GypsyRose

Taking the long way around

Det planeras utflykt...

Publicerad 2008-06-29 18:06:22 i

Jag o J sitter och planerar nästa utflykt som faktiskt inte kommer att gå till London. ;)
Vi ska nämligen åka till Stonehenge inom en snart framtid. Hyra en bil och ta med oss de som vill följa med.
Såg på kartan att vi praktiskt taget bor granne med detta underverk som är så känt ;)
Där ser man, vad vet man?

Ska bli kul iallafall...:)


Pappa jag vill ha en Italienare!

Publicerad 2008-06-28 16:52:03 i

Galenskaparnas gamla slagdänga "Pappa jag vill ha en Italienare" går varm här på Hester Road för tillfället. Ludvig fick nämligen en snilleblixt och har mejlat ut sången till alla italienare som bor här i kollektivet. De tycker att det är jättefestligt och att svenskar är ännu mer dumma i huvet än de tyckt tidigare...;) Och vem kan klandra dem? Blekfeta svenskar i överpropotionella kostymer som springer runt och sjunger om PizzaPasta. Japp. Det är svensk humor när den är som bäst, eller hur?

In på youtube och kolla detta klassiska gamla klipp med er, bums!

Idag har jag och J varit på stan, och mötte senare upp L för en glass i solskenet. Portsmouth visar sig från sin allra bästa sida idag, och det är tur, för ikväll blir det stor eld på stranden med hela kollektivet. Killarna har släpat plankor som de hittat utanför kontoret hela veckan, undra just vilka mest ser fram emot att få elda...;)

Igår var vi på bio, jag o J och alla pojkar. Såg Wanted med Angelina Jolie, och sen smög vi vidare och kollade på den nya Narnia. Det är ett helt tokigt system på biografen i den här stan, alla salonger ligger längst med en lång korridor, så det är liksom bara att kila vidare när filmen är slut, och hoppas att man tajmar in nästa.

Hoppas ni där hemma har en lika fin dag som vi har här, puss!

Nu kan jag inte hålla mig längre...

Publicerad 2008-06-28 16:33:48 i



Titta vilken hemskt fin inbjudan som kommit på posten i veckan till oss, och som Mackan hade med sig när han var här senast. Jag blir så glad, och har i dagarna varit på Debenhams och inhandlat min klänning. ;)
Det vankas bröllop i stan, tjolahopp!

Min midsommar 2008

Publicerad 2008-06-25 00:29:42 i

...Blev strålande, underbart och helt tokigt bra! Vid lunch på fredagen tog jag, J och S tåget till Portsmouth, och sedan vidare med bussen till London. Me like London, och efter lite shopping (cigg, vodka och luftmadrass;) firade jag och J midsommar med en riktigt traditionell middag på McDonalds. Varsin Happy Meal, Glaaaa Midsommar hörru!;)

Vidare med buss (ähum, fel håll, jasså det tror du, då hoppar vi av och åker åt andra hållet då;) till Queens Park där vi till sist hittade hem till L:s nya lya, på en jättefin och mysig gata. Vi trillade in, bekantade oss med flickorna han delar hus med, och svidade snabbt om till midsommarblåsorna innan vi gick på midsommardrickat. L kom hem en knapp timme senare, och joinade oss i kalasandet. Vi tre trillade iväg till Paradise, en kanonfin bar/pub med superschysst inredning, gamla fåtöljer mm. Det blev en riktig kanoners kväll, L agerade gentleman (vem är förvånad?;) och bjöd på drickat, vi dansade hej vilt med alla som ville hänga med i virvlarna. Förklarade nog 100 gånger den kvällen vad Midsommar var för alla engelsmän som ville höra på, och hur BRA det är att kunna fira detta. ;)

När klockan slog 2, blev tre partyglada svenskar toknöjda med kvällen och stampade hem under glada former.
" Ja, man ska ju sluta när man är på topp!", kom vi överens om.  Väl hemma blev jag JÄTTEPIGG och började ringa runt till folk hemma i Sverige. ;) Ungefär så här lät det när jag till slut fick tag på min lillasyster, efter att ha ringt både Marcus, systers mobil, Larsson och till sist systers pojkvän;

Jag: "Ja, men hej! Vad gör du?"
 Syster "Vad tror du?Sover. Vi ska upp tidigt imorrn och åka till dig ju".
Jag: "Ja men precis, Men du! Om du går och väcker Mackan så ska du få en överraskning!"
Syster: "Tänker jag absolut inte göra."
Jag" Ja..Nä, men det är bra det. Bra bra."

Och stackars Larsson, som efter en kvarts lyssnande på en MICHE pratglad Michelle, säger att " Jadu Mikaela, om du inte har så mycket mer att säga, skulle jag gärna vilja fortsätta krama min flickvän".
Jassåjahaja, jag störde visst;)



Låg och pratade med L, eftersom J slocknade strax efter att vi kommit hem, men det varade inte länge, för minuten senare var den en liten Michelle som sov gott. ;)
Väckarklockan ringde 9.30 dagen därpå, vi hade fått för oss att vi skulle vara kulturella och gå på musem, men efter noga övervägande fick vi avslå den tanken och stanna hemma för ett par timmars baksmällejobb. ;)
Vi ringde dock och väckte S,som kom hem till L efter ett par timmar. Strax därpå begav vi oss till Hyde Park, där det traditionella midsommarfirandet ägde rum. 600 svenskar hade samlats för att göra det vi svenskar gör bäst. Dansa Små grodorna, dricka snapsar och ha fina kransar i håret. Det var ett otroligt mysigt firande, folk hade med sig picnickorgar och alla var på festhumör, stor som liten. L och S kilade iväg och köpte lite smått o gott, sen kunde vi också delta i picnicen.
Killarna var inte sena att delta i lekarna sedan, jag o J stod däremot bredvid och fotade!;)
Hur mysigt som helst, med andra ord!

Ett par timmar senare, sade jag hejdå till gänget, och tog tuben bort till Victoria Station, där jag trillade rakt in i armarna på mamma, systrar och Marcus. Underbart! En kille bredvid oss frågade mamma snällt om det var längesen vi sågs.
"Jaaaa, 3 veckor sedan!", svarade hon ärligt...;) Det är länge för den här familjen, kan jag lova. ;)

Vi tog bussen tillbaka till Portsmouth, där jag bjöd på en snabbguidning och sen käkade gott på en spansk tapasbar innan vi tog en taxt till Hester Road. L var underbar och erbjöd mitt sällskap sitt gamla rum, som han fortfarande har kvar. På det viset har vi kunnat på alla tillsammans under 3 dagar, lovely!

Vi har haft underbara dagar, och jag o Gabby avslutade storslaget med SATC-filmen på bio igår kväll. Jag lovar, den var ÄNNU bättre nu, andra gången!

Så, imorses kl.0600 vinkade jag adjö till familjen i taxin, och sedan började en ny arbetsdag.
Tack snälla fina familj för dessa dagar. Hoppas vi ses snart igen!;)








Haha. Såhär kan det se ut när jag och Johanna står bredvid varann. (Fast i ärlighetens namn hukar jag mig något för att få till en extra spexig bild. Sådetså;)







             

Midsommar à la London!

Publicerad 2008-06-20 09:52:38 i

Glad midsommar, kära läsare!

Det är midsommaraftons förmiddag, jag sitter på kontoret och ska arbeta några timmar innan jag och Johanna slutar vid lunch, och då tar bussen upp till London för att möta upp L, som kommer hem från jobbet. Då blir det midsommarfest på ett eller annat sätt!;)
Men innan dess ska vi försöka hitta fina blomsterkransar i London, och lite shopping har ju ingen dött av;)
Konversation på jobbet nyss;
- Ja, men vi måste ju bara hitta fina kransar att ha på skallen. Jag vill ha krans. (Jag)
- Jag med, men det kanske räcker med en banan? (Johanna, som lade sin frukostbanan på skallen och såg allmänt spexig ut)

Och ja, varför inte? Blir ju en annorlunda midsommarkrans om inte annat...;)


Lovar att återkomma med bilder från vårt firande.

Imorgon tar jag tuben bort till Victoria Station, och möter upp mamma, systrar och Marcus som kommer med bussen från flygplatsen runt lunchtid. Underbart! Det blir buss ner till Portsmouth för ett par dagars hängande. Mys, jag längtar efter dem!

Och en så himla glad nyhet som gör mig alldeles varm i hela kroppen. Vecka 28 kommer min sötaste Bloody Määäry och hälsar på, vilken surprise!;)

Nu önskar jag er alla en underbart vacker midsommar, min favoritdag på hela året (Förutom julafton då naturligtvis).

Anh´s farewellparty

Publicerad 2008-06-16 20:10:37 i



 Och så här snygga var jag och Enriqo då. Men bättre kan vi...




Scheeexy....;)




Lite Charlies Angels hinns alltid med...;)


Himla trevlig kväll, först stoooor kinamatsbuffé med inte mindre än 60 rätter, sen puben med en del av kollektivet. Hävde Jäääger Med tjejerna "för att smälta maten", tvingade en skotte att säga "Frrrreeeeedom" ungefär 100 gånger så att vi alla kunde säga att "Ja haha, det låter ju precis som Braveheart, haha ha!", alla utom Ivonne, som tyckte han lät som en full tysk som inte kunde prata engelska... Ehh...?;)
Fick höra att jag var hemskt söt i håret och med slips, och även ett par knäböjande gavs mig eftersom jag jobbat på så bra under dagen. Tack Jasmine och Simon, ni är för söta!;)
S fick även ett nyp i rumpan, och vi blev suuura tillsammans...fyyyy!
Flippade ur lite ihop med ovan nämnda sen, spex! Lärde även S att när man vill va´ ball i Sverige, så säger vi "tjeeeena Räkan!" (Vilket vi absolut inte gör, men jaja, vi kan väl börja?)

      

En himla rolig grej. Och en lite mindre rolig.

Publicerad 2008-06-15 02:18:11 i

Det gäller drömmar. Vet inte om det är något i luften här på Hester Road, eller om det är att jag så gott som varje natt kan sova obehindrat (när man inte blir väckt av fulla housies som trillar in efter en natt ute;) utan Herr Lillerskogs snarkningar (baby, jag gillar dig ändå;). I vilket fall drömmer jag en hel massa skumma grejer som jag minns jättetydligt dagen efter.
Här kommer ett exempel på Veckans Bästa:

Natten till måndag
Drömmer att klasskamraten B (Eller ja, B-M är det korrekta), plötsligt avlider efter ett misslyckat boobjob hos den lokale plastikkirurgen. Jag tröstas av klasskamrat A-S som berättar att B dog lycklig. Jaha, det var ju tur. Vi flyttar in hos B:s familj för att hjälpa dem i sorgearbetet. Hemsk dröm, jag minns att jag var helt förstörd. Stackars B! ( Men rätt roligt när man tänker tillbaka på det)

Natten till torsdag
A-L är gympavikare (Jag vet, bara det är ju lite halvkul...förlåt AL, men antar att vi fortfarande är på samma nivå när det gäller gympa??) till kidsen ute i Åsle skola. Ur en lucka i mitten av gympahallen kryper ungarna upp från omklädningsrummen . A-L skiter fullständigt i vad ungarna gör, o står istället och pratar med mig. HAr för mig att det hänger barn högt och lågt i den där salen i min dröm. A-L har inga planer för midsommar, och berättar att hon ska gå till Plantis, helt själv eftersom alla andra är borta. Listig som hon är, har hon i förväg planterat en Majja-planta på vägen till Plantis, så att hon på väg dit på midsommar kan stanna till och rulla sig en liten joint. "Ja, alltså jag är sååå trött på vin nu", säger hon till mig.
Det här är en den spexigaste drömmen jag har haft på länge! (Iallafall sen i måndags;)

Lördag förmiddag (Jag har varit uppe o studsat runt lite, och blev så trött av det att jag fick slumra lite till)
Mamma, systrar och pappa kommer till Portsmouth på besök. Pappa kommer istället för Marcus, som skulle ha kommit egentligen. I en bur på vår innergård har vi ungefär 100 katter instängda. Men helt plötsligt vaknar jag upp i mitt rum och får se en jättestor råtta på golvet, som står på bakbenen och fräser åt mig. Dum som jag är, sträcker jag ner handen och råttan bliter mig stenhårt. Massa blod överallt.
Är tillbaka på innergården med familjen, och ska visa dem runt. Det är jätteskitigt överallt och det står en gammal tank med grumligt äckligt vatten i ena hörnet av gården. Jag råkar stöta till tanken när vi går förbi, och vad flyter upp till ytan?Två hemskt äckliga kroppar. Sen kommer det massor med råttor och vi släpper lös alla katterna och de kastar sig över råttorna och min dröm utvecklas till en riktig splatterfilm.


Jaa, så kan det alltså se ut när jag drömmer. Helt sjukt, jag vet.
sista drömmen kan vara en reaktion på att min familj faktiskt kommer hit nästa vecka, och jag vet vad min mamma kommer säga när hon ser hur vi bor. (Fast det är inte riktigt så äckligt som i drömmen...;)


Ikväll har jag varit på biodejt med Enriqo. Mys!

Godnatt!

Till en vän. Eller flera.

Publicerad 2008-06-14 02:37:27 i

Kärleksförklaring kl. 02.32 en fredagsnatt.

Man träffar många underbara människor i livet, men det vette tuuusan om jag nånsin kommer träffa så underbara människor som de stentuffa och supersköna bryyydar som ingår i min Klan sen gymnasietiden. Jag tror inte det.
Vi träffas inte så ofta, men jag tror ändå att de fortfarande är mig närmast av alla vänner. Det är rätt skönt att ha dem, den där Hundtungan, Kamelen, Nils, Bloody Määäry och naturligtvis vår sötaste miss Kraft aka MalleBalle. ;)

 Ibland har någon av det lite tufft, och det är synd, för nu för tiden bor vi inte längre runt knuten på varann och kan komma springande med 3 kilo glass och första säsongen av Desperate, Top Models eller Greys...

Men girlies, ni ska veta att jag tänker på er ofta, särskilt när jag vet att ni har det lite kasst. Som nu. Jag är fullt övertygad om att allt kommer att gå så bra det bara kan med saker och ting, sötaste M.  Just nu saknar jag dig så himla mycket, vi har inte träffats på evigheter.(Precis som jag saknar er alla andra) Ta hand om dig, sötnöt. Jag kan ju inte sitta här borta i Englandet och oroa mig, särskilt när jag inte kan träffa dig. Fattaruväl.


Love till er, tjejer! Det här är en kääärleksförklaring till Klan Median.

Nu är det godnatt för fröken Ingvarsdotter iallafall.

Heja Sverige!

Publicerad 2008-06-11 00:42:54 i

Ikväll har jag suttit på en lokal, supermysig pub tillsammans med J, T och S och hejjat fram Sverige till vinst. Mådde finfint med en Strongbow i handen och med lite boll på tv. Underbart att se våra svenska män, som ibland liksom gör mål utan att det riktigt var meningen. Lovely!

Annars har det inte hänt så mycket sen sist, imorrn bitti vinkar vi hejdå till söta B, som efter 11 stronga månader på Hester Road tackar för sig och återvänder till Spanien. Trist, tycker vi såklart...

Det lutar nog åt att jag o J sticker till London på midsommarafton, och firar i nån park med andra partyglada svenskar. FÖrhoppningsvis får vi med oss L, som nyss lämnat Hester Road för andra äventyr och ny lya i London.
Dessutom ska jag ändå vara i London på midsommardagen, för då kommer min finaste mamma, söstaste systrar och underbaraste sambo på visit.
Och får jag inte fira midsommar som jag brukar, med min Klan, sambo och andra vänner, då vill jag åtminstone fira med andra svenskar, som fattar vad det handlar om!

Fler bilder kommer när Internet funkar här igen.

Cheers!

Update från Michellens liv

Publicerad 2008-06-09 00:22:46 i

Livet är gött, fast just ikväll hade jag nog hellre suttit på Carlsson o Malins balkong, tokgrillat och druckit rödtjut. Dagen hade jag gärna spenderat i MaPas trädgård, men söndagen i Portsmouth har bjudit oss på vackert väder. I flera timmar har vi pressat på den vackra beachen (Vacker, men det betyder inte att det är särskilt skönt att ligga på småsten. Att dessutom se lite dödsläckert brun och bekväm ut, är ännu svårare kan jag meddela).


Har haft UNDERBARA dagar sedan jag senast skrev, därav Bloggtorkan. Den 29 maj puttrade jag hem i mitt PrivatJet (hahaHAHA!) till Svedala, trillade in i MaPas famnar och grät en skvätt. Fick kaffe, huvudvärkstabletter samt jordgubbar o grädde av mamma, och hela helgen fortsatte i samma lättsamma, underbara tempo. Både jag och Syster Sis storgrät när hon kom hem från skolan och jag satt i trädgården och väntade på henne med hennes presenter.

"Bästa presenten är att du är hemma!" Sade min sötaste LilSis som fyllde hela 18 år. Underbaraste, nu är hon Stor och bestämmer själv. Fast LillSis är hon alltid, så mycket hon vill eller inte!
LillTrollet M grät också, men mest för att hon hade trillat av hästen på klassresan i Kyrkekvarn.

Vi begav oss ner till Sommarvackra Götet, och jag klev av spårvagnen och rakt in i min älskade Sambos famn. Marcus, som jag träffat lika lite som de andra familjemedlemmarna den senaste månaden, hade bokat bord på en grekisk restaurang. GAbbys första lagliga öl och en god middag senare klev vi in på GöteborgsOperan och såg Sweeney Todd-The Demon Barber of Fleet Street.
Jag o Gabby var i extas, Tobias och Marcus var...glada för vår skulll ;)

Svirade runt mest hela helgen, men kände ändå inte att jag hann det jag ville. Som tex att träffa Klanen och åka till Em´s fest. Nästa gång, jag lovar.


Bytte ett soligt Sverige mot ett gråmulet Englang på måndagen, men Solen kom både bildligt och skriftligt på tisdagen, när Marcus klev av bussen i Portsmouth. Älskling, välkommen!

Ett par dagar i kollektivet mådde vi båda bra av, och sen bar det av till London där vi mötte upp Hell n Diesel, hoppade jämfota på deras spelning, drack öl i skolskenet med Carlsson och J från Babylon Bombs som också var i stan, och vi fick också gasta med i Mustasch´s låtar. Vi smög naturligtvis backstage och hamnade på en gaybar, jag fick kindpussas med många alldeles för vackra män, Sudden aka " Are you a husbandbeater" freakade ur och allt var så kalasigt kul det bara kan bli med ett gäng Falköpingsbor och en fransman i London. Lite snack med Mustasch och en heltokig men kalashärlig engelsman förgyllde även kvällen.


Dagen därpå blev vår egen, efter en frukost i Hyde Park där vi förundrade oss över de heltama ekorrarna där och hann med lite sightseeing, agerade Marcus äkta gentleman och bjöd mig på fin middag samt LondonMusikalen Grease (Heard about that one before;) som låg vägg-i-vägg med vårt hostel.

Nu har jag landat hemma på Hester Road igen, ska springa iväg o kolla på boll med de andra. Imorrn äre jobb igen!


Dagarna i London




    
 
            

Update from Hester Road!

Publicerad 2008-06-08 20:21:17 i

Kära vänner, läsare och annat löst folk som hittat hit! (En och annan gammel journalistdrasul också möjligtvis, men vad gör det?:)

Som ni hör, är jag på ypperligt bra humör och jag ska försöka ge er en update om vad som hänt sen senast här i kollektivet på Hester Road och på andra finurliga ställen.

Måste bara, innan jag glömmer bort det, berätta om ett högst roligt och otroligt meddelande jag fick av min sis igår.
"vi är i u-valla, vad ser vi?Jo, din fygplanspappas familj!Vi håller ögonen öppna efter mannen myten legenden, återkommer med slutrapport".
Det här, kära läsare, är det mest kalasiga jag varit med om sen sist jag själv träffade min FlygplansPappa. Som namnet avslöjar, adopterade han mig lite grann när vi senast flög till Egypten. Jag hamnade naturligtvis inte bredvid resten av kumpanerna i familjen Johansson, utan hamnade next to Familjen med stort F. De var ungefär hur många som helst, och inte vet jag om det var för att Pappan i Familjen misstog mig för ett av hans barn eller helt enkelt tyckte att jag såg ensam och miserabel ut (Nu satt ju min mamma på andra sidan gången, så såå farligt var det INTE), men han tpg väk hand om mig och frågade lite halvstressat var mitt resesällskap fanns.

"Lugn, lugn. Jag lovar att inte nervös-kräkas i ditt knä när vi lyfter. Dessutom är jag faktiskt 23 gamla år", hade jag lust att säga.
När jag visade att mitt sällskap inte satt allt för långt borta, slappnade Pappan av och i sin glädje bjöd han mig på tuggummi (för det gör ju så ont i öronen annars när vi lyfter, och det gör vi ju ganska snart, sa han. Han hade verkligen stenkoll, min FlygPlansPappa), sedan bad han att jag skulle bjuda mina kompisar på lite tuggummi.

Hallå där. Jag bara undrar. Om mitt kompisgäng bestod av en 12-åring, en 18-åring samt en dama i Mamma-ålder, hur sjukt hade inte det varit?
Ligger det inte närmare till hands att vi är en familj? ;)

Jaa, han var för rolig iallafall. Och naturligtvis var det en av hans sjuttio ungar som pajjade dyyyra statyer på en fabrik vi var på, senare under veckan. Haha!haha!

Och naturligvis råkade FlygPlanspappan och hans fru glömma en av dessa ungar på Landvetter när vi kom tillbaka, de kom inrusande igen, medan familjen Johansson knappt hunnit reagera att väskbandet stannat för länge sen. Som tur varm satt kiddot kvar på samma plats där hans mamma sagt till honom att sätta sig innan.

Kalasigt värre!


Nu har alltså min familj snappat upp Pappan i sin radar i U-valla. Detta är helt otroligt. Som sagt, fortsättning följer.

Tror jag får köra ett inlägg till, det här blir allt för stimmigt!

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela