GypsyRose

Taking the long way around

Snart åker vi!

Publicerad 2008-02-28 09:42:59 i

Snart åker vi till Egypten!Tjooo flöjt, det ska bli mig en glädje! Vi har ju varit där förut, och älskar detta land, till skillnad från många av våra landsmän. ;) Och eftersom vi redan sett Kairo, pyramider och Sfinxen, får det bli Konungarnas dal och annat skoj den här gången istället.

Åh, vad jag längtar!


image512 image513 image514 image515

Längtar!

Publicerad 2008-02-27 11:46:01 i

Idag kommer min äldsta lilla syster hit til mig, och det är miche bra för jag saknar henne!! Och jag ska ge henne en bamsekram för det är hon värd, och jag vet att hon vet att mina storasysterskramar är de bästa och något man egentligen inte slipper ifrån.

Och jag ska fråga hur hon mår och se i hennes ögon om hon är ärlig, men det tror jag att hon är, för det brukar hon vara. Mitt lilla syskon, om du visste hur lik du är mig. Det är skönt med systrar när man ibland inte riktigt vet vart man har sig själv.


Idag får Laleh, Beatlarna och Janis Joplin följa med ut på promenad, snart är Ipoden färdigtankad!

Snö...

Publicerad 2008-02-25 20:54:01 i

Laleh´s Snö är min absoluta favoritlåt för tillfället, jag har sagt det förut och jag säger det igen, denna lilla tjej besitter så mycket kunskap och skicklighet, och jag blir alldeles rörd av hennes musik.

För er som kanske inte kan placera låten på rak arm, den återges i Arn, och låter pampigare än Enyas samlade verk. Faktiskt!


Idag är det 68 dagar kvar tills jag och Johanna flyttar till England. Det känns skumt att det börjar närma sig...Folk undrar om jag är nervös. Nej, svarar jag, och att det ordnar sig. Och det klart att det gör, men jag vet liksom inte riktigt vad det är jag ska förbereda mig på. Värre lär det väl bli i december, när flyttlasset går till Nelson, Nya Zeeland. DÅ kommer det nog att kännas i magtrakten. Vetskapen att jag faktiskt inte kommer att träffa Marcus, mamma, systrar och andra älskade människor på länge länge är lite halvtaskig sådär...

Men vissa saker måste man göra, annars är man ingen människa, utan bara en liten lort.

Det gäller att ta vara på den tid man har här hemma, och inte sitta inne o ruttna bort. En tendens som jag faktiskt märkt av här i Lidköping...
Så ikväll/natt åker jag till Falköping för att gå på min och Gabriellas egna tradition, bokmässan! ;) Det brukar alltid vara lite mysigt och dessutom får man vara uppe länge ;)

På onsdag kommer Gabby med bussen, och vi ska ha en sån där riktigt mysig dag med sushilunch och presentshopping och avsluta med skräckfilmskik.


Nu ska jag fortsätta plugga (?) och lyssna på "gamla godingar" av Sundström, Laleh och Allan Edwall.
Svensk musik när den är som bäst, det har jag alltid hävdat!


Fridens liljor!

Those were the days...

Publicerad 2008-02-20 20:18:11 i

Hittade en skiva gömd i CD-hyllan, med en massa minnen samlade.
image474

                                    

Skönt, bara 42 år kvar till pension...

Publicerad 2008-02-17 13:39:02 i

Vilket ett av mina många födelsedagskort meddelade mig igår. Min 23-årsdag var toppen, trots att vissa nära släktingar svek mig genom att inte komma eftersom de visst hade nåt viktigare att göra. Jag hade jättekul hela dagen, men så här i efterhand kändes det inte som min födelsedag. Hm...

På kvällen kom hela Klanen med mer eller mindre respektive, och jag var naturligtvis i extas!Även Marcus arbetskollegor och flera av mina klasskamrater fyllde vi vår lägenhet, som vi för övrigt fick en massa beröm för. Tack snälla alla gulliga som kom och gjorde min dag så lyckad, tack för alla jättefina presenter! Fick bland annat en superfin matta ( som jag sett ut...) av mamma och mormor, en biljett till My fair lady den 16 mars i GBG, när jag kommer direkt från TUR-mässan, en skiva av Gabriella, Te direkt från London, urmysiga tekoppar från AL och Tomas, gott rötjut och jättefina blommor i massa olika slag. Till och med ett blomsterbud kikade förbi under dagen.

Så nu sitter jag o väntar på att Baby och Joelsson ska komma hem med våra pizzor, jag hör Totte titta på TV i vardagsrummet och jag hör, till min glödje, Maria diska och koka kaffe ute i köket. Vårt hem såg mereller mindre ut som ett bombnedslag imorses, men är man flera går det snabbt och är dessutom roligt!

image455
Under en vild dans i sängen igår, råkade jag missbedömma (?) avståndet mellan vägg och sänggavel och tippade över bord. Rejält. Men landade på en påse som "dämpade fallet", haha, det var det roligaste jag gjort tror jag. Maria och Joelsson blev naturligtvis livrädda, men strax därefter fortsatte festen. Så nu är jag med i samma liga som Malle, hon trillade på ögat, jag trillade på höften.
Feta blåmärken börjar sprida sig runt höfterna, aj aj! ;)

Nu, mat sedan bilduppladdning!

Snart födelsedags

Publicerad 2008-02-13 23:25:00 i

För mig. På lördag fyller jag 23 år, och än så länge älskar jag att fylla år. Och trots att det händer saker som gör mig så trött, trött, trött på allt vad firande heter, tänker jag se fram emot min alldeles egna dag.

Jag tänker må bra av att ha alla somn betyder nåt för mig, nära. Som min mamma och systrar, mina älskade älskade älskade. Och dessutom kommer så gott som hela Klanen (Förutom Nils som åker till Malaysia imorrn bitti, en acceptabel ursäkt), och som jag saknar dem!!

Dagens Tack går till min mamma, som är en så oerhört stark kvinna, som inspirerar mig och alltid gör mig glad. Som visar vad jag betyder för henne och är redo att slåss för min skull när livet känns alldeles för tufft.
Jag säger det inte tillräckligt ofta, men om hon läser detta; Jag älskar dig mamma! Tack för att du finns och ser till att jag håller huvudet ovanför vattenytan. Som lär mig att ilska ibland är bättre än tårar, eftersom varken hon eller jag har särskilt mycket energi att vara ledsna för ofta.
Det är jobbigt att höra en telefon ringa ringa ringa, om man har bestämt sig för att inte svara. Aldrig mer, kanske.
Tack mamma tack!


Snart kommer Marcus hem, jag är ensam och längtar efter sällskap. Ikväll har jag bakat muffins, medan min lilla syster befinner sig i London och upptäcker allt kul där. Åh, i sommar är det min tur!

Utgång i Falköping

Publicerad 2008-02-10 16:19:36 i

Blev det för Michelle igår, var över ett år sedan jag var ute i den här stan, och det var rätt kul faktiskt. Först ut till lillkusinen som hunnit bli 20 år, och som strax flyttar till USA för att bli cowboy, eller ja, cowgirl då, på riktigt, på en stor ranch nånstans. Lilla tjejen!

Sedan in till förfest hos Eleonor, med en massa av mina favoriter så som Nilsson, Stina, Sara, Martina och Elin. ;) Släkten Almqvist luktade sig till fest på läångt håll, och kom tillsammans med släkten Larsson med gitarrer och grejjer, och det hela slutade med en trevlig musikstund.

Gick hela vägen till Terrassen för att möta upp Carlsson, Malin, Joakim och Elin och dansade sen hela natten på terrassen innan det var dags för hemgång.
Det fick bli soffan hemma hos MaPa, som fungerar utmärkt! ;)

Så idag har det inte blivit många knopar gjorda, vi har kollat på bästaste Pestens tid och låtit pappa fixa godaste söndagsmiddagen med fruktsallad till efterrätt.

Världens bästa!

Publicerad 2008-02-05 17:51:37 i

Skrattar så jag gråter när jag nu i eftermiddags "återfann" min och Marcus gästbok, som endast tas fram på blöta fester. Och blött är rätta ordet, våra gäster är vansinnigt roliga när de ska skriva, så jag måste ju helt enkelt bara dela med mig av dessa underbara ord som skrivits discodansande nätter på Eriksgatan i Falköping...
(Det går inte direkt att tolka allt vad folk har skrivit, men jag ger det ett försök...) Jag har även tagit med charmiga skrivfel och dylikt, så håll till godo och minns alla toksköjiga fester, och räkna med lika många till, här i Lidköping!!

Tack alla underbara som satt sitt märke i denna heliga bok!
INFLYTTNINGSFESTEN 1/10-05


"Ja, nu dundrans i mig har ni en lägenhet, hoppas ni inte fruktar "huset" när natten kommer förbi..."/ Rikard DJ, eller som han själv vill kalla sig, Hatet Af Svartnatt

"Hej hopp! Inleder med en snapsvisa: När gäddorna leker i vikar och vass, och solen går ner bakom sjöbloms dass, ja då är det våååår! denna visa ska jag sjunga natten lång, annars har jag däckat. Kram Taliban!" /Mari

"Kom ihåg; pasta är bra, funkar till allt. Marcus, säg snälla saker till Michelle ofta, då slipper du diska så mycket. Dammråttor är bra att ha...Dessutom tipsar Mari: ANVÄND INTE MR MUSCLE PÅ TRÄ!!"/ AL och Thomas

"Robyns nya är rätt bra!" / Okänd

"Tjena Lillerskog och Mikaela! Nu ska vi supa!" / Carlsson, som även försökt måla nåt fint, ingen aning om vad detta kan vara...

"Du skola således visa heder då du hafva utöfvat heder i snön" / Micke - 05

"Använd VERKLIGEN inte MR Muscle på trä!!" / Okänd (Hm, OK, då vet vi...igen;)

"Tack för en trevlig fääst. Jävligt goa snacks! / Hunk (?)

"...Åh, nu glömde jag av vad jag skulle skriva..." / Hanna

"In hell we will burn, on earth we will supa!!! Hångel till Lillerskog" / Emil

"Vi tackar för denna fest, synd att vi inte kunde ge er en häst!" / Frida och Arnesson

(Och så min absoluta favorit...) "Blommande flickor har söta med ytliga rötter. Marcus är en ledargestalt" / Okänd

" Det var ett fint slot. Kul jul. Sätt potatis i mars." / Jo, the drummer

"Hähä!!!Nu skriver jag igen, jag har hämtat en sviiiinbra skiva!!höhöhö!!!" / Mari (Nu börjas det...när folk skriver till varann)

"Hej Mari! Jag tycker din skiva är skitbra! Köss Malin! / Malin S

" Jag heter Adam, jag har en handväska riunt armen!" / Adam ( hm, väl värt att veta...)

" Recept på pannkakor: 1 liter mjölk, 5 ägg, 5 dl mjöl, 2 tsk salt, smör till stekning" / JånnieMARATHONROCKEN 2006


" Nu ska vi supa och röja järnet. Och fuller är en redan. Efter 5 öl. Ja fem." / Malle, som även målat av mig med "glitter i hör´t"

"Misch Masch forever...Marathonrock i Fkp dagen till ära, glada till humöret trots att regnet är nära. Öl, vin och sprit, det är därför vi kommer hit!Nu hör vi Malin sin röst höja, Nu ska vi till Sovereign röja! Hoppas vi får riktigt kul ikväll, den som har skrivit det här väldigt snäll. Drömvinsten är heeelt slut, hejdå!" / Ames o AL

" Hej alla snygga singelkillar som är hos Michelle och Marcus. Jag ser ut såhär, ni kan ringa mig! " / Emelie, som har ritat en mycket vacker bild på sig själv


MICHELLES 22-ÅRSFEST

"Lejonmanen Marcus och hans ursnygga hona. Tack för en helseriös fest!" / Heidi

" Jag säger som jag alltid sagt, 22 år och ändå så omogen...haha! Men jag är ju ett halvår yngre, tänk va omogen jag är då! Och ikväll är jag nykter, det har inte hänt sedan vinter - 97." / Hanna

" Hej och hå. Jag har köpt mig ett par nya styltor och Malin K ska bli full. Malin K har köpt ett nytt hopprep och med detta i åtanke ska vi tillsammans supa Mari under bordet. " / Malle

" Jag känner en som har 13 tår..." / Bloody Määäry

" Ge mig mina pengar!!" / Anton ( Hoppsan, vem var det där??)

"Hej och hå med farbror frej! Här ska du få se på ena häftig grej. Ames och Mari har supit te, nu får vi aldrig va i fre´. Klart slut Varulvstjut" / Ames och Mari

" Har jag sagt att jag känner en med 13 tår?" / Mari (Igen...)

" Nähä!! Vem då?? Malin Kraft?" / Okänd

" Det är hemligt..." / Mari

" Dan the Man var och smög runt här medan Macus var ute på promenad..." / Okänd

"Sicken kväll! Oboy som man säger!! / Carlsson, som är jättefull med tanke på hans handstil ( Och sen kommer en massa text jag VERKLIGEN inte går att tyda)


MARCUS 25 ÅR!!

"Nu sitter vi här och knäna har slutat skaka efter Mackans SURPRISE! Jag är iallafall nöjd! " / Malle

" HEJ!! Jag har vart o bytt skor, så nu fryser jag icke om fötterna längre. Jag har tagit med en skiva! " / Mari och AL

" Grattis till min favvosyssling, flytta till GBG med Michelle!!" / AL

"Vi ses på Systemet!!" / Hanna

" We love Max!!" / Maria och A.Ass ( Vem är Max??)

I väntan på tapetserargubben...

Publicerad 2008-02-03 22:18:36 i

Nu känns det som om vi gått tillbaka en månad igen, hela vardagsrummet är nedplockat och utflyttat till lägenhetens andra utrymmen. Imorrn börjar gubbarna tapetsera, och det ska bli mig en glädje att komma hem från skolan och se det gjort och klart.

På torsdag kommer min mamma till Lidköping, och jag ska ta med henne på lunch på Larssons skafferi, Lidköpings absolut mysigaste lunchställe med masa kuddar, sköna hörnor att krypa upp i, ekologiskt och närodlat gottigt krubb och framför allt; gott kaffe med en liten efterrätt. Vacker konst på väggarna är också ett skäl att gå dit för.

Har sträckt min vad sedan discobowlingen ikväll med Hanna och Anna i Skövde. Efter en god middag på Wallermans, blev det bowling i neonljus. Kul som attans, och jag kommer att sakna Anna som knappt hunnit landa hemma efter studier i Kanada, och som på torsdag flyttar vidare till Buenos Aires. Men som tur är, har hon lovat att ta med sig Hanna och komma till S-Hampton i sommar. Good, girl!

Och eftersom Anna flyttar, lät jag och Hanna henne vinna i bowlingen...;) (?)

Nu ska jag fortsätta titta på världens sötaste Nicole Kidman i "en förtrollad romans" och dricka upp min Corona.


Cheers, mate!

Meeera bilder!

Publicerad 2008-02-03 14:55:43 i

Eftersom jag varit så dålig på att ladda upp bilder den senaste tiden, tänkte jag kompensera mina läsare genom en riktig bildkavalkad. Bilderna blir blandade, och inte från nåt speciellt tillfälle. Håll till godo, och kommentera gärna! ;)

image436

                  

Min söndag i bilder...

Publicerad 2008-02-03 14:35:18 i

image430

Jag väljer tapeter ur katalogen från Boråstapeter, imorrn börjar omtapetseringen av vårt vardagsrum. Blir det medaljonger, pärlemor eller nya, fräcka mönster?


image431

Jag och Baby mysade igår, alldeles ensamma hemma. Det blev läskiga filmer och lite godis med tända ljus.

image432

IKEA-besöket igår resulterade i fina sittpuffar, min födelsedagspresent från Marcus. Nu väntar vi bara på gardinerna och de matchande kuddarna som ska pryda dessa.

image433

Vi har fått upp den fina tavla Malle målade till Marcus 25-årsfest, nu sitter den fint i hallen och möter alla gäster. Vi är så nöjda med den!

image434

Såhär fint blev vårt nya kök efter lite ny färg, nya stolar och andra grejjer. Att jämföra med den vackra orangea nyans som fanns tidigare. Uäääh!

image435

Marcus visade prov på sin manlighet igår och satte upp vår nya tidsskriftssamlare i badrummet. Nu kan vi och våra gäster läsa Tattoo Magasine och SRM när vi vill!;)

Klarade tentor och IKEA-time!

Publicerad 2008-02-01 16:49:58 i

Har precis landat i soffan hemma i Lidköping, efter en hård (?) skolvecka då vi börjat nya kursen marknadsföring.
Ska hugga tag i lite städande och grejjande, imorrn kommer Ames med manligt sällskap för TAKOS och lite msyig samvaro. Det ska bli riktigt mysigt, och vi leeengtar efter våra första gäster här i vårt nya hem.

Utanför dörren stod, när jag kom hem, en tapetkatalog, på måndag börjar vår hyresvärd att tapetsera om i vardagsrummet, och som Ni vet, älskar jag att bestämma, för att sedan se hur saker blir gjorda åt mig.
Det lutar år ngt. i medaljong, men pärlemorinslag. Vitt,vitt och vitt!Så vill jag att mitt hem ska se ut nu efter den färgpalett vi bott i tills nu ;)

Imorrn åker jag till IKEA med mamma o co, för att köpa mina födelsedagspresenter från Marcus, bra bra.

För övrigt har vi kommit relativt i ordning, jag dricker ett glas rött medan jag målar dörrkarmar på veckorna, och när jag inte tentar, görs en massa annat skoj.
Som att boka biljetten till London, dit jag åker den 3 maj för att återvända den 12 september och tenta av entreprenörskursen.

Nu blire bildupdate!
Och jag har hittat min dödskallering!!!

Saknar mina mates, snart ses vi bruuuudar!;)


image402

                    

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela