GypsyRose

Taking the long way around

det där med att begravas

Publicerad 2011-06-12 20:04:38 i

Som en följetång på Mike, som donerades till Secondhandbutiken här; Vi vet inte vad som hände med askan, den kan mycket väl ha kommit till rätta. Annars vilar han gott hos polisen fortfarande. Men just det här med att sprida aska, som Mamma Mia nämnde, med lagar och regler.
Det är nog så att Sverige är ett av de få länder i världen som fortfarande har lagar för hur man får sprida aska. Givetvis. Kontrollerade land.
Här i Kanada, och även OZ och andra länder där jag har vänner som vet, får man sprida aska där man vill. Kanske inte på trottoaren inne i stan, men...Ja. Det händer titt som tätt att vi läser små minnesannonser i den lokala tidningen, om människor som gått bort. Ofta skriver sedan deras anhöriga att "kom gärna förbi den och den platsen på Blackcomb mountain, där XX nu vilar. Detta var hans absoluta favoritställe på hela berget."

Häromsistens när jag var ute och gick, gick jag ut på en liten udde som ligger vid en av sjöarna, och klev nästan på en grav. Det kan tyckas lite makabert först, men sen. Vafan, varför ska man inte få sin sista vila där man kanske trivdes som bäst, under ett träd vid en sjö, istället för i en rad av andra okända människor?
Jag förstår väl att det inte kan fungera så överallt. Men här i Whis gör det det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela