GypsyRose

Taking the long way around

Juldagen hos Malle

Publicerad 2006-12-30 11:14:22 i

Juldagen hos Malle
Här kommer ett bildmaraton från inflyttningsfesten hos Malle på Juldagen. Här är det jag som får hjälp av DJ när vi byter piercingar med varandra. Värt, eller hur? Inte...=)

Jag och Marcus har varit sambos i två granars tid

Publicerad 2006-12-27 13:50:19 i

Jag och Marcus har varit sambos i två granars tid
Vår andra gran som sambos plockades in och smyckades i förra veckan. Lovely, Lillerskog!
Lovar att rapportera mera från julen som gått, men nu har jag bråttom. Ska in till Sjukan och bli stucken med en hemsk spruta. Sedan är jag laddad för Thailandet!

Snart är det dags...

Publicerad 2006-12-22 22:47:28 i

Att öppna julklapparna Marcus köpt till mig och jag til honom. Så spännande! Jag har tjatat jättelänge om att vi ska byta innan jul, men Marcus har varit karl nog att stå emot. Men nu är det sista chansen, imorrn åker han och Rebecka till MAriestad för att fira jul hemma hos sin pappa, och jag åker hem.

Jag är så nyfiken! Han verkar verkligen ha lagt ner energi i årets julklapp, det verkar inte bli den sedvanliga bandtröjan och CD:n. =)


Och eftersom vi strax ska öppna paketen här hemma, kan jag lika gärna berätta vad han får för er, kära läsare!
Ett par biljetter till Tattobåten i mars, Siljaline med ett stooort antal tatuerare på plats som gaddar dygnet runt, största tatto-mässan till sjöss sen länge (ever?) ska bli sååå kul!
Harrysson har vetat om det sedan några månader tillbaka, men han verkar ha lyckats hålla tyst om den här hemlisen! ;)

Åh, äntligen är det snart jul! Jag har varit ledig i två dagar, och bara kunnat känna in julkänslan! Idag var jag på stan med mamma och systarna och fixade det sista, och ikväll har vi varit ute hos min underbara svärmor och hälsat på och bytt julklappar, hon och jag.

För tillfället står sambon och lagar ( en mycket sen, men ack så goood) middag bestående av pepparbiff och hasselbackspotatis ( hackelback? Jag säger alltid fel, men ni vet vad jag menar)
Samtidigt dricker han en öl och tar en cigarett, jag slår in de sista julklapparna och tittar på Grinchen på TV. Mellan varven går jag och myser framför vår toppfina gran, som vi köpte igår och pyntade tokfint!
Ska sätta in en bild på granen senare, promise!

Igår var vi hos Egon och Olle och deras Mamma Mia, som fixat supergott julbord. Framför granen med snösprej satte småkillarna sedan rekord i julklappsöppning! Tror nog Egon fick med några av Olles julklappar i farten, det gick som sagt väldigt fort! Mina favvokillar firar julafton hos sin pappa i år, och därför hade vi "lilla julafton" igår. Underbart trevligt!

Det här är verkligen jul, mina vänner. Jag mår verkligen toppen och försöker smitta av mig av min sinnesstämning så mycket det bara går.

Nu önskar jag er en skön, mysig, stämningsfull, stressfri, underbar, kärleksfull och avslappnande jul tillsammans med de ni älskar mest!

Skänk gärna en tanke till de som har de sämre, lägg en extra slant i Röda korsets bössa. Eller gör som jag, skaffa ett fadderbarn.
Igår fick jag förresten papprena, "mitt" barn är en 11-årig tjej som bor i Chile. Och numera även i mitt hjärta och i mina tankar.

Jaja, nu ska jag kolla vidare på Grinchen!


Julefrid till er alla!

Och iväg for han...

Publicerad 2006-12-11 13:02:02 i

Efterfesten hos Filipsson i Lidköping kunde inte slutat bättre. 02.45 sharp bad jag festsällskapet att hålla tyst, stängde av musiken och satte på TV:n. Folk samlades runt mig, och vår värd plockade fram en extra öl åt alla, så vi kunde vara beredda att skåla.
Värre än nyårsafton, det hör ni ju.

Och knappt hade vi hunnit hitta stämningen, förrän Fuglesang var iväg. Det var annat än i torsdags natt, det. Den här gången gick det snabbt och smärtfritt. För oss iallafall.
Jag blev så glad att jag ringde hem, pratade med en mycket uppspelt 16-åring som faktiskt hade lyckats hålla vår 10-åriga syster vaken för att se spektaklet.
Inte dåligt gjort, tjejer! =)

Resten av efterfesten spenderade jag med lurarna på huvet, då jag om o om lyssnade på månadens soundtrack, " En näve näring", med....ja, gissa vem.


Söndag och andra advent (bakis/mysdag) hängde jag och Marcus kvar hos Dan Banan, som vi sovit hos.
Tokmysig dag, Dan och Marcus lät mig hållas med mina julidéer. Jag köpte frostsprej och apelsiner som jag pickade med nejlikor, och Dan köpte sig en halmbock ( mest för att göra mig glad, antar jag)
Marcus säger att Dan beter sig lite som en storebror till migm det stämmer bra det.
Jag gillar att ha en storebrorsa som jag kan linda runt mitt lillfinger.

Nu ska jag jobba....lite. Ikväll blir det luciatåg med Matilda och därefter tovning i min och maris pyssellokal.

Hey baberiba!

Uppe klockan natt ( men vad fick jag för det?)

Publicerad 2006-12-08 10:05:47 i

Ja, inte fick jag se den förste svensken säga "Skepp o hoj" och bege sig till rymden iallafall.
Fy Fabian säger jag bara.

Sambon och jag hade ställt klockan på tre inatt, och efter bara några timmars sönm ramlade vi upp, stolta över vår Fuglesang.

Men ingen rymdtripp den här natten, eftersom väderförhållandena inte var de bästa. Åhhh....Samma procedur söndag natt alltså. Pust.
Jaja, vad gör man inte för vår svenske stolthet?

Idag är jag tröttare än tröttast, det är inte bra att rubba skönhetssömnen på detta vis.
Ikväll far jag och sambon till GBG och hans syster för att svira runt, och imorrn är det personalfeeeest!

Trevlig helg!

Julpynt och Sverige till rymden

Publicerad 2006-12-07 12:57:27 i

Julpynt och Sverige till rymden
Det vankas jul i den lillerskogska/Ingvarsdotterska lyan.

På lördag vankas det personalfester på respektive arbeten, och jag drar mig vidare till Marcus fest när min egen spårar ur och kollegorna börjar hångla med varandra, med slipsarna hårt åtdragna runt huvdena.

Men först ska jag och sambon ställa klockan på 02.50 inatt, för att gå upp ur sängen och se vår svenske stolthet bege sig till rymden.
"Man är väl patriot", som Marcus sa.
Kanske är det läge att införskaffa sig en Sverigedräkt och klämma in sig i, och sedan högtidligt sjunga nationalsången när det är dags?

Näää, det räcker nog med att vi tar oss upp, värmer några av mina utomordentligt goda lussekatter ( eller saffranspentagram för all del) och myser lite i soffan.


Resultatet

Publicerad 2006-12-05 12:32:41 i

Resultatet

Visst blev det bra?
Jag är helnöjd, trodde knappt det om mig själv! Marcus fick inte vara med särskilt länge, eftersom han bara gjorde saffrans-pentagram.... =)

Så nu har vi laddat upp med lussekatter för hela julen!

Mycket som ska hinnas med till jul...

Publicerad 2006-12-04 11:05:27 i

Stian ska skuras och locket ska läggas på brunn´.
Äh, skämt åsido.

I fredags hade jag en sådan där riktig mysfredag, hämtade upp lilltrollet och beställde sedan mumsig kebabpizza som vi åt framför  julkalendern på SVT ( verkar bli en ny favorit, tror vi båda) och sedan såg vi Markus ta hem Idoltiteln!
Mellan varven städade jag ur fönstrena, satte fram adventsljusstakarna, planterade om mina nyinköpta hyacinter och med gemensamma krafter lyckades jag och Matilda få till några apelsiner med nejlikor istoppade runt om, som nu står på TV:n i en skål och luktar underbart.

Kvällen avrundades med en julfilm då mellansystern kommit inramlande från Anna Ternheims konsert i Skövde, med stjärneögon och rosiga kinder.

Även lokföraren trillade in framåt elvatiden, och fick sig lite pizza han också, innan vi alla slocknade som små barn i mjuka sängar. =)


I söndags fyllde trollungen 10 bast, och helt plötsligt är det hår och makeup som gäller ( i viss mängd, naturligtvis), och hon använder sig av uttryck som "har du sett musikvideon eller?" och "känn dig knäckt" o tid och otid.
Vad hände med hennes tandlösa mun som försökte bilda ord som "mamma" eller "Mikaela"?
Uschiannamej, ja tiden går för fort.

För att åtekoppla till var jag började; idag ska jag baka lussekatter och överraska Marcus!

God jul!

SötisMalin

Publicerad 2006-12-01 10:33:22 i

SötisMalin
Gissa vilka som gick hårt åt på rödvinet? Jadå, tralalala.
Hans in the background ( he?)

Lycklig Michelle med lite svävande blick

Publicerad 2006-12-01 10:31:33 i

Lycklig Michelle med lite svävande blick
Inte kan det vara vinet som gör att jag ser så glad ut? Hm... =)
Natten spenderades sedan i diverse taxibilar, på svartklubbar och Joelssons och Annas place i centrala GBG.
För att citera en nära vän, " Åh, vilket äventyr!"

Close up

Publicerad 2006-12-01 10:28:25 i

Close up
Observera gärna Chill Out-loggan som demonstrativt lyser igenom kassen.
Lovely!

Kolla in kassen!

Publicerad 2006-12-01 10:26:32 i

Kolla in kassen!
Jag, mycket glad i hågen har lyckats få tag på den ultimata kassen till mitt rödvin.
"För en drogfri ungdom"/Lions


Hell yeah!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela