GypsyRose

Taking the long way around

Plugg/slapphelg

Publicerad 2008-10-31 20:00:34 i

Min inplanerade lugna helg har startat. Började den med att åka hem till Falsch (!) igår, där jag och syster Yster kollade på film och drack té. Idag har vi varit ute och gjort en massa viktiga ärenden, och det har till och med blivit lite pluggat. ( Lugn, jag sa LIIITE...so far ;)

Har precis ätit fredagsgottig grillad kyckling, potatissallad, vitlöksbaguette...mmm, och ska värma på lite glögg nu till mig, mamma o syster. Det är höstruskigt ute, och på trappan utanför står våra fina pumpalyktor tända, som en inbjudan till Trick or Treatande barn. ;)

Jag tror det blir en bra fredagskväll, och ska tvinga min syster att kolla på skräck med mig sedan...Ohhh....läskish!
Just det! Har mobilen avslagen eftersom det är dåååligt batteri, och laddaren ligger hemma i Lisch, så försöker ni nå mig...Går inte det. ;) Skicka ett sms så kollar jag av det i sinom tid)

Så; HAPPY HALLOWEEN ALLIHOPA!!!


(Pssss....ikväll är ett utmärkt tillfälle att checka in på www.hotel626.com, för den som vågar, och vill ha lite extra halloweenskräck!!)


Cheeerios!

Tack mamma!

Publicerad 2008-10-29 17:24:42 i

Jag har seriöst världens bästa mamma, alla kategorier. Och nu tänker jag berätta varför. Eller ja, varför jag är så glad just nu. Den här månaden ser ekonomiskt ut som en katastrof, att plugga är inte lätt och det är konstant utgifteroch minus på kontot. Den här Nya Zeelandsbiljetten samt att vara bilägare gör det inte lättare kan jag meddela.
Idag när min mamma kom hit för att hämta systrar som varit här ett par dagar, fick jag ett kuvert. I låg ett superfint vykort där hon skrivit ett par väldigt fina rader, samt lite dineros. Som räddar mitt ekonomiska liv denna månad. Blev så glad att jag grät en skvätt.

Tack mamma! Du är underbar!

Vi barn har aldrig varit särskilt bortskämda med prylar, men naturligtvis fått det vi behövt. Dessutom har jag en stolthet som gör att det sitter väääldigt långt inne med att låna pengar från mina föräldrar. Det känns bra att kunna betala för sig, och inte vara till någon last. Visa att man klarar sig själv.

Men ibland, då är det så skönt att få ett litet bidrag för att klara av allt.
Lättnad.

Fullspäckad helg (As i like it!)

Publicerad 2008-10-24 11:34:09 i

Har ungefär precis vaknat (De dåliga vanorna från England hänger med, eller så behöver jag helt enkelt mer sömn på grund av det tempo jag hållit ett halvår nu, hm.) Sitter med min frukostsmoothie och betalar lite räkningar och annat nödvändigt...Suck, pengarna hinner knappt in på kontot innan de ska därifrån. Men...Det blir bra, jag ska ju till Nya Zeeland! :)

OK, kolla här nu då;

FREDAG
Lilla syster kommer till Lisch efter skolan. Det blir fredags-veggo-smaskens-mat, tjitttjatt och uppstyrning av oss själva inför kvällens halloweenfest i min skola. Kul!

LÖRDAG
Slapp slapp i soffan med skräckfilmsmys mest hela dagen, innan livet kör igång på eftermiddag. Till Falköping, på kalas, vidare till Skara och deras SUPERBRA årliga spökvandring i forntidsbyn, sen hem till Falköping igen, till Hanna som har fest (fortfarande med lilla syster Yster i släptåg), sen vidare till Skövde och till rockbaren där det spelas rosken roll musis.

SÖNDAG
Plugga!(måste, måste, måste!!), åka till Skövde på kvällen och gå på bio.

Är ni med? Då kör vi!

Mamma Mia och Björnbröderna...

Publicerad 2008-10-22 21:21:39 i

...Stod tillsammans med den levande handväskan, förlåt hunden, Pascha och inväntade tåget som kom från Falköping, som rullade in på Göteborgs centralstation på lördag förmiddag. Av hoppade tant Mickan, som blev strålande glad av det varma mottagandet. Killarna hoppade glatt upp i famnen på henne, och Pascha höll på att förgås av lycka. En människa hon kände igen!!

Av Mamma Mia fick Mickan en varm, lång och välbehövlig kram som hon kunde leva länge på sen. Resten av dagen spenderades med denna lilla extrafamilj som Mickan ibland kallar hennes, det blev äppelkrämsprovsmakning av Mias storkok, lek i vattenpölar, hålla handen över gatorna och besök på naturhistoriska museet där de kollade på stooora valar och små, små råttor.

Vilken dag!





   

Dagens to-do

Publicerad 2008-10-21 20:59:22 i

* Fixa med mitt CV, den engelska versionen. Hur  man ett CV lite roligare?Tips mottages tacksamt.
* Kolla på Ugly Betty och DH.
* Leta boende i Nya Zeeland.



Suck.

Och jag fick ha AL för mig själv en stund

Publicerad 2008-10-20 15:02:15 i



Dagen efter Klanfesten
fick jag ha sweetie AL alldeles för mig själv flera timmar, vilket var boosting för en hösttrött själ. Det blev Latte och cafébesök, för att stilla våra något underliga cravings pga den icke-existerande baksmällan. Nils och Gurra kikade förbi också och catchade up från kvällen innan. Lyckat!

I have a dream

Publicerad 2008-10-20 11:56:51 i

Nu har drömmaskinen dragit igång för fullt igen. Nätterna igenom drömmer jag en massa sjuka saker utan något som helst samband, för att sedan vakna upp dagen efter helt förvirrad. Vad stämmer och vad gör det inte?

Inatt var det iallafall Malin och Martin som skulle gifta om sig, söndagen veckan efter deras eget bröllop. Detta för att Malin vid den första vigseln fick efternamnet Karlsson, med HELT FEL stavning. Och detta kan ju inte korrigeras utan en vigsel, o nej! Så det blev bröllop igen, Malin i en riktig marrängbakelseklänning, och med snaggat hår.
Hela bröllopet gick i 1300-tals Romstil, och i tätet för hela följet ( de visade upp sig inne på en slottsgård innan) kom Fabio (från Hester Family och italienare) i en blå, JÄTTESTOR cirkusdräkt.

Så himla mycket detaljer minns jag nu, men de tänker jag inte trötta ut er med, kära läsare. Idag sitter jag hemma och ska ju plugga, så wish me luck! Lite kaffe, en promenad i det mysiga höstrusket och Scarlett Johanssons platta lättar upp dagen.

Senare blir det bildupdate från helgen med Klanen i GBG. Anna-Lena, tack igen för din utomordentliga gästvänlighet. Det känns som om man kommit hem när man kommer till dig. Goding!

Om jag var en sån där tant...

Publicerad 2008-10-17 16:54:52 i

...Som kunde hitta saker genom att humhumma lite och så, ni fattar ju själva. Ja, iallafall. Då skulle jag hitta min ask med alla mina piercingsmycken, för nu är jag trött på skiten. Vill byta! Vill vara kalasfin när jag träffas Ze Klan på lördag, som är imorrn.

...Dessutom skulle jag i samma veva hitta min locktång, som jag behöver till nästa fredag. Då är det HalloweenFÄST i min skola, och jag tänker mig Mitjellen- Marionettdocka. Kan det vara nåt? Jag ser allt framför mig, jag kommer vara jättesöt och oemotståndlig. Men det HÅLLER INTE utan korkskruvslockar. Vem har sett en marionettdocka med rakt hår?Va?VA?! Åh.
(Måste smygöva på att se ut som en docka också, det är ju det som är kruxet. Det verkar jobbigt)

Jaha! Har ni tråååkigt och inte kan vänta på alla Halloweenläskigheter, checka in på www.hotel626.com. Skitläskigt är det, och man kan bara checka in från 18.00 på kvällen fram till 0600 på morronen.

Johanna är i Rom. Saknar henne gör jag. Men imorrn blir det JÄVELFEST med min allra, allra bästa Klan. Håll i hatten, för här kommer det att gå undan, I´m telling you!

Gästlistan

Publicerad 2008-10-15 22:26:22 i

The Carlson´s hade skrivit en utomordentligt rolig gästlista för varje deltagande gäst under deras bröllop i lördags. Här kommer några av de bästa...;)


3. Roger Strandberg
Engagerad bastukvällsarrangör och grillkung-Från februari till november! Tar gärna långa promenader med hunden      Willy. Brudens far.
Högsta dröm: Att PA:s går i konkurs.

15. Marcus Lillerskog
Rockande lokförare med en rejäl släng av hypokondri. Har tillsammans med brudgummen långa och trevliga matkvällar dom oftast slutar med Samarin. Sambo med nr 16.
Högsta dröm: Att det en dag ska bli lagligt för lokförare att bära svärd.

16. Mikaela Ingvarsdotter
Sprallig och pysslig tjej som är nyss hemkommen från England där hon sålt äventyr för glatta livet. Sambo med nr. 15
Högsta dröm: Att Marcus ska byta ut den delen av soffan som han suttit sönder.

17. Elin Strandberg
Brudens kära lillasyster som trots sin unga ålder besväras av huvudvärk pga kaffebrist. Har därför alltid med sig en kaffetermos till skolan.
Högsta dröm: En helkväll på dagcentralen Hjorten.

23. Petra Miltsis
Volleybollbrutta som lämnat Värnamo för kärleken i nr. 27. Efter världstrippen ställs siktet in på Göteborg.
Högsta dröm: En barnvakt åt Sudden.

27. Andreas Sudden Sundh
Basist och mejeriarbetare som snart lämnar landet för tre månaders förlustande i världen.
Mardröm: Spelningen på Trollebo Choppers i somras. Det var alldeles för mycket färger inne i ambulansen ;)

29. Linus Ingelsbo
Sjungande reklamkändis, alias "SB12-mannen" som tillbringar alldeles för mycket tid i brudparets soffa, klappandes på katterna; "Du älskar mig Vito!".
Högsta dröm: Vitare tänder.

66. Ellen Brisman
Före detta bonnatös med estetisk ådra som nyss flyttat till storstaden Göteborg.
Högsta dröm: Att Anders ska sluta ringa in till Ordjakten.

67. Anders Blanco Lindgren
Duktig trummis med ett skratt som smittar av sig. Klassens clown.
Högsta dröm: Att det ska komma fler filmer med talande djur.

68. Martin Joel Joelsson
Fåfäng rockgitarrist som arbetar som formgivare med stort modeintresse.
Mardröm: Att Anna ska tvätta hans byxor på fel sätt.


Bröllopsöverraskning!

Publicerad 2008-10-14 17:22:32 i

Såhär gick det till strax innan bröllopet  i lördags. Surprise, surprise Carlsons! ;)

Stort tack till världens bästa kusin och frisör, som både kan sitt jobb så himla bra, och dessutom hålla Lillerskog lugn under en sådanhär stor omställning.







För att slippa ifrån studierna...

Publicerad 2008-10-13 16:20:47 i

...bloggar jag. Har käkat mellis, sitter med laptopen i knät och har första säsongen av Supernatural påslagen i bakgrunden. Men det är TRÖGT som satan att plugga. Har tappat energin till det här helt, och vet ine riktigt vart jag lagt den. Men va fan, det blir ju inte bättre än man gör det, även om jag hundra andra saker som cirkulerar i skallen.

I helgen åker jag till GBG för att Klandansa med...Just det, Klanen. Tänkte även locka ut Miavännen på en stor Latte under lördag eller söndag, för henne har jag inte träffat sen jag kom hem, och det är redan en ruskigt lång månad sedan.

So, what else is new? Det är regnruskigt utanför fönstret, jag har sovit ungefär 12 timmar inatt, och jag vet fortfarande inte var jag har mig själv. Skulle mer än gärna lägga ut bilder från helgens bröllop, men kameran ligger i bilen, som körts iväg på reparation...So, hold on ladies and gentlemen! Bilder kommer, men först sen...;)
Missade dock att fota E när han klev in i finkostymen i Donken igår, minen från folket där var obetalbar.
"Klä upp sig för att käka på Donken?Var är ungdomen på väg?"

Adios, flamingos!

Såhär trött har jag inte varit sedan...

Publicerad 2008-10-12 22:56:30 i

Studenten, tror jag. Är helt slut, och tom inombords. Vi har hållt totalfokus på bröllopet nu under så lång tid, och nu helt plötsligt så är allt över. Bara så. Om jag mår såhär, hur borde inte brudparet känna sig? Inte konstigt att folk blir lite deppade efter sina bröllop. Jag förstår dem.

Hjärnan är inte påkopplad ikväll, jag ska nog gå o lägga mig och läsa en sväng innan jag somnar om. Om jag kan sova nu, har ju sovit x antal timmar på soffan i eftermiddag. Men det är nog inga problem.

Hm, dumt. Mina texter till vår rapport som jag ska arbeta med imorrn, finns på Marcus Laptop. Som ligger i bilen. Som står parkerad på Marcus jobb. Och nyckeln ligger i Marcus ficka. Som är i Mariestad. Och som jobbar till 20 imorrn kväll. Citat; "Problem? Lös det!"

Japp. Så det ska jag göra. Imorrn.



Godnatt Michellen, du är inte ensam även om du känner dig som det.

De sa ja!

Publicerad 2008-10-12 22:42:20 i

Gårdagen var en av de vackraste dagarna jag varit med om under hela mitt liv. Våra älskade Malin och Martin sade ja till varandra i Åsarps kyrka. Och trots att de tunga regnmolnen hotade att skänka regn i brudkronan, var det en ljus, underbar och otroligt vacker dag. Helt otroligt. Jag är så stolt över dem. Nu är de herr och fru Carlson, och jag kunde ta ögonen från Malin under hela dagen/kvällen/natten, hon var så otroligt vacker. Jag lovar er högar med bilder i nästa blogginlägg.

Ett av de mest rörande ögonblicken från gårdagen var garanterat Hell n Diesels aukustiska version av sin mycket vackra Falling (som ni kan lyssna på här) medan de nygifta dansade tätt tillsammans. Inte ett öga var torrt när Emil tog ton tillsammans med pojkarna, inte minst bruden som lät tårarna rinna.

Det blev övernattning på det supermyaiga vandrarhemmet strax intill för mig, Lillerskog, Hans, Maria samt Hell n Diesel med brudar. Fest hela natten, runt sex imorses kröp vi alla till kojs. Vilken helg! Jag vet knappt hur jag ska beskriva den.

Jag och Marcus kikade upp till Carlson´s i eftermiddags när vi kom hem, efter att ha bakfyllekäkat på Donken med Emil. Och där satt de, helt trötta men mycket lyckliga i soffan. Sötnosar!


Däckade själv i vår soffa här hemma så fort vi kom hem till Lisch, medan Marcus fick åka till jobbet. Bilen är paj, jag har hundra saker att ta tag i imorrn, som jag skjutit upp pga bröllopet, jag ligger efter med plugget och ikväll känner jag mig ensammast i världen och undrar om vissa beslut och tankar egentligen är riktigt kloka när allt kommer omkring.


Men i Falköping sitter det ett par som är nygifta, som precis har startat en underbar resa tillsammans. Bröllopet är klart, och det blev hur bra som helst. Det är allt som betyder något för tillfället.

Dagens to-do

Publicerad 2008-10-09 21:11:15 i

Idag har varit en dag av många bestyr. De flesta har blivit avbockade, andra inte. Beroende på disciplin och engagemang från bloggarens sida. Kolla själv.

*Vakna (Check)
*Ta mig till stan (Check)
*Köpa gratulationskort, champagne, strumpbyxor, massor av pärlhalsband samt sjal (Check)
*Latta mig på ett café, skrivandes gratulationskort till brudpar (Check)
*Hämta ut Lillerskogs hatt från stans modist (Check)
*Färga hår, kulör trollsvart (Check)
*Diska (Halv-Check, skar mig på trasig disk och slutade abrupt)
*Plugga (Halv-Check, lite sisådär med detta)
*Ringa Årås kvarn och stämma av inför bröllopsfest (Check)
*Laga mat (Nej, finns inte tid)
*Lägga på viktigt paket på lådan (Check)
*Packa inför helgen (Nej)
*Sy en detalj på klänningen jag ska ha på lördag (Check)
*Se Napoleon Dynamite (Check)
*Maila viktiga mail (Nej, inte hittills)
*Fixa viktiga grejjer med bilen (Nej, dumt dumt dumt)
* Fixa med bröllopslekar (Nej, dags nu kanske?)


Men annars. Annars har det väl varit en ganska kreativ dag, nu när jag ser min lista? Jorå. Bra jobbat Michelle. Åter till studierna och kvällskaffet.

Uppfinningsrikedomen...

Publicerad 2008-10-09 00:59:44 i



...Är inget syskonskaran Johansson/Ingvarsdotter har lämnat hemma när de åker på utflykt till Ullareeeed! Nejdå.

...And the Tantliga goes bananas @ Ullared. So help us God!

Publicerad 2008-10-09 00:55:05 i



Har nån sett det där Ullared? Jamän titta, there it is! Lovely!




Såhär glada blev syskonligan när de till slut hittade tantmagneten och legenden Ullareeeed!





En ofylld kundvagn av stl XXXL kommer (ej) lastad!! Nu kör vi!



Såhär glad blev Gabby när hon hittade en fin tröja på Hästavdelningen inne på GeKås. Är det lycka eller är det lycka?



Och naturlisch blev jag lika glad. Fast min var rosa.

Jojomän.

Publicerad 2008-10-03 11:46:31 i

Det går framåt för den här Ingvarsdotterskan. Biljetten till Christchurch NZ är bokad, och jag har naturligtvis det bästa resesällskapet. ;)

Det är fredag och allmänt gôtt, och jag har lyckats pricka in så gott som hela Klanen i veckan. I onsdags hade jag tråkigt, så jag satte mig på ett tåg till GBG med min söta kaffetermos i högsta hugg. Trillade in i Nils famn, och resten av dagen/kvällen spenderades i Nils mysiga place med mina favorittjejer. Tog sista tåget hem och körde sedan från FKP till Lisch. Tröööött....

Trevligt blir det iallafall den 18:e. Klandejt och inflyttningsfest hos Nils. Leeengtar efter er alla, gals n Pals!;)


Nu ska jag ut på stan och leta nördbrillor...

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela