GypsyRose

Taking the long way around

att vandra genom trollskogen

Publicerad 2010-11-11 01:18:21 i

Morgonen var inte så tidig, nej det hade tvärtom börjat dröja sig mot klara förmiddagen. Insvept i sin finaste sjal och dödskallemössan vandrade flickan fram på måfå genom den kanadensiska skogen som omringade hennes tillfälliga hem, och hela hennes Jag. Frosten hade nypt till i naturen under natten, och det rasslade sådär vackert under hennes Converseklädda fötter där hon med svårhet valde varje steg. Löven var alla beströdda av ett slags gnister, ni vet så där vackert runt om, att man vill plocka upp dem och ta med dem hem.

Och hon längtade till Skogsnäs, och möjligen att få syn på lo. Hur det stod till med Gunnar och om han fortfarande älskade någon, därhemma i de djupa svenska skogarna, framgick inte.

Det rök från hennes mun, det rök från ställen på marken där solen letade sig ner genom tunga grantoppar, det dripdroppade lite på sina ställen.
Hon passerade en tjärn som såg djup och kristallklar ut, och hon tänkte att hon inte riktigt visste hur hon hade det med allt det där som spökar inuti. Vad hon tyckte om Alltet.

Och sen tänkte hon väldigt Nära på sin morfar, han med de galet isblå ögonen och det kritvita håret som alltid stod åt alla håll. Han som visade henne att tomtar och älvor fanns, han som levt med dem själv i de djupa norrländska skogarna där han kom ifrån. Och så tänkte hon, med en viss glädje i sitt unga flickbröst, att den där morfarn skulle sett henne då och där, i den kanadensiska trollskogen hon bytt mot storstadens alarmerande stök.

Och så tänkte hon att han skulle varit nöjd med att hon gått tillbaka till Rötterna.

Kommentarer

Postat av: lillan

Publicerad 2010-11-11 20:55:43

Jag längtar till Skogsnäs till villande mo, till spårsnö och möjligen få syn på Lo. Jag längtar till Delsbo och mörtleken där, till Gunnar som sjunger om nån han har kär



morfar är stolt över dig från sin himmel! (och det är jag också förstås) <3

Postat av: Krukvaxten Karlsson

Publicerad 2010-11-11 22:43:06

Du skriver sa vackert gumman!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mikaela Ingvarsdotter

29 yr ol´ Gypsyrose trying to find her way home while taking the long way around. Sees the world as her playground and doesnt have a clue where she´ll place her hat next. Blogs about travels, experiences and people she meets along the way and now mainly on the big move down under. Dont let the youth be wasted on the young!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela