligheten med sig minnen fran barndomen
vad enn mamma sa och vad en pappa gjorde
(visst var det en lycklig tid)

Man kanske skulle ge sig av?
Om sa bara for en natt.
Ar det inte det vi kallar lyx? Att inte ha nan som vantar.
Ar det inte det vi kallar frihet? Att inte bry sig om nan.

Och alla dom som inte stannade,
som valde en annan vag, ett annat satt att fardas
Jag vet att orden kommer nar det spokar i sjalen.
Och hellre ensam an i daligt sallskap.

Men da aterstar anda fragan;
Om han valjer att vara ensam - Vem ska da egentligen trosta Knyttet?

sa jag tankte...

Publicerad 2011-08-01 05:12:37 i

Det ar bara drygt 2 manader tills Gabriella landar i VanCity, det ar helt galet och jag langtar varje dag. Saklart. Och eftersom den har bloggen inte ar sardeles roligt langre (skrivkramp?), tankte jag be Gabby bli partner in crime. Vi kommer alltsa forhoppningsvis att dela denna bloggen nar hon kommer hit, sa att ni tappra lasare som fortfarande kikar in har, kan fa ta del av vara reseskildringar, samma destination men tva helt olika upplevelser. Vad tros? Blir lattare for morsan och farsan att halla ordning pa oss da ocksa.

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela