GypsyRose

Taking the long way around

World of wearable art

Publicerad 2009-01-26 06:18:28 i











    

Återigen! Vilken dag! Jag är helt slut av alla intryck. Imorses snoozade damorna M och J ett par extra minuter innan vi drog oss upp ur sängarna. Våra roomies hade givetvis varit vakna sedan tuppen gol, men med en morronLatte innanför västen var vi båda på topp igen!

Första stoppet för dagens utflykt var hos en lokal konstnär. En öppen ateljé med högt i tak framför en sjö med rosenbuskar i trädgården, höga bergsklippor i fjärran, en golden som älskar besökare och ett par gäss som gottade sig i solen var vad som mötte oss. Ett helt otroligt besök hos en kvinna som har en mycket sund syn på livet, och är nöjd med sin plats i världen.
Klassen enades åter igen om att allt man behöver här i världen är ett öppet sinne och modet att göra det som gör en själv gott. Enligt vår konstnär behöver hon inget annat än kaffe, vin och en burk oliver hemma. Sedan är livet komplett.

Efter en lunch på stranden och ett och annat lunchdopp i det blå, begav vi oss till WoW, World of Wearable Art.
Ska försöka beskriva känslan av att kliva in i detta extraordinära museum; Lite som att dansa in med ett sambatåg från Rio, in i manegen för Cirkus de Solei i kombination med Pans labyrint, där både Hannibal Lecter, grabbarna från Clockwork Orange och Beetlejuice fanns representerade.

Med andra ord, helt sjukt. Konceptet är från tidigt 80-tal, då en kvinna från Nelson försökte göra reklam för sitt konstgalleri genom en modevisning av mycket liten skala. Idén exploderade i popularitet, och idag har man vid varje årlig show som hålls i september, ett besökarantal på nätta 34 000 pers. Designers/konstnärer skapar dräkter, klädesplagg i de mest twistande former, färger och allt där emellan. Helt twisted, men SJUKT fräckt!
Inne i den stora salongen i museumet blev det nästan ännu läskigare, utvalda dräkter visades på dockor som snurrade runt på ett löpande band, det hängde dräkter i taket och överallt.

Så vill ni veta mer om detta oerhört häftiga arrangemang, klicka er in här eller youtuba det!

X

Kommentarer

Postat av: mia

Publicerad 2009-01-26 10:50:37

Dit ska jag... någon gång i mitt liv ska jag dit. Jädrans va snyggt det lät...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela